|
![]() |
|
ביתן חמאס בתערוכה לתקשורת דיגיטאלית בטהראן |
כרזה מתוך אתר סוכנות הידיעות האיראנית פארס,( 28 באוקטובר, 2008). הכרזה מנסה להצדיק את המעשה הפלילי של תחרות פריצה לאתרים ישראליים ופרו-ישראליים עליה הוכרז במהלך התערוכה באמצעות הטענה כי זו תגובה להתקפות על אתרים אסלאמיים שיעיים. |
כללי
1. איראן וחמאס עושות שימוש מאסיבי באינטרנט כאמצעי חשוב לניהול המלחמה על התודעה. במחצית השנייה של אוקטובר 2008 התקיימה בטהראן תערוכה לתקשורת דיגיטאלית בה השתתפו, בין השאר, חמאס וחזבאללה , שאף הקימו ביתנים בתערוכה. במהלך התערוכה הוקם בביתן חמאס ארגון בשם האנתיפאדה הדיגיטאלית, ששם לו למטרה לפתח אתרי אינטרנט הנאבקים בישראל ("הישות הציונית") ולפגוע באתרי אינטרנט ישראליים, ממשלתיים ובלתי ממשלתיים. הארגון אף הקציב פרסים בשווי של 2,000$ כל אחד להאקרים, שיצליחו לפרוץ לאתרים ישראליים "העוינים לעם הפלסטיני" במהלך התערוכה בטהראן. המדובר איפוא בפעילות בעלת אופי פלילי מובהק, שהתבצעה במהלך אירוע שהתקיים בחסותה של איראן.
ביתן חמאס בתערוכה בצילום מימין: כרזה בשפה הפרסית של משרד ההקדשים בממשל הניה
לגיוס העולם האסלאמי לתמיכה בנושא ירושלים (3 בנובמבר, Palestine-info)
פירוט
2. במחצית השנייה של אוקטובר 2008 התקיימה בטהראן התערוכה השנייה של אמצעי התקשורת הדיגיטאליים. תנועת חמאס קיימה ביתן בתערוכה, שכלל תצוגה של אתרי האינטרנט, שמפעילה חמאס. על פי דיווח אתר האינטרנט של חמאס הוצגו בתערוכה אתר המרכז הפלסטיני להסברה ( Palestine-info ) הפועל בשמונה שפות: עברית, פרסית, רוסית, אנגלית, צרפתית, אורדו ומלאית. כמו כן, השתתפו אתרי פלסטין אלא’ן, אתר גדודי עז אלדין אלקסאם, האתר של ערוץ הלוויין אלאקצא, רשת הדיאלוג הפלסטינית (פורום PALDF ) אתר צבארון ואתרים נוספים. בביתן חולקו חוברות תעמולה, צעיפים, כובעים ועלוני מידע (2 בנובמבר, Palestine-info).
פרסומים של אתרי החמאס: פלסטין-אינפו, צאברון, פאלטיימס, אקצא TV.
חומרי תעמולה שחולקו בביתן חמאס בתערוכה משמאל: העתק של ביטאון חמאס פלסטין אלמסלמה היוצא לאור בלונדון.
כמו כן נראים עלונים עליהם תמונותיהם של אחמד יאסין ורנתיסי (3 בנובמבר, Palestine-info)
3. תנועת חמאס הקימה בביתן שלה אולם כנסים בו התקיימו דיונים בנוכחות נציג חמאס בטהראן אבו אסאמה עבד אלמעטי ובהשתתפות האחראי על ההסברה במשרד חמאס בטהראן אבו סרור, מומחים ופרשנים פוליטיים. הדיונים עסקו במגוון נושאים הקשורים למלחמה על התודעה בדגש על הממשק שבין אינטרנט וטרור . בין השאר נדונו הנושאים הבאים: "תפקיד התקשורת הדיגיטאלית בתמיכה בהתנגדות"; "תנועת חמאס והתקשורת הדיגיטאלית"; "תפקיד התקשורת הדיגיטאלית בתמיכה במסגד אלאקצא"; "המצור על עזה ואחריות האומה האסלאמית"; "מכירת קרקעות – עובדה או טענה בטלה" (2 בנובמבר, Palestine-info). בביתן ביקרו אורחים כגון שר התרבות וההכוונה האיראני ועוזריו, ראש הג’מאעה האסלאמית הפקיסטאנית בעיר לאהור, 1 הממונה על התרבות בקרן השהיד האיראנית, 2 אנשי תקשורת איראניים ובכירים פוליטיים באיראן (שם).
הכרזת מלחמה דיגיטאלית
4. במהלך התערוכה התקיים בביתן חמאס טקס השקת ארגון המתקרא: האנתיפאדה הדיגיטאלית 3 בטקס שסוקר ע"י אמצעי התקשורת באיראן, נכחו אבו אסאמה נציג חמאס בטהראן, אבו חסן זעיתר, מנהל ערוץ אלמנאר של חזבאללה בטהראן, אנשי הסברה של חמאס וחזבאללה ונציגי גופים איראניים הפעילים בזירה הפלסטינית (31 באוקטובר, Palestine-info).
5. מנהל משרד אלמנאר בטהראן נשא נאום בו אמר כי "מלחמת ההסברה היא המשכה של המלחמה הקונבנציונאלית". הוא ציין כי הצעירים האיראנים, הפלסטינים והלבנונים הקימו "שוחה אפקטיבית בשדה התקשורת הדיגיטאלית המסוגלת להתמודד עם התקפה ציונית כוללת". ארגון האנתיפאדה הדיגיטאלית פרסם הודעת יסוד, המפרטת את מטרותיו: הפקת משחקי מחשב העוסקים במאבק בציונות; תיאום בין הפורומים הפעילים בסיוע לעניין הפלסטיני; פתיחת ספריה דיגיטאלית העוסקת ב"כיבוש פלסטין"; הקמת גדודי ההתנגדות הדיגיטאלית למאבק ב"ישות הציונית". הארגון הודה למשרד תנועת חמאס בטהראן על שיתוף הפעולה שלו עם הוועדה המייסדת של הארגון ועל הסיוע שהעניק להשקתו של "מפעל דיגיטאלי זה" (2 בנובמבר, Palestine-info).
6. בסף הודעתו של ארגון האנתיפאדה הדיגיטאלית צוין כי " אם לילדי עזה לא יהיה ביטחון , לא יהיה ביטחון לאף אתר [אינטרנט] ממשלתי ובלתי ממשלתי הקשורים לישראל ". שאכר חסין, כתב העיתון הכוויתי אלג’רידה בטהראן, דיווח (27 באוקטובר) כי אבו סרור האחראי על הסברה במשרד חמאס בטהראן, הודיע כי חמאס הקציבה פרס כספי בסכום של 2,000$ לכל מי שיפרוץ לאתרי אינטרנט העוינים לעם הפלסטיני . הוא הוסיף כי האגודה הפלסטינית של פעילי האינטרנט החליטה להקציב פרסים בסכום של 2,000$ לכל מי שיפרוץ ל"אתרים ציוניים" בתקופת התערוכה כגון: אתר האינטרנט של ש"ס, אתר נאמני הר הבית ואתר האינרטנט הגנה בארה"ב (המתמחה במעקב אחר אתרי הג’האד העולמי) . אבו סרור קרא להאקרים ליצור קשר עם ביתן חמאס בתערוכה על מנת לקבל מידע נוסף בכל הנוגע לתחרות זאת. 4
נציג חמאס באיראן אבו אסאמה עבד אלמעטי מתראיין לכלי התקשורת
(3 בנובמבר, Palestine-info).
7. מטרת תחרות פריצת ההאקרים , לדברי אבו סרור האחראי על ההסברה בלשכת חמאס באיראן, הינה "למנוע התפשטות של דעות ציוניות טרוריסטיות". הוא ציין כי הארגונים הציוניים נחושים להטעות את דעת הקהל העולמית, ובמיוחד במדינות האסלאמיות, באמצעות אתרי האינטרנט בשפות שונות, על מנת "לגמד את הבעיה הפלסטינית" (סוכנות הידיעות האיראנית איקנא, 31 באוקטובר). על פי סוכנות הידיעות הפלסטינית מעאן " פריצה לאתרים הציוניים באינטרנט הפכה להכרח, שאין מנוס ממנו " (סוכנות מעאן , המצוטטת ע"י סוכנות איקנא, 31 באוקטובר).
1 ג’מאעת-י-אסלאמי (הקבוצה האסלאמית, גרסת שפת האורדו לאלג’מאעה אלאסלאמיה בערבית) היא המפלגה האסלאמית הותיקה והבולטת ביותר בפקיסטאן.המפלגה הוקמה באוגוסט 1941 בלאהור ע"י מולאנא (מערבית: אדוננו, כינוי כבוד למנהיג אסלאמי-דתי סוני מכובד באסיה ואפריקה) אבו אלאעלא אלמודודי (1903-1979) מראשוני ובכירי האידיאולוגים של האסלאם הרדיקלי במאה ה-20. תפיסת עולמה של המפלגה קרובה לזו של האחים המוסלמים, אולם היא קיצונית יותר, הואיל ומייסדה היה ההוגה הפוליטי האסלאמי הראשון שדחה את ערכי הציוויליזציה המודרנית (הג’אהליה החדשה) – למעט מדע וטכנולוגיה – בטענה שאינם מתיישבים עם ערכי האסלאם. תפיסה זו פותחה לאחר מכן ע"י סיד קטב המצרי, שגרס כי במקום המדינות הערביות והמוסלמיות המודרניות, יש לכונן מדינה אסלאמית שבה הריבונות (חאכמיה) תהיה בידי אללה בלבד. מנהיג (אמיר, כינוי מקובל למי שעומד בראש ארגון אסלאמי רדיקלי/טרוריסטי) המפלגה מאז 1978 הוא קאזי חסין אחמד.
2 מוסד איראני המטפל בבני משפחות השהידים שלו שלוחות בלבנון המסייעות לחזבאללה.
3 במקור הערבי: אלאנתפאדה אלרקמיה.
4 גם סוכנות הידיעות האיראנית פארס דיווחה (28 באוקטובר) כי תנועת חמאס מארגנת תחרות לפריצה לאתרים של "קיצונים ציוניים" באינטרנט. אבו סרור האחראי על ההסברה במשרדי חמאס באיראן רואיין לכתבה של סוכנות פארס שעסקה בעניין התחרות.