נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (26-20 בדצמבר 2017)

השבוע נמשכו ההפגנות והפרות הסדר כשברקע הצהרת טראמפ והחלטת כינוס החירום של העצרת הכללית של האו"ם. השבוע פסק ירי הרקטות מרצועת עזה בעוד שביהודה ושומרון בוצע ניסיון פיגוע דקירה. בזירה הבינלאומית תפסו הפלסטינים את תוצאות ההצבעה באו"ם כהישג מרשים. בדעתם להמשיך בפעילות מדינית אינטנסיבית.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (19-13 בדצמבר 2017)

כשבועיים לאחר הצהרת טראמפ על הכרה בירושלים כבירת ישראל עדיין נמשכות תגובות הזעם בזירה הפלסטינית, הגם שבעצימות נמוכה מהציפיות של חלק מהפלסטינים. הפגנות וכנסי מחאה נמשכים גם במדינות ערביות ומוסלמיות , בדגש על ירדן ותורכיה (בה התכנס השבוע ארגון שיתוף הפעולה האסלאמי).
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (12-6 בדצמבר 2017)

נמשך גל ההפגנות והפרות הסדר האלימות ביהודה, שומרון, ירושלים ורצועת עזה, אף כי ניכרת ירידה בעצימות. השבוע שוגרו מספר רקטות לעבר ישראל לפחות חמש רקטות נפלו בשטחה. שתי רקטות נפלו בשדרות בשטח גן ילדים וחניון. כמו כן בוצע ירי רקטה לעבר אשקלון שיורט על ידי מערכת "כיפת ברזל". צה"ל הגיב בתקיפות מהאוויר ובירי טנקים וספינות חיל הים לעבר מטרות צבאיות של חמאס. השבוע אותרה מנהרה חודרת (נוספת) לשטח ישראל השייכת לחמאס.
להמשך קריאה...

תגובות פלסטיניות להכרזת טראמפ (סרטון)

להלן סרטון הכולל מבחר תגובות פלסטיניות להכרזת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי ארה"ב מכירה בירושלים כבירת ישראל.
להמשך קריאה...

תגובות פלסטיניות להכרזת טראמפ כי ארה”ב מכירה בירושלים כבירת ישראל (עדכני ל-10 בדצמבר 2017)

הכרזת טראמפ כי ארה"ב מכירה בירושלים כבירת ישראל הביאה לקריאות של מנהיגי הרשות ופתח להפגנות מחאה. מנגד, מנהיגי חמאס והג'האד האסלאמי בפלסטין קראו לחידוש המאבק המזוין נגד ישראל. קריאות אלה ליבו גל של הפרות סדר והפגנות אלימות ביהודה שומרון, ירושלים ורצועת עזה.
להמשך קריאה...

גל פיגועי הבודדים והרשתות החברתיות הפלסטיניות לגיטימציה ומגפה חברתית

בשבת ה-3 באוקטובר 2015 דקר למוות הצעיר הפלסטיני מהנד חלבי את אהרון בניטה ונחמיה לביא בירושלים. הרצח סימן את תחילתו של גל אלימות ששבר במידה רבה את דפוסי העימותים הקודמים בין הפלסטינים לישראל.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.