נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (12 – 18 בדצמבר 2012)

חמאס ושאר ארגוני הטרור ממשיכים לכבד את ההבנות, שהושגו בתום מבצע “עמוד ענן”. מוקד האלימות עבר השבוע מהרצועה ליהודה ושומרון. חמאס ציינה השבוע את יום השנה ה-25 להקמתה בסדרה של עצרות ומפגנים בשכם, חברון, ראמאללה, קלקיליה, טול כרם ומקומות נוספים.
להמשך קריאה...

מניתוח זהות ההרוגים הפלסטינים במבצע “עמוד ענן” בולט היקפה הנרחב של תופעת “הזהות הכפולה” של פעילי מנגנוני הביטחון של ממשל חמאס

מניתוח זהות ההרוגים הפלסטינים במבצע “עמוד ענן” בולט היקפה הנרחב של תופעת “הזהות הכפולה” של פעילי מנגנוני הביטחון של ממשל חמאס, שמילאו במקביל תפקידים בזרוע הצבאית-טרוריסטית של חמאס וארגונים נוספים*
להמשך קריאה...

ממצאי ניתוח שמות המחבלים ההרוגים במבצע “עמוד ענן” ובחינת היחס בינם לבין אזרחים בלתי מעורבים, שנהרגו בשוגג*

לקט מידע זה מפרט תוצאות בדיקה של שמות הפלסטינים, שנהרגו במבצע “עמוד ענן”, מחבלים ואזרחים בלתי מעורבים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (28 בנובמבר- 4 בדצמבר 2012)

מאז סיום מבצע “עמוד ענן” לא נורו רקטות או פצצות מרגמה לעבר שטח ישראל. בקרבת גדר הביטחון עם הרצועה נמשכות התקהלויות. ב-29 בנובמבר, הצביעה עצרת האו”ם ברוב גדול בעד שדרוג מעמדה של הרשות הפלסטינית למעמד “מדינה משקיפה, שאינה חברה”.
להמשך קריאה...

דיוקנו של חזבאללה כארגון טרור

הפיגוע שביצע חזבאללה באוטובוס התיירים בבולגריה היווה הצלחה ראשונה במתקפת טרור עולמית המנוהלת בשנים האחרונות נגד ישראל ע”י איראן בהשתתפות חזבאללה. חזבאללה הינו ארגון בעל עבר מוכח של שלושים שנות פעילות טרור בלבנון, במזרח התיכון וברחבי העולם, המכוונת נגד ישראל והעם היהודי, ארה”ב והמערב, מדינות ערב הפרו-מערביות ואויבי חזבאללה בלבנון
להמשך קריאה...

סבב ההסלמה בדרום עדכון תמונת המצב (נכון ל-12 בנובמבר 1300)

סבב ההסלמה בדרום, שהחל ב-10 בנובמבר עם תקיפת ג’יפ של צה”ל בטיל נ”ט, עדין נמשך. סה”כ אותרו עד כה 109 נפילות של רקטות בשטח ישראל. בנוסף לכך נורו גם פצצות מרגמה.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.