מאבק בטרור

כוחות הביטחון עצרו בירושלים חולית חמאס המונה שני פעילים נושאי תעודות זהות ישראליות וסיכלו תוכניות לחטוף שוטר משמר הגבול ולבצע פיגועים נוספים

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ויחידת המסתערבים של משטרת ישראל במחוז ירושלים נעצרו במהלך חודש נובמבר בירושלים שני פעילי חמאס. השניים, ערביי מזרח ירושלים, נושאי תעודות זהות ישראליות, תכננו לבצע פיגועים במתווים שונים ביניהם חטיפה של שוטרי משמר הגבול לצורך מיקוח על שחרור אסירי חמאס.
להמשך קריאה...

כוחות הביטחון עצרו לאחרונה צעירה מרמלה, אשר עמדה בקשר עם פעילי פת”ח/גדודי חללי אלאקצא מעזה והתבקשה על ידם לסייע להם לבצע פיגועי חטיפה והתאבדות בישראל

שירות ביטחון כללי והיחידה המרכזית של משטרת ישראל עצרו ב-28 באוקטובר 2008 את סומיה אבו ע’אנם, בת 21 תושבת רמלה, אשר עבדה כסייעת בגן ילדים בעיר.
להמשך קריאה...

שחיקה משמעותית בהסדר ה”הרגעה”

החל מ-4 בנובמבר התחיל רצף של אירועים ברצועת עזה המסמל שחיקה משמעותית של הסדר ה”הרגעה”.
להמשך קריאה...

Escalation in the Gaza Strip – Update, November 6

להמשך קריאה...

הסלמה ברצועת עזה: צה”ל פעל בליל ה-4 בנובמבר בתוך רצועת עזה, בסמוך לגדר המערכת, לסיכול פיגוע חטיפה באמצעות מנהרה.

בתגובה נורו כמה עשרות רקטות ופצצות מרגמה לעבר יישובי הנגב המערבי, רובן ע”י חמאס. דוברי חמאס ושאר ארגוני הטרור הודיעו כי הם רואים בפעולת צה”ל הפרה בוטה של ה”הרגעה” אולם נמנעו מלהצהיר על ביטול הסדר ה”הרגעה”
להמשך קריאה...

פעילות ביטחונית אינטנסיבית של כוחות הביטחון הפלסטינים במחוז חברון (תמונת מצב ומשמעויות)

בשבועות האחרונים ביצעו מנגנוני הביטחון הפלסטינים פעילות ביטחונית אינטנסיבית במחוז חברון, במסגרת מבצע ביטחוני רחב היקף בן שלושה שלבים.
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.