ספרים ומאמרים

איש מודיעין ג’יימס אנגלטון

ג'יימס (ג׳ים) אנגלטון 1987-1917 שימש ראש המִנהל לריגול נגדי ב- CIA- בשנים 1974 – 1954 בכפיפות ישירה לראש הארגון בתוקף תפקידו קיים קשרים ייחודיים עם ראשי שירותים זרים ברחבי תבל, ובמקרים מסוימים גם עם ראשי מדינה.
להמשך קריאה...

מנהיגות במודיעין – מתוך דברים שנישאו בערב עיון לזכר אלוף יצחק “חקה” חופי

מתוך דברים שנישאו בערב עיון לזכר אלוף יצחק "חקה" חופי
להמשך קריאה...

המודיעין באינתיפאדה הראשונה

להלן דברים שנישאו בסדנה, שהתקיימה בפברואר 2018 במל"ם, אשר עסקה בסוגיות המודיעיניות בפרוץ האירועים האלימים בשטחים שכונו מאוחר יותר "האינתיפאדה הראשונה".
להמשך קריאה...

מנהיגות במודיעין: דברים שנישאו בערב עיון לזכרו של האלוף מאיר דגן

בתחושה של הערכה עמוקה, אישית ומקצועית, לאיש ולפועלו, אנו מביאים בפניכם את תכניה של הסדנה שבה התכנסו מוקיריו של מאיר דגן ז"ל לדבר בו: במרכיבי אישיותו והתנהלותו ובאנקדוטות על אודות עשייתו רבת־הפעלים.
להמשך קריאה...

שירותי המודִיעין הסובייטײם ופעילֹותם בבריטניה ובגרמניה 1941 – 1920

במהלך המחצית הראשונה של המאה העשרים חווה העולם שתי מלחמות עולם ואירועים נוספים מטלטלים בעלי חשיבות היסטורית. לב ניב, איש אמ"ן ו"נתיב" בעברו, מגיש סקירה מקפת ומפורטת אודות המודיעין הסובייטי בעת ההיא.
להמשך קריאה...

מבצעי הקומנדו והכוחות המיוחדים הסוריים ברמת הגולן במלחמת יום הכיפורים. מאת: פסח מלובני ויוסף ברגר

המחקר נולד בעקבות מחקרו העצמאי של ד”ר יוסף ברגר, שמיפה את נתיבי החדירה של מטוסי קרב ומסוקים סוריים לרמת הגולן במלחמת יום הכיפורים. המחקר מצביע על כך שבבוקר ה-9 באוקטובר 1973, היום הרביעי ללחימה, התבצעו שלוש הנחתות של כוחות קומנדו סורי בעורף כוחות צה”ל שלחמו ברמת הגולן.
להמשך קריאה...

פרסומים משנים קודמות

20192018201720162015201420132012