חדשות העימות הישראלי פלסטיני 31-16 ביולי 2007


וברצועת עזה נמשך שיגור הרקטות
נטילת אחריות על ירי רקטות לעבר כרם שלום ע”י הג’האד האסלאמי בפלסטין ופלוגות אבו ריש (המזוהות עם פת”ח) לעבר כרם שלום (אלג’זירה, ,29 ביולי)
  פעילי פת"ח בגדה מחזירים את נשקם

נשק שהוחזר למנגנוני הביטחון הפלסטינים במסגרת “הסדר המבוקשים” (אלג’זירה, 16 ביולי)

עיקרי תמונת המצב

  ברצועת עזה נמשך ירי הרקטות לעבר יישובי הנגב המערבי בהובלת הג’האד האסלאמי בפלסטין. הירי גרם למספר פציעות (באורח קל) של תושבים ישראליים ולפגיעות ברכוש. במקביל נמשכת פעילות סיכול ומנע “נקודתית” של כוחות הביטחון הישראליים ברצועת עזה (מעצר פעילי טרור, חשיפת אמצעי לחימה, סיכול ניסיונות שיגור רקטות, סיכול ממוקד של פעילי טרור).

  ברשות הפלסטינית הולך ומעמיק הפיצול לשתי ישויות שונות, בעלות בסיס טריטוריאלי ואידיאולוגי –פוליטי שונה: ישות אחת בשליטה מלאה של החמא”ס ברצועת עזה, וישות שנייה בדומיננטיות של פת”ח ביהודה ושומרון. המאבק ביניהן נמשך והוא מוצא ביטויו הן בתקריות בשטח (בהן בלטה התקרית באוניברסיטת אלנג’אח בשכם) והן במאבק מדיני-הסברתי שנועד להעמקת הלגיטימציה בפני קהלי יעד שונים (האוכלוסייה הפלסטינית, העולם הערבי/מוסלמי, הקהילה הבינלאומית ובכלל זה גם רוסיה, שם ביקר אבו מאזן לאחרונה.

אירועים בולטים בשטח

נמשך ירי הרקטות לעבר יישובי הנגב המערבי

   במהלך השבועיים האחרונים נמשך ירי הרקטות לעבר יישובי הנגב המערבי. חלק מהירי היה יזום וחלקו בוצע בתגובה לפעילות הסיכול והמנע של צה"ל ברצועה. במהלך השבועיים אותרו 32 נפילות של רקטות בשטח ישראל. במהלך חודש יולי אותרו 55 נפילות לעומת 120 נפילות בחודש יוני. במקביל נמשך ירי פצצות המרגמה לעבר כוחות צה"ל הפועלים ברצועה, לעבר המעברים ואף לעבר יישובים הסמוכים לגדר המערכת (נתיב העשרה).

   אחת מהרקטות נחתה במכללת ספיר (22 ביולי) וכתוצאה מכך נפגעה אישה באורח קל. רקטה נוספת נחתה ישירות על בית בקיבוץ כרמיה. כתוצאה מכך נפצעה באורח קל תינוקת כבת שמונה חודשים, אמה וסבתה לקו בהלם, נזק רב נגרם לבית (23 ביולי). רקטה נוספת שנחתה על בית בעיר שדרות גרמה לפציעתה של תושבת העיר באורח קל ונזק רב נגרם למבנה (26 ביולי).

   על רוב אירועי הירי נטל אחריות הג’האד האסלאמי בפלסטין , שמאז השתלטות החמא"ס על הרצועה הינו הארגון המוביל בירי הרקטות. החמא"ס נמנעת בדרך כלל מירי רקטות לעבר שטח ישראל אולם היא מבצעת ירי של פצצות מרגמה לעבר יעדים הסמוכים לגדר המערכת.


תושבי שדרות בודקים את הנזק שנגרם לביתם עקב ירי רקטה
(רויטרס, 16 ביולי צלם: אמיר כהן )

מעצר פעיל שהיה מעורב בפיגוע נגד בנות משפחת חטואל ז”ל

   במסגרת פעילות כוחות הביטחון ברצועת עזה נעצר ב-6 ביוני ג’האד צלאח סלימאן אבו דאהר, פעיל הג’האד האסלאמי בפלסטין. העצור הודה בחקירתו כי היה מעורב בביצוע שורה של פיגועים, כולל הפיגוע בציר כיסופים בו נהרגו טלי חטואל ז"ל וארבע בנותיה ז"ל (2 במאי 2004) 1.

פעילות סיכול ומנע של כוחות הביטחון

רצועת עזה

  נמשכת פעילות סיכול ומנע "נקודתית" של כוחות הביטחון ברצועת עזה. פעילות זאת מתבטאת בעיקר במעצר פעילי טרור, חשיפת אמצעי לחימה ופעילות מנע נגד חוליות משגרי רקטות. במסגרת זאת יצוינו הפעולות הבאות:

•  22 ביולי – במהלך פעילות כוחות הביטחון באזור מעבר ארז נזרק רימון לעבר כוח צה"ל ע"י שני מחבלים חמושים. הכוח השיב באש והרג את שני המחבלים. השניים השתייכו לזרוע המבצעית-טרוריסטית של החמא"ס והן התכוונו להציב מארב לכוחות הביטחון שפעלו באזור (אתר חמא"ס/גדודי עז אלדין אלקסאם, 22 ביולי) .

•  26 ביולי – חיל האוויר תקף מספר יעדי טרור. באחת התקיפות נהרגו שלושה פעילי הג’האד האסלאמי בפלסטין בעת שנסעו בכלי רכב במרכז רצועת עזה. ההרוגים הם עמר ערפאת אלח’טיב, מבכיר המפקדים של הזרוע המבצעית-טרוריסטית של הארגון, ושני מאבטחיו. בכירים בארגון הבטיחו לנקום על חיסולו (אתר פלסטין אלא’ן, 26 ביולי).


אסמאעיל הניה מנחם את בני משפחתו של עמר אלח’טיב (טלוויזיה אלאקצא, 26 ביולי)
 
מכוניתו ההרוסה של פעיל הג’האד האסלאמי עמר אלח’טיב לאחר תקיפת חיל האוויר (אלג’זירה, 26 ביולי)

•  26 ביולי- במהלך פעילות צה"ל בדרום רצועת עזה נפגעו שישה מחבלים חמושים, שזוהו בסמוך לכוח. בצפון הרצועה פתח כוח צה"ל באש לעבר שני מחבלים שהשליכו רימונים לעברו, סמוך לגדר המערכת, בסביבות הישוב נתיב העשרה. השניים, חברי ארגון פת"ח שעסקו בהנחת מטענים באזור, נהרגו (דובר צה"ל, 26 ביולי).

•  28 ביולי – כוח צה"ל ירה לעבר שני חמושים, שנצפו מניחים מטען נפץ סמוך לגדר המערכת ליד בית להיה, שבצפון רצועת עזה. השניים, פעילי פת"ח/גדודי חללי אלאקצא, נהרגו מירי של כוח צה"ל. ברשותם נמצאו רובים, רימון יד ומטען חבלה.

•  30 ביולי- חמישה פלסטינים, חלקם עוברי אורח, נפגעו כתוצאה מתקיפה שביצע חיל האוויר לעבר מכונית בה נסעו פעילי פת"ח והג’האד האסלאמי בפלסטין.

יהודה ושומרון

   בין הפעולות ראוי לציון מעצרו של אדהם מחמד עבד אלעזיז יונס פעיל הג’האד האסלאמי בפלסטין מהכפר עילאר באזור טול כרם (26 ביולי). המחבל העצור היה זה שהוביל את המחבל המתאבד לביצוע פיגוע התאבדות בקניון השרון בנתניה כתוצאה ממנו נהרגו חמישה בני אדם ונפצעו כמה עשרות ( 5 בדצמבר 2005). כמו כן כן, הוא היה מעורב בתכנון פיגוע ההתאבדות שסוכל בבת ים (פברואר 2007) ובעשרות פיגועי ירי והנחת מטענים נגד כוחות הביטחון. 2

נתונים סטטיסטיים

מאפייני הפיגועים בחלוקה חודשית

נפילות מזוהות של רקטות בישראל בחתך חודשי 3

נפגעים בחתך חודשי

סוגיית המעברים

מעבר רפיח

   בעיית פתיחתו של מעבר רפיח, צינור הקשר הישיר היחיד של רצועת עזה עם מצרים והעולם הערבי, נותרה עדיין ללא פיתרון. אסאמה אלזיני, בכיר בחמא"ס , רמז על אפשרות פתיחת המעבר בכוח אם לא יימצא פיתרון מדיני: "אנו יודעים כיצד לפתוח את המעבר ויש לנו את האמצעים לכך. אולם אנו בצענו תחילה את הפיתרון המדיני והדיפלומטי. אם הפיתרון הזה ייכשל אנו ננקוט באמצעים שייאלצו את העולם כולו להתייחס אלינו ולפתוח את המעבר " (אתר פאל-טודי, 31 ביולי).

   במסגרת המגעים להחזרתם של כ-5,000 מתושבי הרצועה המעוכבים בצידו המצרי של המעבר הושג הסדר להעברת התושבים ממצרים לישראל דרך מעבר ניצנה והכנסתם לרצועה דרך מעבר ארז. מאז יום ראשון ה-29 ביולי החלו חוזרים התושבים המעוכבים לחזור לרצועה דרך מעבר ארז. עד כה (נכון ל-31 ביולי) שבו בנתיב זה שלוש קבוצות של מעוכבים סה"כ 717 תושבים . בהמשך מתוכננת כניסתם של קבוצות נוספות בקצב של כ-300 תושבים מידי יום. על פי אתר אינטרנט המזוהה עם החמא""ס מסרבת שגרירות הרשות הפלסטינית במצרים לכלול ברשימות הנכנסים פעילי חמא"ס הנמצאים בין המעוכבים (פלסטין מבאשר, 30 ביולי).


משאיות עמוסות בסיוע הומניטארי מחכות בצד המצרי לפתיחתו של מעבר רפיח (טלוויזיה מצרית, 30 ביולי )
 
מקצת התושבים המעוכבים במעבר רפיח
חוזרים דרך מעבר ארז (אלג’זירה, 29 ביולי)

סבלם של התושבים המעוכבים במעבר רפיח
(אלאיאם, 12 ביולי)

 

 
 

שטר של מאה $ והקדשה מאסמאעיל הניה שחולק מטעם לשכתו לתושבים במעבר רפיח (פורום PALDF , 16 ביולי). החמא"ס מנצל סיוע זה לצורכי יחסי ציבור במסגרת מלחמת ההסברה בינו לבין פת"ח.

המעברים בין ישראל לרצועת עזה

   המעברים מישראל לרצועה ממשיכים לפעול באופן חלקי במתכונת חירום . עיקר הדגש מושם על הכנסת מוצרים הומניטאריים שנועדו למנוע הידרדרות המצב הכלכלי. להלן תמונת מצב נכונה ל-31 ביולי:

•  מעבר ארז : עדיין פועל ב"פרופיל נמוך" יחסית. המעבר משמש בעיקר למעבר בני אדם. עוברים דרכו אזרחים פלסטינים וזרים בעלי אישורים מיוחדים על פי תיאום מראש (בעיקר פלסטינים שכניסתם לישראל מותרת בשל שיקולים הומניטאריים).

•  מעבר קרני : המעבר ממשיך להיות פתוח וסגור לסירוגין. נפח מעבר הסחורות דרכו ירד בצורה משמעותית. דרכו מועברת בעיקר תבואה.

•  מעבר נחל עוז: פתוח. מועברים דרכו דלק וגז .

•  מעבר סופה : פתוח . המעבר ממשיך לשמש כמעבר המרכזי של סחורות ומצרכי מזון לרצועה (עברו דרכו 2,847 משאיות מאז השתלטות החמא"ס על הרצועה).

•  מעבר כרם שלום : פתוח לסירוגין (מאז השתלטות החמא"ס על הרצועה עברו דרכו 420 משאיות).

  ברצועת עזה לא ניכר משבר הומניטארי עקב המשך תפקודם של המעברים, ולו גם באופן חלקי. עם זאת נוצר קיפאון בכלכלה ברצועה בשל אי כניסת חומרי גלם ואי הוצאת תוצרת לשיווק.

הזירה הפנים-פלסטינית

נמשכות התקריות האלימות בין פת”ח לחמא”ס
ברצועה ובגדה

   למרות התייצבות המצב הביטחוני ברצועת עזה ובמידה פחותה ביהודה ושומרון עדיין נמשכות תקריות בין גורמים המזוהים עם פת"ח לגורמי חמא"ס . בשומרון בלטה תקרית אלימה באוניברסיטת אלנג’אח בשכם (24 ביולי) בין סטודנטים פעילי פת"ח לבין אנשי הגוש האסלאמי (תנועת הסטודנטים של החמא"ס). התקרית פרצה בעקבות ניסיון של גורמי פת"ח למנוע מתומכי החמא"ס להפיץ כרוז בקמפוס. במהלך התקרית נהרג מחמד רדאד, סטודנט פעיל חמא"ס, נפצעו 10 סטודנטים מרביתם מתומכי החמא"ס, והוצת בנין דיקן הסטודנטים באוניברסיטה. מנגנוני הביטחון נפרסו באזור ופיזרו את המתעמתים ועצרו 15 סטודנטים מהחמא"ס.

   הנהלת האוניברסיטה, שגינתה את הגוש האסלאמי והטילה עליו את האחריות לתקרית, החליטה להפסיק את הלימודים בקמפוס עד להודעה חדשה. בנוסף הודיעה ההנהלה על סילוקם לצמיתות של 10 סטודנטים מהלימודים בשל מעורבותם בעימות (אלחיאת אלג’דידה, 25 ביולי). פת"ח וחמא"ס החליפו ביניהם האשמות בעניין האחריות לתקרית. סאמי אבו זהרי, דובר חמא"ס, האשים את מנגנוני הביטחון בפגיעה בסטודנטים ובניסיון להעביר את האלימות לאוניברסיטאות ביהודה ושומרון והטיל את האחריות לכך על אבו מאזן. דוברי פת"ח האשימו את אנשי הגוש האסלאמי באוניברסיטת אלנג’אח בעידוד אלימות והסתה בין כותלי האוניברסיטה.


הפגנות של החמא"ס בעזה במחאה על התקרית באוניברסיטת אלנג’אח.
המפגינים נושאים כרזה עם תמונת הסטודנט שנהרג בתקרית (אלג’זירה, 29 ביולי )

   אשרף ג’מעה חבר המועצה המחוקקת מטעם פת"ח ככל הנראה בידי אנשי הכוח המבצע (23 ביולי). כתוצאה מכך נפצע אשרף ג’מעה ו- 11 איש נוספים. התקפה בוצעה ככל הנראה על רקע האשמות שהופנו נגדו לפיהן העביר לידי ממשלת סלאם פיאצ’ שמות של שוטרים ששבו לעבודתם תחת ממשלת החמא"ס ברצועה, כדי למנוע מהם תשלום משכורות.

   ודרשה להעמיד לדין את מבצעי התקיפה (אתר קדסנט, 24 ביולי).

הקמת מנגנון ביטחון חדש ע"י החמא"ס ברצועה

   "מנגנון ביטחון הפנים". המנגנון יכלול מאות פעילים מקצועיים, שעסקו בתחום הביטחוני בעבר. דובר משרד הפנים ציין כי רבים מפעילי מנגנוני הביטחון הקודמים (ובכללם הביטחון המסכל) ישולבו במנגנון החדש (אלקדס אלערבי, סוכנות מען, 31 ביולי).

המלצות ועדת החקירה של פת"ח לבדיקת השתלטות החמא"ס על הרצועה

   אבו מאזן קיבל את המלצות ועדת החקירה הפנימית של פת”ח שבדקה את האירועים סביב השתלטות חמא”ס על הרצועה (27 ביולי). ממצאי ועדת החקירה הצביעו על הצורך בשינוי פנימי מקיף במערך הביטחון של הרשות הפלסטינית. רפיק אלחסיני ראש לשכת הנשיאות, הצהיר כי הועדה תמליץ לשפוט כמה עשרות פעילי מנגנוני הביטחון מכל הדרגים הנושאים באחריות לאירועים ברצועה.

   בתוך כך מחמד דחלאן, היועץ לביטחון לאומי ברשות הפלסטינית, הגיש, את התפטרותו מתפקידו. “מקורות יודעי דבר” מסרו כי אבו מאזן החליט למנות את יועצו לענייני ביטחון לשעבר ג’בריל רג’וב ליועץ לביטחון הלאומי הפלסטיני ולממונה על התיאום הישיר בין כל מנגנוני הביטחון הפלסטינים (אתר פראס, 28 ביולי). עד כה טרם פורסמה הודעה רשמית בדבר המינוי.

   מנגד טוענים תומכיו של מחמד דחלאן כי וועדת החקירה הפכה אותם לשעיר לעזאזל, תוך הפניית אצבע מאשימה לעבר אבו מאזן והנהגת פת”ח. סמיר אלמשהראוי מבכירי פת”ח ברצועה, ציין בראיון:”עד מתי ההנהגה המדינית תברח מלקיחת אחריות על התבוסה בבחירות למועצה המחוקקת ולאחר מכן בעזה?…אם אנו רוצים להיות אובייקטיביים צריך להעמיד לדין 30 אנשי הנהגה ברשות לפני שיעמידו לדין את [מחמד] דחלאן…” (סוכנות קדספרס, 30 ביולי). בראיון נוסף הפנה אלמשהראוי אצבע מאשימה גם כלפי אבו מאזן:”הראיס עשה טעות גדולה. הוא בחר להתפשר עם החמא”ס פעם אחר פעם בגלל שחשב שהם שותפים לדרך…” (ראיון לאבי יששכרוב, אתר האינטרנט של הארץ, 30 ביולי).

"הסדר המבוקשים" יצא לדרך

   ב-12 יולי יצא לדרכו "הסדר המבוקשים" הכולל כ- 180-170 מבוקשים הנמנים על פת"ח/גדודי חללי אלאקצא ביהודה ושומרון. מרבית המבוקשים הינם משכם אולם ברשימה מצויים גם מבוקשים מאזורים אחרים. על פי ההסדר אמורים הפעילים הנכללים ברשימה להפסיק כל מעורבות בפעילות טרור, למסור נשקם למנגנוני הביטחון ולהעביר עצמם לאחריות המנגנונים.

   עד כה דווח על הענות גבוהה בקרב המבוקשים שברשימה. מרבית המבוקשים חתמו על כתב ההתחייבות, מסרו נשקם וצורפו למנגנוני הביטחון. בין הפעילים הללו כלולים גם בכירים בפת"ח כגון זכריא זבידי, מנהיג פת"ח/גדודי חללי אלאקצא בג’נין, שהצטרף להסדר יחד עם כמה עשרות מאנשיו. נמסר כי בקרב הפלסטינים קיימת ציפייה שפעילי פת"ח נוספים, ואף פעילים מארגוני טרור אחרים, ישתלבו בהסדר.

   מבחנו האמיתי של ההסדר יהיה במידת נכונותם של המבוקשים, פעילי ארגוני הטרור לעמוד בתנאיו ומידת נכונותם (ויכולתם) של מנגנוני הביטחון הפלסטינים לכפות מרותם עליהם ולוודא ביצוע ההסדר. זאת ועוד, המדובר בהסכם חלקי, שאינו כולל את כלל המבוקשים ביהודה ושומרון. לפיכך, צפוי שימשכו פעולות הטרור מצד פעילי טרור שאינם כלולים בהסדר ופעולות סיכול ומנע של כוחות הביטחון הישראליים.

שחרור אסירים

   ביום שישי (20 ביולי) שוחררו 255 אסירים פלסטינים, רובם פעילי פת"ח, במסגרת המחוות הישראליות, שהובטחו ע"י ראש הממשלה אהוד אולמרט. בין המשוחררים גם סגן מזכ"ל החזית העממית לשחרור פלסטין עבד אלרחים מלוח. אבו מאזן קיבל את פניהם של האסירים ששחררה ישראל בראמאללה והדגיש בנאום שנשא כי שחרורם הינו רק התחלה. שר האסירים אשרף אלעג’רמי ציין כי זהו "צעד קטן" אך יש לברך על שחרורו של כל אסיר. החמא"ס, לעומת זאת, המעיטה בחשיבות האירוע ומתחה ביקורת על אבו מאזן לפיה הוא דואג רק לפת"ח.

 

האסירים המשוחררים מגיעים למקטאעה בראמאללה (טלוויזיה פלסטינית, 20 ביולי)

קווי היסוד של ממשלת סלאם פיאצ’ בהקשר לסכסוך הפלסטיני-ישראלי

   ב-27 ביולי פרסמה סוכנות הידיעות הפלסטינית (ופא) את קווי היסוד של ממשלת המעבר שבראשות סלאם פיאצ’. קווי היסוד הללו אמורים היו להיות מוצגים ע”י ראש הממשלה בפני המועצה המחוקקת לקראת הצבעת אמון בממשלה. אולם בסופו של דבר לא התכנסה המועצה המחוקקת בשל העדר קוורום, בעקבות החרמת הכינוס ע”י נציגי פת”ח.

   קווי היסוד של הממשלה, העוסקים במגוון נושאי פנים וחוץ, מבטאים את תפיסותיהם המוכרות של אבו מאזן וסלאם פיאצ’. עיקרם של קווי היסוד בנושא הסכסוך עם ישראל ובתחום הביטחוני הפנים-פלסטיני:

•  הדגשת מחויבות הפלסטינים ל"אופציה של השלום" כ"אופציה אסטרטגית" וככורח הנובע מהמצב המדיני והמחויבות הבינלאומית של העם הפלסטיני.

•  המטרה אליה חותרים הפלסטינים הינה סיום הכיבוש הישראלי והקמת מדינה עצמאית, שבירתה ירושלים, בכל השטחים הפלסטינים שנכבשו בשנת 1967 (ללא אזכור מפורש של הכרה בזכות קיומה של מדינת ישראל בעלת אופי יהודי לצד המדינה הפלסטינית).

•  קריאה למציאת "פיתרון צודק ומוסכם" לבעיית הפליטים הפלסטינים על בסיס החלטת עצרת האו"ם 194 (מה-11 בדצמבר 1948).

•  דבקות בהסכמים הדו-צדדיים שנחתמו בעבר בין אש"פ לישראל.

•  ביצור מעמדה של ירושלים ומעמד הממשלה הפלסטינית בירושלים וחיזוק יכולת "העמידה האיתנה" של תושביה הפלסטינים.

•  מתן תשומת לב מיוחדת לנושא האסירים והעצורים שבבתי הכלא הישראליים וסיוע למשפחות החללים והפצועים.

•  מאבק נגד ניצול הדת לצרכים פוליטיים כיתתיים ונגד השימוש שנעשה בדת להצדקת פעולות הרג והרס (קרי, התמודדות נגד החמא"ס והשימוש הפוליטי שהוא עושה בדת האסלאם).

•  סיום מצב האנרכיה, איסוף הנשק מהחמושים (קרי, פעילי ארגוני הטרור] ומימוש התפיסה של "נשק לגיטימי אחד וחוק אחד".

   כצפוי, הביעו החמא"ס ושאר ארגוני הטרור את התנגדותם לקווי היסוד של ממשלת סלאם פיאצ’. עיקר הביקורת שלהם התמקדה באי אזכור תפיסת "ההתנגדות" (קרי, דרך האלימות והטרור) כמרכיב מרכזי באסטרטגיה הפלסטינית. בעקבות התגובות הללו הצהיר סלאם פיאצ’, במסיבת עיתונאים שקיים עם מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא, כי ה"התנגדות" הינה "זכות לגיטימית" של העם הפלסטיני משום שהוא נמצא תחת כיבוש. אולם בראיון נוסף לטלוויזיה המצרית הדגיש סלאם פיאצ’ את הפעילות המדינית כדרך לקידום היעד של "סיום הכיבוש" וציין כי לא ניתן להגשים יעד זה בצל ה"התנגדות" והאנרכיה (הטלוויזיה המצרית הלווינית, 31 ביולי).


"הקוים האדומים" הפלסטינים בראיית החמא"ס (פלסטין 30 ביולי)

הודעת אבו מאזן על כוונתו להקדים את הבחירות למועצה המחוקקת

   בנאום שנשא אבו מאזן בפני המועצה המהפכנית של פת"ח בראמאללה הוא חזר על האשמותיו נגד החמא"ס ואמר כי לא יחדש את הדיאלוג עימה כל עוד לא תשיב את המצב ברצועת עזה לקדמותו. אבו מאזן הודיע על כוונתו לפרסם צו נשיאותי המורה על עריכת בחירות מוקדמות יחסיות למועצה המחוקקת ולנשיאות (סוכנות הידיעות ופא, 25 ביולי). אבו מאזן לא נקב בתאריך להקדמת הבחירות אך הדגיש כי הם יערבו בשטחי הגדה המערבית וברצועת עזה במקביל (רויטרס, 27 ביולי).

   ובינתיים נמשך המאבק בין הפת"ח לחמא"ס בסוגיית מעמדה של המועצה המחוקקת. כינוס המועצה המחוקקת שהיה אמור להתקיים ב-22 ביולי בוטל (זו הפעם השנייה), זאת משום לאחר שלא היה קוורום מתאים לקיומה מאחר שצירי פת"ח ותומכיהם החרימו את הישיבה בטענה כי אינה חוקית. גורמי פת"ח וחמא"ס החליפו האשמות בעקבות כישלון הניסיון לכנס את המועצה המחוקקת. במקביל, נמסר כי מתקיימים מגעים בין פת"ח לחמא"ס כדי לנסות להגיע להסכם בנוגע למועד תחילתו של המושב החדש למועצה המחוקקת (סוכנות הידיעות רמתאן, 22 ביולי).


קריקטורה של אמיה ג’חא על המועצה המחוקקת המפוצלת
(אלחיאת אלג’דידה, 29 ביולי)

פסגת הטרור בדמשק

   במסגרת ביקור שערך נשיא איראן אחמדינז’אד בסוריה הוא נועד גם עם ראשי ארגוני הטרור הפלסטינים. בין השאר הוא נועד עם ראש הלשכה המדינית של החמא"ס ח’אלד משעל ועם מנהיג הג’האד האסלאמי בפלסטין רמצ’אן שלח (19 ביולי). כמו כן הוא נועד עם מנהיג חזבאללה חסן נצראללה (19 ביולי). בפגישה עם רמצ’אן שלח, אמר אחמדינז’אד כי מחובתה של איראן לסייע ל"התנגדות" (קרי, ארגוני הטרור] בפלסטין והדגיש את הצורך באחדות הארגונים על מנת להשיג את הניצחון (אירנה, 19 ביולי).

 


1 ראו לקט מרכז המידע למודיעין ולטרור: "במסגרת פעילות כוחות הביטחון ברצועת עזה נעצר פעיל ארגון הג’האד האסלאמי בפלסטין שהיה מעורב בפיגוע בציר כיסופים בו נרצחו טלי חטואל ז"ל וארבע בנותיה (מאי 2004)".

2 ראו לקטי מרכז המידע למודיעין ולטרור: " ארגון "הג’האד האסלאמי בפלסטין" ביצע פעולת התאבדות נוספת בכניסה לקניון בנתניה בה נהרגו חמישה אזרחים ונפצעו כ-50. ארגון טרור זה, המסתייע באיראן ובסוריה ומאוכוון מדמשק, ביצע את מרבית פעולות ההתאבדות בתקופת ה"הרגעה" במטרה לטרפדה ולהביא להסלמה בעימות הישראלי פלסטיני" (6 בדצמבר 2005).
ו "סיכול פיגוע התאבדות של הג’האד האסלאמי בפלסטין שאמור היה להתבצע בתל אביב" (22 בפברואר 2007)

3 במהלך תקופה זו נורו בנוסף לרקטות גם 27 פצצות מרגמה. סה"כ נורו 69 פצצות מרגמה במהלך חודש יולי .

לראש העמוד