|
הפגנות, עימותים והפרות סדר
- השבוע נמשכו הפגנות והפרות סדר ברחבי יהודה ושומרון בעיקר אירועי יידויי האבנים והשלכת בקבוקי תבערה. כוחות הביטחון הישראליים עצרו מספר חשודים בפעילות טרור. להלן מספר אירועים בולטים:
- 12 ביוני 2017– צעירה פלסטינית הגיעה למערת המכפלה, כשברשותה סכין. לוחמי משמר הגבול הצליחו לעצור אותה. היא הובאה לחקירה. בחקירתה אמרה כי התכוונה לרצוח יהודים (דף הפייסבוק צבע אדום, 12 ביוני 2017). בתקשורת הפלסטינית דווח, כי הפלסטינית שנעצרה הינה מנאל מחמוד יוסף אבו עלי, בת 28 מיטא, דרומית לחברון (דף הפייסבוק שהאב, 12 ביוני 2017).
- 12 ביוני 2017– אבנים יודו לעבר כלי רכב ישראלי בין אריאל לצומת גיתי אבישר (שומרון). לא היו נפגעים. נגרם נזק לכלי הרכב (דף הפייסבוק צבע אדום, 12 ביוני 2017).
- 11 ביוני 2017– פלסטיני ניסה לתקוף לוחם משמר הגבול סמוך למערת המכפלה בחברון. הפלסטיני נעצר (דף הפייסבוק צבע אדום, 12 ביוני 2017).
- 11 ביוני 2017 – אבנים יודו לעבר כלי רכב ישראליים בכביש בין קריית ארבע לחברון. כמו כן יודו אבנים לעבר אוטובוס בכביש גוש עציון חברון סמוך לאלערוב. לא היו נפגעים. נגרם נזק לכלי הרכב (דף הפייסבוק צבע אדום, 11 ביוני 2017).
- 11 ביוני 2017 – שני פלסטינים יידו אבנים לעבר קבוצת מבקרים יהודיים בשטח הר הבית. השניים נעצרו והועברו לחקירה(דף הפייסבוק צבע אדום, 11 ביוני 2017).
- 9 ביוני 2017 – נעצרו שישה פלסטינים שהיו מעורבים ביידוי אבנים לעבר כוחות הביטחון הישראליים ובניסיון לעבור את גדר הביטחון בעוטף ירושלים, שלא במעברים המסודרים. שלושה מהעצורים הם ממשוחררי "עסקת שליט" (דף הפייסבוק צבע אדום, 9 ביוני 2017).
- 9 ביוני 2017 – אבנים יודו לעבר כלי רכב ישראלי בכניסה לקריית ארבע. לא היו נפגעים. נגרם נזק לכלי הרכב(דף הפייסבוק צבע אדום, 9 ביוני 2017).
- 8 ביוני 2017 –אבנים יודו לעבר כלי רכב בכביש 443 סמוך לבית חורון. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק (דף הפייסבוק צבע אדום, 9 ביוני 2017).
ירי רקטות לעבר ישראל
- במהלך השבוע לא אותרו נפילות רקטות בשטח ישראל.
הפגנות על גבול רצועת עזה ישראל
- במהלך השבוע נמשכו ההפגנות שמארגנת חמאס באזור גבול ישראל-רצועת עזה כמחאה על ה"מצור" המוטל על רצועת עזה (אלאקצא, 9 ביוני 2017). ההפגנות התקיימו במספר מוקדים בכל אחד מהם השתתפו כמה מאות מפגינים. בהפגנה שהתקיימה ב-9 ביוני 2017 במזרח ג'באליא, השתתף גם פתחי חמאד, חבר הלשכה המדינית של חמאס (פאל אינפו, 9 ביוני 2017).
- ב-6 ביוני 2017 דווח על מספר פצועים ועל הרוג מירי כוחות צה"למזרחית לחרבת חזאעה, שבדרום הרצועה (חשבון הטוויטר של אשרף אלקדרה, 6 ביוני 2017). ההרוג הוא פאדי אבראהים אלנג'אר, שוטר תנועה מבני סהילא (אתר המשטרה ברצועה, 8 ביוני 2017). הרוג נוסף מירי היה ב-10 ביוני 2017 בהפגנה באזור ג'באליא. ההרוג הוא עאא'ד ח'מיס ג'מעה, פעיל הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי בפלסטין ביחידה המיוחדת בחטיבה הצפונית (אתר הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי, 10 ביוני 2017). ח'לאד בטש בכיר הג'האד האסלאמי אמר כי הוא נהרג במהלך מערכה שתקרא "שבור את המצור". לדבריו העם הפלסטיני מאס במצור ובעריצות המדינות השכנות והדרך יחידה להתמודד היא לצאת לזירת הקרב בגבול עם ישראל (אלאקצא, 9 ביוני 2017).
- בהלוויה שנערכה לעאא'ד ג'מעה בג'באליא נכחו גם בכירי חמאס אסמאעיל הניה, פתחי חמאד, ח'ליל אלחיה ומחמד אלהנדי. אחמד בחר, סגן ראש המועצה המחוקקת, שנשא דברים בהלוויה אמר כי הם ימשיכו להילחם "מלחמת ג'האד" כדי לשחרר את האדמה והמקומות הקדושים. לדבריו נשקם הוא "נשק ההתנגדות" של הזרוע הצבאית של חמאס ושל הג'האד האסלאמי בפלסטין והוא מכוון רק כלפי האויב הציוני (אלאקצא, 9 ביוני 2017).
משבר אספקת החשמל לרצועה
|
- מחמד ת'אבת, דובר חברת החשמל ברצועת עזהאמר כי ההחלטה צפויה להביא למצב קטסטרופלי ברצועה, כיוון שגם אספקת החשמל הנוכחית מישראל מספיקה בקושי לארבע שעות חשמל ביום (מה עוד שחברת החשמל המצרית הודיעה על ניתוק קווי החשמל ממצרים לצורך עבודות תחזוקה). לדבריו, החברה טרם קיבלה הודעה כלשהי על הפחתת אספקת החשמל מישראל (אלרסאלה.נט, 12 ביוני 2017).
- בחמאס הגיבו בזעם על ההחלטה תוך איומים בהסלמה נגד ישראל:
- דובר חמאס עבד אללטיף אלקאנועמסר כי החלטת ישראל היא "הרת אסון ומסוכנת", שכן היא פוגעת בכל תחומי החיים. לדבריו היא תאיץ את ההתדרדרות ותוביל לפיצוץ. הוא הטיל את האחריות על ישראל ועל אבו מאזן אשר לדבריו משתף פעולה עם מעשיה של ישראל (אלראי, 12 ביוני 2017).
- ג'מאל אלח'צ'רי, חבר מועצה מחוקקת מטעם חמאס ויו"ר הוועדה העממית למאבק במצור, הזהיר מפני החרפת המצוקה ההומניטארית ברצועה. הוא קרא להתערבות גורמים בינלאומיים ולמציאת חלופות דחופות עבור מתקנים רפואיים כדי להתמודד עם השלכות המצב (מען, 12 ביוני 2017)
- דאוד שהאב, דובר הג'האד האסלאמי בפלסטין, כינה את ההחלטה "פשע מלחמה". לדבריו הנימוקים של ישראל להצדקת "המצור" על עזה הם נימוקים כוזבים ומכשירים את הקרקע ל"פשעים נוספים". הוא הדגיש כי טועה מי שחושב ש"המצור" יגרום לפלסטינים להיכנע (palinfo, 12 ביוני 2017).
- מנגד, יוסף אלמחמוד, דובר ממשלת ההסכמה, הטיל את האחריות על גורמים בחמאס משום שהם גבו את כספי החשמל מהתושבים משנת 2007 ועד היום ולא העבירו אותם לקופה הכללית של הרשות הפלסטינית. לדבריו עד היום הממשלה הפלסטינית היא זו שמממנת את החשמל המגיע לרצועה (ופא, 12 ביוני 2017).
מאמר בעיתון חמאס הקורא ל"מלחמת מוגבלת" מהרצועה
- בעתון פלסטין" של חמאס התפרסם לאחרונה (7 ביוני 2017) מאמר שנכתב ע"י ד"ר עצאם עדואן, ראש המחלקה לענייני פליטים בחמאס. כותרתו של המאמר "העימות המווסת (אלמואג'הה אלמנצ'בטה) הנו הכרח". המאמר קורא "להנחתת מהלומות מבוקרות נגד האויב" כחלופה העשויה לתת מענה להגברת המצור על רצועת עזה ע"י כוחות מקומיים, אזוריים ובינלאומיים.
- "העימות המווסת",לדברי עצאם עדואן, שונה לחלוטין מעימות כולל, חסר גבולות. במסגרת המהלומות המבוקרות יש לצפות, כי ישראל תגיב בחוזקה. במקרה כזה על ה"התנגדות" (חמאס ושאר הארגונים) להימנע מתגובה דומה ולהקפיד על כך שהתגובה תהייה "מווסתת לחלוטין ומינימלית". לדעת מחבר המאמר הדבר "יגרום לאויב לאחר מספר ימים להפחית את רף ההתקפות שלו מתוך הבנה לאופי העימות שבו רוצה ההתנגדות". לדעתו סביר כי ישראל מצידה תגיב גם היא בצורה מינימליסטית כדי להימנע מהסלמה ומתסיסה בעורף.
|
איתור מנהרה שמוקמה מתחת לבתי ספר של אונר"א
- סוכנות אונר"א הודיעה כי ב-1 ביוני 2017 בעת עבודות בנייה שנערכו בשני בתי ספר במחנה הפליטים אלמע'אזי, הנערכות במהלך חופשת הקיץ,נחשף חלק ממנהרה הממוקמת מתחת לשני בתי הספר. מדובר בבית ספר יסודי לבנים וחטיבת ביניים לבנים שהם בעלי חצר משותפת. בחיפוש שערכו אנשי הסוכנות התברר כי אין למנהרה פתחים או חיבור כלשהו לבית הספר או למתחם והמבנים שבו. הסוכנות גינתה בחריפות את חפירת המנהרות מתחת למתחם בית הספר והבהירה שמדובר בהפרה של מעמדם הניטראלי של מתקני האו"ם. הסוכנות דיווחה כי בכוונתה לאטום את המנהרה מיידית (אתר סוכנות אונר"א, 9 ביוני 2017). ראש ממשלת ישראל הורה להגיש מחאה רשמית נגד חמאס למועצת הביטחון של האו"ם (אתר משרד ראש הממשלה, 11 ביוני 2017).
- פוזי ברהום, דובר חמאס, גינה את הודעת אונר"אוטען כי ישראל מנצלת טענות אלה כדי לתרץ את פשעיה. הדובר הדגיש כי כל ארגוני "ההתנגדות" (קרי, ארגוני הטרור) הבהירו כי אין להם פעילות במקום המדובר וכי הם דואגים להפריד את אונר"א מכל פעילות "ההתנגדות" (אתר חמאס, 9 ביוני 2017).
מימין : מיקום שני בתי הספר של אונר"א (כוכבית אדומה) הקו הצהוב מוביל לאזור גדר הביטחון בין רצועת עזה לישראל משמאל: מיקומו של מחנה הפליטים אלמע'אזי בו אותרה מנהרת חמאס במרכז הרצועה (ויקימפיה, 12 ביוני 2017)
חמאס וארגוני הטרור האחרים עושים שימושים צבאיים במוסדות החינוך ברצועת עזה (שרבים מהם מופעלים על-ידי אונר"א). השימוש בבתי הספר לצרכים צבאיים מסכן את התלמידים, ואת סגל המורים ומהווה הפרה בוטה של דיני המלחמה הבינלאומיים.יוזכר כי במהלך מבצע "צוק איתן" הודיעה אונר"א, התגלו עשרים רקטות, שהוסתרו באחד מבתי הספר שלה ברצועה (שמו ומקומו של בית הספר לא נמסרו). תלמידי בית הספר שהו באותה עת בחופשה. מייד לאחר שנמצאו הרקטות הודיעה אונר"א על כך ל"צדדים הרלוונטיים"" (זהותם של הצדדים הללו לא אוזכרה בהודעה) ונקטה בכל הצעדים הנחוצים על מנת לשמור על הביטחון בבית הספר.[2] |
ביקור משלחת חמאס בקהיר
- משלחת חמאס בראשות יחיא סנואר, ראש הלשכה המדינית של חמאס ברצועה, שבה לרצועת עזה לאחר ביקור של כשבוע בקהיר במהלכו נועדו עם בכירי הממשל המצריים. מקורות פלסטינים מסרו כי ביקור המשלחת במצרים הניב פירות בכל מה שקשור ליחסים בין מצרים לחמאס והשפיע על יחסה של מצרים לרצועת עזה, למעברים ולביטחון הרצועה. עוד נמסר כי בעקבות פגישה זו תערכנה פגישות קבועות בין הצדדים כדי ליישם את ההבנות. לדברי אותם מקורות "תושבי רצועת עזה ירגישו בתוצאות הביקור כבר בזמן הקרוב" (סמא, 10 ביוני 2017).
- הפרשן פאיז אבו שמאלה חשף במאמרו תוכן מסמך הבנות, שלטענתו גובש בין משלחת חמאס, ראש המודיעין הכללי המצרי ומחמד דחלאן. על-פי המסמך סוכם, בין השאר, להקים ועדה משותפת שמטרתה לנהל את מעבר רפיח ולפקח על המעברים הישראליים לרצועה. כמו כן התחייבו המצרים לפתוח את מעבר רפיח באופן רצוף (מען, 11 ביוני 2017). בכירים במשלחת חמאס הכחישו את הידיעות בדבר חתימה על מזכר הבנות והבהירו כי הדיונים נערכו ללא השתתפות גורם נוסף (צפא, 12 ביוני 2017).
יחסי סעודיה-קטר-חמאס
- שר החוץ הסעודי קרא לקטר לנתק את יחסיה עם חמאס ועם תנועת האחים המוסלמים. לדבריו על קטר ליישם את הבטחות העבר בדבר הפסקת התמיכה בארגונים קיצוניים. חמאס גינתה את הצהרות משרד החוץ הסעודי, הביעה צער על הדברים והדגישה כי הצהרות אלו אינן משקפות את עמדותיה של סעודיה התומכת בזכויות העם הפלסטיני ובמאבקו (אתר חמאס, 7 ביוני 2017). סאמי אבו זהרי, דובר חמאס, אמר כי ההצהרות העוינות של שר החוץ הסעודי מהוות "חנופה לציונים", הסתה נגד העם הפלסטיני וויתור על ירושלים (חשבון הטוויטר של סאמי אבו זהרי, 7 ביוני 2017).
- ביומון הסעודי אלעכאט' התפרסם מאמר התוקף את חמאס בחריפות. בין היתר נכתב, כי חמאס השקיעה בשלוש השנים האחרונות סכום של כ-120 מיליון דולרים בבניית מנהרות וכי חמאס מנצלת מיליוני דולרים המוענקים לה על ידי סעודיה ומאע"מ לבניית מנהרות. עוד נאמר בכתבה כי חמאס חופרת מנהרות מתחת לבתי ספר, בתים פרטיים ובתי חולים ומסכנת את חיי התושבים. לדברי המאמר מה שעשה דאעש במוצול אינו שונה ממה שעושה חמאס ברצועת עזה (אלעכאט', 10 ביוני 2017).
- מקור בכיר בחמאס מסר כי אם קטר תבקש מוכנים בכירי חמאס השוהים בקטר לעזוב את המדינה כדי שלא להעמיד אותה במצב קשה (דניא אלוטן, 7 ביוני 2017). לדברי אביגדור ליברמן שר הביטחון הישראלי בפגישה שקיים עם ניקי היילי שגרירת ארה"ב באו"ם, בכיר חמאס, צאלח אלערורי, שפעל נגד ישראל מתורכיה ולאחר מכן מקטר,הגיע ללבנון יחד עם שני פעילי חמאס נוספים (הארץ, 9 ביוני 2017).
מות פעיל בזרוע הצבאית של חמאס
- חמאס הודיעה על מותו של אבראהים חסין אבו אלנג'א, בן 51, ממפקד יחידת ההנדסה בחטיבת רפיח בזרוע הצבאית של חמאס, אבו אלנג'א נפטר כתוצאה מפצעים שנפצע בעת פיצוץ שאירע בעיר רפיח בעת שעסק בהכנת מטענים (שבכת קדס, 7 ביוני 2017) יחד עימו נפצעו עוד שלושה פעילים (דף הפייסבוק של דובר משרד הבריאות בעזה, 7 ביוני 2017). ח'ליל אלחיה שהשתתף בהלוויה אמר כי נשקה של ההתנגדות הפלסטינית מופנה רק כלפי הכיבוש הישראלי (פאל אינפו, 8 ביוני 2017).
- אבו נג'א הצטרף לזרוע הצבאית של חמאס בשנת 2000, בראשית האנתיפאדה השנייה ועבד ביחידת הייצור הצבאי בשל מומחיותו הרבה בייצור מטענים. לאחר מכן פיקד על מחלקת ההכשרה בחטיבת רפיח, ולאחר מכן פיקד על יחידת ההנדסה בחטיבה. ביתו ברפיח הותקף במהלך מבצע "עופרת יצוקה". הפיגועים הבולטים שבהם השתתף אבו נג'א: הכנת חביות ומטעני הנפץ לפיגוע במוצב "חרדון" ( 17 בדצמבר 2003) ; הכנת חביות ומטעני הנפץ לפיגוע מנהרת התופת במוצב "אורחן" (27 ביוני 2004); הכנת חביות ומטעני הנפץ לפיגוע מנהרת התופת מתחת למוצב "" JVT(סמוך למעבר רפיח) (12 בדצמבר 2004) הכנת כלי הרכב והמטענים להתקפה על מעבר כרם שלום ב-19 באפריל 2008 (אתר הזרוע הצבאית של חמאס, 11 ביוני 2017).
מימין: אבראהים אבו נג'א (חשבון הטוויטר של הזרוע הצבאית של חמאס, 8 ביוני 2017). משמאל: אסמאעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, ואחמד בחר, סגן יו"ר המועצה המחוקקת, בהלווייתו ברפיח (חשבון הפייסבוק "אחדאת' פלסטין", 8 ביוני 2017)
נמשכת חלוקת סיוע כספי איראני למשפחות שהידים ברצועה
- אגודת הצדקה אלאנצאר הפועלת ברצועת עזה(המזוהה עם הג'האד האסלאמי בפלסטין) פרסמה הודעה רשמית באתר האגודה, בדף הפייסבוק שלה ובחשבון הטוויטר הפונה למשפחות השהידים שבניהן נהרגו במהלך מבצע "צוק איתן" (2014) לסור למשרדי האגודה בעזה כדי לקבל את דמי הסיוע. בהודעה צוין, כי משפחותיהם של שהידים עד גיל 15 אינן זכאיות לסיוע כספי (אתר אגודת הצדקה אלאנצאר, 11 ביוני 2017).
- אתר האינטרנט פאל טודיי המזוהה עם הג'האד האסלאמי בפלסטין, פרסם את הודעת אגודת הצדקה אלאנצאר בציינו כי הסיוע הינו במימון "הרפובליקה האסלאמית האיראנית" (פאל טודיי, 11 ביוני 2017). יצוין, כי אגודת הצדקה אלאנצאר בעזה חילקה לאחרונה סיוע כספי בשווי של שני מיליון דולר, במימון מוסד השהיד פלסטין, למשפחות שהידים פלסטינים ברצועה שנהרגו מאז תחילת אנתפאדת אלאלקצא ועד 30 ביוני 2014[3]. הסיוע למשפחות השהידים ממבצע "צוק איתן" הינו תוספת לסיוע זה.
איתותים פלסטינים חיוביים כלפי ישראל ?
- מחמד מצטפא יו"ר קרן ההשקעות הפלסטינית ויועצו הכלכלי של אבו מאזן, הצהיר בראיון לבלומברג (חברה אמריקאית פרטית המספקת שירותים פיננסיים הכוללת גם שירות חדשות בינלאומי), כי לצורך החיאת תהליך השלום תדחה הנהגת הרשות הפלסטינית באופן זמני את הדרישה מישראל להקפיא את הבנייה בהנחלויות כתנאי פתיחה למשא ומתן. כמו כן לדבריו תהיה הרשות מוכנה למתן את המהלכים לגינוי ישראל באו"ם ולהעמדתה לדין בגין "פשעי מלחמה". בהמשך הראיון טען מצטפא כי האבטלה הגואה וכישלונן של המדינות התורמות לעמוד בהתחייבויותיהן דחקו באבו מאזן לחזור ולעסוק בנושא המשא ומתן (בלומברג, 8 ביוני 2017). במקביל לראיון פרסמה סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית הצהרה של מחמד מצטפא בה הבהיר כי העמדה הפלסטינית ביחס לבנייה בהתנחלויות ברורה ולפיה יש להקפיא את הבנייה בהתנחלויות בראש ובראשונה ואז לפרקן באמצעות הסכם סופי (ופא, 8 ביוני 2017).
- בנוסף לכך, מסר מקור פלסטיני שביקש להשאר בעילום שם, כי אבו מאזן הורה לעצור כל עתירה או פרוצדורה משפטית המתנהלת נגד ישראל בבתי הדין הבינלאומיים וכן את הקריאה להחרים מוצרים ישראליים. זאת, במטרה להביא לחידוש המשא ומתן (שהאב, 10 ביוני 2017).
תפילות בהר הבית בחודש רמצ'אן
- משרד ההקדשים של הרשות הפלסטינית העריך כי ביום השישי השני של חודש רמצ'אן (9 ביוני 2017) פקדו את מסגד אלאקצא כ-300,000 מתפללים מיהודה ושומרון וממדינות ערביות ומוסלמיות . את דרשת יום השישי נשא עכרמה צברי, דרשן מסגד אלאקצא ויו"ר הרשות האסלאמית העליונה. במסגרת הדברים שנשא תחת הכותרת "אלאקצא למוסלמים והכותל המערבי חלק ממנו" (מסר לג'בריל רג'וב) אמר כי ה"נהירה" לאלאקצא ממחישה את האהבה המסירות והרגשות המוסלמים כלפיו. ועל כן הם מחויבים להגן עליו והם לא יאפשרו התפשרות, משא ומתן או ויתור ולו על סנטימטר ממנו. עכרמה צברי גינה את הצהרות ג'בריל רג'וב והדגיש כי הכותל המערבי הוא חלק ממסגד אלאקצא ונחשב לוקף אסלאמי כפי שאישר ארגון אונסק"ו אשר הבהיר כי אין כל קשר בין היהדות לבין מסגד אלאקצא והכותל המערבי (מען, 9 ביוני 2017).
תגובות פלסטיניות לכוונת ישראל לקזז משכורות האסירים
- התקשרות הפלסטינית דיווחה כי וועדת השרים הישראלית לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק לקיזוז משכורות אותן מקבלים אסירים ומשפחות אסירים פלסטינים מהרשות הפלסטניית מתשלומי המיסים שהיא מעבירה לרשות.
- אישור הצעת החוק גרר תגובות נזעמות מצד דוברים פלסטינים:
- קדורה פארס, יו"ר מועדון האסיר הפלסטיני, אמר כי אישור החקיקה הוא לא יותר מפעולה למתן חוקיות לגניבת כספי העם הפלסטיני וכי הוא מנוגד באפן מובהק לחוק הבינלאומי (דניא אלוטן, 11 ביוני 2017).
- עיסא קראקע, יו"ר הרשות לענייני אסירים, אמר כי החוק מהווה תחילתה של מלחמה נגד זכויות העם הפלסטיני. הוא קרא לחיזוק מעמדם של האסירים הפלסטינים באמצעות פנייה לבית הדין הבינלאומי בהדגישו כי כל פסקי הדין הבינלאומיים מדגישים את הלגיטימציה של מאבק האסירים נגד הכיבוש הישראלי (מען, 12 ביוני 2017).
- חאזם קאסם, דובר חמאס,הגדיר את הניסיון לחוקק את החוק כ"פשע" בטענה כי ישראל גונבת את כספי הפלסטינים ומנסה לשבור את רוחם. לדבריו החוק פוגע באישים פלסטינים חשובים ובמנהיגי המאבק הלאומי. הוא גם קרא לרשות הפלסטינית להפסיק את התיאום עם ישראל (אתר חמאס, 12 ביוני 2017).
[1]"פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
[2]ראו פרסום מרכז המידע מ-20 ביולי 2014: " שימושים בבתי ספר לצרכים צבאיים ע"י חמאס וארגוני טרור אחרים ברצועה: הסתרת רקטות בבית ספר של אונר"א במהלך מבצע "צוק איתן".
[3]ראו בהקשר פרסום מרכז המידע מ-28 במאי 2017:" סיוע איראני לטרור הפלסטיני: גם השנה הועברו כספים למשפחות שהידים ברצועת עזה מקרן השהיד האיראנית, באמצעות אגודת הצדקה אלאנצאר, המזוהה עם הג'האד האסלאמי בפלסטין"