חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (20 – 25 באפריל 2017)*

פעולות מחאה ביהודה ושומרון  על רקע שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל.

פעולות מחאה ביהודה ושומרון על רקע שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל.

עצרת של תנועת  הסטודנטים של פתח בשלוחת ראמאללה של אוניברסיטת אלקדס הפתוחה בנוכחות תופיק אלטיראוי, חבר הוועד המרכזי של פתח (דף הפייסבוק של ופא, 23 באפריל 2017)

עצרת של תנועת הסטודנטים של פתח בשלוחת ראמאללה של אוניברסיטת אלקדס הפתוחה בנוכחות תופיק אלטיראוי, חבר הוועד המרכזי של פתח (דף הפייסבוק של ופא, 23 באפריל 2017)

חמושים מפתח במהלך עצרת הזדהות עם האסירים בכפר עזון (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 23 באפריל 2017)

חמושים מפתח במהלך עצרת הזדהות עם האסירים בכפר עזון (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 23 באפריל 2017)

הפגנת נשות חמאס מול תחנת החשמל בעזה (יוטיוב, 24 באפריל 2017).

הפגנת נשות חמאס מול תחנת החשמל בעזה (יוטיוב, 24 באפריל 2017).

סהיל אלהנדי (שני מימין) עם מחליפו בתפקיד אמיר אלמסחאל (שלישי מימין) לאחר הודעתו על התפטרותו מאונר

סהיל אלהנדי (שני מימין) עם מחליפו בתפקיד אמיר אלמסחאל (שלישי מימין) לאחר הודעתו על התפטרותו מאונר"א (דף הפייסבוק של התאחדות עובדי אונר"א ברצועה, 23 באפריל 2017)

עימותים בין פלסטינים לבין כוחות הביטחון הישראליים על רקע שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל.

עימותים בין פלסטינים לבין כוחות הביטחון הישראליים על רקע שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל.

חסאם זמלט (שלישי מימין), נציג אשף בוושינגטון, מארח במשרדי הנציגות, את חברי המשלחת הפלסטינית שהגיעה לארה

חסאם זמלט (שלישי מימין), נציג אשף בוושינגטון, מארח במשרדי הנציגות, את חברי המשלחת הפלסטינית שהגיעה לארה"ב: עזאם אלשוא (רביעי מימין), יו"ר רשות המטבע הפלסטינית, מחמד מצטפא (שלוב זרועות במרכז), יו"ר קרן ההשקעות הפלסטינית, צברי צידם, שר החינוך הפלסטיני (שני משמאל)

קריקטורה שהתפרסמה בכלי תקשורת של חמאס הלועגת לאבו מאזן, העומד לנצל לצרכיו את שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים, בעת ביקורו הצפוי בארה

קריקטורה שהתפרסמה בכלי תקשורת של חמאס הלועגת לאבו מאזן, העומד לנצל לצרכיו את שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים, בעת ביקורו הצפוי בארה"ב ב-3 במאי 2017 (אלרסאלה, 24 באפריל 2017)

  • השבוע נמשכו פיגועי הטרור העממי. הבולטים שבהם: פיגוע דקירה במחסום קלנדיא שמצפון לירושלים, פיגוע דקירה בתל-אביב וניסיון פיגוע דקירה דרומית לשכם. ברחבי יהודה ושומרון נמשכו הפגנות והפרות סדר (ידויי אבנים, השלכת בקבוקי תבערה) מרביתן בסימן הזדהות עם הפלסטינים שובתי הרעב בבתי הכלא הישראליים. בהפגנות אותרה השתתפות ערה של מפגינים, ללא אירועים חריגים. בגבול רצועת עזה נשמר השקט. 
  • נמשכת המתיחות בין חמאס לרשות הפלסטינית בעקבות צעדים כלכליים, שנקט אבו מאזן, במגמה להפעיל לחץ על חמאס ולהחליש את שליטתו ברצועה. חברת החשמל ברצועה הודיעה, כי תחנת הכוח הפסיקה לעבוד בשל מחסור בדלק לאחר שאזלו כספי הסיוע הקטרי. כתוצאה מכך עובדת התחנה במתכונת של ארבע שעות פעילות ולאחריהן 12 שעות השבתה. פגישת בכירים מחמאס ופתח שהתקיימה ברצועה הסתיימה בכישלון ובחילופי האשמות בכלי התקשורת. 

 

פיגועים/ניסיונות לביצוע פיגועים
  • 25 באפריל 2017 – ניסיון דקירה דרומית לשכם: פלסטיני חמוש בסכיןשהגיע לצומת סמוך לחוארה (דרומית שכם) פתח בריצה לעבר חיילי צה"ל וניסה לפגוע. בהם החיילים ביצעו נוהל מעצר חשוד בסיומו נפגע הפלסטיני בחזהו ופונה לבית החולים. לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל.
  • 24 באפריל 2017 - פיגוע דקירה בקלנדיא: פלסטינית הגיעה למחסום קלנדיא שמצפון לירושלים והמתינה לבידוק. היא ביקשה להתקרב לחיילת, שאיישה את המחסום, בטענה שברצונה לשאול שאלה. לאחר שהתקרבה לחיילת שלפה סכין, שהיה בתיקה, ודקרה אותה. כוחות הביטחון, שהיו במקום, השתלטו עליה. החיילת נפצעה באורח בינוני. בתקשורת הפלסטינית דווח כי הדוקרת היא אסיא כעבאנה, בת 39, אם לתשעה ילדים מדומא, סמוך לשכם (כלמתי, 24 באפריל 2017). בחקירתה סיפרה כי רבה עם בעלה וביקשה לשים קץ לחייה באמצעות ביצוע פיגוע (תקשורת שירות הביטחון הכללי, 24 באפריל 2017).

מימין : הדוקרת אסיא כעבאנה (דף הפייסבוק QUDSN, 24 באפריל 2017). משמאל: הסכין בה ביצעה את הדקירה (חשבון הטוויטר PALINFO, 24 באפריל 2017)
מימין : הדוקרת אסיא כעבאנה (דף הפייסבוק QUDSN, 24 באפריל 2017). משמאל: הסכין בה ביצעה את הדקירה (חשבון הטוויטר PALINFO, 24 באפריל 2017)

  • 23 באפריל 2017-  פיגוע דקירה בתל אביב:
  • פלסטיני כבן 18 תקף באמצעות כלי עבודה שהיה בידו שלושה גברים ואישהבשני בתי מלון בטיילת בתל אביב. הארבעה נפצעו באורח קל. כוח משטרה שהגיע למקום עצר את הדוקר. בחקירתו עלה, כי היה לו היתר חד-פעמי לכניסה לישראל לבקשת ארגון ,Natural Peace Toursהמארגן טיולים וביקורים של פלסטינים בישראל. בעקבות הפיגוע הורה מתאם פעולות הממשלה בשטחים להקפיא את כל היתרי הביקורים בישראל הניתנים לפלסטינים באמצעות מוסדות וארגונים.
  • בתקשורת הפלסטינית דווח, כי הדוקר הוא עמאד צ'ראר אלאע'בר, בן 18, משכם (חשבון הטוויטר PALINFO, 23 באפריל 2017). הדוקר הוא סטודנט למתמטיקה באוניברסיטת אלנג'אח בשכם (קדס פרס, 23 באפריל 2017).

מימין : מבצע פיגוע הדקירה, עמאד צ'ראר אלאע'בר (NNPRESS, 23 באפריל 2017). משמאל : תמונה מסרטון המתעד את פיגוע הדקירה כפי שצולם במצלמת אבטחה בחנות במלון בתל אביב (דף הפייסבוק QUDSN, 24 באפריל 2017)
מימין : מבצע פיגוע הדקירה, עמאד צ'ראר אלאע'בר (NNPRESS, 23 באפריל 2017). משמאל : תמונה מסרטון המתעד את פיגוע הדקירה כפי שצולם במצלמת אבטחה בחנות במלון בתל אביב (דף הפייסבוק QUDSN, 24 באפריל 2017)

הפגנות, עימותים והפרות סדר
  • השבוע נמשכו הפגנות והפרות סדר ברחבי יהודה ושומרון בעיקר אירועי יידויי האבנים והשלכת בקבוקי תבערה. מרבית ההפגנות עמדו בסימן "יום האסיר הפלסטיני" ושביתת הרעב של האסירים. בהפגנות אותרה השתתפות ערה של מפגינים פלסטינים אך לא היו בהן אירועים חריגים. כוחות הביטחון הישראליים ביצעו מעצרים של חשודים ביהודה ושומרון ותפסו אמצעי לחימה. להלן מספר אירועים בולטים:
  • 24 באפריל 2017: אבנים יודו לעבר צומת גוש עציון. חייל וחיילת נפצעו באורח קל(דף הפייסבוק צבע אדום, 24 באפריל 2017).
  • 24 באפריל 2017: פלסטיני כבן שלושים הגיע בכלי רכבו לאזור תחנת הרכבת בגבעת התחמושת בירושלים. הוא סטה ממסלולו ונכנס לתוואי המסילה. כוחות משטרה שהגיעו במקום עצרו אותו והוא הועבר לחקירה (דף הפייסבוק צבע אדום, 24 באפריל 2017).
  • 24 באפריל 2017 –אבנים יודו לעבר אוטובוס סמוך לחיזמה (בנימין). אזרח נפצע באורח קל. נגרם נזק לאוטובוס (דף הפייסבוק צבע אדום, 24 באפריל 2017).
  • 24 באפריל 2017 –כוח צה"ל ירה לעבר שני פלסטינים שיידו אבנים במהלך הפרות סדר בכפר מאלכ שבאזור בית אל. כתוצאה מהירי נפצע אחד מהם באורח אנוש והשני באורח בינוני (דף הפייסבוק צבע אדום, 24 באפריל 2017).
  • 22  באפריל 2017– פלסטינים יידו אבנים לעבר כוחות הביטחון הישראליים באזור שועפאט בירושלים. שוטר נפגע באורח קל ופונה לבית החולים (דף הפייסבוק צבע אדום, 22 באפריל 2017).
  • 22 באפריל 2017 – עימותים התגלעו בין פלסטינים לבין מתנחלים ליד חוארה, דרומית לשכם. פלסטינית נפצעה באורח בינוני. במהלך העימותים יידו המתנחלים אבנים לעבר כוחות הביטחון הישראליים. קצין צה"ל נפצע באורח קל(דף הפייסבוק צבע אדום, 22 באפריל 2017).
  • 22 באפריל 2017 – אבנים יודו בכביש 443 (כביש ירושלים מודיעין) סמוך לתחנת הדלק דור אלון. לא היו נפגעים(דף הפייסבוק צבע אדום, 22 באפריל 2017).
  • 22 באפריל 2017 – פלסטינים הבעירו צמיגים סמוך לכוחות הביטחון הישראליים בכפר קדום שבשומרון. כוחות הביטחון ירו בתגובה כדורי גומי. פלסטיני אחד נפצע באורח קל(דף הפייסבוק צבע אדום, 22 באפריל 2017).
  • 22 באפריל 2017 – לוחמי משמר הגבול עצרו שני פלסטינים קטינים תושבי דהישה השניים הגיעו לבסיס משמר הגבול באזור גוש עציון כשברשותם שקים בהם בקבוקי תבערה. השניים נעצרו והובאו לחקירה (דף הפייסבוק צבע אדום, 22 באפריל 2017).
  • 20 באפריל 2017 – כוחות הביטחון הישראליים עצרו פלסטיני כבן 20 בצומת בין יטא לחברון. על גופו נמצאה סכין הוא נעצר והועבר לחקירה(דף הפייסבוק צבע אדום, 20 באפריל 2017).

פיגועים משמעותיים שבוצעו בשנה האחרונה

מעצר פעיל שגויס לחמאס
  • כוחות הביטחון הישראליים עצרו בחודש פברואר 2017 את מאלכ נזאר יוסף קזמאר, יליד 1994, מאזור קלקיליה. בחקירתו עלה, כי הוא התגורר לאחרונה בקפריסין התורכית וכי בשנת 2015 בעת שהותו בירדן הוא גויס לחמאס. בינואר 2016 הוא נשלח לאימון צבאי של חמאס במחנה אימונים בסוריה שם למד, בין השאר, לייצר מטענים וחומרי נפץ. בינואר 2017, טרם שובו ליהודה ושומרון, הוא נפגש באיסטנבול עם פעילי חמאס אשר הנחו אותו לגייס פעילים נוספים, מקרב תושבי יהודה ושומרון, לשורות חמאס. הוא קיבל ממפעיליו כרטיסי זיכרון שהוצפנו בהם אותרו הנחיות ביטחוניות ומידע שנועד לסייע לו לבצע את המשימות שהוטלו עליו (שירות הביטחון הכללי, 4 באפריל 2017).
ירי רקטות לעבר ישראל
  • במהלך השבוע לא אותרו נפילות רקטות בשטח ישראל.

ירי רקטות לעבר ישראל

ניסיון הברחת חומרי נפץ מרצועת עזה
  • בודקים ביטחוניים של רשות המעברים במעבר ארז מצאו חומר נפץ המשמש לייצור מטעני חבלה שהוטמן בתוך שפורפרות של חומרים רפואיים.חומר הנפץ נמצא בחפציהן של שתי אחיות תושבות רצועת עזה שנכנסו ב-20 באפריל 2017 לישראל, למטרת טיפול רפואי למחלת הסרטן ממנו סובלת אחת מהן. על פי חקירה ראשונית נראה כי חומר הנפץ נשלח על ידי חמאס ויועד לביצוע פיגועים בישראל (שירות הביטחון הכללי,  20 באפריל 2017)
משבר חשמל ברצועת עזה
  • נמשכת המתיחות בין חמאס לרשות הפלסטינית בעקבות שורה של צעדים כלכליים שנקט אבו מאזן ביניהם ביטול הפטור ממס הבלו על דלקים הנכנסים לרצועת עזה. חברת החשמל ברצועת עזה הודיעה כי תחנת הכוח ברצועת עזה הפסיקה לעבוד בשל מחסור בדלק לאחר שאזלו כספי הסיוע הקטרי. כתוצאה מכך פועלת התחנה ברצועה במתכונת של כארבע שעות פעילות ולאחריהן 12 שעות השבתה (זאת בהשוואה למצב השגרתי של שמונה שעות פעילות ולאחריהן שמונה שעות הפסקה).
  • חמאס מדגישה בכלי התקשורת את הפגיעה הצפויה ממשבר החשמל בעיקר במטרה ללחוץ על הרשות הפלסטינית. רשות האנרגיה ברצועה האשימה את הרשות הפלסטינית כאחראית למשבר החשמל הנוכחי משום שהיא אינה מוכנה לסבסד את מס הבלו שהיא גובה מחברת החשמל על רכישת דלק לשם הפעלת תחנת הכוח. אשרף אלקדרה דובר משרד הבריאות ברצועת עזה הזהיר כי בשל משבר החשמל לא יוכל משרד הבריאות להעניק  שירות לתושבים. לדבריו הדלק שנותר יספיק לצרכי המשרד לשלושה ימים בלבד (אלראי, 23 באפריל 2017). צלאח אלברדאויל, בכיר חמאס,  אמר כי הסיבה אמיתית למשבר היא ממשלת הסכמה שהנחיתה מהלומות קשות על חברת החשמל כדוגמת מס הבלו (אלאקצא, 21 באפריל 2017).
נכשלה פגישת בכירים מפתח וחמאס
  •   ב-18 באפריל 2017 נועדו אחמד חלס ורוחי פתוח, חברי הוועד המרכזי של פתח, עם בכירי חמאס ח'ליל אלחיה, פוזי ברהום וצלאח אלברדויל במטרה לנסות ליישב את המחלוקות. אולם  גם לאחר הפגישה נמשכה המתיחות בין הרשות הפלסטינית לחמאס. לאחר הפגישה פרסמו חברי המועצה המחוקקת ברצועת עזה הודעה רשמית בה הדגישו, כי הוועדה המנהלתית, שהקימה חמאס לניהול ענייני הרצועה, הוקמה בשל כישלונה של ממשלת ההסכמה והיא אינה מהווה לה תחליף. עוד ציינו כי הם דנו במספר סוגיות מנהלתיות וטכניות הקשורות לעבודת משרדי הממשלה וצרכי התושבים (אלרסאלה.נט, 20 באפריל 2017). אסמאעיל רצ'ואן, בכיר חמאס, אמר כי המשלחת מטעם פתח, שנפגשה עם נציגי חמאס, לא הגישה הצעות לחמאס (דניא אלוטן, 23 באפריל 2017). גם פוזי ברהום, דובר חמאס, אמר כי פתח לא הציעה עד כה פיתרון למצב ממנו סובלים תושבי הרצועה (אתר חמאס, 23 באפריל 2017).
  • להלן התבטאויות נוספות:
  • צלאח אלברדאויל, חבר הלשכה המדינית של חמאס, האשים את אבו מאזן בפגיעה מכוונת ברצועה באמצעות קיצוץ התקציבים. לדבריו פתח טרם גיבשה את תנאיה לפיתרון המשבר. עם זאת הדגיש אלברדאויל כי אם ממשלת ההסכמה תמלא את תפקידיה ברצועה חמאס תדאג לפירוק הוועדה הממשלתית שהקימה לניהול הרצועה (אלשרק אלאוסט, 20 באפריל 2017).
  • מחמוד אלזהאר חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי קיצוץ המשכורות לא ימנע מחמאס לפעול מעל פני השטח ומתחת לפני השטח והם ימשיכו לפעול למען שחרור השטחים הפלסטינים ומסגד אלאקצא עוד הוסיף כי הזרוע הצבאית של חמאס תמשיך בפעילותה הצבאית דרך המנהרות (צפא, 23 באפריל 2017).
התפטרות יו"ר איגוד עובדי אונר"א
  • סהיל אלהנדי, יו"ר התאחדות עובדי אונר"א ומנהל בית ספר יסודי של אונר"א בעזה, הודיע     ב-22 באפריל 2017 על סיום עבודתו בסוכנות ויציאתו לפרישה מוקדמת. כריס גינס דובר אונר"א הודיע גם הוא, כי סהיל אלהנדי אינו מועסק יותר ע"י הסוכנות. אלהנדי נאלץ להתפטר בעקבות התהודה התקשורתית והפוליטית שקיבלה בחירתו ללשכה המדינית החדשה של חמאס ברצועה, בניגוד לעמדת אונר"א המתנגדת להשתייכות עובדיה לחמאס או לארגונים אחרים. בשלב זה לא ברור לנו האם אלהנדי התפטר רק מתפקידו כיו"ר התאחדות עובדי אונר"א או גם מתפקידו כמנהל בית ספר יסודי של אונר"א[3].
המסמך המדיני שחמאס מתכוונת לפרסם
  • בראיון שהעניק ח'אלד משעל, ראש הלשכה המדינית של חמאס, ציין כי בעוד כשבועיים יתפרסם המסמך המדיני החדש של חמאס וכי במועד זה הוא יסיים את תפקידו. לדבריו חמאס מוכנה להכיר בגבולות 1967 אך לא תכיר במדינת ישראל לפני שתקום מדינה פלסטינית. הוא הוסיף כי זכות ההכרעה בשאלת ההכרה בישראל שמורה לעם הפלסטיני  (אלחיאת, 23 באפריל 2017). "מקור בלעדי בחמאס" מסר כי ראשות הנהגת חמאס בקטר תחשוף רשמית את  המסמך המדיני של התנועה    ב-30 באפריל 2017. לדברי אותו מקור יגדיר המסמך את זהותה של חמאס, מטרותיה, יחסי החוץ והפנים שלה, עמדתה לגבי שחרור פלסטין ועמדותיה המדיניות השונות (שהאב, 23 באפריל 2017).
שביתת רעב של האסירים הפלסטינים
  • נמשכת שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים שהחלה ב-18 באפריל 2017. מספר שובתי הרעב עומד עלכ-1,200 אסירים. עיסא קראקע יו"ר הרשות לענייני אסירים הכחיש  ידיעות לפיהן 88 אסירים הפסיקו את שביתת הרעב (ופא, 23 באפריל 2017).
  • מחוץ לכותלי בתי הכלא נמשכות פעילויות התמיכה באסירים הכוללות עצרות, תהלוכות, אוהלי מחאה והפגנות, בהשתתפות בכירי הרשות הפלסטינית. פעילויות אלה התקיימו במוקדים רבים ביהודה שומרון ומשכו אליהן קהל גדול יחסית. בחלק מהאירועים אף היו עימותים אלימים עם כוחות הביטחון הישראליים אך לא נרשמו אירועים חריגים. תנועת פתח קראה לכל המחוזות ביהודה ושומרון להצטרף לתמיכה באסירים ולהוות חזית מאוחדת שתעמוד מאחורי דרישות האסירים. כמו כן הודיעה על יום שביתה כללית ב-27 באפריל 2017 ועל "יום זעם" ב-28 באפריל 2017 בו יערכו עימותים בכל נקודות החיכוך עם ישראל (מען, 22 באפריל 2017).

נוסח הודעת פתח ביהודה ושומרון הקוראת ל"יום זעם" ב-28 באפריל 2017 במהלכו לקיים עימותים במוקדי החיכוך  (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 23 באפריל 2017)
נוסח הודעת פתח ביהודה ושומרון הקוראת ל"יום זעם" ב-28 באפריל 2017 במהלכו לקיים עימותים במוקדי החיכוך (דף הפייסבוק הרשמי של פתח, 23 באפריל 2017)

  • במקביל פועלים בכירי הרשות הפלסטינית להשגת תמיכה בינלאומית בשביתת האסירים. אבראהים ח'רישה, נציג הרשות הפלסטינית בג'נבה ובמוסדות האו"ם, קבע פגישות עם נציגי הצלב האדום, הנציבות העליונה של זכויות האדם ויו"ר מועצת זכויות האדם כדי לדון בסוגיית האסירים שובתי הרעב (עמוד הפייסבוק קול פלסטין, 23 באפריל 2017). אסאמה קואסמה, דובר פתח, קרא לגולים הפלסטינים והערבים לפעול במהירות בכל המישורים כדי להביא לניצחונם של האסירים במאבקם למען זכויותיהם וכבודם. כמו כן הוא קרא לערוך עצרות מחאה ותהלוכות המוניות במקומות שונים ברחבי העולם (ופא, 20 באפריל 2017).
המשך ההכנות לביקור אבו מאזן בארה"ב
  • נמשכות ההכנות לביקור אבו מאזן בארה"ב הצפוי להתקיים בתחילת חודש מאי. ב-23 באפריל 2017 יצאה משלחת הכנה מטעם הרשות הפלסטינית בדרכה לוושינגטון כדי לתאם את הביקור עם הצד האמריקאי. משלחת ההכנה כללה את צאא'ב עריקאת, מזכ"ל הועד הפועל של אש"ף, מאג'ד פרג', ראש המודיעין הכללי, מחמד מצטפא יו"ר קרן ההשקעות הפלסטינית המשמש גם כיועצו הכללי של אבו מאזן, צברי צידם, שר החינוך ובכירים נוספים (מען, דף הפייסבוק של חסאם זמלט, 23 באפריל 2017). לדברי ריאצ' אלמלאכי, שר החוץ בממשלת ההסכמה, במסגרת ההכנות המקדימות תיפגש המשלחת עם בכירים אמריקאים במחלקת המדינה, בבית הלבן ובמועצה לביטחון לאומי. המשלחת אמורה לשוב ב-27 באפריל 2017 ולהגיש לאבו מאזן דו"ח, שיסייע לו בהכנות לביקור (דניא אלוטן, 23 באפריל 2017).
  • לדברי ריאצ' אלמאלכי צפוי אבו מאזן לדון בפגישתו עם הנשיא דונלד טראמפ במספר נושאים ביניהם: פיתרון שתי המדינות, סירובם של הפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית וכן ביוזמת השלום הערבית. בנושא ירושלים ידונו במעמדה של העיר, הפגיעה הישראלית במסגד אלאקצא וסוגיית העברת השגרירות האמריקאית. כמו כן יעלו לדין סוגית האסירים, ההתנחלויות, המעצרים המנהלתיים ועוד (רדיו קול פלסטין, 20 באפריל 2017). 

[*]בשל יום העצמאות, חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני לא יתפרסם בשבוע הבא.
[2]"פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
[3]להרחבה ראו פרסום מרכז המידע מ-24 באפריל 2017: "התפטרות ד"ר סהיל אלהנדי, יו"ר התאחדות עובדי אונר"א ברצועה, בעקבות חשיפת בחירתו לחבר הלשכה המדינית החדשה של חמאס ברצועה".