לבנון

הועידה השביעית של חיזבאללה: פרגמטיות בצל בניית הכוח

חיזבאללה סיימה בסוף נובמבר 2009 את ועידתה השביעית שנערכה בחשאי ונמשכה כארבעה חודשים. הוועידה בחרה פעם נוספת את חסן נצראללה למזכיר הכללי של חיזבאללה וכן את מועצת הנהגת התנועה ומוסדותיה וכבוועידות קודמות פרסמה מסמך מדיני.
להמשך קריאה...

אירוע נוסף של ירי רקטה מדרום לבנון לעבר אצבע הגליל, מהווה הפרה נוספת של החלטה 1701

ב-27 בסביבות השעה 18:50 נורתה לעבר ישראל רקטה, ככל הנראה 107 מ”מ, מאזור ואדי ג’מאל שליד הכפר השיעי חולא, בגזרה המרכזית של דרום לבנון. הנפילה זוהתה בשטח פתוח סמוך לאחד הישובים באצבע הגליל.
להמשך קריאה...

זרקור לאיראן

ביקורת והסתייגויות באיראן מההחלטה להעניק לנשיא אובמה את פרס נובל לשלום.
להמשך קריאה...

הפיצוצים בשני מחסני נשק של חזבאללה בכפרים שמדרום לליטאני (טיר פלסיה וח’רבת סלם), ממחישים את קיומה של תשתית צבאית פעילה של חזבאללה בדרום לבנון, הנבנית בסיוע איראן וסוריה.

יוניפי”ל וצבא לבנון מגלים אוזלת יד במניעת התעצמותו הצבאית של חזבאללה המהווה הפרה בוטה של החלטת מועצת הביטחון 1701.
להמשך קריאה...

פיצוץ מחסן נשק של חזבאללה בכפר ח’רבת סלם שב וחשף את קיומה של תשתית צבאית פעילה של חזבאללה במרחב שמדרום לליטאני.

יוניפי”ל וצבא לבנון מגלים אוזלת יד במניעת תהליך התעצמותו הצבאית של חזבאללה המהווה הפרה בוטה של החלטת מועצת הביטחון 1701.
להמשך קריאה...

עמאר אלמוסוי , חבר המועצה המרכזית של חזבאללה, מדגיש בהתבטאויותיו כי בעוד שהמדיניות הבריטית כלפי חזבאללה השתנתה, ארגון חזבאללה לא השתנה.

לדבריו חזבאללה הינו גוף אחד, ולא ניתן ליצור בו הבחנה בין זרוע צבאית לזרוע מדינית. אלמוסוי מדגיש כי בדעתו של חזבאללה להמשיך בטרור (“התנגדות”) ובסירוב להכיר בישראל
להמשך קריאה...

לבנון

לבנון היא מדינה קטנה, שאוכלוסייתה מונה כ-4.1 מיליון נפש. לבנון, שוכנת לחוף הים התיכון גובלת בדרום עם ישראל במזרח עם סוריה. לבנון קיבלה עצמאות ב-22 בנובמבר שנת 1943. בגלל ריבוי העדות היריבות המרכיבות את החברה בלבנון, ההיסטוריה של המדינה רוויה פיצולים, סכסוכים ומלחמות אזרחים בין עדות ודתות. מאז קבלת העצמאות הונהגה בלבנון שיטה פוליטית ייחודית, המבוססת על מערכת איזון בין העדות השונות במסגרתה מתקיימת דמוקרטיה פרלמנטארית על בסיס עדתי/דתי. המשרות הבכירות בלבנון מתחלקות על פי מפתח עדתי עליו הוסכם באמנה הלאומית ב-1943.

מורכבותה החברתית של לבנון, חולשת השלטון המרכזי והפערים הכלכליים והחברתיים שבין העדות, הביאו להקמתן של קבוצות חמושות מפלגתיות/עדתיות רבות בלבנון שחלקן פנו לדרך הטרור. הבולט שבהם הינו ארגון הטרור השיעי חזבאללה, שהוקם בקיץ 1982 בעת מלחמת לבנון הראשונה. מלבד היותו ארגון טרור הנתמך ומופעל על ידי ההנהגה האיראנית, משולב חזבאללה גם במערכת הפוליטית של לבנון.

לבנון שימשה באופן מסורתי זירת התערבות של מוקדי כוח חיצוניים, מזרח-תיכוניים ובינלאומיים. בעבר בלטה מעורבותה של סוריה בלבנון. כיום בולטת מעורבותה של איראן המסייעת לחזבאללה בנשק, תחמושת, מימון ואימונים. גבול הלבנון ידע כמה תקופת מתוחות וכמה עימותים בהן נכנסו כוחות צה”ל לשטח לבנון. מאז מלחמת לבנון השנייה (2006), שורר שקט יחסי בגבול הלבנוני-ישראל המנוצל לקידום תהליך ההתעצמות הצבאית של חזבאללה ולמעורבות אינטנסיבית במלחמת האזרחים הסורית בהכוונה איראנית.