חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (25 ביוני – 1 ביולי 2014)

שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו בידי חוטפיהם. מימין לשמאל: נפתלי פרנקל, גיל-עד שאער, אייל יפרח.

שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו בידי חוטפיהם. מימין לשמאל: נפתלי פרנקל, גיל-עד שאער, אייל יפרח.

מבצע חיפושים ממוקד באזור חברון שהביא למציאת גופות הנערים (סוכנות תצפית, 30 ביוני 2014)

מבצע חיפושים ממוקד באזור חברון שהביא למציאת גופות הנערים (סוכנות תצפית, 30 ביוני 2014)

נזק שנגרם לכלי רכב של צה

נזק שנגרם לכלי רכב של צה"ל בעקבות יידוי אבנים בחלחול (סוכנות תצפית 30 ביוני 2014 )

המכונית השרופה, אשר בה בוצעה חטיפת שלושה הנערים בגוש עציון (אתר רדיו אלאקצא, 13 ביוני 2014)

המכונית השרופה, אשר בה בוצעה חטיפת שלושה הנערים בגוש עציון (אתר רדיו אלאקצא, 13 ביוני 2014)

שני החשודים בחטיפת הנערים, שנעלמו מיום החטיפה: מימין: עאמר אבו עישה משמאל: מרואן אלקואסמה

שני החשודים בחטיפת הנערים, שנעלמו מיום החטיפה: מימין: עאמר אבו עישה משמאל: מרואן אלקואסמה

כרזה, שפרסמה הזרוע הצבאית של חמאס על מותו של מחמד זאיד עביד

כרזה, שפרסמה הזרוע הצבאית של חמאס על מותו של מחמד זאיד עביד

  • גופותיהם של שלושת הנערים, שנחטפו ונרצחו, נמצאו באזור חלחול (צפונית מערבית לחברון) בתום 18 ימי חיפושים אינטנסיביים. נראה, כי השלושה נרצחו זמן קצר לאחר החטיפה וגופותיהם הוטמנו, כנראה במגמה לנהל עליהם משא ומתן מאוחר יותר. השבוע פורסמו שמותיהם של מרואן אלקואסמה ועאמר אבו עישה, החשודים בחטיפה וברצח. כוחות הביטחון הישראליים מנהלים חיפושים רחבים אחריהם.
  • במקביל למבצע "שובו אחים" הסלימו ארגוני הטרור את ירי הרקטות לעבר הנגב המערבי (52 נפילות אותרו מאז תחילת המבצע, לא כולל ירי פצצות מרגמה ונפילות רקטות בשטח הרצועה). צה"ל מצידו הגיב בסיכולים ממוקדים של פעילי טרור ובתקיפות של למעלה משישים יעדי טרור ברצועה. מרבית אירועי הירי בוצעו ע"י ארגוני טרור "סוררים" אולם לפחות במקרה אחד (30 ביוני 2014) היו כנראה פעילי חמאס מעורבים בירי. 
איתור גופות שלושת הנערים
  • לאחר 18 ימי חיפושים אינטנסיביים של כוחות הביטחון ומתנדבים, נמצאו ב-30 ביוני 2014 בשעות אחר הצהרים גופותיהם של שלושת הנערים החטופים גיל-עד שאער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח ז"ל. הגופות נמצאו בבור לא עמוק, שנחפר, ככל הנראה, על ידי החוטפים בשדה חקלאי הממוקם בקרבת וואדי שבין בית כחיל לחלחול (צפונית מערבית לחברון). מקום הקבורה כוסה בשיחים, ביריעת פלסטיק ובאבנים. משקפיים, שנמצאו בשטח וסנדל של אחד החטופים מיקדו את החיפושים באזור. הגופות נשלחו למכון לרפואה משפטית לזיהוי והודעה נמסרה למשפחות (דובר צה"ל, 30 ביוני 2014). מבצע החיפושים האינטנסיבי באזור חלחול הביא לעימותים חריפים בין כוחות הביטחון לבין תושבים פלסטינים מקומיים, אשר יידו לעברם אבנים.
  • נסיבות הריגת שלושת החטופים עדיין אינן ברורות ועד כה לא פורסמה גירסא מוסמכת בעניין זה.הסברה היא, שהשלושה נרצחו זמן קצר לאחר שעלו על המכונית ושהחוטפים נסעו עם גופותיהם לפאתי דורא (שמדרום מערב לחברון). בפאתי דורא הם שרפו את כלי הרכב ועברו לכלי רכב אחר עם גופות החטופים. כמה שעות לאחר מכן הוטמנו הגופות  באזור חלחול והחוטפים ירדו למחתרת. להערכתנו התכוונו החוטפים ולשאת ולתת על גופות השלושה במועד מאוחר יותר, לכשיפחת הלחץ עליהם.
זהות החוטפים
  • שני המחבלים החשודים, כי ביצעו את החטיפה וההרג של שלושת הנערים טרם נמצאו והחיפושים אחריהם נמשכים. ב-26 ביוני 2014 הותר לפרסום שמם. השניים הם מרואן אלקואסמה ועאמר אבו עישה פעילי חמאס מחברון. השניים, הנעדרים מבתיהם מאז יום החטיפה, הוגדרו כמבוקשים מיד עם ביצוע החטיפה ומאז מתנהל מצוד נרחב של כוחות הביטחון אחריהם (דובר צה"ל, 26 ביוני 2014).
  • להלן פרטים אודות השניים:
    • מרואן אלקואסמה– יליד 1985, ספר עובד במספרה בחברון, היה נעצר בעבר חמש פעמים על ידי כוחות הביטחון. בחקירתו בעבר עלה, כי גויס לשורות חמאס באזור חברון והיה מעורב בפעילות אימונים צבאיים וניסיונות פיגוע.
    • עאמר אבו עישה– נפח במקצועו היה עצור בישראל בעבר פעמיים. אחיו נהרג בידי כוחות צה"ל בשנת 2005 בעת שהשליך מטען לעבר כוח צה"ל.
  • להלן תגובות על פרסום שמות השניים והחשדות נגדם:
  • אביו של עמאר אבו עישה אמר, כי אלה הן "המצאות של הכיבוש" וכי בנו נחטף על ידי ישראל וכי הוא חושש לחייו (מען, 27 ביוני 2014). אימו טענה, כי הפעם האחרונה, שדיברה עימו הייתה בערב החטיפה. עוד הוסיפה, כי אם אכן הוא החוטף הרי שהיא גאה בו (אלערבי אלג'דיד, 27 ביוני 2014). משפחת קואסמה סירבה לדבר עם עיתונאים.
  • בחמאס ציינו, כי פרסום שמות החשודים בחטיפה מעיד על המשך הבלבול של ישראל ועל כשל גופי המודיעין שלה, שהביאו את כלי התקשורת להפיץ שמועות כדי להפחית מהלחץ שמפעיל הציבור הישראלי (ע'זה אלא'ן, 26 ביוני 2014). סאמי אבו זהרי, דובר חמאס, אמר כי פרסום שמות החשודים בחטיפה מעיד על המשך הבלבול הישראלי והוא ניסיון לחפות על כישלונה של ישראל בהשגת מטרותיה המוצהרות (פלסטין אינפו, 26 ביוני 2014).
מעצר פעילי טרור במבצע "שובו אחים"
  • במהלך מבצע שובו אחים נעצרו עד כה למעלה מ-400 חשודים בפעילות טרור. 57 מהם מחבלים, ששוחררו במסגרת עסקת שליט, ואשר לא ריצו את מלוא עונשם. מיד עם מעצרם קיימה הועדה לבחינת ביטול ההקלה בעונש ישיבה ב-25 ביוני 2014 בבית המשפט הצבאי בשומרון. על הועדה לבחון האם לבטל את ההקלות לעונש לאסירים שנעצרו מחדש במסגרת המבצע לאיתור הנערים החטופים (דובר צה"ל, 26 ביוני 2014).
ירי רקטות לעבר ישראל
  • במקביל לחיפושים אחר הנערים ביהודה ושומרון חלה הסלמה בירי הרקטות ופצצות המרגמה מרצועת עזה לדרום ישראל. סה"כ אותרו במהלך השבוע החולף 40 נפילות של רקטות בנגב המערבי. מאז תחילת מבצע "שובו אחים" אותרו 52 נפילות רקטות בשטח ישראל (מספר זה אינו כולל ירי של פצצות מרגמה ונפילות של רקטות בשטח רצועת עזה) . להלן פירוט:
  • ב-1 ביולי 2014 אותרו חמש נפילות של רקטות. כמה מהרקטות, שנפלו גרמו לנזק למכוניות ובית אריזה באחד מישובי המועצה האזורית אשכול. אישה אחת נפגעה מחרדה. גדודי חללי אלאקצא קיבלו אחריות לירי (עמוד הפייסבוק של הארגון 1 ביולי 2014).
  • ב-30 ביוני 2014 אותרו 12 נפילות של רקטות. אפשר וחלק מהרקטות שוגרו על ידי פעילי הזרוע הצבאית של חמאס. במידה ואכן חמאס הייתה אחראית לירי הרקטות הרי שמדובר בירי ראשון של פעילי חמאס מאז מבצע "עמוד ענן" (נובמבר 2012).
  • ב-29 ביוני 2014 אותרו ארבע נפילות של רקטות בשטח ישראל, שתיים יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל.
  • ב-28 ביוני 2014 אותרו שש נפילות רקטות בשטח ישראל, שתיים מהן יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל. אחת הרקטות, שנורתה לעבר שדרות פגעה במפעל צבע באזור התעשייה בעיר. ארבעה עובדים, ששהו במבנה הצליחו לחלץ עצמם, שלושה מהם נפצעו באורח קל. אדם נוסף נפגע כתוצאה מהדף. המפעל נשרף כליל (28 ביוני 2014,  ynet).  על ירי הרקטות לעבר שדרות קיבל אחריות ארגון וועדות ההתנגדות העממית (דף הפייסבוק של פלסטין אלא'ן, 28 ביוני 2014).

מימין: שריפה במפעל צבע בשדרות כתוצאה מירי רקטה (סוכנות תצפית 29 ביוני 2014 צילום: נוגה בנודיז). משמאל: הודעה של הזרוע הצבאית של ועדות ההתנגדות העממית המקבלת אחריות לירי שש רקטות לעבר ישראל. הירי בוצע, לדברי ההודעה,  בתגובה לפעולות ישראל נגד הפלסטינים ברצועה, ביהודה ושומרון ונגד האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל (דף הפייסבוק GAZA ALAN, 29 ביוני 2014)
מימין: שריפה במפעל צבע בשדרות כתוצאה מירי רקטה (סוכנות תצפית 29 ביוני 2014 צילום: נוגה בנודיז). משמאל: הודעה של הזרוע הצבאית של ועדות ההתנגדות העממית המקבלת אחריות לירי שש רקטות לעבר ישראל. הירי בוצע, לדברי ההודעה,  בתגובה לפעולות ישראל נגד הפלסטינים ברצועה, ביהודה ושומרון ונגד האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל (29 ביוני 2014, דף הפייסבוק GAZA ALAN)

  • 27 ביוני 2014 -  שלוש נפילות רקטות אותרו באזור המועצה האזורית אשכול לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. כחצי שעה מאוחר יותר נורו שלוש רקטות לעבר אשקלון. שתי רקטות יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל רקטה שלישית נפלה בשטח פתוח. לא היו נזקים ולא נגרם נזק.
  • 25 ביוני 2014– אותרו שתי נפילות רקטות בשטח ישראל במועצה האזורית שדות נגב. רקטה אחת נפלה סמוך לרפת וגרמה לנזק. שתי רקטות נוספות יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל סמוך לאשקלון.
  • 24 ביוני 2014– אותרו שלוש נפילות של רקטות בשטח ישראל שתיים מהן יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל. לא היו נפגעים לא נגרם נזק.

נפילות רקטות בדרום ישראל

פיצוץ מטען
  • ב-28 ביוני 2014 התפוצץ מטען סמוך לגדר הביטחון בדרום רצועת עזה, סמוך לכוח צה"ל, שעסק בפעילות שגרתית במקום. המטען, התפוצץ בצד העזתי של הגדר. לא היו נפגעים, נזק קל נגרם לכלי רכב של צה"ל. טנקים של צה"ל ירו בתגובה (28 ביוני 2014,  ynet).
  • כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו, כי שישה תושבי ח'אן יונס נפצעו מאש כוחות צה"ל (מען, פלסטין אלא'ן, 27 ביוני 2014). .
תגובת צה"ל לירי הרקטות
  • בתגובה לירי הרקטות ביצעו כוחות צה"ל, בעיקר באמצעות כלי טיס, מספר רב של תקיפות נגד יעדי טרור ונגד חוליות שהיו בדרכן לבצע ירי רקטות לעבר ישראל. להלן פירוט.
פעילות סיכול ירי רקטות
  • ב-27 ביוני 2014 בשעות הצהרים פגעו כלי טיס של חיל האוויר בשני מחבלים בשעה שנסעו במכוניתם במחנה הפליטים שאטי (צפון רצועת עזה). הפעילים היו בכירים בוועדות ההתנגדות העממית, אשר היו מעורבים לאחרונה בירי רקטות לעבר מדינת ישראל. כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו, כי שני ההרוגים הם אסאמה חסן מוסא אלחסומי, בן 29 מבית לאהיא ומחמד אלפציח, בן 24 משכונת שיח' רצ'ואן (מען, פלסטין אלא'ן, 27 ביוני 2014). הזרוע הצבאית של וועדות ההתנגדות העממית הכחישה, כי שני ההרוגים השתייכו לשורותיה וטענו, כי הם השתייכו לזרמים סלפים ג'האדיסטים  (ע'זה אלא'ן, 27 ביוני 2014).

מימין: כלי הרכב, בו נסעו שני פעילי הטרור לאחר תקיפת חיל האוויר (ופא, 27 ביוני 2014). משמאל: מחמד אלפציח ואסאמה אלחסומי, שני ההרוגים, באתר לייצור רקטות בעזה (סוכנות מג'ד, 28 ביוני 2014)
מימין: כלי הרכב, בו נסעו שני פעילי הטרור לאחר תקיפת חיל האוויר (ופא, 27 ביוני 2014). משמאל: מחמד אלפציח ואסאמה אלחסומי, שני ההרוגים, באתר לייצור רקטות בעזה (סוכנות מג'ד, 28 ביוני 2014)

  • ב-29 ביוני 2014 תקף כלי טיס של חיל האוויר חוליה, שעסקה בהכנות אחרונות לביצוע ירי רקטות לשטח מדינת ישראל (דובר צה"ל, 29 ביוני 2014). כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על מותו של פעיל הזרוע הצבאית של חמאס ושלושה פצועים כתוצאה מתקיפה מזרחית לח'אן יונס (צפא, פאל טודיי, 29 ביוני 2014). הזרוע הצבאית של חמאס, פרסמה הודעת אבל על מות פעילה מחמד זאיד עביד בן 27, תושב דיר אלבלח. לדברי ההודעה נמנה עביד עם גדוד דיר אלבלח בזרוע הצבאית של חמאס (30 ביוני 2014, דף הפייסבוק GAZA ALAN).
תקיפת יעדי טרור ברצועת עזה
  • בתגובה  לירי הרקטות לעבר דרום ישראל תקפו כלי טיס של חיל האוויר ברצועת עזה למעלה משישים יעדי טרור ברצועת עזה  (דובר צה"ל, ביוני 2014) :
  • ב-30 ביוני 2014 לפנות בוקר, לאחר מציאה גופות שלושת הנערים, תקפו כלי טיס של חיל האוויר 34 יעדי טרור ברצועת עזה, חלקם של הזרוע הצבאית של חמאס. כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על תקיפת מוצבים של הזרוע הצבאית של חמאס, וועדות ההתנגדות העממית והג'האד האסלאמי בפלסטין בדרום ובצפון רצועת עזה. כמו כן דווח על פציעתם של ארבעה אזרחים פלסטינים (אלרסאלה.נט, 1 ביולי 2014).
  • ב-29 ביוני 2014 תקפו כלי טיס של חיל האוויר מספר יעדי טרור ברצועת עזה ביניהם אתרי ייצור אמצעי לחימה (צפון רצועת עזה ומרכזה), משגרים מוטמנים (דרום רצועת עזה) ומספר יעדי טרור נוספים.
  • בליל 28 - 29 ביוני 2014 תקפו כלי טיס של חיל האוויר אתר לייצור אמצעי לחימה בצפון רצועת עזה אתר לייצור אמצעי לחימה, יעד פעילות טרור בדרום הרצועה. מוקדם יותר תקפו כלי טיס של חיל האוויר שלושה משגרי רקטות מוטמנים במרכז רצועת עזה (דובר צה"ל, 29 ביוני 2014). כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על פגיעה במוצב של הזרוע הצבאית של חמאס מערבית לח'אן יונס, במפעל בטון ששימש כמוצב ברפיח, ובמוצב בקרבת תחנת הכוח בנציראת. כמה תושבים נפצעו באורח קל (צפא, מען, אלרסאלה.נט, 29 ביוני 2014).
  • ב-28 ביוני 2014– כלי טיס של חיל האוויר תקפו שלושה יעדי טרור ואתר לייצור אמצעי לחימה (דובר צה"ל, 28 ביוני 2014).
  • בליל 27 ביוני 2014 נתקפו שני יעדי טרור ואתר לייצור אמצעי לחימה במרכז רצועת עזה ואתר לאחסון אמצעי לחימה בדרום הרצועה. כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על מספר תקיפות ביניהן מוצב של גדודי עז אלדין אלקסאם בדרום רצועת עזה, ומוצב של המשטרה הימית במרכז הרצועה. דווח על שלושה פצועים (פאל טודיי, צפא, 28 ביוני 2014).
  • ב-25 ביוני 2014 – כלי טיס של חיל האוויר תקפו חמישה משגרים מוטמנים בצפון רצועת עזה, מוקד פעילות טרור במרכז הרצועה ואתר לייצור אמצעי לחימה, בדרום הרצועה (דובר צה"ל, 25 ביוני 2014).
  • ב-24  ביוני 2014 - כלי טיס של חיל האוויר תקפו מספר יעדי טרור. כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על תקיפתם של מוצב של הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי בפלסטין, מוצב של הזרוע הצבאית של חמאס ומוצב של המשטרה הימית במחנה הפליטים נציראת. כמו כן דווח על פציעתם של שני פעילי המשטרה הימית (פלסטין אלא'ן, אלרסאלה.נט, מען, 24 ביוני 2014).
ישראל
  • הקבינט הביטחוני התכנס ב-30 ביוני בשעות הערב לישיבה מיוחדת כדי לדון בצעדי התגובה. בפתח הישיבה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי שלושת הנערים נחטפו ונרצחו בדם קר ע"י "חיות אדם". עוד אמר ראש הממשלה, כי "חמאס אחראי והוא זה שישלם" (אתר משרד ראש הממשלה, 30 ביוני 2014).
  • בתקשורת דווח על ישיבת הערכת מצב, שנערכה בפיקוד מרכז. בישיבה הוחלט להשאיר חלק גדול מכוחות התגבור בשטח בימים הקרובים מחשש לעימותים והפרות סדר בשל המאמצים לאיתור החוטפים. כמו כן הוחלט על סגירת אזור חברון לתנועת פלסטינים והריסת בתיהם של מחבלים.
הרשות הפלסטינית
  • נביל אבו רדינה, דובר הנשיאות אמר, כי אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלסטינית, קרא לערוך פגישת חירום של ההנהגה הפלסטינית כדי לדון בהתפתחויות המדיניות והשלכות האירועים האחרונים. הפגישה תיערך ב-1 ביולי 2014 בשעות הערב (ופא, 30 ביוני 2014). עד כה לא הייתה תגובה רשמית של אבו מאזן על מציאת גופות שלושת הנערים.
חמאס
  • בכירי חמאס, שהקפידו מאז החטיפה שלא לקבל אחריות לביצוע החטיפה, המשיכו להצהיר, כי האירוע הינו פרי "המצאה ישראלית" וכי הם מוכנים לכל תגובה ישראלית:
  • אסמאעיל הניה, ראש ממשל חמאס לשעבר, אמר,  כי ראש ממשלת ישראל הטיל את האחריות לחטיפה ולמותם של החטופים בחברון ואיים עליה, שהיא זו שתשלם את המחיר. לדבריו איומים אלה  לא מפחידים את חמאס והיא תאבק בכל ניסיון ישראלי לפגוע בפלסטינים (אנטוליה, 30 ביוני 2014).
  • סאמי אבו זהרי, דובר חמאס, אמר כי "סיפור" החטיפה וההריגה של שלושת הנערים נשען על טענות של הצד הישראלי וישראל מנסה לנצל את "הסיפור" כדי לבצע מעשי תוקפנות נגד העם הפלסטיני. לדבריו,  עד כה לא קיבל על עצמו שום ארגון את האחריות לחטיפה. אבו זהרי  הדגיש, כי איומי ישראל לא מפחידים את העם הפלסטיני ויש ביכולתו של העם להגן על עצמו. הוא הוסיף כי חמאס לא מעוניינת בעימות עם ישראל אולם העימות הוטל עליה ועל כן על ישראל להיות מוכנה  לשלם מחיר גבוה יותר מאשר בפעמים הקודמות (אלג'זירה, 30 ביוני 2014). בדף הפייסבוק שלו האשים אבו זהרי את נתניהו באחריות להסלמה, "במידה והוא (נתניהו) יפתח במלחמה נגד עזה הרי ששערי הגיהנום יפתחו עליו" (דף הפייסבוק של סאמי אבו זהרי, 30 ביוני 2014).
  • חסאם בדראן, דובר חמאס, אמר כי אם "הסיפור" הישראלי על החטיפה וההרג היה אמיתי אזי זוהי הצלחה גדולה והישג ל"התנגדות" ביהודה ושומרון. לדבריו "הסיפור" הישראלי מצביע על מתח מדיני ביטחוני וצבאי בישראל. הוא הדגיש, כי הם מתייחסים ברצינות לאיומי ישראל  אולם "ההתנגדות" הפלסטינית תוכל לעצור את ישראל (אלאקצא, 30 ביוני 2014).
תגובות ראשוניות בזירה  הבינלאומית
או"ם
  • דובר מזכ"ל האו"ם באן קי מון פרסם, מספר שעות לאחר היוודע הדבר, הודעה בה גינה את הרצח. לדברי ההודעה לא יכולה להיות שום הצדקה להרג מכוון של אזרחים. בהודעה גם הובעה תקווה שישראל והפלסטינים ישתפו פעולה כדי להביא את הרוצחים לדין (אתר האו"ם, 30 ביוני 2014).
האיחוד האירופאי
  • בהודעה רשמית, שהוציאה קת'רין אשטון, שרת החוץ של האיחוד האירופאי, נאמר, כי חברות האיחוד מגנות בחריפות את הרג הנערים ומביעות תנחומים למשפחות ולחברי הנערים. לדברי ההודעה מאמינה אשטון, כי האחראים ל"מעשה הברברי הזה" יובאו לדין במהרה והיא מפצירה בצדדים לנהוג במתינות כדי שלא להביא להתדרדרות במצב  (אתר האיחוד האירופאי, 30 ביוני 2014).
ארה"ב
  • בהודעה שפרסם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, גינה בחריפות את רצח השלושה, שאחד מהם בעל אזרחות אמריקאית, ושלח תנחומים למשפחות. לדבריו ארה"ב מגנה במונחים החריפים ביותר את מעשה הטרור נגד נערים חפים מפשע. הוא הדגיש, כי מתחילת הפרשה הוא הציע לישראל ולרשות הפלסטינית את מלוא התמיכה כדי למצוא את מבצעי הפשע ולהעמידם לדין. אובמה קרא לישראל ולפלסטינים להמשיך לעבוד במשותף ולהימנע מנקיטה בצעדים היכולים להביא להתדרדרות נוספת במצב (אתר הבית הלבן, 30 ביוני 2014).
  • מזכיר המדינה ג'והן קרי, פרסם הודעה ברוח דומה. לדבריו לכולם הייתה תקווה שהאירוע לא יסתיים בדרך זאת. דוברת מחלקת המדינה של ארה"ב אמרה, כי ארה"ב ממשיכה לעמוד בקשר עם ישראל והפלסטינים וקוראת להם לשמור על איפוק ולהמשיך בשיתוף הפעולה הביטחוני למרות הטרגדיה והכאב הנורא ( אתר מחלקת המדינה של ארה"ב, 30 ביוני 2014).
בריטניה
  • ראש הממשלה דיויד  קמרוןפרסם הודעה בה הביע צערו על מציאת שלושת הגופות. לדברי ההודעה זהו מעשה טרור בלתי ניתן להסבר שכוון נגד נערים צעירים. לדברי ההודעה תעמוד בריטניה לצד ישראל להבאת האשמים לדין (אתר ראש ממשלת בריטניה, 30 ביוני 2014).

[1] נכון ל-1 ביולי 2014. נתונים סטטיסטיים אלו אינם כוללים ירי פצצות מרגמה כמו כן אינם כוללים רקטות שנורו אך נפלו בתחום רצועת עזה.
[2]נתונים אלה אינם כוללים ירי פצצות מרגמה.