ארגונים נוספים

ועדת האו”מ לענייני ארגונים בלתי ממשלתיים הצביעה על מתן מעמד ארגון משקיף ל-PRC, מרכז השיבה הפלסטיני, הפועל בלונדון.

ועדת האו”מ לענייני ארגונים בלתי ממשלתיים הצביעה על מתן מעמד ארגון משקיף ל-PRC, מרכז השיבה הפלסטיני, הפועל בלונדון. ההצבעה טעונה אישור. המדובר בארגון המזוהה עם חמאס ותנועת האחים המוסלמים, “מתמחה” בטיפוח “זכות השיבה” ומהווה שחקן חשוב במתקפת הדה-לגיטימציה נגד ישראל.
להמשך קריאה...

המשטר האיראני נערך לקיום אירועי “יום ירושלים”

המשטר האיראני נערך לקיום אירועי “יום ירושלים”, שיתקיימו כמידי שנה באיראן, בעולם הערבי/מוסלמי ובמדינות המערב. מעבר לתמיכה בדרישות הפלסטיניות המכסימליות צפוי שהאירועים ינוצלו להסתה נגד ישראל וארה”ב ולחיזוק “מחנה ההתנגדות”
להמשך קריאה...

חצי האי סיני כזירה פעילה של טרור אסלאמי

דיוקנה של התארגנות ג’האדיסטית-סלפית בשם אלתוחיד ואלג’האד, הפועלת ברצועת עזה, שביצעה ב-18 ביוני 2012 פיגוע על גבול ישראל-מצרים בו נהרג אזרח ישראלי. הצלחת הפיגוע המחישה פעם נוספת את איום הטרור הנשקף לישראל מסיני תוך ניצול האנרכיה וקשיי המשילות של מצרים באזור
להמשך קריאה...

פרסומים משנים קודמות

20152012

ארגונים נוספים

מאז הקמתה ועד לימינו אלה נאלצת מדינת ישראל להתמודד עם גלי טרור מסוגים שונים וברמות עצימות שונות המכוונים נגדה ונגד אזרחיה. גלי טרור אלה מבוצעים על-ידי ארגונים פלסטיניים שונים אשר מנהלים מזה כמה עשורים את מערכת הטרור נגד ישראל. פעילות של ארגוני טרור פלסטינים גרמה במהלך השנים לאבדות רבות בקרב אזרחי ישראל. פעילות ארגוני טרור פלסטינים לא הצטמצמה רק לגבולות מדינת ישראל אלא התבצעה גם בחו”ל (בעיקר בשנים 1978-1968 שנות השיא של פעילות ארגוני טרור בעולם).

קיימים הבדלים אידיאולוגים בין ארגוני הטרור הפלסטינים. חלקם הינם ארגוני טרור פלסטינים בעלי אידיאולוגיה אסלאמית, חלקם בעלי אידיאולוגיה חילונית. אולם נראה שבפעילות הטרור שהם מבצעים רובם חולקים אותן מטרות שעיקרן: לשבש את חיי האוכלוסייה האזרחית הישראלית ולערער את ביטחונה, לפגוע בכלכלת ישראל ובתדמיתה ולהציב את הנושא הפלסטיני ואת האידיאולוגיה שלהם על סדר היום.  

במשך שנות העימות ניסו ארגוני הטרור הפלסטינים לבצע פיגועים כמעט בכל זירה אפשרית (יבשה, ים, אוויר בארץ ובחו”ל) תוך שכלול דרכי ושיטות הפעולה. בסיסיהם של ארגוני הטרור רבים ממוקמים ברצועת עזה אך קיימות גם התארגנויות הפועליות בשטחי יהודה ושומרון. לחלק מהארגונים גם נוכחות במדינות ערב, חלקם מקבל תמיכה ממדינות או ארגונים. במהלך שנות הטרור הפלסטיני השתנתה מפת ארגוני טרור. חלק מארגוני הטרור נעלמו או דעכו אולם במקומם קמו ארגוני טרור חדשים.