|
![]() |
|
כדוריות שפוזרו מרקטת הגראד, שפגעה בבית ספר בבאר שבע (31 בדצמבר, ירון ברנר, ynet) |
פגיעה ישירה בגן ילדים בבאר- שבע ב- 30 בדצמבר |
|
![]() פגיעה ישירה בבית ספר בבאר שבע. (משה"ח, 31 בדצמבר) |
כללי 1. ב- 31 בדצמבר, היום החמישי של מבצע "עופרת יצוקה", תקף חיל האוויר למעלה מ- 50 יעדים ברצועת עזה. בין השאר הותקפו חוליות שיגור רקטות, פעילים חמושים ומסגד ששימש לאחסון חומרי לחימה ומקרבתו נורו רקטות לעבר ישראל (פיצוצי המשנה במסגד העידו על כמות גדולה של אמצעי הלחימה שאוחסנה בו). סה"כ מאז תחילת המבצע תקף חיל האוויר למעלה מ- 500 יעדים של חמאס ושאר ארגוני הטרור. 2. במקביל נמשך, ב- 31 בדצמבר ירי הרקטות ופצצות המרגמה בהיקף דומה לזה של היום הקודם. הרקטות נפלו בבאר שבע, אשדוד, אשקלון, נתיבות, שדרות ויישובים נוספים. בבאר שבע , שבקצה טווח הרקטות, נפלו חמש רקטות. אחת מהן פגעה ישירות בבית ספר (שאותה עת לא התקיימו בו לימודים). סה"כ נפלו במהלך המבצע 312 רקטות ופצצות מרגמה (נכון ל-31 בדצמבר). 3. ישראל ממשיכה להשקיע מאמצים, בתאום עם גורמי הסיוע הבינלאומיים, על מנת לאפשר העברת סיוע הומניטארי לרצועת עזה. ביממה האחרונה עברו לרצועה 93 משאיות מזון ותרופות מישראל דרך מעבר כרם שלום. כמו כן מגיע לרצועה סיוע הומניטארי רב דרך מעבר רפיח מהעולם הערבי והמוסלמי. על פי הדיווחים המגיעים מרצועת עזה יש בה מלאי מספיק של מזון ותרופות ולא קיים בה משבר הומניטארי. 4. חמישה ימים לאחר תחילת המבצע דומה כי הוא עדיין רחוק מסיומו. צה"ל נערך להרחיב ולהעמיק את פעילותו ברצועה, ובכלל זה ביצוע מהלך קרקעי נגד חמאס, לכשתינתן ההוראה לכך ע"י הדרג המדיני. רעיונות והצעות להפסקת אש חד-צדדית שהועלו עד כה לא התקבלו ע"י ישראל. זאת משום שאין בהם כדי להבטיח שחמאס תפסיק את ירי הרקטות ושמבצע "עופרת יצוקה" ישיג מטרתו להביא לשינוי מהותי במצב הביטחוני בדרומה של ישראל. |
תקיפות יעדי מחבלים במהלך ה- 31 בדצמבר
כללי
5. ב- 31 בדצמבר תקף חיל האוויר מעל ל- 50 יעדים ברצועת עזה . בין המטרות שהותקפו, על פי הודעות דובר צה"ל: אתרים לייצור אמצעי לחימה; מוצבים של חמאס; משגרים; חוליות שיגור; פעילים חמושים ומרחבי שיגור. בנוסף הותקפו מבני ממשל וסמלי שלטון של חמאס. בין השאר הותקף מסגד , ששימש לאחסון אמצעי לחימה. במקרה זה, כמו במקרים אחרים העידו פיצוצי המשנה הרבים על הכמות הרבה של אמצעי הלחימה, שאוחסנו ביעדים שהותקפו . סה"כ , מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה" ביצע חיל האוויר מעל ל- 500 גיחות בהם הותקפו מעל ל- 500 יעדים של חמאס ושאר ארגוני הטרור.
תקיפת תשתיות צבאיות, ביטחוניות , מוסדות שליטה וסמלי שלטון של חמאס ושאר ארגוני טרור
6. להלן סיכום תוצאות התקיפות ב- 31 בדצמבר, על בסיס הודעות דובר צה"ל ומידע שהופיע בתקשורת הפלסטינית:
א. מסגד ששימש לאחסון אמצעי לחימה : חיל האוויר תקף מסגד, אשר שימש לאחסון אמצעי לחימה וממנו בוצעה פעילות חבלנית, בשכונת תל אלהוא שבעיר עזה. התקיפה גרמה לסדרה ארוכה של פיצוצי משנה של אמצעי לחימה ותחמושת, אשר אוחסנו במסגד (כולל רקטות ובהן רקטות גראד ארוכות טווח). התקיפה בוצעה בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במהלך הימים האחרונים והצביע כי מהמסגד ובסמוך לו בוצעו פעולות לחימה רבות. הללו כללו אחסון אמצעי לחימה, ירי רקטות לעבר שטח ישראל (כולל ירי שבוצע בבוקר 31 בדצמבר) ומקום מסתור לפעילי טרור (דובר צה"ל, 31 בדצמבר).
ב. מוסדות שלטון וסמלי שלטון: חיל האוויר תקף את בנייני המועצה המחוקקת ומשרד המשפטים בקריית הממשלה בעיר עזה, בליל ה- 31 בדצמבר.
ג. מנהרות: צה"ל המשיך לתקוף את תשתית המנהרות. הותקפו כחמש מנהרות, אשר שימשו את חמאס, בין השאר להברחת אמצעי לחימה.
ד. אתר לייצור ואחסון אמצעי לחימה במרכז רצועת עזה . מתחת לאתר נחפרה מנהרה.
ה. מוצב של חמאס ברפיח ומוצב של ביטחון החופים סמוך לעיר עזה .
|
7. על פי התקשורת הפלסטינית הותקפו אתרים רבים נוספים ובהם:
ו. קריית התקשורת "אצדאא" בח’אן יונס.
ז. בית פעיל גדודי עז אלדין אלקסאם , אנס אבו שבאנה, בשכונת אלשאבורה ברפיח.
ח. בית פעיל חמאס , פוזי אבו אלנג’א במחנה הפליטים אלבלעאוי.
ט. בית בכיר גדודי עז אלדין אלקסאם , זאהר אלפרא, במחנה הפליטים בינא שברפיח.
י. בית בכיר גדודי עז אלדין אלקסאם , אבו ג’בריל אלשמאלי, בשכונת אלבראזיל בעזה.
יא. בית בכיר גדודי עז אלדין אלקסאם , ראפע סלאמה, בעזה.
יב. בית בכיר בוועדות ההתנגדות העממית , חסן נסמאן.
יג. מרכז אלכתיבה בחאן יונס, המשמש כמוצב של הביטחון הלאומי.
יד. משרד חלפנות בעזה .
טו. מחרטה , ששימשה ליצור אמצעי לחימה, בח’אן יונס.
נהרג בכיר חמאס עבד אלקאדר ניזאר ריאן
8. חיל-האוויר תקף ב- 1 בדצמבר את ביתו של ניזאר ריאן אשר במחנה הפליטים ג’בליא, בצפון רצועת עזה. לאחר הפגיעה בבית זוהו פיצוצי משנה רבים. אתר פלסטיין-אינפו של חמאס דיווח כי ניזאר ריאן נהרג יחד עם בני משפחתו. ביתו שימש כמחסן אמצעי לחימה , מתחת לבית הייתה מנהרה המשמשת למילוט פעילי טרור של הזרוע הצבאית של חמאס (דובר צה"ל, 1 בינואר).
9. ניזאר ריאן נחשב לאחד הבכירים בהנהגת חמאס ואחד הקיצונים שבה. הוא היה מעורב במערך הצבאי של גדודי עז אלדין אלקסאם. היה בן 49, נשוי לארבע נשים. ניזאר ריאן שלח את אחד מבניו לבצע את פיגוע ההתאבדות בישוב אלי סיני (אוקטובר 2001) שבו נרצחו שני ישראלים.
|
![]() |
|
נזאר ריאן (4 בדצמבר 2008, PALDF) |
נזאר ריאן עם פעילי גדודי עז אלדין אלקסאם (אתר הפורומים של אלג’זירה, 24 ביוני 2008) |
נפגעים פלסטינים
10. על פי דיווחי הפלסטינים, עד כה נהרגו כ- 400 פלסטינים ונפצעו כ- 1,900 . רוב הנפגעים בתקיפות צה"ל הינם פעילי טרור . מקצת הנפגעים בתקיפות הם אזרחים, ששהו במבנים או מתקנים של ארגוני הטרור או שהיו בקרבתם.
פעולות ישראל שמטרתן למנוע פגיעה באוכלוסייה אזרחית
11. במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ביצעה ישראל שורה של פעולות, שמטרתן למנוע ככל הניתן פגיעה באוכלוסייה האזרחית ברצועה ולמקד את פגיעות חיל האוויר במתקני ובפעילי טרור. במסגרת זו הועברו לתושבי הרצועה מסרים שעיקרם:
א. צה"ל פועל רק נגד ארגוני הטרור.
ב. צה"ל יפגע בכל אתר או מבנה, שבו נמצאים תחמושת או אמצעי לחימה.
ג. כל מי שבביתו מוסתרים אמצעי לחימה חייב לפנות את ביתו.
12. מסרים אלו הועברו במגוון דרכים ביניהן: הטלת כרוזים, השתלטות זמנית על תדרי תחנות רדיו מקומיות המשרתות את ארגוני הטרור הפלסטינים ושליחת הודעות טלפוניות לתושבים. במסגרת זאת ביצע צה"ל עד כה כ- 100,000 שיחות טלפון (דובר צה"ל, 31 בדצמבר).
דוגמא לכרוז, שנועד לתושבי רפיח (פורסם בפורום פתח באינטרנט)
נמשך ירי אינטנסיבי של רקטות ופצצות מרגמה
13. ביומו החמישי של המבצע נמשך ירי רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל, בהיקף דומה לזה של היום הקודם. במהלך ה-31 בדצמבר אותרו בשטח 43 נפילות של רקטות ונורו 25 פצצות מרגמה. הרקטות כוונו לעבר באר שבע אשדוד , אשקלון, נתיבות, שדרות וישובים נוספים הסמוכים לרצועת עזה. מרבית הירי נורה ע"י חמאס . להלן האירועים העיקריים:
א. באר שבע : במהלך היום נפלו חמש רקטות בעיר באר שבע , שבקצה טווח הרקטות. אחת הרקטות נפלה בבית הספר באחת משכונות העיר ופערה חור בתקרת אחת הכיתות. למבנה נגרם הרס רב. שמונה בני אדם לקו בחרדה ופונו לבית החולים.
כיתת בית הספר שנפגעה בבאר שבע (משה"ח, 31 בדצמבר)
ב. אשקלון : שלוש רקטות נפלו באשקלון כמה אזרחים לקו בחרדה.
ג. שדרות ויישובים נוספים בנגב המערבי ספגו אף הם נפילות של רקטות.
14. ביום חמישי, ה-1 בינואר נמשך הירי. בשעות הצהרים פגעה רקטה פגיעה ישירה בקומה העליונה של בית באשדוד . אש פרצה בבניין. הרקטה גרמה לפגיעה בקו מתח חשמלי והחשמל הופסק באזור. כשלושים בני אדם קו בחרדה וטופלו במקום. שתי רקטות נוספות נפלו באזורים פתוחים באשקלון לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
באר שבע כמוקד לירי רקטות ארוכות טווח
15. החל מ-30 בדצמבר, יומו הרביעי של מבצע "עופרת יצוקה", נכנסה גם העיר באר שבע זו לראשונה למעגל ירי הרקטות. הרקטות הנורות לעבר העיר הן מסוג גראד 122 מ"מ תקניות, שהטווח שלהן הינו כ- 40 ק"מ . עד כה נפלו בבאר שבע וסביבתה שבע רקטות . בעקבות הירי לעבר באר שבע החליט פיקוד העורף להרחיב את השטח בו מוכרז "מצב מיוחד".
16. ב-30 בדצמבר, סמוך לשעה 21:00 בערב נפלה רקטה בגן ילדים באחת השכונות בעיר באר שבע. לגן נגרם נזק. במקום לא שהו ילדים בשל השעה המאוחרת. אזרח ששהה סמוך למקום נפצע באורח קל ומספר נוספים לקו בהלם .
הנזק שנגרם לגן הילדים בבאר שבע
(30 בדצמבר, צילום: הרצל יוסף ynet)
17. ב- 31 בדצמבר, בשעה 08:45 נפלה רקטה נפלה בבית הספר באחת משכונות העיר. כתוצאה מנפילת הרקטה נפער חור בקוטר של כמטר וחצי בתקרת אחת הכיתות. למבנה נגרם הרס רב. בבית הספר לא התקיימו לימודים בעקבות החלטה מוקדמת של פיקוד העורף וראש העיר. מספר רקטות נוספות נפלו ברחבי העיר ובפאתיה, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
החור שנפער בגג כיתת בית הספר
(31 בדצמבר, צילום: הרצל יוסף, ynet)
18. ראש הממשלה אהוד אולמרט (1 בינואר) ושר הביטחון אהוד ברק (31 בדצמבר) ביקרו בבית הספר שנהרס. במהלך ביקורו אמר אהוד ברק כי ישראל תמשיך ותעמיק את המבצע עד שתשיג את ההמטרות שלשמן הוא החל ( ynet , 31 בדצמבר).
שר הביטחון אהוד ברק בוחן את הנזק שנגרם לכיתה
(צילום: הרצל יוסף, ynet , 31 בדצמבר)
העברת סיוע הומאניטארי לתושבי רצועת עזה
כללי
19. במהלך מבצע "עופרת יצוקה" דואגת ישראל להעברה רצופה של סיוע הומניטארי לתושבי רצועת עזה. סיוע זה כולל מזון, תרופות וציוד רפואי. בממוצע מעבירה ישראל כ- 90 משאיות ליום . בנוסף לכך, מאפשרת מצרים מעבר סיוע הומאניטארי דרך מעבר רפיח ופינוי פצועים לטיפול במצרים.
20. ב- 1 ינואר 2009, צפוי אונר"א להתחיל בחלוקה של מזון לכ- 750 אלף פלסטינים שיגיעו למרכזי הסיוע ברצועה. הסוכנות דיווחה כי לפי המידע שברשותה צפוי מעבר רפיח להישאר פתוח כדי למלא את צרכי הפלסטינים (ערוץ אלערביה, 31 בדצמבר). הצלב האדום דיווח באתר האינטרנט של הארגון (31 בדצמבר) כי המצב בבית החולים שיפא בעזה התייצב, וכי מרבית התרופות והציוד הנדרש קיימים במלאי. כמו כן, דיווחה תוכנית המזון של האו"ם ( UFP ) כי אין בכוונת הארגון להכניס מזון נוסף לרצועה מכיוון שמחסני הארגון מלאים. גם בריטניה העבירה סיוע דחוף בסך 10 מליון דולר לסיוע במזון ובדלק (רויטרס, 31 בדצמבר).
המשך הגעת סיוע הומאניטארי מישראל
21. ב- 31 בדצמבר אפשרה ישראל מעבר של 93 משאיות המובילות סיוע הומאניטארי לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום. כמו כן, נמשך מעבר אזרחים בעלי מקרים הומאניטאריים לישראל, דרך מעבר ארז. ב- 31 בדצמבר עברו במעבר ארז 12 פצועים מרצועת עזה לקבלת טיפול רפואי בישראל, כולל שני ילדים.
22. מאז תחילת המבצע העבירה ישראל מעל ל- 6,500 טון מזון וסיוע הומאניטארי לרצועת עזה. ישראל מאפשרת העברת כל הסיוע המבוקש ע"י ארגוני סיוע ומדינות תורמות.
העברת סיוע ערבי ופצועים דרך מעבר רפיח
23. מדינות ערביות ומוסלמיות ממשיכות באיסוף והעברת סיוע הומאניטארי לרצועת עזה. להלן סיכום הסיוע ההומניטארי שעבר ב- 31 בדצמבר לרצועה, ושצפוי להגיע בימים הקרובים:
א. סעודיה : 25 טון תרופות הועברו מסעודיה לרצועה. משרד הבריאות הסעודי מסר כי קיימת בעיה טכנית בהעברת מנות דם מסעודיה לרצועת עזה, וכי שרותי הרפואה בעזה מסרו, שלא קיימת בעיה של תורמים. סעודיה תעביר, על פי בקשת הפלסטינים בעזה, שקיות ריקות למנות דם (הפורטל הסעודי סבק, 31 בדצמבר). בנוסף שלחה סעודיה ב- 31 בדצמבר, 2 מטוסים הנושאים 20 טון תרופות וציוד רפואי. מטוסים אלו צפויים להביא לסעודיה פצועים פלסטינים לקבלת טיפול רפואי (אלשרק אלאוסט, 31 בדצמבר).
ב. איראן : שר הבריאות האיראני נועד עם נציג חמאס באיראן, אבו אסאמה אלמעטי, והודיע לו כי מאות רופאים ואחיות באיראן הביעו את נכונותם לצאת לרצועת עזה. לדבריו, משלחות רפואיות של איראן נכשלו בניסיונות הכניסות לרצועה, עקב סגירת הגבול ע"י מצרים. כמו כן, אמר כי איראן מוכנה לקליטת פצועים מהרצועה, וכי הוקם מרכז מיוחד לאיסוף מזון וציוד רפואי לרצועת עזה ( IRNA , 31 בדצמבר).
ג. מצרים : 4 טון תרופות מטעם הצלב האדום במצרים הועברו לרצועה. ביממה האחרונה עברו כ- 25 פצועים מרצועת עזה למצרים דרך מעבר רפיח. הממונה על המעברים בשגרירות הפלסטינית במצרים אמר כי הועברו מעט חולים מפני שאין די אמבולנסים להעביר את הפצועים מהרצועה לעזה (פאל-פרס, 31 בדצמבר).
ד. ירדן : שלחה שיירת סיוע נוספת ב- 31 בדצמבר. כמו כן, הודיעה ירדן כי היא מוכנה לקלוט פצועים פלסטינים (סוכנות הידיעות הירדנית, 31 בדצמבר). שיירות הסיוע של ירדן עוברות לרצועת עזה דרך ישראל.
ה. לוב : העבירה עשרה אמבולנסים ו- 25 טון תרופות.
נמשכים העימותים בין פלסטינים לכוחות הביטחון המצריים
24. נמשכים העימותים בין פלסטינים לכוחות הביטחון המצריים לאורך הגבול בין מצרים לרצועת עזה. ב- 31 בדצמבר, נפצע שוטר מצרי ברפיח מירי שבוצע לעברו מן הצד הפלסטיני. כמו כן, נמצאו באזור פצצת מרגמה ורימון יד, בסריקות שבוצעו ע"י הכוחות המצריים (סוכנות הידיעות המזרח תיכונית, 31 בדצמבר).
25. מצרים עצרה כ- 50 פעילי חמאס שהסתננו למצרים, והם נחקרים עתה. זאת על רקע מותו של קצין מצרי, ב- 28 בדצמבר (אלמצרי אליום, 31 בדצמבר). כוחות הביטחון המצריים מנהלים בימים האחרונים מצוד אחר פעילי חמאס שהסתתנו למצרים. כוחות הביטחון במצרים קראו לתושבי האזור שלא להגיש סיוע למסתננים או לשכן אותם בבתיהם (אלאהראם, 1 בדצמבר).
דעכו פעולות מחאה והפרות סדר ביהודה ושומרון
26. ביהודה ושומרון חלה ירידה בהיקף הפרות הסדר והעימותים בין פלסטינים לבין כוחות הביטחון הישראליים, שהחלו עם תחילת מבצע "עופרת יצוקה". בתחילת המבצע הוכרזה שביתה כללית בכל ערי הגדה אולם בימים האחרונים החלה מגמה של חזרה לשגרת החיים. במהלך ה- 31 בדצמבר התקיימו מספר עצרות מחאה בערי בגדה, אולם לא נרשמו עימותים מיוחדים או עימותים עם כוחות הביטחון. ב- 31 בדצמבר לא היו ניסיונות לבצע פיגועים ביהודה ושומרון.
מבחר תגובות
חמאס ושאר ארגוני הטרור
27. אסמאעיל הניה, ראש ממשל חמאס, שבימים האחרונים נמנע מהופעות פומביות, נשא נאום מוקלט אותו הוא קרא מדף כתוב (ערוץ אלקצא, 31 דצמבר). עיקרי נאומו: ישראל מנהלת "מלחמת השמדה" נגד העם הפלסטיני ופוגעת באזרחים, בפרט ילדים (חמאס מכחישה כי מרבית ההרוגים הם פעילי טרור 1); עזה אינה מבודדת ולראייה ההפגנות הנערכות למענה ברחבי העולם הערבי והסיוע ההומניטארי שמדינות ערב מנסות להעביר; "שפיכות הדמים" בעזה ממחישה את הצורך בפיוס לאומי פנים-פלסטיני ובדיאלוג, שבבסיסו "שחרור "אסירים פוליטיים" מבתי הכלא של הרשות הפלסטינית. הניה ציין כי על ההתקפות הישראליות להיפסק מיידית ללא תנאים וכמו כן יש לפתוח את המעברים . לדבריו רק לאחר מכן יהיה ניתן לקיים דיונים על כל הנושאים העומדים על הפרק.
28. להלן כמה נושאים שעלו בהודעות דוברי חמאס ודוברים של ארגוני טרור נוספים ביומיים האחרונים:
א. מסרי הרתעה מפני כניסת צה"ל לרצועת עזה: לגדודי עז אלדין אלקסאם יש מספר רב של נשים מתאבדות, המוכנות להקריב עצמן במקרה שיוחלט על כניסה קרקעית של צה"ל לרצועה (ערוץ אלקצא 30 דצמבר). אלפי לוחמים מאומנים היטב , מצוידים בנשק, ואספקה, כולל נשק נ"ט ומטעני חבלה בכמות רבה , מתחפרים בצפון הרצועה ובמזרחה ונמצאים במוכנות עליונה לקראת הפעולה הקרקעית הישראלית. הארגונים פועלים מחמ"ל משותף, על פי תוכנית עבודה מסודרת, שבמסגרתה קיימת חלוקת אחריות על פי אזורים ורחובות (אבו עביר, דובר בועדות ההתנגדות העממית, סוכנות קדס פרס, 31 דצמבר); עבדאללה שאמי, בכיר הג’האד האסלאמי בפלסטין, הזהיר כי לארגונים השונים יש אמצעי לחימה, יכולות, כוחות ומורל גבוה והם מוכנים לכל תקיפה קרקעית (היומן האלג’ירי אלשורוק, 31 דצמבר).
ב. חמאס דורשת הפסקה חד-צדדית של ההתקפה הישראלית ופתיחת המעברים כתנאי ל"הרגעה": בהודעה מטעם חמאס נמסר כי כל התערבות ערבית או בינלאומית חייבת להתבסס על "הפסקת התוקפנות, הסרת המצור ופתיחת כל המעברים" ( Palestine info , 31 דצמבר). בכיר החמאס אימן טה מסר כי אם תוצג לחמאס הצעה כלשהי להפסקת אש, היא תשקול אותה: "אנו תומכים בכל יוזמה להפסקה מיידית של התוקפנות ולהסרת המצור באופן מלא" (רויטרס, 31 דצמבר) . חמאס מסרבת ל"הרגעה" עם ישראל, שאינה כוללת את פתיחת המעברים לרצועה (אלחיאת, 31 דצמבר); שר החוץ הרוסי סרגי לברוב ציין כי בשיחה טלפונית שקיים עם ראש הלשכה המדינית של החמאס ח’אלד משעל, הוא שמע ממנו כי חמאס מוכנה להפסיק את התקפותיה בתנאי שיופסק המצור על עזה (סי"צ, 31 דצמבר).
ג. העברת מסר (כוזב) של "עסקים כרגיל" : דובר משטרת חמאס, אסלאם שהואן, העניק ראיון לרדיו צות אלאקצא (31 דצמבר), בו הוא מסר כי המשטרה ממשיכה לתפקד כרגיל וכי אנשיה נמצאים באופן שוטף במקום עבודתם, על פי הנחיות מפקדת המשטרה. שהואן פרט כי נמשכת פעילות משטרתית בהיבט הפלילי, כולל מעצר סוחרי סמים וגנבים. אולם, הוא הוסיף, כי תפקידה של המשטרה הינו גם "לשמור ולהגן על החזית הפנימית, כדי להגן על אחינו לוחמי ההתנגדות (פעילי טרור) ולמנוע מהם להתייאש…." .
צילומים המגבים את מערכת התעמולה של חמאס
(מתוך אתר גדודי עז אלדין אלקסאם, 31 דצמבר)
|
![]() |
|
כרזה מתוך הפורום של גדודי עז אלדין אלקסאם מה-27 בדצמבר 2008: בכותרת נכתב: “לפקודתך, אלאקצא”.מתחתיה נכתב “נבנה מגולגולותיהם של בני ציון גשר מַעַבַר [לאלאקצא]” |
נשק המכוון לעבר כלי טייס ישראליים (אתר הפורומים של גדודי עז אלדין אלקסאם, 31 בדצמבר 2008) |
מצרים
לכינוס קריאה מועצת הביטחון
29. שר החוץ המצרי אחמד אבו אלע’ית מסר כי בפגישת שרי החוץ הערביים התקבלה החלטה לבקש ממועצת הביטחון שתתכנס באופן מיידי. זאת על מנת לקבל החלטה על הפסקת הפעולות הישראליות, פתיחת המעברים ו"הסרת המצור". (ערוץ אלג’זירה, 31 דצמבר). שגריר מצרים באו"מ הודיע כי הוא הגיש בשם מדינות ערב נוסח הצעת החלטה למועצת הביטחון הכוללת הפסקת אש מיידית, פתיחת המעברים, העברת סיוע הומניטארי וכלכלי, השבת ה"הרגעה" והמשך תהליך השלום ( הטלויזיה המצרית הלווינית, 1 בינואר). דובר מטעם האו"מ מסר כי מועצת הביטחון תתכנס ב- 1 בינואר בלילה על מנת לקיים דיון בדלתיים סגורות על המצב ברצועת עזה (סוכנות נידיעות הצרפתית, 31 דצמבר).
הורדת ערוץ אלמנאר מהלוויין המצרי?
30. ערוץ הטלוויזיה האיראני אלעאלם ציטט "מקורות תקשורתיים" מצריים, שמסרו, כי ישראל הפנתה בקשה רשמית לנשיא מצרים חסני מבארכ לאסור את שדורי הערוץ אלמנאר בלוויין התקשורת המצרי. זאת בעקבות נאומו האחרון של חסן נצראללה, בו הוא קרא להתקוממות עממית נגד המשטר המצרי (אתר אלנשרה, לבנון, 30 דצמבר).
31. שדורי תחנת הטלוויזיה של חזבאללה, הכוללים דברי הסתה קשים נגד המשטר המצרי, אכן מועברים לעולם הערבימוסלמי ולמדינות רבות בעולם ע"י הלוויינים Nilesat (שבשליטה מצרית) ו- Arabsat (לויין ערבי שבו לסעודיה תפקיד דומיננטי). משמעות ההסתייעות בלוויינים הללו היא שמצרים וסעודיה מסייעות להפצת שדורי הסתה של חזבאללה השואבים השראתם מאיראן המכוונים לא רק נגד ישראל אלא גם נגד משטריהן ונגד המשטרים במדינות ערביות פרו- מערביות. בנוסף לכך מופצים שידורי ערוץ אלמנאר באמצעות לוויין תקשורת אינדונזי 2.
1 גורמי מודיעין של חמאס אף מנהלים תעמולה שקרית לפיה גדודי עז אלדין אלקסאם הצליחו, לכאורה, להוליך שלל את ישראל ע"י "אספקת מטרות מדומות", שהפצתן לא פגעה ביכולות של ה"התנגדות" (האתר אלמג’ד, אתר מנגנון בטחון הפנים של חמאס, 31 דצמבר).