מצעב בשיר, תושב דיר אלבלח שברצועת עזה, נעצר והודה בחקירתו כי בחודשים האחרונים נהג להיכנס לישראל על מנת לאסוף מידע על אישים בכירים כדי להתנקש בחייהם.



מצעב מחמד נמר בשיר

כללי

1. ב-19 באפריל 2007 נעצר בירושלים מצעב מחמד נמר בשיר , יליד 1989, מהעיירה דיר אלבלח שברצועת עזה. לפני כחמש שנים הוא החל לעבוד בארגון " רופאים ללא גבולות " ובמסגרת פעילותו ההומניטארית קיבל אישור כניסה לישראל המאפשר לו לשהות בירושלים.

2. בחקירתו הודה מצעב בשיר כי לפני מספר חודשים החליט לפגוע באישיות בכירה בישראל כנקמה על מות אזרחים פלסטינים. הוא ניצל את אישור הכניסה לישראל, שניתן לו ע"י ארגון "רופאים ללא גבולות", והחל לאסוף מידע על אישים בכירים בישראל על מנת להתנקש בחייהם. זאת בשיתוף פעולה עם פעילים בכירים של החזית העממית לשחרור פלסטין ברצועת עזה, שאצלם עבר אימונים ייעודיים לשם ביצוע פיגוע ההתנקשות.

פרוט הכנותיו של מצעב בשיר לביצוע פיגוע התנקשות

3. מצעב בשיר סיפר בחקירתו כי החל לחפש מידע באינטרנט על מספר חברי כנסת בהם ראה מועמדים לפיגוע. אולם לאחר שהתברר לו כי הללו אינם מתגוררים באזור ירושלים, שם הותר לו לשהות במסגרת אישור הכניסה לישראל, הוא חזר בו מהתכנון הראשוני והחליט לנסות לפגוע בראש הממשלה אהוד אולמרט.

4. לשם כך נפגש מצעב בשיר בספטמבר 2006 עם שלושה פעילי החזית העממית ברצועת עזה ושיתף אותם בתוכניותיו. בפגישתם הוחלט כי בשיר יצא לירושלים, תוך שימוש באישור הכניסה מטעם ארגון "רופאים ללא גבולות", במטרה לאסוף מידע אודות מקום מגוריו של ראש הממשלה אהוד אולמרט ואודות שיגרת יומו.

5. כאשר הגיע בשיר מצעב לירושלים ביצע סיור באזור ביתו של ראש הממשלה. לאחר שהבין כי האזור מאובטח ברמה שאינה מאפשרת לו לפגוע בראש הממשלה חזר בשיר לרצועה, נפגש פעם נוספת עם פעילי החזית העממית, ודיווח להם על ממצאיו. בפגישה זאת הוחלט כי בשיר יעבור אימון בירי באקדח, על מנת להכשיר אותו לפיגוע ההתנקשות. במהלך נובמבר 2006 הוא הודרך על ידי פעיל של החזית העממית.

6. כחודש לאחר מכן הוחלט שהיעד לפיגוע ההתנקשות יהיה ישראלי העוסק בחפירות ארכיאולוגיות באזור ירושלים. לשם ביצוע הפיגוע החל בשיר להתאמן בקרב מגע במטרה להרוג את האיש ללא שימוש בנשק. במהלך החודשים ינואר, פברואר ומרץ 2007 נכנס בשיר פעם נוספת לישראל מטעם ארגון "רופאים ללא גבולות" ואסף מידע על התנהלותו היום-יומית של איש החפירות הארכיאולוגיות. ב-18 באפריל הוא נכנס לירושלים פעם נוספת ויום למחרת נעצר.

7. מצעב בשיר הודה בחקירתו כי תכנן לשוב לרצועה על מנת להשלים את אימוני קרב המגע שלו. במהלך האמונים הללו הוא אמור היה ללמוד כיצד לשבור מפרקתו של אדם. לאחר השלמת אימון זה הוא תכנן לחזור לישראל במטרה להוציא לפועל את תוכניתו להרוג את איש החפירות הארכיאולוגיות.


1 על פי דיווח שירות ביטחון כללי

לראש העמוד