|
פיגועים/ניסיונות לפיגועים
- 28 ביולי 2017 –בוצע ניסיון דקירה בצומת חברון. פלסטיני החל לרוץ לעבר החיילים במקום כשבידו סכין וניסה לדקור אותם. הוא נורה ונהרג. בתקשורת הפלסטינית דווח, כי מבצע ניסיון הדקירה הוא עבדאללה עלי מחמוד טקאטקה, בן 24, מהכפר מראח מעלא, דרומית לבית לחם. חמאס פרסמה הודעת אבל (חשבון הטוויטר שהאב, 28 ביולי 2017). עוד, פורסם כי המחבל נעצר בעבר ע"י כוחות הביטחון הישראלים בשל השתתפותו בעימותים בכניסה הצפונית לבית לחם (חשבון הטוויטר PALINFO, 28 ביולי 2017).
מימין : הודעת אבל שפרסמה חמאס (חשבון הטוויטר שהאב, 28 ביולי 2017). משמאל : עבדאללה טקאטקה נעצר על ידי כוחות הביטחון הישראליים במהלך עימותים בכניסה הצפונית לבית לחם (חשבון הטוויטר PALINFO, 28 ביולי 2017)
סיום משבר הר הבית[1]
- לאחר שישראל הסירה את אמצעי הבידוק מהכניסות להר הבית פרסמו גורמי הדת בירושלים הודעה המקבלת את הצעדים הישראליים וקוראת לציבור לחזור להתפלל על הר הבית. ההנהגה הפלסטינית התכנסה לישיבה, שלאחריה קרא אבו מאזן לקיים את תפילת הצהרים בתוך המסגד (טלוויזיה פלסטינית, 27 ביולי 2017). המופתי של ירושלים הודיע כי המצב במסגד אלאקצא חזר לקדמותו וקרא לציבור לחזור להתפלל בו (חשבון הטוויטר אלערביה עאג'ל, 27 ביולי 2017).
- לקראת תפילות אחר הצהרים החלו מחאות על אי פתיחת באב אלחטה הסמוך לשער האריות אך לאחר פתיחתו נכנסו המתפללים לרחבה. רבים מהם הניפו דגלי פלסטין. עם סיום התפילות החלו עימותים במתחם הר הבית ומחוצה לו עם כוחות הביטחון הישראליים. בעימותים נפצעו כחמישים פלסטינים. בערים המרכזיות ברחבי יהודה ושומרון חילקו פעילי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים מיני מתיקה לעוברי אורח כהבעת שמחה (ופא, 27 ביולי 2017).
- תפילות יום השישי בהר הבית (28 ביולי 2017) עברו בשקט יחסי. בתפילות השתתפו כ-5,000 מתפללים והותרה כניסה להר הבית למתפללים בגילאי חמישים ומעלה. כמה אלפי מתפללים התגודדו בסביבות הר הבית ומחו על האיסור הם ערכו את התפילות מחוץ למתחם הר הבית.
- מחוץ לירושלים התעמתו כמה מאות מפגינים עם כוחות הביטחון הישראליים במספר מוקדים ביניהם אזור קבר רחל בבית לחם, חברון ראמאללה. העימותים נמשכו גם ביום שבת 29 ביולי 2017. ברצועת עזה התקיימו הפגנות.
- שיח' עמר אלכסאוני, מנהל מסגד אלאקצא, מסר, כי המצב במסגד אלאלקצא חזר לקדמותו כפי שהיה לפני ה-14 ביולי 2017. אלכסאוני ציין, כי במהלך תפילות אחר הצהריים והערב ביום שישי האחרון התפללו במקום כ-60 אלף איש. עוד עדכן, כי מקורות הסמכות הדתיים מינו ועדה טכנית שתבחן את הנזקים, במידה ונגרמו, במתחם הר הבית (רדיו אג'יאל, 29 ביולי 2017).
- תיסיר ג'ראדאת תת-שר החוץ הפלסטיני העביר צ'ק בגובה של 100,000$ למשרד הוקף וענייני דת במשרד החוץ בראמאללה שהוענק בשם קרן הסולידאריות האסלאמית. הכספים נועדו לשיפוץ מסגד אלאקצא (מען, 27 ביולי 2017).
- הפלסטינים ראו בהסרת אמצעי הבידוק בהר הבית על ידי ישראל ניצחון משמעותי:
- רמי חמדאללה, ראש ממשלת ההסכמה, אמר כי עמידתו האיתנה של העם הפלסטיני, אחדותו והתנגדותו הלא אלימה מוכיחות כי ירושלים תישאר סמלו ובירתו הנצחית. עוד אמר, כי העם הפלסטיני לא יאפשר כל שינוי בירושלים ולא יסכים לשום צעדים שיחליפו או ישפיעו על שלטונו על מסגד אלאקצא (ופא, 29 ביולי 2017).
- אסמאעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, ציין כי מאבק הציבור הפלסטיני בהר הבית מהווה "תעודת כבוד" וכי ישראל הובסה כאשר הסירה את אמצעי האבטחה. לדבריו האירוע הוכיח כי למרות חוסר האיזון ביחסי הכוחות מסוגל הציבור הפלסטיני להשיג את זכויותיו (ערוץ אלאקצא, 27 ביולי 2017).
- מחמד אלזהאר, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי העם הפלסטיני ניצח מבלי שעשה שימוש בנשק. הוא הדגיש כי עמידתו האיתנה של העם בסוגית מסגד אלאקצא מרמזת על המערכה הבאה (מג'אל פרס, 27 ביולי 2017).
- מוסא אבו מרזוק, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי בזכות ניצחונם של תושבי ירושלים הפלסטינים ובזכות העובדה שהם קבעו מצב חדש במסגד אלאקצא הם נתנו לכיבוש סטירת לחי חזקה (אתר חדשות של חמאס, 27 ביולי 2017).
- ארגון הג'האד האסלאמי בפלסטין הדגיש כי ניצחון מסגד אלאקצא הושג כתוצאה מסבלנותו, הקרבתו, עמידתו האיתנה ואחדותו של העם הפלסטיני ועל הפלסטינים להמשיך לדבוק בדרך זו (פלסטין אליום, 27 ביולי 2017).
שתי קריקטורות של אמיה גח'א, המזוהה עם חמאס, המבטאות את הניצחון על כוחות הביטחון הישראלים (חשבון הטוויטר PALINFO, 29 ביולי 2017).
קריקטורה של חמאס המבטאת את הניצחון על כוחות הביטחון הישראליים (חשבון הטוויטר אלרסאלה, 27 ביולי 2017)
התיאום הביטחוני עם ישראל
- למרות הסרת אמצעי הבידוק והחזרה לתפילות בהר הבית החלטת הרשות הפלסטינית להפסיק את התיאום הביטחוני עם ישראל עדיין תקפה. לדברי אחמד מג'דלאני, חבר הועד הפועל של אש"ף, החלטתה של ההנהגה הפלסטניית להפסיק את התיאום הביטחוני במהלך אירועי מסגד אלאקצא עדיין תקפה. לדבריו נמצאת ההנהגה הפלסטינית בשלב בו היא בוחנת את היחסים בינה לבין ישראל (דניא אלוטן, 29 ביולי 2017). נביל שעת', יועץ אבו מאזן לענייני חוץ, אמר כי התיאום הביטחוני והיחסים המדיניים עם ישראל הופסקו עד שישראל תחזור בה מכל הצעדים שנקטה (דניא אלוטן, 31 ביולי 2017).
הפגנות, עימותים והפרות סדר
- במקביל להפרות הסדר בירושלים וברחבי יהודה ושומרון על רקע אירועי הר הבית נמשכו יידויי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה. כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול ומנע ברחבי יהודה ושומרון במסגרת זאת עצרו כמה עשרות חשודים בפעילות טרור ותפסו אמצעי לחימה ואמצעים להפרות סדר. להלן מספר אירועים בולטים:
- 30 ביולי 2017 –במהלך חסימה יזומה שביצעו לוחמי משמר הגבול ביציאה מיטא (סמוך לחברון) הבחינו הלוחמים בכלי רכב. לפתע נכנס כלי הרכב לשביל סמוך ליציאה מהעיר בניסיון להימלט. הלוחמים רדפו אחריו. נהג כלי הרכב השליך סכין וניסה להימלט. הנהג, בן 18, תושב יטא נעצר לחקירה ( דוברות המשטרה, 30 ביולי 2017).
- 28 ביולי 2017 –פלסטינים השליכו מטען מאולתר במהלך עימותים עם כוחות הביטחון הישראליים סמוך לחסם שוטר בחברון. לא היו נפגעים.
- 28 ביולי 2017 –אבנים יודו לעבר כלי רכב ישראלי ליד הכפר חיזמא (סמוך לפסגת זאב). לא היו נפגעים. נזק נגרם לכלי הרכב (דף הפייסבוק צבע אדום, 28 ביולי 2017).
פעילות צה"ל נגד תחנות שידור בראמאללה
- כוחות צה"ל פרצו למשרדי תחנת שידור בראמאללה (פאל מדיה)החשודה, כי שידרה והפיצה חומרים המסיתים לביצוע טרור. במסגרת הפשיטה הוחרמו חומרי מדיה ומסמכים. צאא'ב עריקאת, מזכיר הועד הפועל של אש"ף, גינה את הפריצה של ישראל למטה חברת פאל מדיה במרכז העיר ראמאללה ואת הפגיעה ברכוש החברה. לטענתו נעשה הדבר כדי "להשתיק את קולו של העם הפלסטיני" הוא קרא למדינות העולם, למוסדות המשפטיים הבינלאומיים, למוסדות ההסברה הבינלאומיים ולהתאחדות העיתונאים לנקוט צעדים מיידיים כדי להגיב על פעולותיה של ישראל נגד העם הפלסטיני (ופא, 29 ביולי 2017). ועידת אנשי התקשורת הפלסטינים גינתה את הפריצה של ישראל ללשכה של ערוץ אלקדס ואת הפשיטה שביצעה על מטה חברת פאל מדיה בראמאללה (צפא, 29 ביולי 2017).
הוגשו כתבי אישום נגד תושבי מזרח ירושלים בשל הסתה
- פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום נגד חמישה תושבי מזרח ירושלים בשל הסתה לטרור, קריאה לבצע פיגוע טרור ועבירות נוספות. שלושה מהם מואשמים בפרסום קריאות לבצע מעשי אלימות בדפי הפייסבוק לאחר פיגוע הר הבית ב-14 ביולי 2017. אחד הנאשמים, בן 19, מענאתא החדשה מואשם כי מאז ספטמבר 2014 פרסם במספר הזדמנויות בחשבון הפייסבוק שלו קריאות לביצוע מעשי אלימות וטרור נגד אזרחים ישראליים וכוחות הביטחון וכן דברי שבח לחמאס ולזרוע הצבאית שלה. לאחר הפיגוע בהר הבית פרסם בחשבון הפייסבוק שלו פוסטים הקוראים לאלימות. נאשם נוסף, בן 21, מאבו טור מואשם, כי העלה לחשבון הפייסבוק שלו, בעקבות הפיגוע בהר הבית, פוסטים המשבחים את הפיגוע וקוראים לביצוע פיגועים נוספים (גלובס, 31 ביולי 2017).
ירי לעבר ישראל
- במהלך השבוע לא אותרו נפילות של רקטות בשטח ישראל.
הפגנות על גבול רצועת עזה
- ב-28 ביולי 2017 נערכו הפגנות בכמה מוקדים בסמוך לגבול עם ישראל. דובר משרד הבריאות של חמאס ברצועה מסר, כי עבד אלרחמן אבו המיסה, בן 16, ממחנה הפליטים אלבריג', נהרג במהלך עימותים עם כוחות צה"ל, ושני צעירים נוספים נפצעו באורח בינוני מירי ברגליהם. ארבעה פלסטינים נוספים נפצעו מירי בעימותים מזרחית לג'באליא (אלרסאלה.נט, 28 ביולי 2017; ופא, 28 ביולי 2017).
מעבר רפיח
- במעבר רפיח מתבצעות עבודות שיפוץ. רשות המעברים והגבולות הודיעה כי המעבר לא יפתח לפני שיסתיימו השיפוצים (חשבון הטוויטר עאג'ל מן פלסטין, 30 ביולי 2017). השאם עדואן, דובר מעבר רפיח, אמר כי מצרים מבצעת עבודות תחזוקה ופיתוח במעבר רפיח מזה כארבעה חודשים לדבריו העבודות התקדמו במידה רבה אך המצב הביטחוני בחצי האי סיני עלול לעכב את העבודות ועל כן טרם נקבע מועד לסיומן. במסגרת העבודות כוללות שיפוץ המעבר והרחבת חדרי ההמתנה של היוצאים והנכנסים (מג'אל.פרס, 30 ביולי 2017).
תהלוכה ברצועת עזה לציון הסרת אמצעי הבידוק
- חמאס ערכה תהלוכה במחנה הפליטים ג'באליא לציון הסרת אמצעי הבידוק הישראליים בהר הבית. חבר הלשכה המדינית של חמאס, פתחי חמאד, נשא דברים בסיום התהלוכה שבהם הדגיש כי המערכה על ירושלים לא הסתיימה. הוא גם שיבח בדבריו את גבורתם של תושבי ירושלים והמראבטון בשערי מסגד אלאקצא (אתר תנועת חמאס, 28 ביולי 2017).
- אמצעי תקשורת פלסטיניים טענו, כי במהלך המפגן הצבאי אמר פתחי חמאד, חבר הלשכה המדינית של חמאס, למשתתפי המפגן כי תנועת פתח היא שיצרה את המשבר במסגד אלאקצא כדי להסיט את תשומת הלב מהרצועה ולהתחמק מלהעניק לה סיוע. לדבריו ירושלים אינה נתונה למצור כמו המצור המוטל על הרצועה וכי 25 מיליון הדולר שלשכת אבו מאזן הקציבה לתמיכה בירושלים, והסיוע והמענקים לתושבי ירושלים שעליהם הכריזה ממשלת הרשות, רק יתרמו להחרפת המצב ולא להרגעתו. לדבריו כבר לאחר ההכרזה על הסיוע גדל מספר המראבטון בשערי מסגד אלאקצא, שכל רצונם לזכות בכסף ולא כ להגן על אלאקצא. רצועת עזה, הנצורה יותר מעשר שנים, היא הראויה לסיוע הזה, וקריאות פתח לפיוס אינן אלא זריית חול בעיניים (סהם, 26 ביולי 2017).
- תופיק אלטיראוי, חבר הוועד המרכזי של פתח, תקף בחריפות את דברי פתחי חמאד, והשווה את אמירותיו בנושא ירושלים לקו ההסברה של ממשלת ישראל (מען, 27 ביולי 2017). לשכת פתחי חמאד מיהרה לפרסם הודעה בה דחתה את האמירות שיוחסו לחמאד בידי "שכירי החרב של התיאום הבטחוני". בהודעה נאמר, כי חמאד כלל לא נכח במפגן הצבאי, שבו נטען כי אמר את הדברים, וכי מדובר בניסיון כושל של מנגנון המודיעין במקאטעה בראמאללה להסיט את תשומת הלב מהמתרחש באלאקצא, לאחר שנכשל בדיכוי אש האינתיפאדה (אתר תנועת חמאס, 28 ביולי 2017).
החלטה להשאיר את חמאס ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופאי
- בית הדין הגבוה של האיחוד האירופאי החליט להשאיר את חמאס ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופאי.בית הדין מסר בהודעה מטעמו כי לאחר שסוגיה זו הועלתה פעם נוספת בפניו הוא החליט שלא להוציא את התנועה מהרשימה. חמאס פרסמה הודעה המותחת ביקורת ומתנגדת להחלטת בית הדין האירופאי לצדק. בעקבות כך הודיעה חמאס בהודעה רשמית מטעם מחמד אלג'מאצי, חבר הלשכה המדינית של חמאס, כי חמאס תמשיך להיאבק בהחלטות פוליטיות נגד העם הפלסטיני בכלל ותנועת חמאס בפרט. לדברי ההודעה זוהי זכותה של התנועה להגן על זכויותיו של העם הפלסטיני במאבק נגד ישראל. עוד הוסיפה ההודעה כי אמצעי התקשורת בישראל מנסים להביא לכך שההחלטה תתקבל כיוון שיש להם אינטרס בכך להשאיר את חמאס ברשימת ארגוני הטרור (פאל אינפו, 26 ביולי אתר חמאס, 26 ביולי 2017).
הודעות על מות פעילי הזרוע הצבאית של חמאס
- הזרוע הצבאית של חמאס הודיעה בשבוע האחרון על מותם של שלושה מפעיליה:
- מחמד אחמד אלשראפי, בן 21, ממסגד אלפוז בצפון רצועת עזה נהרג במסגרת "ההכנות והאימונים". מקורות מקומיים בעזה מסרו כי הוא נהרג במהלך אימונים ימיים של יחידת הקומנדו הימי (אתר הזרוע הצבאית של חמאס, 25 ביולי 2017; סמא, 25 ביולי 2017).
- האני עבדאללה שכשכ, בן 22, מבית לאהיא, מת ב-26 ביולי 2017 כתוצאה מדום לב (אתר הזרוע הצבאית של חמאס, 26 ביולי 2017).
- מעאד' עמר אבו נעמה, בן 22, ממסגד ח'אלד בן אלוליד ברפיח, איש יחידת הנח'בה, שהתחשמל למוות בעת שעבד באחת המנהרות (אתר הזרוע הצבאית של חמאס, 27 ו-30 ביולי 2017).
פעילות חמאס נגד גורמים סלפים ברצועה
- כלי תקשורת של דאעש דיווח, כי מנגנון בטחון הפנים של חמאס פרסם ב-24 ביולי 2017 תמונות של ארבעה פעילים סלפיים ברצועה, המבוקשים בידי ישראל באשמת שיגור רקטות לעבר ישראל. בהודעה של מנגנון בטחון הפנים של חמאס נאמר כי הארבעה מבוקשים בהתאם להנחיות התביעה הצבאית, וכי הסתרת מבוקשים מהווה עבירה על החוק. המבוקשים הם: נור צבחי עיסא ממחנה הפליטים אלבריג'; טלעת אבראהים אבו ג'זר מאזור מען בח'אן יונס; מחמוד עת'מאן טאלב ממחנה הפליטים אלשאטי בעזה, שכבר נפצע בעבר בניסיון סיכול ישראלי; ויוסף מחמד מקדאד ממחנה הפליטים אלשאטי בעזה (חק, 25 ביולי 2017).
מחנות הקיץ של חמאס
- חמאס ציינה את סיום מחנות הקיץ "פרשי פלסטין" בתהלוכה צבאית ברחובות עזה, שבה הונפו שלטי תמיכה במסגד אלאקצא. בסיום המצעד נשא דברים פתחי חמאד, חבר הלשכה המדינית של חמאס, ששיבח את ניצחונם של המראבטון בשערי מסגד אלאקצא. הוא הוסיף כי הניצחון מהווה מסר לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו לפיו אסור לו לתקוף את אלאקצא או לפגוע בו כל עוד העם הפלסטיני חי. הניצחון מהווה גם מסר לעולם הערבי והאסלאמי לפיו יש להסיר את דגל ישראל בכל מדינה ערבית כפי שהוא הוסר במסגד אלאקצא (אתר תנועת חמאס, 27 ביולי 2017; אלג'זירה.נט, 28 ביולי 2017).
תמונות ממחנה הקיץ (אתר תנועת חמאס, 27 ביולי 2017; דף הפייסבוק של הוועדה המרכזית של מחנות הקיץ של חמאס, 27 ביולי 2017)
מאסר עולם נגזר על פעיל חמאס באוסטריה
- בית משפט באוסטריה גזר מאסר עולם על פעיל חמאס ממשוחררי עסקת שליט בשל קשירת קשר ושידול אחרים לביצוע פיגועים בירושלים. הפעיל, בן 27, ששמו נאסר לפרסום באוסטריה, התגורר ברצועת עזה ושהה במרכז מבקשי מקלט. בעבר נשפט בישראל וריצה תשע שנות מאסר בשל מעורבותו בפיגועים נגד חיילי צה"ל. על פי הכרעת הדין במהלך שנת 2016 הוא פנה באמצעות האינטרנט לשני תושבי יהודה ושומרון ותיאם עימם גיוס פעילים נוספים לביצוע פיגועי ירי והשלכת רימונים בירושלים, במקומות הומי אדם. הפיגועים לא יצאו אל הפועל (yent, 30ביולי 2017).
- על פי חמאס מדובר בעבד אלכרים אבו חבל. מחמד אלג'מאצי, ראש המחלקה המשפטית בחמאס גינה את גזר הדין שפסק בית המשפט באוסטריה על פעיל חמאס. לדבריו עוקבת חמאס בעניין אחר האירועים מהבחינה המשפטית. עוד ציין כי הרשעתו של אבו חבל היא על סמך פרסומים בדף שלו ברשתות החברתיות(פלסטין און ליין, 27 ביולי 2017).
אבו מאזן אושפז לבדיקות בבית חולים
- נביל אבו רדינה, דובר הרשות הפלסטינית, הודיע כי אבו מאזן יו"ר הרשות הפלסטינית הגיע לבית החולים אלאסתשארי בראמאללה לביצוע בדיקות שגרתיות. אבו רדינה הוסיף כי אבו מאזן צפוי לעזוב את בית החולים לאחר מספר שעות (ופא, 29 ביולי 2017). ג'ואד עואד, שר הבריאות ברשות הפלסטינית, מסר כי אבו מאזן עזב את בית החולים לאחר שביצע בדיקות בריאות שגרתיות שאותן לדבריו הוא מבצע כל שישה חודשים. הוא הדגיש כי בריאותו של אבו מאזן מצוינת (ופא, 29 ביולי 2017). בהקשר זה אמר נביל שעת' כי אבו מאזן לא עזב אל ראמאללה לצורך בדיקות רפואיות בירדן משום שהוא לא הסכים לתאם את נסיעתו עם השלטונות הישראליים (דניא אלוטן, 31 ביולי 2017).
פעילות בינלאומית של הרשות הפלסטינית
- על רקע אירועי הר הבית פועלים הפלסטינים להגשת תלונה בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג והגשת בקשות להצטרך לארגונים בינלאומיים. בראיון שהעניק ריאצ' אלמלאכי, שר החוץ ברשות הפלסטינית מסר כי פאטו בנסודה, התובעת הכללית של בית הדין הפלילי בהאג (ICC) תפסיק את חופשתה כדי לקבל מהפלסטינים פנייה רשמית (Referral)הקשורה להתנחלויות. לדבריו הפלסטינים ממתינים להגדרת מועד בו ניתן לפנות ולהגיש את הפנייה[3] (רדיו קול פלסטין, 30 ביולי 2017).
- לדברי נביל שעת' מוכנים הפלסטינים לפנות לבית הדין הבינלאומי וכי התובעת הכללית פאטו בנסודה הפסיקה את חופשתה כדי לבחון את הסוגיה. עוד ציין נביל שעת' כי במסגרת המאמצים הבינלאומיים של הרשות הפלסטינית הם פועלים להצטרף ל-25 ארגונים בינלאומיים חדשים (דניא אלוטן, 31 ביולי 2017).
תמונות ממחנה קיץ שארגנו מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית
- וועדת הארגון של פתח במחנה הפליטים קלנדיא פרסמה תמונות המתעדות פעילות נערים ממחנה הפליטים קלנדיא במהלך מחנה קיץ. במחנה הקיץ שנשא את השם "שומרי אלאקצא", אשר נערך במחנה של מנגנון הבטחון הלאומי ביריחו. בתמונות נראים הנערים עורכים אימוני ירי והפעלה של נשק כשהם לבושי מדים (דף הפייסבוק של וועדת הארגון של פתח במחנה הפליטים קלנדיא, 31 ביולי 2107).
מחנה הקיץ של מנגנון הביטחון הלאומי ביריחו (דף הפייסבוק של וועדת הארגון של פתח במחנה הפליטים קלנדיא, 31 ביולי 2107)
[1]על משבר הר הבית ראו פרסום מרכז המידע מ-27 ביולי 2017: "משבר הר הבית: תמונת מצב ומשמעויות (עדכני לבוקר ה-27 ביולי 2017)"
[2]"פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
[3]פנייה רשמית מטעם מדינה החברה בבית הדין הבינלאומי אינה מצריכה אישור התובעת הכללית לפתוח בחקירה בתום בדיקה מקדימה.