נתונים

טרור המתאבדים בשנות העימות הישראלי פלסטיני (ספטמבר 2000- דצמבר 2005)

מאז סוף ספטמבר 2000 מנהלים ארגוני הטרור הפלסטיניים מערכת טרור נגד ישראל, חסרת תקדים בהיקפה ובעוצמתה. במהלך העימות עשו ארגוני הטרור שימוש נרחב בטרור המתאבדים (“הפצצה האנושית”), שנתפס בעיניהם כ”נשק האסטרטגי” היעיל ביותר לרציחתם של אזרחים ישראליים.
להמשך קריאה...

ארגון “הג’האד האסלאמי בפלסטין” ביצע פעולת התאבדות נוספת בכניסה לקניון בנתניה בה נהרגו חמישה אזרחים ונפצעו כ-50.

ארגון טרור זה, המסתייע באיראן ובסוריה ומאוכוון מדמשק, ביצע את מרבית פעולות ההתאבדות בתקופת ה”הרגעה” במטרה לטרפדה ולהביא להסלמה בעימות הישראלי פלסטיני.
להמשך קריאה...

בפיגוע התאבדות בשוק בחדרה שבוצע על ידי “הג’האד האסלאמי בפלסטין”, ארגון הפועל באכוונה מדמשק לטרפוד ה”הרגעה”, נהרגו חמישה אזרחים ונפצעו למעלה מ-30.

הפיגוע הוצג ע”י הארגון כנקמה על פגיעה במנהיגיו. בעקבות הפיגוע ביצע צה”ל שורה של פעולות ובתוכן סיכול ממוקד של פעילי “הג’האד האסלאמי” ברצועה ומעצרים בקרבם פעילי הארגון בשומרון
להמשך קריאה...

העיר ירושלים כיעד מועדף לטרור הפלסטיני בחמש שנות העימות

ירושלים, בירתה של ישראל, הינה עיר בעלת אוכלוסייה מעורבת בה מתגוררים אלו בצד אלו תושבים יהודיים וערביים. מסביב לעיר מתגוררת אוכלוסייה פלסטינים גדולה ומצויים בה שני ריכוזים עירוניים גדולים בית לחם ורמאללה. אוכלוסייה זו מקיימת קשר הדוק עם תושביה הערביים ויהודים של ירושלים.
להמשך קריאה...

חדשות הסכסוך הישראלי פלסטיני (16-1 אוקטובר, 2005)

במוקד האירועים עמדו שני פיגועים קטלניים בצומת גוש עציון ובצומת עלי, שגרמו לשלושה הרוגים ולארבעה פצועים. פעולות הטרור הללו, שבוצעו לקראת הגעתו של אבו מאזן לארה”ב, המחישו כי ארגוני הטרור (כצפוי) עושים מאמץ להעתיק את מוקד פעילותם מרצועת עזה (שם נשמר שקט יחסי) לגדה.
להמשך קריאה...

חמש שנים לפרוץ העימות האלים בין ישראל לפלסטינים: מאפיינים ונתונים

ב- 29 לספטמבר 2005 מלאו חמש שנים לפרוץ העימות האלים הנוכחי עם הפלסטינים. במהלך העימות בוצעו 26,159 פיגועים נגד מטרות ישראליות במהלכם נהרגו 1,060 ישראלים ונפצעו 6,089 נוספים .
להמשך קריאה...

נתונים

בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטינים מתנהל מאבק ממושך ועקוב מדם, שתחילתו בשנות העשרים והשלושים של המאה העשרים. מאבק זה בא לידי ביטוי בעיקר בדמות פיגועי טרור, שגבו עד כה קורבנות רבים. מלחמת ששת הימים שימשה ציון דרך שלאחריה ארגוני הטרור הפלסטינים התחזקו ובעקבות זאת רבו פיגועי הטרור בישראל ומחוצה לה נגד יעדים ישראליים ויהודים.

בשנות השבעים בלטו פיגועי טרור במתווה של חטיפת מטוסים, שבוצעו ע”י מחבלים מפלגי החזית העממית. לאחר אירועי “ספטמבר השחור” (סילוק המחבלים מירדן         ב-1970). בלטו פיגועי טרור בחו”ל של מחבלים מארגון פתח (תחת הכינוי ספטמבר השחור). שיאם הפיגוע במשלחת ישראל בכפר האולימפי במינכן. כמו כן בוצעו פיגועי טרור מהגבול (פיגועים מהגבול הירדני עד 1970 ופיגועים מהגבול הלבנוני בשנות השבעים), חלקם כוונו נגד יעדים אזרחיים. בשנות התשעים הפכו פיגועי ההתאבדות לשיטת מאבק עיקרית של ארגוני הטרור הפלסטינים תחילה על ידי ארגונים אסלאמיים רדיקאליים ובמרכזם חמאס ולאחר מכן הצטרפו גם ארגונים דוגמת פתח.

עלייה משמעותית בפיגועי הטרור הייתה במהלך האינתיפאדה השנייה (2005-2000) במהלכה בוצעו פיגועי טרור רבים ובמרכזם פיגועי התאבדות רבים ששיבשו את החיים בישראל ואיימו על הערים הגדולות. עם מותו של יאסר ערפאת (נובמבר 2004) דעכה האינתיפאדה אולם הטרור הפלסטיני לא פסק. מאז הוועידה השישית של פתח (2009) אימצו פתח והרשות הפלסטינית דפוס פעולה חדש של “התנגדות עממית” המתאפיין בפיגועי בודדים בעיקר פיגועי דקירה, דריסה וירי.