לבנון

מבט לאיראן (20-6 בנובמבר, 2016)

פיצל מקדאד, סגן שר החוץ הסורי, ביקר בטהראן ונפגש עם בכירים איראנים. חסין-אמיר עבדאללהיאן, יועצו לעניינים בינלאומיים של יו”ר המג’לס, אמר בפגישה עם מקדאד, כי איראן תמשיך בתמיכתה בסוריה במאבקה בטרור. מחמד באקרי, הרמטכ”ל האיראני, אמר כי איראן הקימה לפני מספר שנים מפעל לייצור טילים באזור חלב וכי במהלך מלחמת לבנון השנייה נעשה שימוש בטילים
להמשך קריאה...

חוליית טרור בטול כרם, שהתכוונה לבצע פיגועים, הופעלה ע”י חזבאללה

כוחות הביטחון הישראליים חשפו לאחרונה התארגנות טרור בטול כרם המונה חמישה בני אדם. ההתארגנות תכננה לבצע פיגועים נגד ישראל ובכלל זה פיגוע ירי. בראש ההתארגנות עמד מחמד זע’לול, פלסטיני תושב טול כרם, שהופעל על ידי ארגון חזבאללה בלבנון.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (30 בדצמבר 2015- 5 בינואר 2016)

נמשכת מתקפת הטרור הפלסטינית המוצאת את ביטוייה בפיגועי דקירה, דריסה וירי בשטח ישראל וביהודה ושומרון. בלט השבוע פיגוע ירי בפאב בתל אביב. מרצועת עזה שוגרו השבוע ארבע רקטות לעבר הנגב המערבי, שתיים מהן נפלו בשטח ישראל. בשנת 2015 נפלו בשטח ישראל 25 רקטות. זהו המספר הנמוך ביותר של רקטות, מאז ההינתקות של ישראל מרצועת עזה.
להמשך קריאה...

מבט לאיראן (20 בדצמבר 2015 – 3 בינואר 2016)

איראן גינתה את חיסול סמיר קנטאר באזור דמשק. כוחות משמרות המהפכה בסוריה ממשיכים לספוג אבדות כבדות. בכירים איראנים ממשיכים להכחיש דיווחים בנוגע לצמצום כוחות משמרות המהפכה בסוריה ומדגישים את מחויבותה הנמשכת של איראן לתמיכה במשטר הסורי. איראן בירכה על כיבוש רמאדי מידי דאעש על-ידי צבא עיראק.
להמשך קריאה...

לבנון

לבנון היא מדינה קטנה, שאוכלוסייתה מונה כ-4.1 מיליון נפש. לבנון, שוכנת לחוף הים התיכון גובלת בדרום עם ישראל במזרח עם סוריה. לבנון קיבלה עצמאות ב-22 בנובמבר שנת 1943. בגלל ריבוי העדות היריבות המרכיבות את החברה בלבנון, ההיסטוריה של המדינה רוויה פיצולים, סכסוכים ומלחמות אזרחים בין עדות ודתות. מאז קבלת העצמאות הונהגה בלבנון שיטה פוליטית ייחודית, המבוססת על מערכת איזון בין העדות השונות במסגרתה מתקיימת דמוקרטיה פרלמנטארית על בסיס עדתי/דתי. המשרות הבכירות בלבנון מתחלקות על פי מפתח עדתי עליו הוסכם באמנה הלאומית ב-1943.

מורכבותה החברתית של לבנון, חולשת השלטון המרכזי והפערים הכלכליים והחברתיים שבין העדות, הביאו להקמתן של קבוצות חמושות מפלגתיות/עדתיות רבות בלבנון שחלקן פנו לדרך הטרור. הבולט שבהם הינו ארגון הטרור השיעי חזבאללה, שהוקם בקיץ 1982 בעת מלחמת לבנון הראשונה. מלבד היותו ארגון טרור הנתמך ומופעל על ידי ההנהגה האיראנית, משולב חזבאללה גם במערכת הפוליטית של לבנון.

לבנון שימשה באופן מסורתי זירת התערבות של מוקדי כוח חיצוניים, מזרח-תיכוניים ובינלאומיים. בעבר בלטה מעורבותה של סוריה בלבנון. כיום בולטת מעורבותה של איראן המסייעת לחזבאללה בנשק, תחמושת, מימון ואימונים. גבול הלבנון ידע כמה תקופת מתוחות וכמה עימותים בהן נכנסו כוחות צה”ל לשטח לבנון. מאז מלחמת לבנון השנייה (2006), שורר שקט יחסי בגבול הלבנוני-ישראל המנוצל לקידום תהליך ההתעצמות הצבאית של חזבאללה ולמעורבות אינטנסיבית במלחמת האזרחים הסורית בהכוונה איראנית.