1. מנהיג הג’האד האסלאמי בפלסטין עבדאללה רמצ’אן שלח העניק ראיון נרחב לערוץ הטלוויזיה של "חזבאללה" ("אלמנאר" 11 בנובמבר). בראיון הוא הודה (לראשונה) כי גדר הביטחון שבנתה ישראל מהווה מכשול ("עאא’ק" במקור) בפני פעולות ארגוני המחבלים (ה"התנגדות").
2. בדבריו ציין רמצ’אן צלאח כי פעולות ההתאבדות (ה"אסתשהאד") הינן "בחירה אסטרטגית" של העם הפלסטיני, והן נועדו "לאזן את מאזן הכוחות וההרתעה עם האויב, [במסגרת מערכה], שאינה מאוזנת מלכתחילה". עבדאללה רמצ’אן שלח הדגיש כי אין בדעת ארגוני לוותר על המשך ביצוע פיגועי ההתאבדות אולם העיתוי שלהן והיכולת להודיע אותם לפועל מהגדה המערבית תלויים בגורמים אחרים. "לדוגמא", ציין שלח, "יש את גדר ההפרדה המהווה מכשול בפני ההתנגדות ואם היא לא היתה המצב היה שונה לגמרי".
3. בשנים האחרונות אכן ניתן להצביע על מגמה רצופה של ירידה במספר פגועי ההתאבדות. ירידה זאת נובעת ממספר סיבות ובכללו גם הקמתה (החלקית) של גדר הביטחון, המהווה מכשול בפני ניסיונות החדרת מחבלים מתאבדים לישראל ע"י ארגוני הטרור (הממשיכים לחפש אחר "נקודות תורפה" בגדר הביטחון) 1.
4. הג’האד האסלאמי בפלסטין הינו בשנים האחרונות הארגון המוביל בביצוע פיגועי התאבדות, בסיוען ובעידודן של סוריה ואיראן. במהלך שנת 2005 (תקופת ה"הרגעה") ביצע הארגון חמש פעולות התאבדות קטלניות בשטח ישראל ועוד שתיים נוספות במהלך 2006 2. השלמתה של גדר הביטחון בצד פעולות סיכול מוצלחות של צה"ל בשומרון (מוקד תשתיות הטרור של הארגון) אכן מקשים (הגם שאינם מונעים לחלוטין) את ביצוע פיגועי ההתאבדות. הללו נותרו, כפי שהתבטא רמצ’אן שלח, דרך פעולה מועדפת של הג’האד האסלאמי בפלסטין ובכירי הארגון שבו והתבטאו לאחרונה על כוונת הארגון לשוב ולבצע פיגועי התאבדות בישראל.
1 נתונים סטטיסטיים וניתוח מגמת ביצוע פיגועי ההתאבדות ראה לקט מידע מה-30 בינואר 2006: מאפייני הטרור הפלסטיני בשנת 2005" .
2 האחרונה שבהן פיגוע ההתאבדות בתחנה המרכזית הישנה בת"א ב-17 באפריל 2006 (ראה לקט מידע מה-18 באפריל: "הג’האד האסלאמי בפלסטין ביצוע פיגוע התאבדות בתחנה המרכזית בת"א" ).