נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (23 – 29 בדצמבר 2015)

נמשכת מתקפת הטרור הפלסטינית המוצאת ביטוייה בפיגועי דקירה ודריסה ביהודה, שומרון וירושלים. בלטה השבוע חשיפת התארגנות טרור נרחבת של חמאס באזור אבו דיס (סמוך לירושלים), שפעלה בהכוונת פעילי הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה. ההתארגנות התכוונה לבצע פיגועים נגד ישראל כולל פיגועי ראווה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (16 – 22 בדצמבר 2015)

נמשכת מתקפת הטרור הפלסטינית המוצאת ביטויה בעיקר בפיגועי דקירה ודריסה ביהודה, שומרון וישראל. גם השבוע שוגרה רקטה מרצועת עזה לעבר הנגב המערבי. הרקטה נפלה בשטח רצועת עזה. השבוע נהרג בתקיפה אווירית באזור דמשק, סמיר קנטאר, מחבל לבנוני ממוצא דרוזי, שעמד בראש תשתית טרור בצפון רמת הגולן.
להמשך קריאה...

ממצאי בדיקת ביניים של פרופיל הפלסטינים, שנהרגו במהלך עימותים אלימים עם כוחות הביטחון הישראלים, ביהודה שומרון ורצועת עזה. (3 באוקטובר – 22 בנובמבר 2015)

עבודה זאת מהווה השלמה לשתי עבודות קודמות בהן נותח פרופיל המחבלים, שנהרגו בעת ביצוע פיגועים בשטח ישראל וביהודה ושומרון במהלך מתקפת הטרור הנוכחית . בעבודה זאת שורטט פרופיל הפלסטינים, שנהרגו בהפגנות האלימות ביהודה, שומרון ורצועת עזה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (9 – 15 בדצמבר 2015)

מתקפת הטרור הפלסטינית נמשכת בכל עוזה. בלט השבוע ריבוי פיגועי דריסה ולצד זאת נמשכו פיגועי הדקירה ופיגועי הירי. השבוע אותרה נפילה של רקטה בנגב המערבי. בתגובה תקפו כלי טיס של חיל האוויר שני יעדים של חמאס.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (2 – 8 בדצמבר 2015)

גם השבוע נמשכה מתקפת הטרור הפלסטינית בכל עוזה. בלטו השבוע פיגועי הדקירה ולצידם גם פיגוע דריסה וירי. השבוע שוגרה רקטה מרצועת עזה לעבר הנגב במערבי, שנפלה בשטח הרצועה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (25 בנובמבר- 1 בדצמבר 2015)

גם השבוע נמשכה מתקפת הטרור הפלסטינית בכל עוזה. הפיגועים בוצעו במוקדים שונים ביהודה, שומרון וירושלים. מרביתם היו פיגועי דקירה. השבוע בלטו כמה מקרים של מחבלים, שהפרופיל האישי שלהם חורג מהאפיון המוכר. השבוע נתקלנו בכמה ניסיונות של פלסטינים (לא בכירים) “להרגיע” את בני הנוער הפלסטינים.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.