נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (29-23 בדצמבר 2020)

ברצועת עזה עומד מספר החולים הפעילים על 10,740 (עלייה לעומת השבוע שעבר), ואחוז הבדיקות החיוביות עלה על 31%. ביהודה ושומרון מספר החולים הפעילים עומד על 10,556 (ירידה קלה לעומת השבוע שעבר), ואחוז הבדיקות החיוביות עלה על 21%. מרצועת עזה שוגרו שתי רקטות לעבר אשקלון, לאחר חודש של רגיעה. ביהודה ושומרון נמשכו אירועים אינטנסיביים של יידוי אבנים והשלכות בקבוקי תבערה לעבר כלי רכב ישראלים. ב-29 בדצמבר 2020 החל תרגיל משותף של 12 זרועות צבאיות של ארגוני הטרור הפועלים ברצועה, במסגרת חמ"ל משותף.
להמשך קריאה...

התפשטות נגיף הקורונה ביהודה ושומרון וברצועת עזה (תמונת מצב עדכנית ל-28 בדצמבר 2020)

להלן עיקרי תמונת המצב ברצועת עזה: מספר החולים הפעילים ברצועה עדיין גבוה מאוד. בתקופה שבין 28-22 בדצמבר 2020 נרשמו 4,735 חולים חדשים. מספר החולים הפעילים עומד עתה על 10,729. מספר הנפטרים מהנגיף ברצועה עומד על 340 בני אדם (לעומת 271 נפטרים. להלן עיקרי תמונת המצב בשטחי יהודה ושומרון: השבוע חלה ירידת מה בהיקף התחלואה, אך מספר החולים עודנו גבוה: מספר החולים הפעילים עומד עתה על.11,322 לעומת 13,529 לפני שבוע. 22.3% מהבדיקות היומיות התגלו כחיוביות, לעומת 23.3% בשבוע שעבר. מוקד התחלואה הבולט הוא עדיין מחוז שכם המוביל בהיקף התחלואה ביהודה ושומרון ולאחריו מחוז ראמאללה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (22-16 בדצמבר 2020)

ברצועת עזה עומד מספר החולים הפעילים על 9,574 (עלייה לעומת השבוע שעבר), ואחוז הבדיקות החיוביות עמד על 23.8%. ביהודה ושומרון מספר החולים הפעילים 13,379 (ירידה קלה לעומת שבוע שעבר), ואחוז הבדיקות החיוביות עמד על 25.6%. ברצועת עזה נמשכת הרגיעה. ביהודה ושומרון נרצחה אזרחית ישראלית בצפון השומרון (יתכן ומדובר בפיגוע על רקע לאומני); ובוצע פיגוע ירי נגד עמדת אבטחה של המשטרה בשער בצפון מתחם הר הבית. המרכז הפלסטיני למחקרי מדיניות וסקרים בראשות ח'ליל שקאקי (PCPSR) פרסם סקר שהעלה, כי רוב הנשאלים מתנגדים להחלטת הרשות להחזיר את התיאום עם ישראל (אף כי ההתנגדות אינה חזקה).
להמשך קריאה...

התפשטות נגיף הקורונה ביהודה ושומרון וברצועת עזה (תמונת מצב עדכנית ל-21 בדצמבר 2020)

לאור העלייה המשמעותית במספר החולים הוטלו במהלך סוף השבוע מגבלות חמורות ביהודה שומרון ורצועת עזה, אף כי לא הוטל (עדיין) סגר כללי. למרות המגבלות נמשכת העלייה במספר החולים ובאחוז הבדיקות החיוביות.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (15-9 בדצמבר 2020)

ברצועת עזה עומד עתה מספר החולים הפעילים על פי דיווחי מערכת הבריאות ברצועה, על 8,723. גם השבוע התחוללו הפרות סדר אלימות בכפר אלמע'יר, צפונית-מזרחית לראמאללה. אבו מאזן ממשיך במסעותיו במדינות ערב. לאחר ביקוריו בירדן ובמצרים הוא ביקר השבוע בקטר. על הפרק עומדים, להערכתנו, היחסים הדו-צדדיים של הרשות עם המדינות הללו, השלכות הסכמי הנורמליזציה בין ישראל לבין מדינות ערביות ותיאום עמדות לקראת החלפת הממשל בארה"ב. חמאס נערכת לקראת הבחירות הכלליות בשורותיה, שיתקיימו במחצית הראשונה של 2021. בבתי הכלא בישראל נערכו בדצמבר 2020 בחירות למוסדות האסירים, ובכלל זה לוועד ההנהגה העליון של האסירים.
להמשך קריאה...

התפשטות נגיף הקורונה ביהודה ושומרון וברצועת עזה (תמונת מצב עדכנית ל-14 בדצמבר 2020)

מספר החולים הפעילים ברצועה ירד השבוע אך מספרי החולים עדיין גבוהים מאוד. המעבדה המרכזית חידשה פעילותה לאחר שקיבלה את חומרי הבדיקה, שהיו חסרים לה. נמשך עדיין המחסור בציוד הרפואי. ממשל חמאס נמנע עדיין מסגר מלא וכולל. תמונת המצב בשטחי יהודה ושומרון: גם השבוע נמשכה עלייה בהיקף התחלואה. גם בשכונות מזרח ירושלים חלה עלייה במספר החולים הפעילים. נמשכות תופעות של אי ציות להנחיות, גם במחוזות בעלי רמת התחלואה הגבוהה. העיר חברון, והמחוז כולו, מצטיירים כמוקד מחאה ותסיסה נגד הרשות הפלסטינית.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.