חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (4 בנובמבר- 10 בנובמבר 2015)

עידוד פיגועי הדקירה והדריסה. קריקטורה של אמיה ג'חא, המזוהה עם חמאס

עידוד פיגועי הדקירה והדריסה. קריקטורה של אמיה ג'חא, המזוהה עם חמאס

כרזה שפורסמה בעקבות פיגוע הדריסה בצומת חלחול ב-4 בנובמבר 2015. בערבית :

כרזה שפורסמה בעקבות פיגוע הדריסה בצומת חלחול ב-4 בנובמבר 2015. בערבית : "מות קצין ציוני ופציעת חייל.

תעודת הזהות של המחבלת הדוקרת.

תעודת הזהות של המחבלת הדוקרת.

קטע שצולם במצלמת אבטחה בכניסה ליישוב ביתר עילית בו נראית המחבלת שולפת סכין מתיקה ודוקרת את המאבטח הישראלי

קטע שצולם במצלמת אבטחה בכניסה ליישוב ביתר עילית בו נראית המחבלת שולפת סכין מתיקה ודוקרת את המאבטח הישראלי

הרובה בו בוצע הירי בצומת ענון (תקשורת שירות הביטחון הכללי, 7 בנובבמר 2015).

הרובה בו בוצע הירי בצומת ענון (תקשורת שירות הביטחון הכללי, 7 בנובבמר 2015).

בראא' עיסא בסרטון שהסריט טרם יציאתו לביצוע הפיגוע  כשהו מצולם  על רקע דגלי פתח והזרוע הצבאית שלה

בראא' עיסא בסרטון שהסריט טרם יציאתו לביצוע הפיגוע כשהו מצולם על רקע דגלי פתח והזרוע הצבאית שלה

כרזת האבל מטעם חמאס על מותה של אלשערואי (דף הפייסבוק של התנועה האסלאמית בשכם, 6 בנובמבר 2015)

כרזת האבל מטעם חמאס על מותה של אלשערואי (דף הפייסבוק של התנועה האסלאמית בשכם, 6 בנובמבר 2015)

כרזת האבל שפרסמה חמאס על מותו של אלשריף (דף הפייסבוק של התנועה האסלאמית – שכם, 5 בנובמבר 2015).

כרזת האבל שפרסמה חמאס על מותו של אלשריף (דף הפייסבוק של התנועה האסלאמית – שכם, 5 בנובמבר 2015).

טקס הלוויה צבאי רשמי. מטעם הרשות הפלסטינית גופתו נישאת על כתפי פעילי מנגנון הביטחון הלאומי הפלסטיני (ופא, 5 בנובמבר 2015)

טקס הלוויה צבאי רשמי. מטעם הרשות הפלסטינית גופתו נישאת על כתפי פעילי מנגנון הביטחון הלאומי הפלסטיני (ופא, 5 בנובמבר 2015)

פלסטינים מתעמתים עם כוחות צה

פלסטינים מתעמתים עם כוחות צה"ל באזור היישוב פסגות, הסמוך לאלבירה (ופא, 6 בנובמבר 2015)

עימותים בין פלסטינים לכוחות צה

עימותים בין פלסטינים לכוחות צה"ל סמוך לגדר המערכת עם רצועת עזה מול נחל עוז (ופא, 6 בנובמבר 2015)

אבו מאזן בפגישה עם נשיא מצרים אלסיסי  (ופא, 7 בנובמבר 2015).

אבו מאזן בפגישה עם נשיא מצרים אלסיסי (ופא, 7 בנובמבר 2015).

  • השבוע נמשך גל הטרור והאלימות, שמצא ביטויו בפיגועי דקירה ודריסה ביהודה ושומרון. אזור חברון המשיך להיות מוקד לביצוע הפיגועים. באחד מפיגועי הדריסה באזור חברון (כביש 60, ליד חלחול) נפצע באורח אנוש בנימין יעקובוביץ’ לוחם משמר הגבול ומת מפצעיו כעבור כמה ימים.
  • במקביל נמשך גל ההסתה המלווה את פיגועי הטרור.עיקר ביטוייו השבוע היו עידוד פיגועי דקירה ודריסה (כשבולטות בתחום זה הרשתות החברתיות). הרשות הפלסטינית ממשיכה ללוות בהכפשות ובשקרים את גל הטרור הנוכחי. כך למשל, ריאצ' מנצור, המשקיף הפלסטיני הקבוע באו"מ, שלח איגרת ליו"ר מועבי"ט בה העלה טענה שקרית כאילו ישראל עושה שימוש באברי גופות פלסטינים שבידיה (האשמה דומה העלה גם מתאם הקמפיין הפלסטיני להשבת הגופות).
  • מרצועת עזה שוגרה השבוע רקטה לעבר הנגב המערבי. התארגנות ג'האדיסטית המזוהה עם דאעש נטלה אחריות. בתגובה תקפו כלי טיס של חיל האוויר יעד טרור של חמאס בדרום הרצועה. 
כללי
  • השבוע נמשך גל הפיגועים, בעיקר פיגועי דקירה, שבוצעו ע"י מחבלים בודדים. גם השבוע התמקדו מרבית הפיגועים ביהודה ושומרון, רבים מהם באזור חברון. לוחם משמר הגבול בן 19, שנפצע באורח אנוש בפיגוע דריסה, נפטר מספר ימים לאחר פציעתו. מספר ישראלים, חיילים ואזרחים, נפצעו. מרבית מבצעי הפיגועים, שתיים מהן נשים, נהרגו או נפצעו במהלך התקיפות. להלן פרוט.
פיגועים/ניסיונות לפיגועים בשבוע החולף
  • 9 בנובמבר 2015– פלסטינית הגיעה ברגל למעבר אליהו סמוך לאלפי מנשה. למרות קריאות המאבטחים היא המשיכה להתקדם לעברם. גם לאחר, שהמאבטחים ירו באוויר לאזהרה, היא לא עצרה. לפתע היא שלפה סכין מתיקה. המאבטחים ירו בה והיא נהרגה. המחבלת היא רשא מחמד אחמד עויצי, בת 23 מקלקיליה (9 בנובמבר 2015,  דף הפייסבוק QUDSN). בתיקה נמצא מכתב התאבדות בו כתבה כי היא עושה את המעשה "כהגנה על המולדת".

מימין : הסכין בה התכוונה המחבלת לבצע את פיגוע הדקירה. משמאל : המכתב שנמצא ברשות המחבלת דף הפייסבוק קלקיליה אלחדת', 9 בנובמבר 2015) במכתב כתבה : "אני לא יודעת מה יקרה לי בסוף הדרך. אני עושה זאת בדעה צלולה, כהגנה על המולדת, על הנערים ועל הנערות. איני יכולה לסבול את מה שאני רואה ואני לא יכולה לסבול יותר. הוריי, אבי, אמי, אחיותיי, סלחו לי על מה שאעשה. אני אוהבת אתכם. במיוחד ארוסי. אני מצטערת על כל מה שיקרה לי בדרך ושזו הדרך שבה אני מסיימת"  (משרד הביטחון/אגף דוברות והסברה, 9 בנובמבר 2015).
מימין : הסכין בה התכוונה המחבלת לבצע את פיגוע הדקירה. משמאל : המכתב שנמצא ברשות המחבלת דף הפייסבוק קלקיליה אלחדת', 9 בנובמבר 2015) במכתב כתבה : "אני לא יודעת מה יקרה לי בסוף הדרך. אני עושה זאת בדעה צלולה, כהגנה על המולדת, על הנערים ועל הנערות. איני יכולה לסבול את מה שאני רואה ואני לא יכולה לסבול יותר. הוריי, אבי, אמי, אחיותיי, סלחו לי על מה שאעשה. אני אוהבת אתכם. במיוחד ארוסי. אני מצטערת על כל מה שיקרה לי בדרך ושזו הדרך שבה אני מסיימת" (משרד הביטחון/אגף דוברות והסברה, 9 בנובמבר 2015).

  • 8 בנובמבר 2015 - אזרח ישראל נדקר בעת שערך קניות בכפר נבי אליאס, שליד אלפי מנשה. הישראלי תושב עמנואל בן 49 עצר לקניות בכפר. ליד אחד הדוכנים התנפלו עליו שני פלסטינים ודקרו אותו. הוא הגיע באופן עצמאי במכוניתו למעבר אליהו שם התמוטט ונלקח לטיפול. המחבלים הסגירו עצמם למנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית.
  • 8 בנובמבר 2015-  מאבטח אזרחי נדקר בשער הכניסה לביתר עילית. המחבלת הגיעה לשער ונעצרה לבדיקה. כשהיא נעצרה היא שלפה סכין מתיקה וניסתה לדקור את המאבטח.  הדוקרת נורתה על ידי המאבטח. המאבטח נפצע באורח קל.  המחבלת היא חלוה סלים מחמד עליאן, בת 22, מהכפר חוסאן, נשואה ואם לתינוק.
  •  8 בנובמבר 2015- בשעות הבוקר ביצע מחבל פיגוע דריסה בצומת תפוח שבשומרון. המחבל נסע במהירות לעבר קבוצת ישראלים, שעמדה בתחנת ההסעה לכוון חוארה ודרס אותם. שני לוחמי משמר הגבול, שהיו במשימת אבטחה במקום, ירו לעבר המחבל. המחבל התנגש במחסום בטון ונהרג. בפיגוע נפצעו ארבעה ישראלים. שני צעירים נפצעו קשה וצעירה בהריון נפצעה באורח קל. המחבל הוא סלימאן עאדל מחמד שאהין, בן 22, תושב אלבירה. בתגובה לפיגוע, פרסמה פתח הודעת אבל רשמית על מות השהיד סלימאן עאדל שאהין, אשר ביצע ב-8 בנובמבר 2015 את "פיגוע הגבורה" במחסום זעתרה (קרי צומת תפוח), דרומית לעיר שכם (דף הפייסבוק בית לחם אלחדת', 8 בנובמבר 2015)
  •  6 בנובמבר 2015– בשעות אחר הצהרים נפתחה אש לעבר חייל, שעמד בצומת בית ענון (צפונית לחברון). החייל נפצע באורח קשה ופונה לבית החולים. היורה נמלט מהמקום. מאוחר יותר נעצר המחבל שירה על ידי כוחות הביטחון. המחבל הוא בן 16, תושב בני נעים. המחבל הסגיר את הרובה, שבאמצעותו ביצע את הירי.
  • 6 בנובמבר 2015– שני ישראלים נפצעו מירי בישוב היהודי בחברון, סמוך למערת המכפלה. אחד הפצועים, כבן 16, נפצע באורח בינוני. השני, בן 18, נפצע באורח קל.
  • 6 בנובמבר 2015– מחבל דקר ישראלי במתחם הקניות בשער בנימין. המחבל נמלט מהמקום. הישראלי, כבן 40, נדקר בחזהו נפצע באורח בינוני. המחבל הוא בראא' כאיד פאיק עיסא מראמאללה (או ממחנה הפליטים שעפאט). טרם יציאתו לביצוע הפיגוע הוא פרסם סרטון בו סיפר על כוונתו לצאת לבצוע פיגוע "כדי להגן על מסגד אלאקצא". בסרטון הוא נראה על רקע דגלי פתח והזרוע הצבאית שלה. כיממה לאחר הפיגוע הסגיר עצמו לידי מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית (עזה אלא'ן, 6 בנובמבר 2015).
  • 6 בנובמבר 2015– פלסטינית ניסתה לדרוס חיילים מתחת לגשר חלחול (צפונית לחברון). הנהגת נורתה ונהרגה על ידי חיילי צה"ל. לא היו נפגעים. במכוניתה של הנהגת הדורסת נמצאה סכין. המחבלת היא ת'רות אברהים אלשעראוי (אם איוב), בת 72. המחבלת הינה אלמנתו של פואד אלשעראוי, מחבל שנהרג במהלך האנתיפאדה הראשונה. אסמאעיל הניה, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, שוחח עם בני משפחתה והביע תנחומים על מותה (7 בנובמבר 2015,  PALDF). לטענת הפלסטינים היא לא ניסתה לבצע פיגוע דריסה ולטענתם לא ניתן להוכיח זאת מצילומי המצלמות (דף הפייסבוק של התנועה האלסאמית – שכם, 6 בנובמבר 2015; דף הפייסבוק של הגוש האסלאמי באוניברסיטת חברון).
  • 5 בנובמבר 2015- פלסטיני הגיע לצומת גוש עציון וניסה לדקור לוחם בתחנת האוטובוס. כוח צה"ל זיהה אותו וירה בו. הפלסטיני נהרג. המחבל הוא מאלכ טלאל אלשריף מחברון .מפרסומים בכלי התקשורת הפלסטינית עולה האפשרות, כי הוא מזוהה עם חמאס (פאל אינפו, 6 בנובמבר 2015).
  • 4 בנובמבר 2015- מחבל דרס שני בני אדם בכביש 60 ליד חלחול. לוחם שמר הגבול בן 19 נפצע באורח אנוש. כמה ימים לאחר מכן נפטר מפצעיו לוחם משמר הגבול בנימין יעקובוביץ' ז"ל.  המחבל הדורס נהרג. המחבל הוא אבראהים סמיר אבראהים סכאפי, בן 22, מחברון. גופתו של המחבל הוחזרה לפלסטינים עוד באותו ערב. הרשות הפלסטינית ערכה לו טקס צבאי רשמי כשגופתו נישאה בידי פעילי מנגנון הביטחון הלאומי הפלסטיני (ופא, 5 בנובמבר 2015).
  • במקביל לפיגועים נמשכו הפרות הסדר, יידוי אבנים, השלכת בקבוקי תבערה ומטעני צינור ברחבי יהודה, שומרון וירושלים. להלן מספר אירועים בולטים:
  •  9 בנובמבר 2015– לעמדת בידוק סמוך למערת המכפלה הגיעה צעירה פלסטינית כבת 17 . היא הוציאה סכין מתיקה והשליכה אותו על הרצפה. הצעירה נעצרה ועוכבה לחקירה.
  •  8 בנובמבר 2015 – ארבעה בקבוקי תבערה הושלכו לעבר כלי רכב ישראלי סמוך לצומת מעלה חבר (הר חברון). לא היו נפגעים.משליכי הבקבוקים נמלטו מהמקום (דף הפייסבוק צבע אדום, 8 בנובמבר 2015).
  • 8 בנובמבר 2015 –בקבוקי תבערה הושלכו לעבר עמדת צה"ל  הממוקמת סמוך לבית העלמין היהודי בחברון. לא היו נפגעים (דף הפייסבוק צבע אדום, 8 בנובמבר 2015).
  • 7 בנובמבר 2015– נערה ישראלית נפצעה כתוצאה מיידוי אבנים סמוך לקבר רחל. הנערה ירדה מאוטובוס ונפגעה בראשה מאבן שהולכה לעברה (דף הפייסבוק צבע אדום, 7 בנובמבר 2015).
  • 6 בנובמבר 2015 – אבנים יודו לעבר בית בשכונת בית הדסה בחברון. חלון הבית התרסק והאבנים חדרו לבית. לא היו נפגעים (דף הפייסבוק צבע אדום, 6 בנובמבר 2015).
  • 6 בנובמבר 2015 – אבנים יודו לעבר אוטובוס דרומית לגבעת אסף (סמוך לבית אל) . לא היו נפגעים. נגרם נזק לשמשת האוטובוס (דף הפייסבוק צבע אדום, 6 בנובמבר 2015).
  • 5 בנובמבר 2015 – בוצע ירי לעבר עמדת השמירה סמוך לעפרה. לא היו נפגעים. במקום אותרו שני קליעים (דף הפייסבוק צבע אדום, 5 בנובמבר 2015).
חמאס קוראת להקמת הנהגה משותפת, שתתאם ותאכוון את גל הטרור הנוכחי
  • ככל שגל הטרור הנוכחי (המכונה ע"י חמאס "אינתיפאדת ירושלים") מתמשך כך מתרבים ההתבטאויות, בעיקר של בכירי חמאס, שיש להבטיח את המשכיותו ע"י הקמת הנהגה משותפת (או הנהגות מקומיות) של הארגונים השונים. כמו כן קראו בכירי חמאס לגבש מטרות אסטרטגיות למאבק. הרשות הפלסטינית, המודעת לכך שחמאס מנסה לחזק את השפעתה ביהודה ושומרון, נמנעת (לפי שעה) מלהצטרף לקריאות הללו.

 

  • להלן כמה דוגמאות:
  • בראיון באמצעות הסקייפ שהעניק ח'אלד משעל, ראש הלשכה המדינית של חמאס, לעיתונאים ברצועת עזה קרא משעל לרשות הפלסטינית ולפתח לגבש תפישה ואסטרטגית מאבק אחת להמשך "אינתיפאדת ירושלים". לדבריו יש לאחד את פעילויות ההתנגדות בשטח יחד עם המאמצים המדיניים והפעילות האזורית והבינלאומית. לדבריו, על המנהיגים הפוליטיים מוטלת האחריות לגבש תפישה משותפת ומטרות מדיניות ולאומיות מוגדרות ל"אינתיפאדה" (אתר חמאס, 4 בנובמבר 2015).
  • בראיון, שהעניק ח'ליל אלחיה, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי ישנה הסכמה כוללת בין הארגונים בנוגע ל"המשך האינתיפאדה" ולתמיכה בה. הוא קרא להקמת ועדות תיאום מקומיות בכל ערי הגדה כדי לפעול להמשכה (ערוץ אלאקצא, 5 בנובמבר 2015). בראיון נוסף אמר , כי קיימת הסכמה בקרב רוב הארגונים על הקמת ועדות תיאום בשטח לניהול האירועים בגדה. הוא הזהיר מפני קיפאון באנתיפאדה ודרש מכל הארגונים להצטרף ולתמוך בפעילות בכל האמצעים העומדים לרשותם. יחד עם זאת, ציין שחמאס אינה תומכת בהקמת ארגון גג מפני שזה עלול לפגוע ב"אופי העממי" של האנתיפאדה (אלרסאלה.נט, 5 בנובמבר 2015).
  • צלאח אלברדאויל, בכיר חמאס ברצועה אמר,כי חמאס מושיטה את ידה לתנועת פתח ולכל הארגונים הפלסטינים לגיבוש תוכנית משותפת שתעורר את האנתיפאדה ותמשיך אותה מבחינה מדינית (קדס.נט, 3 בנובמבר 2015).
  • ארגונים נוספים דוגמת החזית העממית לשחרור פלסטין והחזית הדמוקרטית הביעו תמיכה בהקמת הנהגה משותפת, שתנהל את ענייני האינתיפאדה. בדברים שנשא אבו אחמד פואד, סגן מזכ"ל החזית העממית אמר, כי הארגון מוכן להיענות לפגישה בבירות, שתכלול את נציגי כל הארגונים שם יוחלט על הקמת ההנהגה המשותפת (אלכופיה פרס, 5 בנובמבר 2015). בארגון החזית הדמוקרטית הביעו הסכמתם  לרעיון מכיוון שלדעתם זהו "צעד מתקדם והזדמנות פז" (מען, 5 בנובמבר 2015).
המאבק נגד ההסתה
  • ב-3 בנובמבר 2015 סגר צה"ל בשיתוף המנהל האזרחי את תחנת הרדיו אלחוריה, שבחברון והחרים ציוד טכני ומשדרים של התחנה כדי להוציאה מכלל שימוש. לדברי השלטונות הישראליים שידרה תחנת הרדיו אלחוריה דברי הסתה קשים נגד מדינת ישראל, עודדה ביצוע פיגועים, ותמכה בקיום הפגנות ותהלוכות אלימות (דובר צה"ל, 3 בנובמבר 2015).
  • נאדר אבו בכר, סגן יו"ר איגוד העיתונאים ברשות הפלסטיניתאמר, כי מדובר בפשע מסוכן נגד תחנת רדיו, שמסקרת את האירועים בשטח. לדבריו הפעילות נגד התחנה משקפת את מימוש ההחלטות של הדרג המדיני הישראלי המאשים את התקשורת הפלסטינית בהסתה (רדיו קול פלסטין, 3 בנובמבר 2015).
סקר הציבור הפלסטיני
  • המכון העולמי הערבי למחקר ופיתוח (אוראד) פרסם ב-5 בנובמבר 2015 סקר שנערך בין התאריכים 23-21 באוקטובר 2015 בהשתתפות 1,200 תושבים מיהודה, שומרון ורצועת עזה. להלן כמה ממצאי הסקר:
  • 62% סבורים שהעם הפלסטיני בשל לאנתיפאדה חדשה,לעומת זאת 35% סבורים, כי הוא טרם בשל לכך.
  • 63% תומכים באינתיפאדה הנוכחית לעומת זאת 33% מתנגדים לה.
  • 54% תומכים במאבק עממי בדרכי שלום לעומת זאת 45% תומכים במאבק מזוין.
  • 64% תומכים בביטול הסכמי אוסלו לעומת זאת28% הביעו התנגדות לביטולם.
  • 54% סבורים כי 22 שנים לאחר חתימת הסכמי אוסלו חלום הקמת מדינה פלסטינית התרחק. לעומתם 39% סבורים, כי הוא קרוב יותר.
  • 53% אמרו, כי הם בעד פיתרון של שתי מדינות לשני עמים. 43% מתנגדים לפתרון זה. 
ירי רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל
  • ב-8 בנובמבר בשעות הערב שוגרה רקטה לעבר ישראל. הנפילה אותרה בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.  בתגובה לירי הרקטות תקפו כלי טיס של חיל האוויר תשתית טרור של חמאס בדרום רצועת עזה (דובר צה"ל, 9 בנובמבר 2015). כלי תקשורת פלסטינים מסרו כי הותקף מוצב צבאי של חמאס בין ח'אן יונס לרפיח וכי לא היו נפגעים (צפא, דניא אלוטן, 9 בנובמבר 2015).
  • ב-4 בנובמבר 2015 פורסמה הודעה מטעם התארגנות פלוגת שיח' עמר חדיד, התארגנות ג'האדיסטית המזוהה עם דאעש, בה היא מקבלת אחריות לירי שלוש רקטות 107 מ"מ לעבר ישראל. על פי ההודעה בוצע הירי כ"נקמת דמן של בנות הבחורים של ירושלים" (דף הטוויטר של ההתארגנות, 4 בנובמבר 2015). בשטח ישראל לא אותרו נפילות של רקטות בתאריך זה.

ירי רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל

הפגנות אלימות ופיגועים בקרבת גדר הגבול
  • ברצועת עזה המשיכו ההפגנות האלימות בקרבת גדר הגבול כאות הזדהות, עם האירועים ביהודה, שומרון וירושלים. השבוע נראה כי חלה ירידה הדרגתית במספר המשתתפים בהפגנות אלה. על פי ההערכות השתתפו השבוע כ-600 פלסטינים בהפגנות לעומת כאלף בשבוע שעבר. מוקדי ההפגנות היו מעבר ארז, נחל עוז , אלבוריג' וח'אן יונס.
  • על פי דיווחי התקשורת הפלסטינית נפצעו במהלך העימותים 16 פלסטינים (ופא, 6 בנובמבר 2015) . כמו כן נמסר כי אחד המפגינים, סלאמה מוסא אבו ג'אמע, נהרג מאש כוחות צה"ל במהלך עימותים במזרח ח'אן יונס  (6 בנובמבר 2015,  PALDF).
מעצר פלסטינית שאספה מידע על יעדים בחיפה
  • בפעילות משותפת של כוחות הביטחון הישראליים נעצרה ב-18 באוקטובר 2015 נסרין עבדאללה חסן, בת 40. העצורה הינה אזרחית ישראלית המתגוררת ברצועת עזה ונשואה לפלסטיני תושב רצועת עזה. במהלך חקירתה עלה, כי היא גויסה על ידי התארגנות המכנה עצמה גדודי לוחמי הקודש לביצוע פעילות טרור בשטח ישראל.
  • בשתי הזדמנויות בהן שהתה נסרין בישראל (ינואר, יולי 2014) היא אספה מידע אודות יעדים באזור חיפה ביניהם נמל חיפה, תחנת הרכבת, סניף משרד הפנים, בניין בית המשפט ובית כנסת. כמו כן היא הביעה הסכמתה לבצע פיגועים עבור הארגון ואף עברה הדרכה בהכנת מטעני חבלה. היא גם פנתה למספר אזרחים ישראליים במטרה לגייסם לפעילות טרור אולם עד למעצרה לא הצליחה בגיוס (אתר שירות הביטחון הכללי, 5 בנובמבר 2015).
התארגנות גדודי לוחמי הקודש (כתאא'ב אלמג'אהדין) התפצלה מגדודי חללי אלאקצא של פתח לאחר שאימצה לעצמה סממנים אסלאמיים קיצוניים. בראש הארגון עומד אסעד אבראהים אבו שריעה תושב רצועת עזה, שהיה מעורב מספר פעמים בירי רקטות לעבר ישראל  והנחת מטענים סמוך לגדר הביטחון. בעבר פעלה ההתארגנות ברצועת עזה בידיעת וחסות חמאס ואף קיבלה ממנה מימון, הדרכה וסיוע מקצועי. במאי 2012 נחשפה חוליה של ההתארגנות שהתכוונה לחטוף אזרח ישראלי לצורך מיקוח לשחרור אסירים (אתר שירות הביטחון הכללי, 31 במאי 2012). 

 

ביקור אבו מאזן במצרים
  • אבו מאזן יצא בראש משלחת של הרשות הפלסטינית לביקור בן שלושה ימים במצרים. במהלך הביקור נועד אבו מאזן עם עבד אלפתאח אלסיסי, נשיא מצרים, סאמח שכרי, שר החוץ המצרי ועם נביל אלערבי, מזכ"ל הליגה הערבית (ופא, 7 בנובמבר 2015). במהלך הביקור חש אבו מאזן ברע ונמסר כי אושפז.
  • נמסר, כי במהלך פגישת אבו מאזן עם נשיא מצרים,  עבד אלפתאח אלסיסי, שוחחו השניים בנושא מעבר רפיח ועל האפשרות, שהרשות הפלסטינית תפקח שוב על המעברים בין רצועת עזה לבין מצרים. עוד נאמר בשיחה, כי המאמצים שמצרים עושה כדי לאבטח את גבולה המזרחי נעשים בתיאום עם הרשות הפלסטינית (דף הפייסבוק הרשמי של אלסיסי, 8 בנובמבר 2015).
  • בתום המפגש הדגיש נשיא מצרים כי לחזרת הרשות הפלסטינית לרצועה ולאבטחת הגבול עם מצרים תהייה השפעה חיובית על הסדרת פתיחת המעברים ועל שיפור החיים ברצועה (קדסנט, 8 בנובמבר 2015). 
תעמולה שקרית נגד ישראל המלווה את גל הטרור
  • ריאצ' מנצור,המשקיף הפלסטיני הקבוע באו"ם, שלח איגרת ליו"ר מועצת הביטחון של האו"ם בה טען, כי לאחר השבת גופות הפלסטינים על ידי ישראל נערכו בהן בדיקות רפואיות, שהצביעו על כך שהגופות חזרו בלי קרניות העין ובלי איברים נוספים. הוא דרש לפתוח בחקירה בנושא (דניא אלוטן, 5 בנובמבר 2015). קדמו לשיגור האיגרת דבריו של סלאם ח'לי, מתאם הקמפיין להשבת הגופות, אשר קרא למשפחות החללים להסכים לביצוע נתיחות בגופות המוחזרות כדי לאמת את העובדות שישראל גונבת איברים ומשתילה אותם בגופם של חיילים ופצועים (רדיו קול פלסטין, 3 בנובמבר 2015).

האשמת ישראל בשימוש באיברי פלסטינים, שנהרגו בגל הטרור, הינה שקר נוסף המופץ ע"י הרשות הפלסטינית וע"י התקשורת הפלסטינית. זאת במסגרת הקמפיין התעמולתי שנועד להכפיש את ישראל ולתמוך בגל הטרור. דוגמאות נוספות לשקרים הללו הינם האשמת ישראל ב"הוצאות להורג" של נערים פלסטינים, הכחשות גורפות לעצם קיומם של פיגועי דקירה ודריסה, והמשך התעמולה השקרית בעניין הר הבית (האשמת ישראל כי היא חותרת לבנות את בית המקדש על חורבות מסגד אלאקצא).

 

המשך עידוד גל הטרור בתקשורת החברתית
  • במהלך השבוע החולף נמשכה ההסתה באמצעי התקשורת הפלסטינים להמשך ביצוע פיגועי דריסה ודקירה, וליידוי אבנים. בעיתונות הרשמית של הרשות הפלסטינית התפרסמו קריקטורות  המעודדת יידוי אבנים. חמאס מצידה המשיכה לפרסם כרזות המעודדות פיגועי דריסה ודקירה.
  • לאחר שבמשך שבועות התנהלת הסתה אינטנסיבית נגד ישראל ברשתות החברתיות ובמיוחד מעל דפי הפייסבוק, הודיעה חמאס, כי הנהלת פייסבוק סגרה 12 דפי פייסבוק השייכים לחמאס ביהודה ושומרון. בין דפי הפייסבוק, שנסגרו היו דפי  חדשות, דף הפייסבוק "נוער הגדה נגד מעצרים פוליטיים"; דף הפייסבוק "דופק הגדה לחדשות"; דף הפייסבוק של הגוש האסלאמי בפוליטכניקום בחברון.  בנוסף נסגרו שבעה דפי פייסבוק של התנועה האסלאמית ביהודה ושומרון. הדפים האלו נסגרו בשל תכני ההסתה לאלימות ורצח שהתפרסמו בהם (חמאס, 5 בנובמבר 2015).
  •  גם לפני כשלושה שבועות סגרה הנהלת פייסבוק דפים בעיקר של הגוש האסלאמי. זאת, בשל תכני ההסתה שהופצו בהם. דפים אלה נפתחו לאחר מספר ימים מחדש אך ניכר, כי הם צמצמו את הפוסטים הקוראים לאלימות, לדקירות, דריסה, ידויי אבנים ו"הבערת הגדה". למרות זאת, עדיין ניתן לראות פוסטים המהללים מחבלים, שנהרגו ותמונות מהלוויות של המחבלים. גם הפוסטים הקוראים לקהל לבוא ולהשתתף בעצרות אינם בולטים לעין ומופיעים כהודעות כתובות. עם זאת עדיין רבים דפי הפייסבוק הממשיכים בפעילות ההסתה. בין אלה דף הפייסבוק של הגוש האסלאמי בחברון, עיר שהינה פעילה ביותר בגל הטרור הנוכחי, הממשיך לפרסם פוסטים המסיתים לאלימות.

כרזה , שפורסמה בעקבות ירי הצלפים בו נפצע באורח קשה חייל צה"ל. בערבית : "צלף חברון. חברון : בירת הזעם הפלסטינית" (דף הפייסבוק של הגוש האסלאמי באוניברסיטת חברון, 6 בנובמבר 2015)
כרזה , שפורסמה בעקבות ירי הצלפים בו נפצע באורח קשה חייל צה"ל. בערבית : "צלף חברון. חברון : בירת הזעם הפלסטינית" (דף הפייסבוק של הגוש האסלאמי באוניברסיטת חברון, 6 בנובמבר 2015)

מימין: דף פייסבוק פרטי המעודד ביצוע פיגועי דקירה (דף הפייסבוק של חנאן אלעמצי, 7 בנובמבר 2015) משמאל: דף פייסבוק פרטי המעודד הריגת יהודים (דף הפייסבוק של טארק אלקבאוי, 6 בנובמבר 2015)
מימין: דף פייסבוק פרטי המעודד ביצוע פיגועי דקירה (דף הפייסבוק של חנאן אלעמצי, 7 בנובמבר 2015) משמאל: דף פייסבוק פרטי המעודד הריגת יהודים (דף הפייסבוק של טארק אלקבאוי, 6 בנובמבר 2015)

[1]נכון ל-10 בנובמבר 2015 נתונים סטטיסטיים אלו אינם כוללים ירי פצצות מרגמה. כמו כן הנתונים הללו אינם כוללים רקטות, שנפלו בתחום רצועת עזה.
[2]נתונים אלה אינם כוללים ירי פצצות מרגמה. כמו כן לא נכללות בהן נפילת רקטות בשטח רצועת עזה.