מבט לטרור: חזבאללה, לבנון וסוריה (29 במאי – 11 ביוני 2022)

הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ

הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ"ל חזבאללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)

הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ

הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ"ל חזבאללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)

סצנות נבחרות מהסרט: כיבוש אזור הכנרת, ירי רקטות על הקריה ועל הכנסת (חשבון הטוויטר של מחמד עטיה וחשבון הטוויטר נהג' רצ'ואן, 10 ביוני 2022)

סצנות נבחרות מהסרט: כיבוש אזור הכנרת, ירי רקטות על הקריה ועל הכנסת (חשבון הטוויטר של מחמד עטיה וחשבון הטוויטר נהג' רצ'ואן, 10 ביוני 2022)

פעילי החזית העממית, ביניהם קוזו אוקמוטו, בטקס הנחת הזרים (אתר

פעילי החזית העממית, ביניהם קוזו אוקמוטו, בטקס הנחת הזרים (אתר "אלהדף", 30 במאי 2022)

עיקרים
  • חברי הפרלמנט הלבנוני בחרו את נביה ברי (תנועת אמל) לכהונה נוספת כיו”ר הפרלמנט ואת הציר אליאס בו צעב (הזרם הלאומי החופשי) לסגנו.
  • שגרירות איראן בלבנון ומוסדות התשתית האזרחית של חזבאללה ציינו את יום השנה למות האמאם ח’מיני בשורה של טקסים ואירועים במדינה.
  • חיפוש הגז הטבעי מול חופי דרום לבנון: בכירי חזבאללה חזרו על עמדתם, לפיה במידה והמדינה תכריז על הסגת גבול לשטח שבמחלוקת, חזבאללה מוכן להגיב, גם בכח.
  • בעקבות תחילתה של תסיסה עממית נגד אונר”א בחלק ממחנות הפליטים, על-רקע דרישה לגיבוש תכנית הצלה למחנות והתנגדות לצמצום שירותי הסוכנות, פרסמו חמאס והחזית העממית לשחרור פלסטין הודעת תמיכה באונר”א.
  • מתנגדי המשטר בסוריה הרבו לדווח על נוכחות המיליציות האיראניות בסוריה סמוך לגבול עם ירדן ועל צעדי נגד שירדן מתכננת לנקוט בעניין.
חזבאללה ולבנון
כללי
  • חברי הפרלמנט הלבנוני בחרו את נביה ברי לכהונה נוספת כיו”ר הפרלמנט (כהונה שביעית ברצף, מאז שנת 1992), ברוב של 65 קולות. הציר אליאס בו צעב (הזרם הלאומי החופשי, תומכי חזבאללה) נבחר לסגן יו”ר הפרלמנט, ברוב של 65 קולות גם כן לעומת 59 קולות למועמד ע’סאן סכאף ממחנה ה-14 במרץ (מתנגדי חזבאללה) (אלעהד, 31 במאי 2022). התוצאות מוכיחות שחזבאללה יכול להעביר החלטות בפרלמנט ברוב, גם אם דחוק; ולפי תוצאות אלה, גם יו”ר הפרלמנט וגם סגנו הם בעלי ברית של חזבאללה.
  • מתנגדי חזבאללה בלבנון טענו, כי חזבאללה מנצל את משבר המנהיגות בעדה הסונית ומנסה להסתנן עמוק אל תוך האזורים הסוניים בלבנון, בראשם מחוז עכאר. בתוך כך, משלחת של חזבאללה בראשות מחמוד אלקמאטי ערכה ביקור במחוז, בהמשך להצעת סיוע הומניטרי ופיננסי שהציע חזבאללה לתושבי המחוז בשנה החולפת (אתר ג’נוביה, 4 ביוני 2022).
  • “הפלוגות הלבנוניות להתנגדות לכיבוש (יחידה צבאית התנדבותית, שחזבאללה יזם את הקמתה בסוף שנות התשעים, ויועדה עבור לבנונים בני כל העדות) “[1] שחזרו את כיבוש מוצב “ברעשית”, לכבוד יום השנה לנסיגת צה”ל מלבנון. בסיום השחזור, נשבעו הפעילים אמונים לח’מיני, ח’אמנא’י ונצראללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)
הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ"ל חזבאללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)    הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ"ל חזבאללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)
הנפת דגל חזבאללה על שרידי המוצב במסגרת השחזור ושבועת האמונים למנהיגי איראן ולמזכ”ל חזבאללה (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 30 במאי 2022)
  • ב-10 ביוני 2022 הוקרן על החומה בגבול ישראל-לבנון באזור מטולה סרט קצר, שהופק על ידי קבוצת אמנים בשם “קבוצת הסוגייה [הפלסטינית]”. הסרט נקרא “[ישראל] נפלה” והוא הוקרן לראשונה ב-6 ביוני 2022 במסגרת פסטיבל “ימי האמנות של ההתנגדות והשחרור” שהתקיים, זו השנה השלישית, בתוניס בשיתוף פעולה בין אמנים מקומיים לאגודה הלבנונית לאמנויות רסאלאת[2] (אלמיאדין, 26 במאי 2022 וחשבון הטוויטר של קבוצת הסוגייה, 6 – 7 ביוני 2022). הסרט סקר בקצרה ציוני דרך חשובים בתולדות הסכסוך הישראלי-ערבי, משנת 1920 ועד ימינו וכלל גם סצנות המתארות את השמדת מדינת ישראל והשתלטות כוחות הציר האיראני עליה.
סצנות נבחרות מהסרט: כיבוש אזור הכנרת, ירי רקטות על הקריה ועל הכנסת (חשבון הטוויטר של מחמד עטיה וחשבון הטוויטר נהג' רצ'ואן, 10 ביוני 2022)
סצנות נבחרות מהסרט: כיבוש אזור הכנרת, ירי רקטות על הקריה ועל הכנסת (חשבון הטוויטר של מחמד עטיה וחשבון הטוויטר נהג’ רצ’ואן, 10 ביוני 2022)
יום השנה למות האמאם ח’מיני
  • סמזכ”ל חזבאללה, שיח’ נעים קאסם, אמר בטקס שקיים משרד החוץ האיראני בקבר האמאם ח’מיני לכבוד יום השנה למותו, שחזבאללה לא היה משחרר את אדמת לבנון ומגן על העם שלו, אלמלא איראן, שנתנה וסייעה ללא תמורה בכל התחומים (אלעאלם, 1 ביוני 2022). הנספח לענייני תרבות בשגרירות איראן בלבנון הזמין את הציבור לטקס לכבוד יום השנה ה-33 למות האמאם ח’מיני, ב-3 ביוני 2022 בקומפלקס התרבות האמאם אלח’מיני של הקהילה האיראנית בבירות (דף הפייסבוק של הנספח לענייני תרבות, 1 ביוני 2022).
  • תומכי חזבאללה ברשתות החברתיות ציינו את יום השנה למות האמאם ח’מיני ופרסמו סרטונים ותמונות שלו, פרטים שונים מסיפור חייו וכן קטעים מצוואתו, מתורגמים לערבית (חשבונות טוויטר של תומכי חזבאללה, למשל חסין ח’אזם, סכתרמא ומהתדי בחמד; וכן חשבון הטוויטר של מוסד השהיד, חשבון הטלגרם של ג’האד הבינוי ודפי הפייסבוק של ארגוני הנשים בדרום לבנון, רשת בתי הספר אלמצטפא וארגון הבריאות האסלאמי, 2 – 3 ביוני 2022). מוסדות התשתית האזרחית של חזבאללה ציינו אף הם את יום השנה למות ח’מיני, בין היתר במפגשים שונים, אירועי ספורט, תערוכת דיוקנאות של ח’מיני ותחרויות ידע בנושאים רלוונטיים (דפי הפייסבוק של התשתית האזרחית של חזבאללה בדרום לבנון ושל רשת בתי הספר אלמצטפא ופרופיל הפייסבוק של האמן אחמד עבדאללה, 3 – 10 ביוני 2022).
חיפוש הגז הטבעי סמוך לגבול הימי
  • ב-3 ביוני 2022 אמר המנהל הכללי של הביטחון הכללי הלבנוני, לואא’ עבאס אבראהים, כי “האויב איננו רשאי להפיק נפט או להחזיק בדבר-מה כלשהו, מצפון לקו 29” (אתר אלעאלם, 3 ביוני 2022).
  • ב-4 ביוני 2022 דווח כי ספינה אירופית חדשה, שנבנתה במיוחד לשדה “כריש” שנמצא מול חופי לבנון על הגבול הדרומי, חצתה את תעלת סואץ בדרכה לחופי חיפה (אתר אלעאלם, 4 ביוני 2022). בעקבות הדיווח פרסמו תומכי ופעילי חזבאללה ברשתות החברתיות איומים, מרומזים יותר או פחות, לאפשרות של פגיעה בספינה.
  • נשיא לבנון מישאל עון אמר כי המשא ומתן לשרטוט הגבול הימי בדרום נמשך וכל פעולה או פעילות בשטח שבמחלוקת, מהווה מעשה איבה. עון דן עם ראש ממשלת המעבר, נג’יב מיקאתי, בכניסת הספינה לשטח שבמחלוקת וביקש ממפקדת צבא לבנון למסור לו נתונים מדויקים ורשמיים כדי שניתן יהיה לקבל החלטה בהתאם. מיקאתי עצמו הזהיר מפני מתיחות ומצב מסוכן, אחרי מה שכינה “ניסיונות ישראליים ליצור יש מאין משבר חדש” על ידי הסגת גבול לאוצרות הימיים של לבנון. לדבריו, הפתרון הוא לחדש את המשא ומתן, על בסיס של אי-ויתור על הזכויות המלאות של לבנון באוצרותיה ובמימיה (אתר אלמיאדין, 5 ביוני 2022).
  • יו”ר הפרלמנט נביה ברי הדגיש בראיון לעיתונות, כי “לא ניתן להתעלם מהצעדים שעושה האויב ‘הישראלי’ בשדה כריש והמתווך האמריקני עמוס הוכשטיין צפוי להגיע לבירות ויימסר לו, שלבנון לא תשב בחיבוק ידיים נוכח ההפרות האלה“. לדבריו, המתווך צריך לעשות צעדים כדי להפסיק את ההפרות האלה, בתוקף היותו אחראי על תיק המשא ומתן ובמידה והוכשטיין לא ייענה או לא יגיע לתוצאה, “על הממשלה להתכנס ולקבל החלטה לאומית פה אחד, לתקן את צו 6433 ולשלוח אותו לאו”ם” (אתר אלעהד, 6 ביוני 2022).
  • יו”ר סיעת הנאמנות להתנגדות, הציר מחמד רעד, פנה לכל הקבוצות הפוליטיות בלבנון וקרא להן להגיע להסכמה על חברה שתיבחר לחיפוש גז במים הטריטוריאליים של לבנון, בזמן שלבנון תחפוץ. רעד הוסיף שאם יש מי שחושש, שהאויב הישראלי יתקרב לחברה זו – חזבאללה מתחייב להגיב (אתר אלעאלם, 5 ביוני 2022).
  • תומכי ופעילי חזבאללה ברשתות החברתיות ניצלו קריאות של גורמים פוליטיים שונים בלבנון, בהם מתנגדי הארגון, למנוע את הגעת הספינה ואת חיפוש הגז בשטח שבמחלוקת, כדי להרוויח הון פוליטי ולפזר איומים מרומזים נוספים, לאפשרות של פגיעה בספינה.
  • סמזכ”ל חזבאללה, שיח’ נעים קאסם, הדגיש כי חזבאללה מוכן לנקוט צעדים, “כולל כח”, נגד פעולות החיפוש הישראליות אחר גז בשטחים הימיים שבמחלוקת, ברגע שממשלת לבנון תכריז על הפרה ישראלית של הגבול הימי של לבנון. קאסם פירט ואמר: “כאשר מדינת לבנון תגיד שהישראלים מסיגים גבול למים שלנו ולנפט שלנו, אנחנו מוכנים לתרום את תרומתנו בלחץ, בהרתעה ובשימוש באמצעים הולמים, כולל כח, כדי למנוע מישראל להסיג גבול למים שלנו ולנפט שלנו”. לדבריו, “הסוגייה מחייבת עתה החלטה חותכת ודעה חותכת מצד מדינת לבנון: האם הספינה הזאת פועלת בשטח שבמחלוקת, או לא? האם מדינת לבנון הכריעה בסוגיית הגבול וקו המשא ומתן, או לא?”. קאסם קרא להגברת הלחץ במדינה בסוגיית שרטוט הגבול הימי ובמידה והמשא ומתן הגיע למבוי סתום, שיכריזו על כך: “זהו בזבוז זמן, להמשיך להתחנן לאמריקנים ולהמשיך להמתין שהם יעשו עמנו חסד בביקור או שניים ויעלו הצעות לא ריאליות, שאינן תואמות את הזכויות של לבנון”. בתשובה לשאלה, האם חזבאללה נתן או ייתן למדינה ארכה לפני שיעשה מעשה כלשהו, השיב קאסם שחזבאללה לא נותן ארכה למדינה, אלא המדינה נמצאת מעל כולם והיא תקבע את המסלול שלה, כשחזבאללה נמצא תחתיה בהחלטות כאלה. עם זאת, קאסם עודד את המדינה להזדרז ולקבוע לעצמה ארכה, מפני שזה לא תקין שהנושא יישאר תלוי ועומד והאנשים לא ידעו האם יש הסגת גבול או לא או האם השטח במחלוקת או לא. קאסם שב והדגיש: “ההחלטה של חזבאללה היא ברורה: כאשר המדינה תגיד שהשטח הוא במחלוקת וישראל הסיגה גבול אליו, אנחנו נגיב; ואם המדינה לא תגיד זאת והיא עדיין בשלב הבדיקה, האם הוא במחלוקת או לא, האם הספינה נכנסה לאזור שבמחלוקת או לא – אנחנו נמתין, עד שיכריעו בעניין ויקבלו החלטה. אף אחד לא הכריז שזה בשטח שבמחלוקת ושהספינה נכנסה אליו, אף אחד לא הכריז הכרזה כזאת. כל מה שהכריזו הוא, שאנו חוששים שהם כבר נכנסו ומוודאים האם יש הסגת גבול או לא. זה מה שקרה”. קאסם הוסיף, שהמשא ומתן עתיד להתנהל לפי תכנית חדשה, לאחר הקמת ממשלה חדשה בעקבות הבחירות לפרלמנט שנערכו בחודש שעבר (אלנשרה, 6 ביוני 2022).
  • עמיד בסאם יאסין, שעמד בעבר בראש המשלחת הלבנונית למשא ומתן על הגבול הימי, התייחס לאפשרות שחזבאללה יתערב בכח הנשק בסוגיית חיפוש הגז בשדה כריש ואמר: “כל האופציות פתוחות וכל מי שדואג ללבנון צריך להיות מוכן להגן על לבנון. נשק ההתנגדות הוא אחד מכלי הנשק שלבנון משתמשת בהם כדי להגן על אדמתה ועל זכויותיה. נקודה” ( אלנשרה, 7 ביוני 2022).
  • חזבאללה מינה את הציר לשעבר נואף אלמוסוי לאחראי תיק הגבול הימי ותהליך השרטוט, בנוסף לתיאום עמדות עם הכוחות הפוליטיים (אתר ספוטניק בערבית, 8 ביוני 2022).
  • בתגובה למסר הישיר שהעבירו שרי החוץ, הביטחון והאנרגיה של ישראל ב-8 ביוני 2022 , לפיו אסדת כריש לא תשאב גז משטח המחלוקת, גילו תומכי חזבאללה ברשתות החברתיות ספקנות רבה וטענו כי ההודעה “ממולכדת” מפני שהכוונה בשטח המחלוקת שצוין בהודעה היא לשטח שבין קו 23 לקו 1, ולא לשטח המחלוקת האמיתי בסוגיה הנוכחית; וכי אין בה שום נסיגה מעמדת ישראל והיא מיועדת לדעת הקהל העולמית ולמנהלי המשא ומתן בתיק שרטוט הגבול הימי (חשבונות הטוויטר של עלי שעיב ות’אא’ר אלדר, 9 ביוני 2022).
  • מזכ”ל חזבאללה סיד חסן נצראללה הקדיש את מרבית נאומו ב-9 ביוני 2022 לסוגיית חיפוש הגז סמוך לגבול הימי בין לבנון לישראל. לפני נאומו פתחו תומכי הארגון במבצע ברשתות החברתיות, תחת התיוג #ההתנגדות_שלנו_ערבה_לאוצר_שלנו. נצראללה הגדיר את החיפוש באזור כמעשה תוקפנות נגד לבנון, קרא ללבנונים להתייחס לנושא כסוגייה לאומית משמעותית, שאיננה נופלת בחשיבותה משחרור רצועת הביטחון וטען כי המים ואוצרות הטבע של לבנון נמצאים בסכנה, לאור המאמץ האמריקני והישראלי לגרוע מלבנון כמה שיותר שטח, למנוע מלבנון לחפש ולהפיק גז ולרוקן את שדות הגז לפני שלבנון תספיק לממש את זכויותיה בהם. נצראללה הוסיף כי מטרת לבנון היא למנוע מישראל להפיק גז משדה “כריש” וטען כי יש ללבנון כח לעשות זאת, בזכות הצבא וההתנגדות [חזבאללה]. נצראללה אמר עוד כי יש להתנגדות יכולת צבאית, מודיעינית ולוגיסטית למנוע מישראל להפיק גז משדה “כריש” ולהתגבר על כל צעדי הביטחון הישראליים בים והזכיר, שאחת הסיבות לקיומה של ההתנגדות היא תרומה להגנה על לבנון. נצראללה סיכם ואמר שההתנגדות איננה יכולה לשבת בחיבוק ידיים נוכח שוד אוצרות הטבע של לבנון, והיא אכן לא תשב בחיבוק ידיים ומבחינתה, כל האופציות על השולחן. נצראללה פנה לישראל וקרא לה להפסיק את הפעילות בשדה “כריש” ופנה לחברה שפועלת בשדה וקרא לה להסיג את הספינה מהשדה באופן מידי (חשבון הטוויטר של יונס אלזעתרי, 9 ביוני 2022).
תמונה אופיינית במבצע התיוג לקראת נאום נצראללה ב-9 ביוני (חשבון הטוויטר של איאת דאע'ר, 9 ביוני 2022)
תמונה אופיינית במבצע התיוג לקראת נאום נצראללה ב-9 ביוני (חשבון הטוויטר של איאת דאע’ר, 9 ביוני 2022)
  • גורמים שונים בלבנון התייחסו אף הם לסוגיית חיפוש הגז (אתר אלעאלם, 8 – 10 ביוני 2022). להלן כמה דוגמאות:
    • התאחדות חכמי הדת של לבנון הדגישה שהישות הישראלית מבינה רק את שפת הכח וקראה למדינה לתקן את צו 6433 ולהתחיל לחפש נפט וגז בשדות שאינם במחלוקת.
    • חבר סיעת הפיתוח והשחרור (נציגות תנועת אמל בפרלמנט) האני קביסי אמר שההתנגדות, שידעה כיצד לשחרר את האדמה, יודעת היטב כיצד להגן על האוצרות של לבנון ולשמור על זכויותיה.
    • יו”ר המרכז הערבי-הבינלאומי לקשרים וערבות הדדית, מען בשור, קרא לבכירים יוונים לעשות מהלך פוליטי, עממי ותקשורתי ביוון במטרה ללחוץ על החברה היוונית שמפעילה את הספינה, להסיג אותה משדה “כריש”. יוון זימנה את הנציגה הדיפלומטית הלבנונית הבכירה במדינה והודיעה לה שהספינה שנמצאת בשדה “כריש”, איננה בבעלות המדינה היוונית (חשבון הטוויטר של יונס אלזעתרי, 10 ביוני 2022).
פלסטינים בלבנון
  • ארגונים פלסטיניים שונים ארגנו צעדות ועצרות הזדהות במחנות הפלסטיניים בלבנון, במקביל לצעדת הדגלים בירושלים. צעדות התקיימו, בין היתר, בעיר צידון (ביוזמת המפלגה הדמוקרטית העממית) ובמחנות הפליטים אלג’ליל בבעלבכ, עין אלחלוה בצידון ואלרשידיה ואלברג’ אלשמאלי בצור (ביוזמת ארגונים שונים) (אתר אלעאלם, פורטל הפליטים הפלסטינים ואתר החזית העממית לשחרור פלסטין בלבנון, 29 – 30 2022).
  • החזית העממית לשחרור פלסטין בלבנון ציינה את יום השנה ה-50 לפיגוע בנמל התעופה בלוד, בהנחת זרי פרחים על קברי השהידים היפנים בבית הקברות של שהידי המהפכה הפלסטינית בכיכר שאתילא, בירות (אתר החזית העממית לשחרור פלסטין בלבנון, 30 במאי 2022). בין מניחי הזרים, קוזו אוקמוטו אחד ממבצעי הפיגוע.
פעילי החזית העממית, ביניהם קוזו אוקמוטו, בטקס הנחת הזרים (אתר "אלהדף", 30 במאי 2022)
פעילי החזית העממית, ביניהם קוזו אוקמוטו, בטקס הנחת הזרים (אתר “אלהדף”, 30 במאי 2022)
  • משלחת של תושבי אזור אלהמשרי – אלמיה ומיה הודתה לאחראי אזור צידון בחזבאללה, זיד צ’אהר, על הסיוע של חזבאללה לפתרון הבעיה של הגעת מי שתייה לאזור. המשלחת דנה עם צ’אהר בדרכים לשיתוף פעולה ותיאום בין הצדדים בתחום החברתי, במטרה לעמוד לצד התושבים בתנאים קשים (אתר אלעהד, 1 ביוני 2022).
  • שני אירועים במחנה עין אלחלוה הסמוך לצידון, עשויים להעיד על מגמה של תסיסה עממית לאור העלייה ביוקר המחייה: ב-1 ביוני 2022 דווח כי בעלי הגנראטורים במחנה הודיעו על תחילת גביית דולר או סכום שווה ערך בלירות לפי שער ההמרה היומי, החל מהחודש הנוכחי. ההודעה עוררה גל של זעם בקרב תושבי המחנה. ב-3 ביוני 2022 נערכה במחנה הפגנה המונית, בדרישה מאונר”א לגבש תכנית הצלה דחופה למחנה ומהפלגים הפלסטיניים לסייע בעניין (פורטל הפליטים הפלסטינים, 1 ו-3 ביוני 2022). במחנה ברג’ אלשמאלי נערכה הפגנה דומה, בדרישה מאונר”א לתכנית חירום והצלה מקיפה ובהתנגדות לצמצום השירותים במחנה (פורטל הפליטים הפלסטינים, 6 ביוני 2022). ב-8 ביוני 2022 פרסמו תנועת חמאס והחזית העממית לשחרור פלסטין הודעת תמיכה באונר”א וקראו לפרלמנט הלבנוני לאשר זכויות אדם וזכויות סוציאליות לפלסטינים בלבנון (אתר חמאס, 8 ביוני 2022).
  • תנועת חמאס בלבנון הזמינה את הציבור לאירוע לכבוד יום השנה הארבעים לפלישה הישראלית ללבנון, לאות הוקרה על העמידה והאיתנה והקורבנות של מחנה ברג’ אלשמאלי, תחת הכותרת “יום הנאמנות להתנגדות ולשהידים”. האירוע התקיים ב-5 ביוני 2022 באולם מסגד אלצחאבי אלג’ליל אבי בן כעב במחנה ברג’ אלשמאלי (דף הפייסוק קול מחנה אלברג’ אלשמאלי לחדשות, 3 ביוני 2022).
פעילות איראן בסוריה
  • על פי דיווחי מתנגדי המשטר הסורי:
    • הכוחות הרוסיים הגבירו את הסיורים שלהם בדרעא, לאור ניסיון המיליציות האיראניות להרחיב את שטח השליטה שלהן בדרום סוריה תוך ניצול הסחת הדעת של מוסקבה במלחמה באוקראינה (אלמשרק, 31 במאי 2022).
    • המיליציות האיראניות בסוריה צוברות כוחות לאורך הגבול עם ירדן בדרום המדינה, כולל מאות פעילים מחזבאללה ומחטיבת אבו-אלפצ’ל אלעבאס שנעו מסביבת נמל התעופה הבינלאומי של דמשק לאזור סידה זינב, שם חולקו משימות ונשמעו נאומים של מפקדים איראנים, אל מוצבים חדשים בדרום סוריה. לטענת המקורות, לפני כמה ימים פרסו המיליציות פעילים בעמדות על הגבול עם ירדן, כשהם לבושים במדי צבא סוריה (אתר SYRIATV ואתר אלחאל, 3 ביוני 2022).
    • העיתון אלמדן ציטט מקור צבאי מהפלג מע’אויר אלת’ורה, שאמר שירדן ביקשה מארה”ב להקים קבוצות בתמיכתה ולהגביר את שיתוף הפעולה עם אחרות, במטרה להתמודד עם ההתפשטות האיראנית על הגבול הצפוני שלה עם סוריה. לדברי המקור, פגישות בנושא כבר נערכו בין נציגים אמריקניים למודיעין הירדני, כנראה בבסיס “אלתנף” של הקואליציה הבינלאומית במשולש הגבולות סוריה-ירדן-עיראק אתר בלדי ניוז, 6 ביוני 2022).

[1] להרחבה אודות "הפלוגות הלבנוניות להתנגדות לכיבוש", ראו מסמך מרכז המידע למודיעין ולטרור מ-7 ביוני 2008: "חזבאללה ערך לאחרונה תרגיל צבאי במהלכו בוצעה הסתערות לעבר גבעה המדמה מוצב צהל"
[2] להרחבה אודות האגודה הלבנונית לאמנויות רסאלאת, ראו מסמך מרכז המידע מ-1 באוגוסט 2019: "אמנות ותרבות ככלים לאינדוקטרינציה בידי חזבאללה"