נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (31-25 בדצמבר 2019)

ב-20 בדצמבר 2019 התקיימה צעדת השיבה במתכונת מצומצמת, בעיקר בשל מזג האוויר הגשום. הרשות הלאומית העליונה לצעדות השיבה פרסמה את תכנית הצעדות לשנת 2020. הצעדה הבאה תתקיים ב-30 במרץ 2020. הג'האד האסלאמי בפלסטין מסר, בתום ישיבת הלשכה המדינית שלו, כי הוא ימשיך לנקוט במדיניות של הפעלת לחץ על ישראל כדי לאלץ אותה להסיר את "המצור" מהרצועה. שר הביטחון נפתלי בנט הורה השבוע כי רישום הקרקעות של המתיישבים הישראלים ביהודה ושומרון לא יהיה באחריות המנהל האזרחי אלא יעשה בטאבו במשרד המשפטים הישראלי. החלטה זאת עוררה גל של גינויים מצד הפלסטינים הרואים בה ניסיון לספח חלקים משטחי C וקריאת תגר על בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC). צו ישראלי נוסף לקיזוז סכום של 149 מיליון ₪ מכספי המיסים שישראל גובה עבור הרשות הפלסטינית, נתקל גם היא בגינויים מצד בכירי הרשות.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (24-18 בדצמבר 2019)

ב-20 בדצמבר 2019 התקיימה צעדת השיבה ה-85 במהלכה הופגן רף אלימות דומה לזה של השבועות האחרונים. מאז סבב ההסלמה האחרון ("חגורה שחורה") נמשך "טפטוף" ירי הרקטות. השבוע היו שני שיגורים, לאחרונה מתקיימים דיונים בקרב חמאס וארגונים נוספים השותפים לצעדות השיבה בהם נבחנת כדאיות המשך הצעדות. ביהודה ושומרון נחשפה התארגנות רחבה של החזית העממית לשחרור פלסטין, אשר פעיליה ביצעו את פיגוע המטען בעין בובין באוגוסט 2019
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (17-11 בדצמבר 2019)

ב-13 בדצמבר 2019 התקיימה צעדת השיבה בשלושה מוקדים בלבד, לעומת חמישה מוקדים בהם מתקיימות הצעדות בדרך כלל. בתקשורת הפלסטינית והערבית דווח, כי מתקיימים עתה דיונים באשר לאופי צעדות השיבה. אסמאעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, מקיים סבב ביקורים בחו"ל בראש משלחת חמאס.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (10-4 בדצמבר 2019)

ב-6 בדצמבר 2019 חודשו "צעדות השיבה" לאחר הפוגה בת שלושה שבועות. ב-7 בדצמבר 2019 שוגרו שלוש רקטות מהרצועה לעבר שטח ישראל. השבוע הגיעו למצרים משלחות בכירות מטעם חמאס והג'האד האסלאמי לדון אודות הסכם הרגעה. ב-9 בדצמבר 2019 יזם פתח שביתה כללית במחוז חברון כמחאה על תכנית הבנייה של ישראל בשוק הסיטונאי בחברון.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (27 בנובמבר – 3 בדצמבר 2019)

ב-29 בנובמבר 2019 נדחתה, זו הפעם השלישית ברציפות, צעדת השיבה. הרשות הלאומית העליונה לצעדות השיבה קראה לפלסטינים להשתתף בפעילויות הצעדה ביום שישי הקרוב (6 בדצמבר 2019). למרות דחיית הצעדה התאספו כמה צעירים בדרום הרצועה שהשליכו בקבוקי תבערה ומטענים ויידו אבנים לעבר כוחות צה"ל. בתגובה של צה"ל נהרג אחד המפגיניםהשבוע היו גם שני אירועי ירי רקטות לעבר ישראל. צה"ל הגיב בתקיפת יעדי חמאס. בימים אלה מוקם בצפון רצועת עזה, סמוך למחסום ארז, על ידי NGO אמריקאי, בית חולים שדה. הקמתו עוררה ביקורת קשה, בעיקר מצד פתח לעומת זאת דוברים מחמאס הצדיקו את הקמתו בכך שהוא יספק לתושבי הרצועה שירותי רפואה ויסייע להתגבר על המצב הבריאותי הקשה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (26-20 בנובמבר 2019)

ב-22 בנובמבר 2019 לא התקיימה צעדת השיבה. קודם לכן נדחתה הצעדה שהייתה אמורה להתקיים ב-15 בנובמבר 2019 , בתום אירועי ההסלמה. ברחבי יהודה ושומרון התקיים ב-26 בנובמבר 2019 "יום זעם" במחאה על הודעת מזכיר המדינה של ארה"ב שההתנחלויות אינן מהוות הפרה של החוק הבינלאומי. במקביל החליטה הרשות הפלסטינית לנקוט שורת צעדים דיפלומטיים, משפטיים והסברתיים במישור הבינלאומי.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.