נתונים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (22 – 29 בדצמבר 2009)

במוקד אירועי השבוע עמד פיגוע ירי ממארב בצפון השומרון, שכתוצאה ממנו נהרג אזרח ישראלי. יומיים לאחר מכן נכנס כוח צה”ל לקסבה בשכם על מנת לעצור את חברי החוליה, שביצעה את הפיגוע. השלושה, נהרגו ע”י צה”ל. לנוכח בניית המכשול (“החומה”, בלשון חמאס) ע”י המצרים לאורך הגבול שלהם עם רצועת עזה יצאה חמאס בקמפיין הסברתי נגד מצרים
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (15 בדצמבר – 22 בדצמבר 2009)

השבוע נפלו שתי רקטות בנגב המערבי. חמאס ממשיכה במדיניות הפיגועים המרוסנת שלה. על פי דיווחי התקשורת הישראלית והערבית מצוי המו”מ לשחרור שליט בצומת דרכים בו עשויה להתקבל הכרעה ע”י ממשלת ישראל בעניין עסקה אפשרית. פורום ה”השביעייה” הישראלי קיים דיונים אינטנסיביים בסוגיה. חמאס מצפה לקבל את תוכנה של העמדה הישראלית לשם קבלת החלטה על המשך דרכה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (8 בדצמבר – 15 בדצמבר 2009)

גם השבוע נמשך “טפטוף” ירי רקטות לעבר הנגב המערבי, הגם שחמאס ממשיכה במדיניות הריסון שלה. במוקד אירועי השבוע עמדה הצתת מסגד בכפר יאסוף (דרומית לשכם), ככל הנראה על ידי פעילי ימין קיצוני מהשומרון. ההצתה גונתה בחריפות על ידי נשיא מדינת ישראל וראש הממשלה. חמאס חגגה את יום השנה ה-22 להקמתה. בעצרת המרכזית ברצועה, שהיוותה מפגן
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (1 – 8 בדצמבר 2009)

השבוע אותרה נפילת רקטה בנגב המערבי. סיור צה”ל הותקף בירי RPG וירי נק”ל סמוך לגדר המערכת ביהודה ושומרון נמשכת פעילות אינטנסיבית של השלכת בקבוקי תבערה ויידוי אבנים. במוקד הפעילות המדינית עמדה השבוע יוזמה מדינית שוודית לקביעת מסגרת זמן להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967, שבירתה ירושלים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (24 בנובמבר – 1 בדצמבר 2009)

השבוע לא אותרו נפילות של רקטות ופצצות מרגמה בשטח ישראל. בגבול ישראל-מצריים סוכל ניסיון חצייה של הגבול. המסתנן נמלט אך השאיר אחריו תיק ובו מטען של כ-15 ק”ג, שהיה מיועד ככל הנראה לביצוע פיגוע בישראל. במוקד ההתפתחויות המדיניות השבוע עמדה הודעת ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו כי הקבינט הורה להשעות התחלות בנייה חדשות ומתן אישורי
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (17 – 24 בנובמבר 2009)

השבוע חלה עלייה בהיקף ירי הרקטות ופצצות המרגמה לעבר ישראל בתגובה תקף חיל האוויר שלוש פעמים יעדי מחבלים ברצועה משלחת של בכירי חמאס הגיעה השבוע לקהיר לפגישות עם המצרים ועם המתווך הגרמני בעניין החייל גלעד שליט.
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.