לבנון

שידורי אלאקצא (חמאס) ואלמנאר (חזבאללה): אישים אסלאמיים רדיקאלים מירדן ומלבנון מעודדים ביצוע פיגועי התאבדות וקוראים לרצח יהודים וישראלים ולחיסול מדינת ישראל

שידורי אלאקצא (חמאס) ואלמנאר (חזבאללה): אישים אסלאמיים רדיקאלים מירדן ומלבנון מעודדים ביצוע פיגועי התאבדות וקוראים לרצח יהודים וישראלים ולחיסול מדינת ישראל, מטיפים לערעור הסדר הציבורי במצרים ותוקפים בחריפות את הרשות הפלסטינית
להמשך קריאה...

יצוא המהפכה האיראנית ללבנון

איראן וחזבאללה מפעילות בלבנון, בעיקר בקרב בני העדה השיעית, תשתית ענפה של מוסדות דת ותרבות ושל הוצאות ספרים. תשתית זאת נועדה להטמיע את האידיאולוגיה של המהפכה האסלאמית האיראנית, לבסס את פולחן האישיות של עלי ח’אמנא’י ושל ח’מיני ולטפח את תרבות ה”התנגדות” (הטרור) בחברה הלבנונית.
להמשך קריאה...

המאבק הבינלאומי נגד שידורי הטלוויזיה של חזבאללה

משרד הפנים של גרמניה הודיע על החרמת ערוץ שידורי הטלוויזיה אלמנאר. בכך, מצטרפת גרמניה לארה”ב, צרפת, ספרד ומדינות נוספות אשר מחרימות שידורי הערוץ. לוויני התקשורת הערביים ולוויין התקשורת האינדונזי ממשיכים להפיץ את שידורי אלמנאר
להמשך קריאה...

ארגון חזבאללה שב ומערער על הלגיטימיות של הגבול הישראלי-לבנוני הבינלאומי באמצעות העלאת נושא “שבעת הכפרים”.

העלאת סוגייה זאת נועדה בין השאר ליצור צידוק נוסף לקיומו של חזבאללה ככוח צבאי המגן על לבנון ולהמשך פעילות הטרור והגרילה שלו (ה”התנגדות”) נגד ישראל.
להמשך קריאה...

החלטה היסטורית של סוריה לכונן קשרים דיפלומטיים עם לבנון ומשמעויותיה

ב- 14 באוקטובר 2008 פרסם נשיא סוריה בשאר אסד צו מספר 358 הקובע כינון יחסים דיפלומטיים בין סוריה ללבנון, והקמת שגרירות סורית בלבנון (סוכנות הידיעות הסורית, 14 באוקטובר 2008).
להמשך קריאה...

תקשורת וטרור: ערוץ אלמנאר של חזבאללה, ששידוריו הורדו מלוויין התקשורת התאילנדי, החל להפיץ שידוריו באמצעות לווין אינדונזי.

שידוריו מכסים, בין השאר, את מזרח אסיה, סין ואוסטרליה. היותה של אינדונזיה מדינה מוסלמית מקשה על מאבקה של הקהילה הבינלאומית להגביל תפוצתם של שידורי ההסתה של חזבאללה (ואיראן העומדת מאחוריה)
להמשך קריאה...

לבנון

לבנון היא מדינה קטנה, שאוכלוסייתה מונה כ-4.1 מיליון נפש. לבנון, שוכנת לחוף הים התיכון גובלת בדרום עם ישראל במזרח עם סוריה. לבנון קיבלה עצמאות ב-22 בנובמבר שנת 1943. בגלל ריבוי העדות היריבות המרכיבות את החברה בלבנון, ההיסטוריה של המדינה רוויה פיצולים, סכסוכים ומלחמות אזרחים בין עדות ודתות. מאז קבלת העצמאות הונהגה בלבנון שיטה פוליטית ייחודית, המבוססת על מערכת איזון בין העדות השונות במסגרתה מתקיימת דמוקרטיה פרלמנטארית על בסיס עדתי/דתי. המשרות הבכירות בלבנון מתחלקות על פי מפתח עדתי עליו הוסכם באמנה הלאומית ב-1943.

מורכבותה החברתית של לבנון, חולשת השלטון המרכזי והפערים הכלכליים והחברתיים שבין העדות, הביאו להקמתן של קבוצות חמושות מפלגתיות/עדתיות רבות בלבנון שחלקן פנו לדרך הטרור. הבולט שבהם הינו ארגון הטרור השיעי חזבאללה, שהוקם בקיץ 1982 בעת מלחמת לבנון הראשונה. מלבד היותו ארגון טרור הנתמך ומופעל על ידי ההנהגה האיראנית, משולב חזבאללה גם במערכת הפוליטית של לבנון.

לבנון שימשה באופן מסורתי זירת התערבות של מוקדי כוח חיצוניים, מזרח-תיכוניים ובינלאומיים. בעבר בלטה מעורבותה של סוריה בלבנון. כיום בולטת מעורבותה של איראן המסייעת לחזבאללה בנשק, תחמושת, מימון ואימונים. גבול הלבנון ידע כמה תקופת מתוחות וכמה עימותים בהן נכנסו כוחות צה”ל לשטח לבנון. מאז מלחמת לבנון השנייה (2006), שורר שקט יחסי בגבול הלבנוני-ישראל המנוצל לקידום תהליך ההתעצמות הצבאית של חזבאללה ולמעורבות אינטנסיבית במלחמת האזרחים הסורית בהכוונה איראנית.