חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (10-3 בספטמבר 2013)

אמצעי לחימה, שנתפסו ביהודה ושומרון.

אמצעי לחימה, שנתפסו ביהודה ושומרון.

כוחות צבא מצרים פועלים לאורך גבול מצרים– רצועת עזה לאיתור והריסת מנהרות הברחה

כוחות צבא מצרים פועלים לאורך גבול מצרים– רצועת עזה לאיתור והריסת מנהרות הברחה

צבא מצרים מציג אמצעי לחימה, שנתפסו בסיני. לדבריו אמצעי הלחימה, שנתפסו היו אמורים להגיע לרצועת עזה לידי הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי לשחרור פלסטין

צבא מצרים מציג אמצעי לחימה, שנתפסו בסיני. לדבריו אמצעי הלחימה, שנתפסו היו אמורים להגיע לרצועת עזה לידי הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי לשחרור פלסטין

מפגן  הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלסטיניים ברצועה (פאלטודיי, 6 בספטמבר 2013)

מפגן הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלסטיניים ברצועה (פאלטודיי, 6 בספטמבר 2013)

הפגנה, שקיים ארגון  החזית העממית לשחרור פלסטין  בראמאללה נגד המשא ומתן.

הפגנה, שקיים ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין בראמאללה נגד המשא ומתן.

"פתח. מאבק בכל הדרכים עד [להקמת] המדינה" (דף הפייסבוק הרשמי של הפתח, 8 בספטמבר 2013)

סדנא בבית לחם בנושא התגוננת מפני תקיפה כימית באזור (מען, 8 בספטמבר 2013)

סדנא בבית לחם בנושא התגוננת מפני תקיפה כימית באזור (מען, 8 בספטמבר 2013)

  • כוחות הביטחון המצריים מנהלים מבצע צבאי רחב היקף נגד מוקדי טרור בצפון חצי האי סיני. אנצאר בית אלמקדס, ארגון טרור המזוהה עם הג'האד העולמי, קיבל אחריות לניסיון ההתנקשות בחיי שר הפנים המצרי ואיים לשוב ולפגוע באישים מצריים נוספים. בדרום ישראל שרר השבוע שקט.
  • בשכם ובחברון נחשפו מצבורי אמצעי לחימה. בהר הבית אירעו מספר התפרעויות אלימות, שפוזרו ע"י כוחות הביטחון הישראליים. על-פי נתוני שירות הביטחון הכללי חלה במהלך חודש אוגוסט עלייה בהיקף הפיגועים ביהודה ושומרון (השלכת בקבוקי תבערה, הנחת מטענים, מספר אירועי ירי מנשק קל).
  • נמשכת המתיחות ביחסי חמאס-מצרים. בכירי חמאס ממשיכים בניסיונותיהם להדוף האשמות מצריות בדבר מעורבות בענייניה הפנימיים של מצרים לצד תנועת האחים המוסלמים והנשיא המודח. במקביל קיימה חמאס מפגני כוח צבאיים, שנועדו להערכתנו להפגין את משילותה ברצועה מול התנגדות פוטנציאלית ליציבות שלטונה.
ירי רקטות לעבר ישראל
  • בשבוע האחרון לא  אותרו נפילות רקטות בשטח ישראל.

ירי רקטות לעבר ישראל

פיגועים במהלך חודש אוגוסט 2013
  • על פי נתוני שירות הביטחון הכללי חלה במהלך חודש אוגוסט 2013 עליה בכמות הפיגועים ביהודה ושומרון. סה"כ אירעו במהלך החודש 93 פיגועים, מתוכם 68 פיגועים ביהודה ושומרון (לעומת 50 בחודש יולי) ו-25 פיגועים בירושלים (לעומת 26 בחודש יולי). מרבית הפיגועים היו במתווה של השלכת בקבוקי תבערה (72 אירועים). כמו כן אותרו 18 מטענים (12 מהם בירושלים) ושלושה אירועים של ירי מנשק קל. בפיגועים נפצע אזרח ישראלי באורח קל מהשלכת בקבוק תבערה (20 באוגוסט 2013, בשער הפרחים בעיר העתיקה בירושלים)[3].
כוח צה"ל נטרל מטען צינור
  • ב-10 בספטמבר 2013 בשעות הבוקר נטרל כוח צה"ל מטען צינור. המטען הונח סמוך לשער חקלאי ליד הישוב אלפי מנשה, בו עוברים פלסטינים מיהודה ושומרון לעבד את השטחים החקלאיים שלהם. לדברי מפקד הכוח נועד המטען, ככל הנראה, לפגוע בחיילי צה"ל (דובר צה"ל, 10 בספטמבר 2013).
חשיפת אמצעי לחימה במהלך פעילות מבצעית
  • במהלך פעילות מבצעית ביהודה ושומרון חשפו כוחות צה"ל בשני אירועים אמצעי לחימה:
  • ב-2 בספטמבר 2013 נתפסו אמצעי לחימה בשכם. בינהם מטען חבלה, שנמצא במחסן בקסבה ואמצעי לחימה נוספים, שנמצאו בביתו של פעיל פתח/תנט'ים מוסתרים בארונות ומתחת למיטות. בין אמצעי הלחימה, שנמצאו היו רובי ציד ורימוני גז והלם, אבקת שריפה ותחמושת (דובר צה"ל, 2 בספטמבר 2013).
  • בליל 4-3 בספטמבר2013 חשף כוח צה"ל מצבור אמצעי לחימה בפאתי חברון. הם נמצאו מוסתרים במחסן ביתו של פלסטיני, שנחשד בסחר באמצעי לחימה. בין אמצעי הלחימה, שנמצאו רובה מסוג M16 ושני מיכלי קליעים מלאים (דובר צה"ל, 4 בספטמבר 2013).
פעילות אלימה ביהודה ושומרון ועימותים בהר הבית
  • ביהודה ושומרון נמשכו האירועים האלימים במסגרת מה שמכונה "ההתנגדות העממית". במסגרת זאת יודו אבנים לעבר כלי רכב ישראליים, כוחות ביטחון ואזרחים ישראליים והושלכו בקבוקי תבערה. במקביל, נמשכו עימותים וחיכוכים אלימים בין פלסטינים לבין כוחות הביטחון הישראלים במסגרת ההפגנות והמחאות השבועיות.
  • לאחרונה גבר המתח בהר הבית על רקע קריאות גורמים קיצוניים, כולל מקרב ערביי ישראל, "להגן על הר הבית מפני מבקרים יהודיים". קריאות אלה הביאו להגבלת הנכנסים המוסלמים להר הבית על ידי כוחות הביטחון הישראליים. במהלך השבוע אירעו שני עימותים אלימים במתחם הר הבית בעקבותיהם נכנסו כוחות משטרה מספר פעמים למתחם.
  • ב-4 בספטמבר 2013 יודו אבנים לעבר מבקרים ושוטרים ברחבת הכותל. שוטרים פרצו להר הבית ופיזרו את מיידי האבנים, שחלקם היו רעולי פנים (ynet,4  בספטמבר 2013). 
  • ב-6 בספטמבר 2013 בשעות הצהרים, לאחר שיודו אבנים, נכנסו כוחות משטרה למתחם הר הבית והחלו לפזר את מיידי האבנים. כוחות המשטרה השתמשו ברימוני הלם והשתלטו על רחבת הר הבית. 15 פלסטינים נעצרו. עם יציאת כוחות המשטרה מהמתחם החלה התפרעות נוספת, שבעקבותיה שבו ונכנסו  הכוחות למתחם. כמה מתפללים נפצעו מיידוי האבנים (6 בספטמבר 2013, ynet).
  • פעילות כוחות הביטחון הישראליים במתחם הר הבית עוררה גינויים:
  • מחלקת התרבות וההסברה של אש"ף פרסמה הודעת גינוי בה נאמר, כי הפעילות נועדה "לגרור את העם הפלסטיני למעגל האלימות" תוך שימוש באירועים הבינלאומיים והאזוריים. לדברי ההודעה פעילות מסוג זה, כמו גם הרחבת ההתנחלויות וייהוד ירושלים מהווים מסר לעולם ולממשל ארה"ב, כי ישראל איננה שותפה לתהליך כינון השלום והיא איננה מעוניינת בתהליך המדיני (ופא, 6 בספטמבר 2013).
  • נביל פהמי,שר החוץ המצרי גינה את הפריצה הישראלית לרחבת מסגד אלאקצא ואת ההחלטה להגביל את הכניסה לפלסטינים למסגד. הוא הזהיר שמדיניות ישראל עלולה להביא למלחמה על רקע דתי באזור. הוא קרא לשלטונות ישראל לבחון מחדש את צעדיהם (אליום אלסאבע, 5 בספטמבר 2013). משרד החוץ התורכי פרסם הודעה המציינת את "השימוש המוגזם בכוח" מצד ישראל נגד מתפללים במסגד אלאקצא והקוראת לישראל לחדול מכך באופן מיידי (וורלד בוליטין, 8 בספטמבר 2013).
פעילות צבאית מצרית בצפון חצי האי סיני
  • חיילי הארמיה השנייה של צבא מצרים וכוחות המשטרה פתחו ב-7 בספטמבר 2013 בשעות הבוקר במבצע צבאי רחב היקף נגד מוקדי טרור בחצי האי סיני, שתואר כ"מבצע המצרי הגדול ביותר בסיני מאז מלחמת יום הכיפורים". המבצע, שהתמקד בצפון סיני באזור אלשיח' זויד ורפיח המצרית, השתתפו גם מסוקים, אשר תקפו מבנים בהם התבצרו חמושים.
  • במהלך המבצע השתלטו הכוחות על אמצעי התקשורת, חשפו מחסני אמצעי לחימה ותחמושת וערכו מרדף אחר חשודים בפעילות טרור (עמוד הפייסבוק של הכוחות המצריים, 7 בספטמבר 2013). לדברי מחמד אבראהים, שר הפנים המצרי, נועד המבצע לפגוע בארגונים הקיצוניים ובאמצעי הלחימה שלהם.  לדבריו, עד כה נעצרו כ-200 פעילי טרור. כמו כן ניתנה הוראה להגביר את הפיקוח הביטחוני בכל מעברי הגבול בסיני (סוכנות הידיעות המזרח תיכונית, 9 בספטמבר 2013).

כוחות צבא מצרים פועלים לאורך גבול מצרים– רצועת עזה לאיתור והריסת מנהרות הברחה  (פלסטין אלא'ן, 4 בספטמבר 2013)
כוחות צבא מצרים פועלים לאורך גבול מצרים– רצועת עזה לאיתור והריסת מנהרות הברחה (פלסטין אלא'ן, 4 בספטמבר 2013)

  • בתקשורת המצרית פורסם, שמטרת המבצע חיסול מוקדי טרור בחצי האי סיני במיוחד התארגנויות המזוהות עם הג'האד עולמי. בהקשר זה יצוין, כי ב-8 בספטמבר הפיץ אנצאר בית אלמקדס, ארגון טרור המזוהה עם הג'האד העולמי, הודעה לפיה הוא מקבל אחריות על ניסיון ההתנקשות בחיי שר הפנים המצרי (5 בספטמבר 2013 סמוך לביתו בקהיר). בהודעה נאמר, כי אנשי הארגון עוד ישובו לפגוע במי "שנטל חלק ברצח מוסלמים חסרי הגנה" (אלסביל, המצטט פורומים ג'האדיסטיים אסלאמיסטיים, 8 בספטמבר 2013).
הגבול בין מצרים לרצועת עזה והמצב הכלכלי ברצועה
  • בעקבות האירועים הביטחוניים בסיני נסגר ב-7 בספטמבר 2013 מעבר רפיח לתנועת נוסעים, לאחר שפעל במתכונת מצומצמת במשך מספר שעות (צפא, 7 בספטמבר 2013). ב-8 בספטמבר הודיעו גורמים ברצועה על חידוש פעילות המעבר במתכונת מצומצמת (אלאקצא, 8 בספטמבר 2013). במקביל דיווחו מקורות פלסטינים, כי פעילותן של 90% מהמנהרות המובילות מסיני לרצועת עזה הופסקה עקבות הצעדים שנוקטים המצרים (אליום אלסאבע, 1 בספטמבר 2013).
  • בעקבות הריסת המנהרות וסגירת מעבר רפיח דיווחו גורמים ברצועה על החרפה נוספת במצוקת הדלק. על רקע זה דווח על צמצום היקף תנועת כלי הרכב בכבישים, המתנה ארוכה לתחבורה ציבורית ותושבים רבים הנאלצים לצעוד רגלית למקום עבודתם (אלאיאם, 8 בספטמבר 2013). פתחי אלשיח' ח'ליל, יו"ר רשות האנרגיה ברצועת עזה, אמר כי תחנת הכוח היחידה ברצועת עזה עומדת להפסיק את פעילותה בעקבות המחסור החמור בדלק (צפא, אלאיאם, 8 בספטמבר 2013). כמו כן הזהירו המאפיות כי יפסיקו את פעילותן (פלסטין, 7 בספטמבר 2013).

טור ארוך של כלי רכב סמוך לתחנת דלק בעזה (פלסטין אינפו, 8 בספטמבר 2013)
טור ארוך של כלי רכב סמוך לתחנת דלק בעזה (פלסטין אינפו, 8 בספטמבר 2013)

יחסי מצרים חמאס
  • גורמים בכירים בחמאס ממשיכים להדוף את ההאשמות המצריות בדבר מעורבות חמאס באירועים בסיני ובמצרים ובדבר גילויי התמיכה בתנועת האחים המוסלמים והנשיא המודח. בהודעת הסיכום של הישיבה השבועית של ממשל חמאס נקראה מצרים לפעול במהירות לשיתוף פעולה כדי להסדיר את המצב הביטחוני ולחזק את קשרי האחווה ההיסטוריים בין שני העמים (אלראי, 3 בספטמבר 2013).
  • בראיון, שהעניק מוסא אבו מרזוק, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, הודגש, שאין שום פעיל חמאס, שנעצר, נפצע או נהרג בכל האירועים במצרים מאז ההפיכה. הוא ציין, כי פגיעה בצבא מצרים מהווה מבחינת חמאס "קו אדום". בהתייחסו לביטויי התמיכה ברצועת עזה בנשיא המודח מרסי אמר, כי זהו "משגה והתנהלות נקודתית", שאינה מבטאת את מדיניות חמאס (3 בספטמבר 2013, Dream TV). בראיון נוסף הוא גינה את המשך ההסתה המצרית נגד חמאס ודרש לפתוח את מעבר רפיח כדי למנוע את "הידוק החבל סביב גרונה של עזה" (אלרסאלה.נט, 5 בספטמבר 2013).
  • ח'ליל אלחיה, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי חמאס עוקבת בדאגה אחר פעילות צבא מצרים ואחר כוונתו להקים "אזור חיץ" בגבול מצרים עם רצועת עזה. הוא הביע התנגדות לנימוקים הביטחוניים בהם משתמשת מצרים כדי להצדיק את הקמת החיץ. הוא גם הביע צער על  הקמפיינים המתנהלים בתקשורת המצרית, אשר "משפילים את העם הפלסטיני ואת ההתנגדות שלו" (פלסטין, 5 בספטמבר 2013).
מפגנים צבאיים ברצועת עזה
  • ב-4 בספטמבר 2013 קיימה הזרוע הצבאית של חמאס מפגן ומצעד צבאי ברחובות העיר עזה. במצעד הוצגו אמצעי לחימה הנמצאים ברשותה (פלסטין אלא'ן, 4 בספטמבר 2013). נמסר,  כי אסמאעיל הניה, ראש ממשל חמאס, השתתף במפגן (פאל פרס, 4 בספטמבר 2013). נראה כי אירוע זה נועד להפגין את משילות חמאס ברצועת עזה ולהרתיע גורמים חתרניים, המזוהים עם פתח, המנסים לערער את יציבות ממשל חמאס ברצועה, כדוגמת קמפיין "תמרד".
מפגן ומצעד צבאי של הזרוע הצבאית של חמאס (פלסטין אלא'ן, 4 בספטמבר 2013)
  • ב-6 בספטמבר 2013 ערכו פעילי הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלסטינים מפגן צבאי משותף, בצפון רצועת עזה. במפגן, שתואר בכלי התקשורת הפלסטינים כאחד הגדולים ברצועת בשנים האחרונות השתתפו נציגי חמאס, החזית העממית לשחרור פלסטין[4], החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין, צבא האסלאם (המזוהה עם הג'האד העולמי) ועוד.לדברי משיר אלמצרי, בכיר חמאס מהווה המפגן מסר ברור של אחדות בקרב הארגונים הפלסטינים אשר בוחרים בנשק "כאופציה אסטרטגית" (אלאקצא, 6 בספטמבר 2013).
המשא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית
  • נמשכים סבבי השיחות בין ישראל לרשות הפלסטינית תוך ניסיונות לשמור על איפול לגבי תוכנן. לדברי סגנית דוברת מחלקת המדינה האמריקאית משלחות ישראל והרשות הפלסטינית נפגשות באופן רצוף מאז הפגישה הראשונה שנערכה ב-19 ביולי 2013. כמו כן הוסיפה, כי המשא ומתן התנהל "באופן רציני" והשליח האמריקאי המיוחד לתהליך השלום תודרך אודות השיחות ואף נטל חלק בחלקן (רויטרס, 1 בספטמבר 2013).
  • בפגישה שערך אבו מאזן עם משלחת ספורטאים ערביים אמר כי הסוגיה המרכזית בשיחות הנוכחיות היא סימון הגבולות. לדבריו הפגישה הבאה, שתיערך ב-9 בספטמבר 2013, תעסוק בסידורי הביטחון בין ישראל לפלסטינים. הוא אמר, כי הפלסטינים עשויים לחזור בהם מהסכמתם לעקרון חילופי השטחים אם ישראל תסרב להכיר בהסכמים, שנחתמו עם הממשלות הקודמות  (6 בספטמבר 2013, AFP). עיסא קראקע השר לענייני אסירים טען, כי הפעימה השנייה של שחרור האסירים תתבצע ב-29 באוקטובר 2013, השלישית ב-29 בדצמבר 2013 והרביעית ב-28 במרץ 2014. הוא הדגיש, כי  לשחרור האסירים אין כל קשר להתפתחויות במשא ומתן (ופא, 6 בספטמבר 2013).
פעולות מחאה נגד המשא ומתן
  • ביהודה ושומרון נמשכות פעולות מחאה של גופים וארגונים המתנגדים לקיומן של השיחות:
  • ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין קיים ב-7 בספטמבר 2013 תהלוכת מחאה בראמאללה נגד חידוש המשא ומתן עם ישראל וכוונת ארה"ב לתקוף בסוריה. בתהלוכה השתתפו כאלף איש ובהם גם בכירי הארגון ביהודה ושומרון. המפגינים פוזרו ע"י כוחות הביטחון הפלסטיניים, כאשר התקרבו יתר על המידה למתחם המקאטעה בראמאללה (פאל פרס, פאלטודיי, 7 בספטמבר 2013).
  • פעילים ברשתות החברתיות באינטרנט החלו בקמפיין לקראת מה שמכונה "היום האלקטרוני נגד המשא ומתן". בקמפיין הם קוראים לפלסטינים, המתנגדים לחידוש התהליך המדיני, להשמיע את קולם ב-13 בספטמבר 2013. לדברי המארגנים "הפעילות העממית" הזאת מבטאת את רצונה של קבוצה נרחבת בקרב הציבור הפלסטיני (פאל טודיי, 4 בספטמבר 2013).
  • בדף הפייסבוק אג'נאד, המשמש את תנועת חמאס ביהודה ושומרון, התפרסמה קריקטורה הלועגת לנכונותו של אבו מאזן להיכנס לתהליך מדיני עם ישראל חרף הקשיים והבעיות הניצבים לפניו (דף הפייסבוק אג'נאד, 7 בספטמבר 2013).
פגישת אבו מאזן עם ג'והן קרי
  • אבו מאזן, המבקר בלונדון, במסגרת סבב ביקורים באירופה, ערך שתי פגישות עם מזכיר המדינה האמריקאי ג'והן קרי. בפגישה, שערכו השתתפו גם צאא'ב עריקאת, חבר הועד הפועל של אש"ף וראש צוות המשא ומתן, מחמד אשתיה ונביל אבו רדינה, חברי הועדה המרכזית של פתח, ומג'די אלח'אלדי, יועצו של אבו מאזן.  בפגישה נדונו ההתפתחויות האחרונות במשא ומתן ונקודות המחלוקת שעלו במסגרתן  (מען, 9 בספטמבר 2013).

אבו מאזן נפגש בלונדון עם ג'והן קרי (ופא, 8 בספטמבר 2013)
אבו מאזן נפגש בלונדון עם ג'והן קרי (ופא, 8 בספטמבר 2013)

כרזות המסיתות לאלימות בדף הפייסבוק הרשמי של פתח
  • נמשכת התופעה של פרסומי הסתה בדף הפייסבוק הרשמי של תנועת פתח. החל מה-8 בספטמבר 2013 הופיעה באתר כרזה המעודדת לצד הפעילות המדינית "התנגדות עממית" ומאבק מזוין בישראל. בכרזה נראה אבו מאזן נואם בעצרת האו"ם לצד פלסטיני חמוש ברובה ופלסטיני נוסף המחזיק בידו אבן גדולה. באיור נכתב "פתח. מאבק בכל הדרכים עד [להקמת] המדינה" (דף הפייסבוק הרשמי של הפתח, 8 בספטמבר 2013).

בכרזה נוספת, שפורסמה בדף הפייסבוק נראה מצד אחד דגל ישראל ועליו צלב ומתחת נכתב  "טפו" מצד שני פסוק השהאדה (אין אלוהים מבלעדי אללה ומחמד נביאו) ומתחתיו המילה "לייק" בערבית (דף הפייסבוק הרשמי של הפתח, 8 בספטמבר 2013).

שלילת דגל ישראל לצד לייק לפסוק השהאדה  (דף הפייסבוק הרשמי של הפתח, 8 בספטמבר 2013)
שלילת דגל ישראל לצד לייק לפסוק השהאדה (דף הפייסבוק הרשמי של הפתח, 8 בספטמבר 2013)

התייחסויות לתקיפה אמריקאית אפשרית נגד סוריה
הרשות הפלסטינית
  • בסיום ישיבתה השבועית של ממשלת הרשות הפלסטינית פורסמה הודעה בה גינתה הרשות את השימוש בנשק כימי בסוריה ובו בזמן הביעה התנגדות להתערבות חיצונית באירועים הפנימיים בסוריה (ופא, 3 בספטמבר 2013).
  • עדנאן אלצ'מירי, דובר מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית הטיל את האחריות לביטחונם של הפלסטינים על ישראל, במקרה שתפרוץ מלחמה אזורית וקרא לישראל לספק לפלסטינים את כל האמצעים הנדרשים (3 בספטמבר 2013, AFP).
  • ניצב בדימוס ואצף עריקאת, יו"ר הרשות הלאומית לצמצום סכנות מפני אסונות, ציין כי אמצעי ההתגוננות העומדים לרשות הפלסטינים, במידה ותפרוץ מלחמה באזור, צנועים ודלים. לדבריו, מתקיימות סדנאות בנושא התגוננות ואף מפיקים בימים אלה סרטון הסברה בנושא אשר יוקרן בכל ערוצי הטלוויזיה הפלסטיניות (מען, 8 בספטמבר 2013).
רצועת עזה
  • תנועת חמאס הדגישה, בהודעה מטעמה, את התנגדותה העקרונית לכל תקיפה או מעורבות חיצונית בנעשה בסוריה ובמדינות הערביות האסלאמיות. עם זאת הדגישה התנועה כי היא מגנה את מעשי הטבח נגד העם הסורי ובעיקר את הטבח האחרון, שנעשה באמצעות נשק כימי (פלסטין אלאן, 3 בספטמבר 2013). אסמאעיל הניה, ראש ממשל חמאס, אמר כי חמאס מתנגדת להתערבות צבאית בסוריה, שכן עשויות להיות לכך השלכות גם על הזירה הפלסטינית (אלרסאלה.נט, 5 בספטמבר 2013).
  • בניגוד לקו ההסברתי הזהיר של חמאס, גורמים קיצוניים ברצועה מאיימים, כי במקרה ותותקף סוריה הם יפגעו בישראל. כך למשל:
  • אבו ג'מאל, דובר גדודי אבו עלי מצטפא, הזרוע הצבאית של החזית העממית לשחרור פלסטין, הזהיר, כי לארגון אין "קווים אדומים" בכל מה שקשור לעימות עם ישראל הוא קרא לעמוד ברגעים אלה לצידה של סוריה, שעמדה לצד החזית ונתנה חסותה ל"התנגדות הפלסטינית" (רוסיה אליום, 5 בספטמבר 2013).
  • גורם שלא הזדהה בארגון הג'האד האסלאמי בפלסטין הזהיר, כי במצב שבו סוריה תותקף על-ידי גורמים חיצוניים יתכן והם יגיבו בירי רקטות לעבר ישראל בהתאם לבקשת איראן וסוריה. לדבריו עדיין לא קיימת החלטה שכזאת אבל הדבר אפשרי אם ישראל תצטרף לפעילות נגד סוריה (אלמוניטור, 2 בספטמבר 2013).

[1]נכון ל-10 בספטמבר 2013. נתונים סטטיסטיים אלו אינם כוללים ירי פצצות מרגמה.
[2]נתונים אלה אינם כוללים ירי פצצות מרגמה.
[3]הנתונים אינם כוללים יידוי אבנים הנאמדים בכמה עשרות אירועים בחודש.
[4]החזית העממית לשחרור פלסטין הודיעה, כי פרשה מהמפגן, משום שפעילי הזרוע הצבאית של חמאס ניצלו את האירוע כדי להביע תמיכה בתנועת האחים המוסלמים במצרים (מען, 6 בספטמבר 2013).