חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (23-17 במאי 2017)*

עימותים והפרות סדר בחברון כהזדהות עם שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל  (דף הפייסבוק שהאב, 22 במאי 2017).

עימותים והפרות סדר בחברון כהזדהות עם שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל (דף הפייסבוק שהאב, 22 במאי 2017).

המחבל ראא'ד אחמד רדאידה רץ לעבר המחסום באבו דיס כשסכין בידו הימנית (חשבון הטוויטר PALINFO, 17 במאי 2017).

המחבל ראא'ד אחמד רדאידה רץ לעבר המחסום באבו דיס כשסכין בידו הימנית (חשבון הטוויטר PALINFO, 17 במאי 2017).

כלי הרכב של האזרח הישראלי נחסם ע

כלי הרכב של האזרח הישראלי נחסם ע"י אמבולנס פלסטיני (מען, 18 במאי 2017)

ראמי חמדאללה, ראש הממשלה הפלסטיני, מקיים ביקור תנחומים בבית משפחת ההרוג בכפר ביתא  (ופא, 20 במאי 2017).

ראמי חמדאללה, ראש הממשלה הפלסטיני, מקיים ביקור תנחומים בבית משפחת ההרוג בכפר ביתא (ופא, 20 במאי 2017).

כלי רכב ישראלי, שנפגע מאבן, שיידו לעברו פלסטינים סמוך לדיר אבו משעל, צפונית-מערבית לראמאללה (חשבון הטוויטר PALINFO, 19 במאי 2017).

כלי רכב ישראלי, שנפגע מאבן, שיידו לעברו פלסטינים סמוך לדיר אבו משעל, צפונית-מערבית לראמאללה (חשבון הטוויטר PALINFO, 19 במאי 2017).

ראש הלשכה המדינית החדש של חמאס, אסמאעיל הניה, יחד עם מחמד אלעמאדי, יו

ראש הלשכה המדינית החדש של חמאס, אסמאעיל הניה, יחד עם מחמד אלעמאדי, יו"ר הוועדה הקטרית לשיקום הרצועה, בטקס הנחת אבן פינה להקמת משרדי הוועדה הקטרית לשיקום הרצועה בעיר עזה (חשבון הטוויטר PALINFO, 21 במאי 2017)

אבו מאזן נפגש בבית לחם עם נשיא ארה

אבו מאזן נפגש בבית לחם עם נשיא ארה"ב טראמפ (ופא, 23 במאי 2017)

אבו מאזן בפגישה בלשכתו בראמאללה עם יו

אבו מאזן בפגישה בלשכתו בראמאללה עם יו"ר הצלב האדום פיטר מאורר (ופא, 19 במאי 2017).

פלסטינים מתעמתים עם כוחות ביטחון ישראלים במעבר קלנדיא, אשר מצפון לירושלים.  (חשבון הטוויטר PALINFO, 22 במאי 2017)

פלסטינים מתעמתים עם כוחות ביטחון ישראלים במעבר קלנדיא, אשר מצפון לירושלים. (חשבון הטוויטר PALINFO, 22 במאי 2017)

  • הטרור העממי מצא ביטויו השבוע בשלושה פיגועי דקירה (אבו דיס, מעבר קלנדיא וכנראה גם בעיר נתניה). בשטח בלטו השבוע הפגנות והפרות סדר במוקדים שונים ביהודה ושומרון לאות הזדהות עם האסירים הפלסטינים השובתים רעב. באחת התקריות נורה למוות פלסטיני ע"י אזרח ישראלי שנקלע להפגנה וכלי הרכב שלו נרגם באבנים.
  • ברצועת עזה הזהירו ארגונים בינלאומיים על הידרדרות מצב האוכלוסייה המקומית עד כדי משבר הומניטארי. משרד הבריאות של חמאס בעזה הזהיר אף הוא מפני קריסה. על רקע זה קראו דוברי חמאס לתושבים לצאת ביום שישי ל"קווי המגע" עם ישראל על מנת למחות על "המצור" ברצועה. דוברי חמאס הזהירו, כי הפעילות בקרבת הגבול עלולה להגיע למצב שבו יקשה לשלוט באזרחים הזועמים, וקראו לעולם להתערב משום שהמצב נמצא על "סף פיצוץ".
  • בפועל נענו מאות צעירים לקריאות חמאס. הם התגודדו סמוך לגדר הגבול והתעמתו עם חיילי צה"ל. דובר משרד הבריאות ברצועה דיווח על עשרות פצועים פלסטינים בעימותים הללו. 

 

פיגועים/ניסיונות לביצוע פיגועים
  • 23 במאי 2017 – פיגוע דקירה בנתניה : פלסטיני כבן 45 מטול כרם דקר שוטר משמר הגבול בצווארו ופצעו באורח קל. הפלסטיני נורה ע"י השוטר ונפצע באורח בינוני. מחקירה ראשונית של  המשטרה מסתמן, כי המניע לאירוע הוא לאומני (משטרת ישראל, 23 במאי 2017).
  • 22 במאי 2017 – פיגוע דקירה באבו דיס : מחבל פלסטיני ניסה לדקור שוטרי מג"ב במחסום באבו דיס (דרום מזרח ירושלים). המחבל נורה ונהרג. בתקשורת הפלסטינית דווח, כי המחבל הינו ראא'ד אחמד רדאידה, בן 15 מעבידיה, מזרחית לבית לחם (חשבון הטוויטר PALINFO, 17 במאי 2017).
  • 20 במאי 2017 – פיגוע דקירהבמעבר קלנדיא : פלסטינית הגיעה למעבר קלנדיא וניסתה לדקור לוחמים שהיו מוצבים במקום. הלוחמים תפסו את הסכין, שהייתה ברשותה, והיא הועברה לחקירה. המדובר בילדה בת 14 תושבת מחנה הפליטים ג'לזון, צפונית לראמאללה (דף הפייסבוק צבע אדום, 20 במאי 2017).
עימות אלים בין ישראלי לבין מפגינים פלסטינים
  • ב-17 במאי 2017 נסע ישראלי תושב איתמר לביתו דרך הכפר חוארה (דרומית לשכם), ונקלע להפגנה של כמאתיים תושבים פלסטינים. כלי הרכב שלו נרגם באבנים. בתגובה הוא ירה לעבר המפגינים. מהירי נפגעו שני פלסטינים. אחד מהם נפצע באורח אנוש ומת מפצעיו. בחקירתו אמר, כי הוא חש איום על חייו. על פי תיעוד, שבידי המשטרה, נראה נהג אמבולנס פלסטיני שהיה במקום חוסם את דרכו של כלי הרכב המותקף ובכך איפשר להמון להסתער על כלי הרכב תוך יידוי אבנים.
  • ההרוג הוא מעתז חסין הלאל בני שמסה, בן 23 מהכפר ביתא, דרומית לשכם. טארק רשמאוי, דובר ממשלת ההסכמה הלאומית, הטיל את האחריות למותו על ישראל (ופא, 18 במאי 2017). משרד החוץ הפלסטיני גינה את מעשיו של תושב ישראלי שהביא למותו של פלסטיני ולפציעת פלסטיני אחר. הוא קרא לארגוני זכויות אדם להעביר את האירוע לדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג במטרה להעמיד את הישראלי לדין (דניא אלוטן, 18 במאי 2017).
  • יום למחרת עצרו כוחות הביטחון הישראליים את אחד הפלסטינים שלקח חלק בניסיון לפגוע בישראלי בחוארה. כמו כן נעצר נהג האמבולנס הפלסטיני שחסם את כלי רכבו של הישראלי. האמבולנס הוחרם. מהחקירה עלה כי זהו אמבולנס פרטי השייך לכפר הכפר עקרבא. נהג האמבולנס היה בעת האירוע בעבודה פרטית.
  • חמאס ופתח פרסמו (כל אחת בנפרד) הודעות אבל רשמיות. ב-20 במאי 2017, קיים ראמי חמדאללה, ראש הממשלה הפלסטיני, יחד עם מושל מחוז שכם אכרם רג'וב, ביקור תנחומים בבית משפחת ההרוג בכפר ביתא (ופא, 20 במאי 2017).

מימין : הודעת אבל של הפתח על מותו של מעתז חסין בני שמסה (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 18 במאי 2017). משמאל : הודעת אבל של חמאס על מותו של מעתז חסין תאיה (חשבון הטוויטר PALINFO, 18 במאי 2017).
מימין : הודעת אבל של הפתח על מותו של מעתז חסין בני שמסה (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 18 במאי 2017). משמאל : הודעת אבל של חמאס על מותו של מעתז חסין תאיה (חשבון הטוויטר PALINFO, 18 במאי 2017).

הפגנות, עימותים והפרות סדר
  • השבוע נמשכו הפגנות והפרות סדר ברחבי יהודה ושומרון בעיקר אירועי יידויי האבנים והשלכת בקבוקי תבערה. ב-19 במאי 2017 הוכרז על "יום זעם" לאות הזדהות עם האסירים הביטחוניים השובתים רעב. כמה מאות פלסטינים התעמתו עם כוחות הביטחון הישראליים במספר מוקדים ביניהם ראמאללה, נבי צאלח, בית לחם, כפר קדום, נעלין ובלעין. שני חיילי צה"ל נפצעו באורח קל.
  • ברצועת עזה נערכו הפגנות סמוך לגדר הגבול עם ישראל תחת הכותרת "אזהרת הזעם". בהפגנות בהן השתתפו כמה מאות פלסטינים ניסו המפגינים לחבל בגדר הביטחון ויידו אבנים. כוחות צה"ל השיבו באש. לדברי גורמים בצה"ל היו הפרות הסדר ביוזמת חמאס, אשר בדרך כלל בולמת או ממתנת הפגנות אלימות לאורך גדר הגבול (Ynet, 19 במאי 2017). מקורות פלסטינים דיווחו כי בעימותים ביהודה ושומרון וברצועת עזה נפצעו כמה עשרות פלסטינים חלקם באורח קשה (ופא, 19 במאי 2017).  
  • להלן אירועים בולטים נוספים:
  • 21 במאי 2017 – אבנים יודו לעבר כלי רכב ישראליים במספר מוקדים ביהודה ושומרון ביניהם גוש עציון, נגרם נזק לשמשת כלי הרכב; סמוך לפדואל (דרום מערב השומרון) נרגם אוטובוס באבנים; אבנים יודו לעבר כלי רכב צפונית לעפרה (צפון מזרח לראמאללה) (דף הפייסבוק צבע אדום, 21 במאי 2017).
  • 19 במאי 2017– אבנים יודו לעבר כוחות הביטחון הישראליים בכפר עאבוד (בנימין). לוחם משמר הגבול נפצע באורח קל (דף הפייסבוק צבע אדום, 19 במאי 2017).
  • ב-16  במאי 2017 – תושב ישראלי ירה לעבר פלסטיני ליד הכפר סלואד (אזור ראמאללה) לאחר שהפלסטיני יידה אבנים לעבר כלי רכבו.הפלסטיני נפצע באורח בינוני (NRG, 16 במאי 2017).

פיגועים משמעותיים שבוצעו בשנה האחרונה

מעצר פלסטינים שהתכוונו לבצע פיגוע
  • בפעילות כוחות הביטחון הישראליים נעצרו ארבעה פלסטינים תושבי מחנה הפליטים עסכר בשכם. העצורים תכננו לבצע פיגוע משולב הכולל הנחת מטען וירי לעבר כוחות צה"ל בכביש המוביל לאלון מורה. במהלך החקירה נחשפה מעבדה לייצור מטענים וכלי נשק מאולתרים. כמו כן הוסגרו אמצעי לחימה רבים, שהיו בידי העצורים (שירות הביטחון הכללי, 17 במאי 2017).
ירי רקטות לעבר ישראל
  • ב-23 במאי 2017, בשעות הבוקר, נורתה רקטה מאזור חצי האי סיני לעבר מועצה אזורית אשכול. כוחות הביטחון סרקו את האזור, אך לא מצאו מאומה. ייתכן שהרקטה לא נפלה בשטח ישראל.

ירי רקטות לעבר ישראל

אזהרות מפני הדרדרות מצב האוכלוסייה ברצועת עזה
  • ארגונים בינלאומיים מזהירים מפני התדרדרות מצב האוכלוסייה ברצועת עזה עד כדי משבר הומניטארי. משרד הבריאות של חמאס הזהיר אף הוא מפני קריסה. אשרף אלקדרה, דובר משרד הבריאות ברצועת עזה, כתב בעמוד הפייסבוק שלו, כי שירותי הבריאות ברצועה מתדרדרים כתוצאה ממחסור בתרופות, בציוד רפואי ומוצרים בסיסיים ביניהם תחליפי חלב לתינוקות ודלק. לדבריו המשרד סובל ממחסור ב-175 סוגים של תרופות, 35 מהם תרופות בסיסיות (דניא אלוטן, 17 במאי 2017).
  • על רקע המצב המתדרדר קרא פתחי חמאדחבר הלשכה המדינית של חמאס, לציבור הפלסטיני לצאת ביום שישי ל"קווי המגע" עם ישראל במחאה על "המצור" ברצועה. חמאד הדגיש כי מעתה ואילך "תשתנה השפה" משפת עצרות, דיבורים ואיומים "לשפת האבן ושפת העימותים". לדבריו העימותים יחלו ביידוי אבנים עד אשר יתרחש "הפיצוץ הגדול".הוא קרא לגברים ולנערים להתכונן לפגוע "באויב הציוני" (אלאקצא, 17 במאי 20177).

 

עימותים סמוך לגדר הביטחון ואיומי חמאס ב"פיצוץ"
  • מאות צעירים פלסטינים, שנענו לקריאתו של חמאד, התגודדו ב-19 במאי בכמה מוקדים סמוך לגבולות הרצועה. דובר משרד הבריאות בעזה דיווח כי בעקבות עימותים בינם לבין כוחות צה"ל הגיעו לבתי החולים ברצועה שמונה פלסטינים, שנפצעו מירי כדורים חיים, ו-30 שנפגעו מרימוני גז מדמיע (סוכנות הידיעות אלרא'י של חמאס, 19 במאי 2017; חשבון הטוויטר של אשרף אלקדרה, 19 במאי 2017).
  • דובר חמאס במחוז ח'אן יונסחמאד אלרקב, התראיין לאחר העימותים והזהיר כי בתקופה הקרובה עשויה להתבצע פעילות אינטנסיבית יותר בקרבת הגבול, שעשויה להגיע לשלב שבו יקשה לשלוט באזרחים הזועמים. לדבריו, כל "תוקפנות" (נגד אזרחים) עלולה לאלץ את ארגוני "ההתנגדות" להתערב כדי להגן על האזרחים, דבר שעלול להכשיר את הקרקע לעימות נוסף. הוא קרא לעולם להתערב משום שהמצב על סף פיצוץ (אתר רדיו עלם מחברון, 20 במאי 20177).

 

  • בהצהרה לערוץ אלאקצא היה חמאד אלרקב תקיף יותר: מה שיקרה הוא או הסרת המצור מעל עזה, או שהכיבוש יראה מאתנו הסלמה מקסימלית, בצורת המוני אנשים, אשר עשויים ללכת לכל שער משערי הכיבוש ולשבור אותו. לא נביט אחורה.מי ששותק על המשך "המצור", שותף לו. אלרקב ציין כי חמאס החלה לכלות את יתרות העמידה האיתנה אצלה וכי האופציות החלו להצטמצם יותר ויותר. לדבריו, לא נותר לחמאס אלא לפעול בכל הכוח או להסכים "למוות האיטי" נוכח המצור. לדבריו, הארגונים הפלסטיניים ניצבים לצד חמאס בכל הקשור לצעדים "לשבירת המצור" (דניא אלוטן, 19 במאי 2017(.
ביקור יו"ר הוועדה הקטרית לשיקום הרצועה בעזה
  • השגריר מחמד אלעמאדי, יו"ר הוועדה הקטרית לשיקום הרצועה, הגיע ב-16 במאי 2017 לביקור ברצועה. במהלך הביקור הוא יחנוך פרוייקטים בתחום הבנייה בסך 12 מיליון דולר (PALSAWA, 17 במאי 2017). ב-21 במאי השתתף יחד עם ראש הלשכה המדינית החדש של חמאס, אסמאעיל הניה, בטקס הנחת אבן פינה להקמת משרדי הוועדה הקטרית לשיקום הרצועה בעיר עזה (חשבון הטוויטר PALINFO, 21 במאי 2017). אשר למשבר החשמל ברצועה, ציין אלעמאדי, כי מדובר בעניין מורכב ומתבצעת עבודה אל מול האו"ם כדי לפתור זאת (שהאב, 21 במאי 2017).
העברת כספים איראנים למשפחות שהידים ברצועת עזה
  • נאצר אלשיח' עלידובר אגודת הצדקה אלאנצאר בעזההמזוהה עם הג'האד האסלאמי בפלסטין, הודיע כי האגודה תעביר יחד עם מוסד השהיד האיראני סכום של שני מיליון דולרים למשפחות שהידים ברצועת עזה. אשר נהרגו מאז תחילת "אנתיפאדת אלאקצא" ועד 31 ביוני 2014. לדבריו יינתן הכסף ל-5,000 משפחות דרך סניפי הדואר. משפחת שהיד רווק תקבל 300$ ומשפחת שהיד נשוי 600$ (פלסטין אליום, 21 במאי 20177).

 

  • אין זו הפעם הראשונה שבה מעביר מוסד השהיד האיראני כספים למשפחות שהידים. כך למשל, ב-24 בפברואר 2016 הודיע שגריר איראן בלבנון על כוונת איראן להעביר תמיכה כספית ב"אנתיפאדת אלקדס" (כינוי חמאס למתקפת הטרור העממי). לשם כך תתרום איראן 7,000 דולר לכל משפחת שהיד פלסטיני וכ-30,000 דולרים לכל משפחה, שביתה נהרס. סה"כ סכום הסיוע האיראני שהגיע אז לרצועה הוערך על ידינו בקרוב לשני מיליון דולרים (בדומה לסכום הנוכחי).
מחאה על נאום הנשיא טראמפ שהכליל את חמאס ברשימת ארגוני הטרור
  • בנאומו בפני באי הפסגה הערבית אסלאמית אמריקאית בריאד מנה נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ את חמאס כחלק מרשימת ארגוני הטרור (יחד עם דאעש, אלקאעדה וחזבאללה). דבריו של טראמפ עוררו תגובות נזעמות מצד דוברים בחמאס ובארגונים נוספים :
  • משיר אלמצרי, דובר חמאס ברצועה, גינה את דברי הנשיא והבהיר כי הדבר מהווה הוכחה נוספת שהממשל האמריקאי נוטה לטובת ישראל. לדבריו חמאס הינה גורם פוליטי מרכזי בזירה הפלסטינית והיא דבקה ב"עקרונות צודקים" ומאמינה בעתידה של תוכנית הג'יהאד שלה, שמטרתה לשחרר את האדמות מידי הכובשים (שהאב, 21 במאי 2017).
  • ד'ו אלפקאר סוירג'ו, בכיר בחזית העממית לשחרור פלסטין, אמר, כי טראמפ רואה בחמאס ארגון טרור כחלק מניסיונותיו להגן על האינטרסים של ארה"ב ושל ישראל. לדבריו קיימת תוכנית אזורית ובינלאומית שמטרתה לשים קץ לרעיון "ההתנגדות" שנועדה להכשיר את האזור לטובת האינטרסים של ארה"ב וישראל על חשבון "זכויות" הפלסטינים (שהאב, 21 במאי 2017).
  • ארגון "ועדות ההתנגדות" ברפיח ערך ב-22 במאי הפגנה נגד הצהרתו של טראמפ בפסגת ריאד. עשרות מפעילי הארגון שרפו בובה ותמונות של טראמפ ואת דגלי ארה"ב וישראל (אתר קאום, 22 במאי 2017).

תצלומים מההפגנה ברפיח (חשבון הטוויטר של מחמד אלדאיה מעזה, 22 במאי 2017).
תצלומים מההפגנה ברפיח (חשבון הטוויטר של מחמד אלדאיה מעזה, 22 במאי 2017).

ביקור נשיא ארה"ב טראמפ בישראל וברשות
  • ב-22 במאי 2017 הגיע נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ לביקור ראשון בישראל. ביום השני לביקורו (23 במאי) הגיע טראמפ לבית לחם לביקור קצר בן פחות משעה ונפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. במסיבת עיתונאים משותפת הדגיש אבו מאזן את פתרון שתי המדינות בציינו, כי עצמאותו של העם הפלסטיני הינה מפתח לשלום באזור. הוא גם הביע התחייבות לשתף פעולה עם הנשיא טראמפ כדי להגיע להסכם שלום היסטורי עם הישראלים ולהיות עמו שותף במאבק בטרור. טראמפ מצידו ציין את רצונם של אבו מאזן ונתניהו בשלום ואמר, "אני מתכוון לעשות כל שביכולתי כדי לסייע להם להגשים את המטרה". עוד, ציין, כי הוא מצפה לעבוד עם אבו מאזן כדי לסייע לכלכלה הפלסטינית (ופא, 23 במאי 2017).
שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים
  • שביתת האסירים הפלסטינים בבתי הכלא הישראליים נמשכת זה היום ה-37. אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלסטינית, נועד עם פיטר מאורר, יו"ר הוועדה הבינלאומית של הצלב האדום. השניים דנו במצבם הבריאותי של האסירים שובתי הרעב . אבו מאזן ביקש מהצלב האדום להפעיל לחץ על ישראל כדי שדרישות האסירים ייענו (ופא, 19 במאי 2017). בפגישה שקיים אבו מאזן בבית לחם עם משפחות האסירים הפלסטינים שובתי הרעב הדגיש בפניהם כי הוא לא יאפשר להכשיל את שביתת הרעב (מען, 22 במאי 2017).
  • להלן התייחסויות פלסטיניות נוספות לשביתת הרעב :
  • עיסא קראקע, יו"ר הרשות לענייני אסירים, מסר כי הפגישות האחרונות שנערכו עם ישראל במטרה להביא לסיום השביתה הגיעו למבוי סתום. זאת, לדבריו מפני שישראל דרשה ששביתת האסירים תפסק עוד לפני שיחל המשא ומתן. קראקע הזהיר מפני מותם של אסירים פלסטינים וציין כי אסירים רבים הגיעו לשלב מסוכן בשביתת הרעב שלהם וכי מצבם הבריאותי מדאיג (אלרסאלה.נט, 20 במאי 2017).
  • אסאמה אלקואסמה, דובר פתח, אמר כי התעלמות ממשלת ישראל מדרישות האסירים הכפופות לחוק הבינלאומי לא תפגע באיתנותם של האסירים. הוא קרא לארגוני זכויות אדם בינלאומיים להתערב במהירות כדי להפסיק את סבלם של האסירים וכדי להיאבק במדיניות ממשלת נתניהו, שמסרבת לנהל משא ומתן עם האסירים (דניא אלוטן, 18 במאי 2017).
  • הזרועות הצבאיות של הארגונים השונים ברצועת עזהקיימו מסיבת עיתונאים בה הזהירו, כי כל פגיעה באחד האסירים תוביל לתגובה מצידן. הם קראו לעם הפלסטיני להתקומם נגד "האויב הציוני" ודרשו ממנו להגיע לקווי המגע עם ישראל ולאזורים בהם נמצאים החיילים והמתנחלים. לדבריהם ההתנגדות הפלסטינית תמשיך להגן עם העם הפלסטיני ועל האסירים וברשותן אפשרויות רבות באמצעותן הן תוכלנה לפגוע בישראל (אלאקצא, 18 במאי 2017).
  • סקר גולשים אינטרנטי של סוכנות הידיעות הפלסטינית מען העלה, כי כ-65% מהגולשים סבורים כי שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בהובלתו של מרואן ברע'ות'י השיגה מינימום הישגים. לעומת זאת, כ-24% מהגולשים סבורים כי היא השיגה את מרבית יעדיה (מען, 22 במאי 2017).
  • ברמת השטח ניכרה בימים האחרונים הסלמה בביטויי ההזדהות עם שביתת האסירים. ב-19 במאי 2017 התקיים "יום זעם" ברחבי יהודה ושומרון, במהלכו אירעו עימותים עם כוחות ביטחון ישראלים במוקדי החיכוך. ב-22 במאי התקיימה שביתת מסחר כללית ברחבי השטחים. הפלסטינים יצאו ב"תהלוכות זעם" לעבר נקודות המגע עם חייל צה"ל בעקבות קריאתה של הוועדה הלאומית לתמיכה בשביתת האסירים. פלסטינים חסמו צירי תנועה והתעמתו עם כוחות ביטחון ישראלים. באזור מעבר קלנדיא, צפונית לירושלים, דיווחו הפלסטינים על 11 פצועים בעימותים (מען, 22 במאי 2017). הוועדה קראה לערוך תהלוכות זעם גם ב-23 במאי בצהריים; לערוך תהלוכות ליליות ב-24 במאי בשעה 20:00; וב-26 במאי לצאת בתהלוכות לאחר תפילת יום השישי לעבר הכבישים העוקפים, שערי בתי הכלא ונקודות החיכוך (דניא אלוטן, 19 במאי 2017).

 

[*] בשל חופשת חג השבועות תידחה הוצאת סיכום השבועי הבא.
[1]"פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
[2]ראו פרסום מרכז המידע מ-2 במרץ 2016: "עידוד מתקפת הטרור הפלסטינית באמצעות סיוע כספי: איראן הודיעה על כוונתה להעביר סיוע כספי למשפחות שהידים פלסטינים ולמשפחות, שבתיהן נהרסו ע"י ישראל".