מימון הטרור

מסע לגיוס תרומות במטבע הווירטואלי ביטקווין באתר המזוהה עם דאעש

בנובמבר 2017 התנהל באתר אח'באר אלמסלמין המזוהה עם דאעש מסע לגיוס תרומות במטבע הווירטואלי ביטקווין. במסגרת זאת הועלתה באתר קישורית המאפשרת תרומה באמצעות ביטקווין (פרטים על האתר אח'באר אלמסלמין ראו בהמשך). האתר אח'באר אלמסלמין מציין, כי התרומות מיועדות לאתר, אך להערכתנו יש גם לקחת בחשבון שהן מיועדות למטרות נרחבות יותר של דאעש, ובכלל זה שיקום מערכת ההסברה של דאעש (שנפגעה קשות לאחרונה) ויתכן אף מימון פיגועים בחו"ל.
להמשך קריאה...

סיוע איראני לטרור הפלסטיני: גם השנה הועברו כספים למשפחות שהידים ברצועת עזה מקרן השהיד האיראנית, באמצעות אגודת הצדקה אלאנצאר, המזוהה עם הג’האד האסלאמי בפלסטין

אגודת הצדקה אלאנצאר הפועלת ברצועה, והסניף הפלסטיני של קרן השהיד האיראנית, הודיעו ב-21 במאי 2017 על הענקת סיוע כספי למשפחות שהידים. המדובר במשפחות שהידים, אשר נהרגו מתחילת האנתיפאדה השנייה (“אינתיפאדת אלקדס”) ועד ל-31 ביוני 2014 (מבצע “צוק איתן”). סכום הסיוע הינו שני מיליון דולרים. חלוקת הכספים כבר החלה בפועל.
להמשך קריאה...

הזרוע הצבאית של חמאס עושה שימוש לצרכיה בכספי סיוע זרים המועברים לרצועת עזה: המקרה של מנהל סניף רצועת עזה של ארגון הסיוע התורכי TIKA

בחודש פברואר 2017 עצרו כוחות הביטחון הישראלים את מחמד פארוק שעבאן מרתג’א, תושב רצועת עזה, שניהל את סניף רצועת עזה של ארגון TIKA. מדובר בארגון סיוע הומניטארי הפועל מטעם ממשלת תורכיה ברחבי העולם ובכלל זה גם ביהודה, שומרון ורצועת עזה. מרתג’א נעצר בחשד, שבמסגרת תפקידו ב-TIKA פעל עבור הזרוע הצבאית של חמאס (שירות הביטחון הכללי,
להמשך קריאה...

מימון הטרור

ארגון טרור חייב שיהיו לו מקורות מימון כדי לממן ולממש את כלל פעילותו ומטרותיו. בלא מקורות מימון יתקשה הארגון להתקיים ולהוציא לפועל את מטרותיו. ללא מימון לא יוכל הארגון להפעיל את אנשיו, לכלכלם, לציידם ולהכין ולשמור על תשתית סבירה לפעולתו.

ניתן לחלק את מימון הטרור לשתי מטרות עיקריות: מימון פעולת טרור ממוקדת בעלת מטרה ברורה. במקרה זה הפעילות הפיננסית תהא מוגבלת בהיקף, בסכומים ובזמן. או מטרה רחבה יותר של הקמה, שמירה והזנה של תשתית הטרור מבנה ארגוני, רכש, הוצאות שוטפות, תשלום משכורות וכדומה. במקרה זה הפעילות הפיננסית אינה מוגבלת בזמן, בתקרה או היקף פיננסי.

מרבית סכומי הכסף למימון הטרור מגיעים ממדינות תומכות טרור שבהן בולטת איראן (אשר מעורבת במימון טרור של חזבאללה, חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין). בנוסף לכך ברשות ארגוני הטרור מקורות מימון נוספים. לכמה מהם יש הכנסות מכספי פשיעה (חזבאללה), מכירת מוצרי נפט וגביית מיסים מהאוכלוסייה (דאעש). ארגונים אחרים עושים שימוש למימון הטרור בכספים שהושגו ממקורות כגון תרומות, קרנות צדקה, רווחי מסחר וכדומה, שהופנו למימון טרור.

בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההכרה בחשיבות סיכול ערוצי מימון הטרור כחלק מן המאמץ לסכל פעילות טרור. בעקבות פיגועי ה־11 בספטמבר 2001, תפס המאבק הבינלאומי במימון טרור תאוצה והוחלט לשלב את המאבק הבינלאומי בטרור במאבק במימון טרור ואף לייעל אותו באמצעות חקיקה ופעילות סיכול. אולם ככל שהמאבק בפעילות מימון הטרור גובר שיטות מימון הטרור והופכות למתוחכמות ומגוונות יותר, דבר המקשה על  המעקב אחר מקורות מימון הטרור והניסיונות להיאבק בהם.