עיקרים
- כוחות צה”ל המשיכו לפעול נגד מאמצי ההתעצמות של חזבאללה ונגד נוכחות הארגון בדרום לבנון, בניגוד להבנות הסכם הפסקת האש. סוכל מפקד מערך ההגנה האווירית של יחידת אזורית בארגון והותקפו תשתיות של יחידת רצ’ואן בדרום לבנון.
- בכירי הממשל בלבנון ובכירי חזבאללה קראו להפעיל לחץ בינלאומי על ישראל לסגת מחמש הנקודות בלבנון בהן נמצא צה”ל.
- בממשל הלבנוני שללו את האפשרות שהשיחות המתקיימות בוועדה המפקחת ליישום הסכם הפסקת האש יהיו מסגרת אפשרית לדיוני המשך לקראת נורמליזציה אפשרית בין לבנון לישראל.
- חילופי אש עם נפגעים בגבול סוריה לבנון. הממשל הסורי החדש האשים את חזבאללה בפגיעה בחייליו, בחזבאללה הכחישו.
- ביקורת בלבנון על אי פירוק חזבאללה מנשקו.
- מינויים לתפקידי מפתח בכוחות הביטחון בלבנון בהם מפקד צבא ולראש מנהלת הביטחון הכללי.
יישום הבנות הפסקת האש
פעילות צה”ל
- בשבוע האחרון, נמשכה פעילות צה”ל נגד ניסיונות ההתעצמות של חזבאללה ונגד פעילותו בדרום לבנון, בניגוד להסכם הפסקת האש שאסר על נוכחות הארגון מדרום לנהר הליטאני. בין השאר, תקף צה”ל אתרים של אמצעי לחימה ומשגרי רקטות, כולל אתר לייצור ואחסון אמצעי לחימה אסטרטגיים של חזבאללה במרחב הבקעא בלבנון, פעילי טרור שטיפלו באמצעי לחימה באזור פרעון בדרום לבנון, תקף מפקדה של כוח רצ’ואן ומבנים בשימוש חזבאללה ביארון ובכפר כלא שבדרום לבנון וסיכל את חסן עבאס עזאלדין, אחראי מערך ההגנה האווירית ביחידה האזורית ׳בדר׳ של חזבאללה (מצפון לליטני). דווח על ארבעה פעילי חזבאללה הרוגים ומספר פצועים (דובר צה”ל, 10-17 במרץ 2025).

צה”ל תקף שני כלי רכב עם פעילי חזבאללה שפעלו בניגוד להסכם הפסקת האש. מימין: פגיעה בבורג’ אלמלוכ. משמאל: בכפר יעטר (אלמיאדין, 15-16 במרץ 2025)
- ב- 16 במרץ 2025 זוהתה פגיעת ברכב במושב אביבים כתוצאה מירי. צה”ל הגיב באש, לעבר עינתא שבקרבת בינת ג’ביל. דווח על שני הרוגים (דובר צה”ל, אלאח’באר, NBN, 16 במרץ 2025).
חזבאללה
- בכירים בחזבאללה המשיכו לדרוש מממשלת לבנון שתפעל נגד “ההפרות” הישראליות, ובראשן הנוכחות של כוחות צה”ל בחמש נקודות בדרום המדינה והמשך התקיפות האוויריות. כמו כן, איימו בארגון כי הם עלולים להתחיל בפעילות צבאית נגד כוחות צה”ל אם המדינה לא תמלא את תפקידה. להלן התבטאויות בולטות:
- חבר סיעת חזבאללה בפרלמנט, עלי פיאצ’, מסר כי התקיפה הישראלית בכביש ברג’ אלמלוכ בדרום לבנון כוונה נגד מטרות אזרחיות ומהווה חלק מהפעילות העוינת נגד תושבי לבנון. הוא ציין שישראל מפרה את החלטה 1701 ומקבלת תמיכה מארצות הברית. פיאצ’ קרא לממשלת לבנון לפעול בנחרצות להגנת התושבים (סוכנות הידיעות הלבנונית, 15 במרץ 2025).
- חבר הפרלמנט חסן פד’אללה נאם במסגרת טקס ההלוויה לפעילי הארגון במארון א-ראס ואמר כי הארגון “הפקיד בידי המדינה את האחריות להתמודד עם ההפרות וההתקפות הישראליות”. פד’אללה ציין כי הדרגים הגבוהים ביותר במדינה חייבים לקבל החלטות איך להתמודד עם ההתקפות הללו. הוא ציין כי “יש ניסיון אמריקני-ישראלי לגרור את לבנון להחלטות פוליטיות משמעותיות, שאינן עולות בקנה אחד עם המחיר והקורבנות ששילם העם הלבנוני” (אלמיאדין, 16 במרץ 2025).
- גורם פרלמנטרי בחזבאללה טוען כי ישנם אנשים בלבנון הנכנעים ללחצים ואיומים אמריקניים שלא לסייע או לתמוך בשיקום המדינה אלא אם חזבאללה יפורק מנשקו. לדבריו, בזמן שעל המדינה להתמודד עם הסכנות ולבלום פרויקטים זרים, כולל נורמליזציה עם ישראל, חזבאללה משאיר למדינה את ההגנה על אדמתה וזכויותיה. עם זאת, הוא מזהיר כי לסבלנות יש גבול ולא ניתן לפרק את חזבאללה מנשקו כל עוד הכיבוש והאיומים הישראליים נמשכים, וקרא לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל (אלערבי אלג’דיד, 14 במרץ 2025).
- סגן יו”ר המועצה המבצעת של חזבאללה, עלי דעמוש, אמר כי חזבאללה נחוש להשלים את מה שהתחיל מבחינת שיקום ותשלום פיצויים, שכן פרויקט השיקום הוא “חלק מההתנגדות לכיבוש”, אך הדגיש כי המאמצים של הארגון אינם פוטרים את המדינה מאחריותה (אלעהד, 14 במרץ 2025).
ממשל לבנון
- גורמי ממשל בלבנון, בהם הנשיא ויו”ר הפרלמנט, יצאו נגד המשך הנוכחות הישראלית בחמש נקודות בלבנון וקראו לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל לסגת משטח לבנון. להלן התבטאויות בולטות:
- נשיא לבנון, ג’וזף עון ,הצהיר שלבנון מחויבת להגן על המגוון הלבנוני ולשמור על אחדות המדינה. הוא הדגיש שיציבות ושגשוג לא יתאפשרו כל עוד הגבולות הדרומיים מתוחים וללא ערבויות בינלאומיות לביטחון. עוד הוסיף כי יש לפעול בשיתוף פעולה פנימי וחיצוני לשיקום המדינה ולפתיחת דף חדש באזור (אלנשרה, 15 במרץ 2025). בפגישתו עם יו”ר ועדת המעקב האחראית על יישום הפסקת האש בלבנון, ג’ספר ג’פרס, ביקש עון “ללחוץ על ישראל ליישם את ההסכם, לסגת מחמש הנקודות שבהן היא נוכחת בדרום לבנון ולהחזיר את השבויים הלבנונים” (חשבון X של לשכת הנשיאות של לבנון 14 במרץ 2025).
- סגן ראש ממשלת לבנון, טארק מתרי, אמר כי ישראל מפרה את הסכם הפסקת האש ואת החלטה 1701, והישארות צה”ל באדמת לבנון מעניקה תירוץ למי שרוצה להתנגד לכיבוש . זאת, בעוד שצבא לבנון פועל לפינוי מחסני חזבאללה מדרום לליטאני. מתרי הדגיש כי קיימת חשיבות עליונה לחיזוק צבא לבנון כהתניה לפירוק הנשק הבלתי חוקי. לדבריו, פירוק חזבאללה מנשקו יעלה בדיוני הממשלה, אך לא ניתן לקבוע לוח זמנים מסודר לפעולה בנושא. הוא הוסיף כי ישראל משתמשת בתירוצים ביטחוניים כדי להימנע מנסיגה מחמשת הנקודות השנויות במחלוקת (רשת אלחרה, 10 במרץ 2025).
- יו”ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, הצהיר שלבנון לא תיכנע ללחצים ותפעל להגן על ריבונותה ולשחרר את שטחיה מהכיבוש הישראלי. הוא הדגיש כי השמירה על לבנון ועל דרום לבנון היא אחריות לאומית שיש לגביה הסכמה רחבה (סוכנות הידיעות הלבנונית, 14 במרץ 2025).
- יו”ר הזרם הלאומי החופשי בלבנון, ג’בראן באסיל, ציין כי כיבוש שטחים נוספים של לבנון על ידי ישראל והשקט הבינלאומי סביב הנושא, כמו גם הקבלה הפנימית לכך, מהווים סיכון ללבנון. הוא הוסיף כי המדינה צריכה לשמור לעצמה את המונופול על הנשק ולהרחיב את סמכותה על שטחיה, אולם עליה גם לדעת איך להשתמש בנשק זה לטובת הגנה על לבנון (אלנשרה, 16 במרץ 2025).
- סגנית השליח המיוחד של נשיא ארה”ב לענייני שלום במזרח התיכון, מורגן אורטגוס, אמרה כי היא אופטימית לגבי מתווה לפתרון סוגיית חמש הנקודות השנויות במחלוקת. אורטגוס אמרה כי השמדת מתקני חזבאללה מדרום לליטאני היא חלק מההסכם, וכי יש לבנות מחדש את הדרום ולא את הארגון. עוד הוסיפה כי הם פועלים כדי בנות את יכולות צבא לבנון כדי שיוכל להיות השליט הבלעדי באזור (אלג’דיד, 11 במרץ 2025).
האפשרות לנורמליזציה בין ישראל ללבנון
- מורגן אורטגוס, טענה כי השיחות המתקיימות בסוגית יישום הפסקת האש בלבנון הן “סוג של מבוא למשא ומתן לבנוני- ישראלי, שנועד להביא להסכם נורמליזציה בין המדינות”. במערכת הפוליטית בלבנון שללו את האפשרות לשיחות נורמליזציה בין ישראל ללבנון וטענו כי השיחות המתקיימות בין הצדדים הן בנושאים ביטחוניים ויישום הפסקת האש ואינן עוסקות בתחום המדיני. להלן התבטאויות מרכזיות:
- “מקורות” מסרו כי נשיא לבנון, ג’וזף עון, הדגיש בפני האמריקנים, שאם ייפתח ערוץ בכל מה שקשור לחזית עם ישראל ונקודות המחלוקת הקשורות אליו, הדבר מצריך היוועצות עם ארגון חזבאללה וגורמים בולטים בלבנון. המקורות הבהירו, כי ישיבת הוועדה המפקחת על הפסקת האש בראס א-נאקורה נקבעה מראש, ובישיבה אושר לפתוח בערוץ משא ומתן לאחר שנוצרה תשתית לסוגיות הנוספות (אלאח’באר, 12 במרץ 2025).
- מקורות בלשכת נשיאות לבנון מסרו כי הקמת שלושת הוועדות לפתרון בעיות בין לבנון לישראל היא חלק מיישום החלטה 1701 . המקורות ציינו שאין כוונה להשתמש בוועדות לטובת משא ומתן ישיר עם ישראל. הם הדגישו כי הוועדות לא מהוות הקדמה לנורמליזציה אלא יטפלו בשאלות קיימות כמו השטחים שישראל כבשה בלבנון ועדיין מחזיקה בהם, המחלוקת בסימון והשבויים שבידי ישראל (אלמיאדין, 12 במרץ 2025).
- סגן ראש ממשלת לבנון, טארק מתרי, הכחיש את הטענות לפיהן לבנון קיבלה בקשה רשמית לחתום על הסכם שלום עם ישראל, ואמר שלא התקבל לחץ בנושא ואין תוכניות לחתימה על הסכם או המשך נוכחות הכיבוש בשטח לבנון. לסיכום, מתרי אמר כי תרחיש הוצאת חזבאללה מהפוליטיקה הלבנונית אינו תרחיש מציאותי כלל וכלל (רשת אלחרה, 10 במרץ 2025).
- “מקור לבנוני רשמי” מסר שהנורמליזציה עם ישראל אינה עומדת על הפרק. הוועדה שהוקמה לאחר הפסקת האש עוסקת בעניינים ביטחוניים ולא פוליטיים, ומתמקדת ביישום החלטה 1701. הוועדה מופקדת על פיקוח הנסיגה הישראלית מחמש נקודות גבול, הגדרת 13 נקודות שנויות במחלוקת ושחרור שבויים לבנונים שמוחזקים על ידי ישראל (אלשרק אלאוסט, 13 במרץ 2025).
- אבראהים אלאמין, עורך אלאח’באר, המקורב לחזבאללה, מתח ביקורת על ההחלטה לפתוח במשא-ומתן על שרטוט קו הגבול היבשתי בין ישראל ללבנון והרצון להקים שלוש קבוצות-עבודה משותפות בתיאום עם הוועדה האמריקנית-צרפתית המפקחת על יישומה של הפסקת-האש. אלאמין הבהיר כי אין צורך שלבנון תקבל את הנוסחה הזו כשהיא יודעת שזאת הונאה וכי “קבוצות העבודה” אינן אלא שם קוד ל”משא ומתן על נרמול היחסים”. אלאמין הדגיש, כי המשמעות של פתיחת הדלת למשא ומתן מראה, כי בלבנון יש מי שלא מכיר את ההיסטוריה ולא מכיר בסכנות הטמונות בצעד מהסוג הזה, וכי בתפקיד נושאי האחריות בלבנון נמצאים היום אנשים שצריכים להבין שהם יישאו באחריות לכל התוצאות ההרסניות מהדיון על נרמול היחסים, משום שישראל מעוניינת שלבנון תפרק את חזבאללה מנשקו בכוח, דבר שיביא למלחמת אזרחים, מה גם שלא קיים בלבנון כוח המסוגל לבצע משימה זו. עוד הזכיר אלאמין כי נשיא לבנון הבהיר לארה”ב לאחר הפסקת האש, שאין לצפות ממנו לבצע את מה שארצות הברית וישראל לא הצליחו לבצע נגד חזבאללה (אלאח’באר, 12 במרץ 2025).
- סגן יו”ר המועצה המבצעת של חזבאללה, עלי דעמוש, מסר כי העם הלבנוני דוחה את הנורמליזציה וכי זוהי חובתה של המדינה להגן מפני סכנות הנורמליזציה ומפני “שאיפותיו של האויב, שמנסה יחד עם ארה”ב, לדחוף למשא ומתן ישיר, ולקשר בין שיקום ותמיכה כלכלית חיצונית, לתנאים פוליטיים” (אלעהד, 14 במרץ 2025).
חזבאללה
- אתר החדשות הלבנוני, אח’באר אלבלד, דיווח כי פורסם ברשתות החברתיות כי כבר מספר ימים מועברים ארגזים של תחמושת ואמל”ח ממחסן שבבניין באזור ריאק שבאלבקאע שהופצץ בקיץ האחרון וחזבאללה הכחיש כי היה בו אמל”ח. כמו כן, נמסר כי הארגזים מועברים למקום לא ידוע, באופן גלוי, ולאור יום. עוד נמסר באתר כי הפעילות העלתה שאלות באזור, בנוגע ליכולת של הארגון לעשות זאת ללא התערבות של כוחות הביטחון במדינה, נוכח הסכם הפסקת האש וההתחייבות של הממשלה להחרים את הנשק הבלתי חוקי וליצור מונופול של כוחות הביטחון על הנשק במדינה (אלאח’באר אלבלד, 11 במרץ 2025).

פעילי חזבאללה מפנים ארגזי תחמושת מאתר שהופצץ ע”י צה”ל במהלך המלחמה (אלאח’באר אלבלד, 11 במרץ 2025)
- עורך אלאח’באר, אברהים אל אמין, המקורב לחזבאללה, טען במאמר מערכת נרחב, כי כל ניסיון לפרק את “ההתנגדות” בכוח יוביל למלחמת אזרחים, וכי אין בלבנון כוח שיוכל לבצע משימה שכזאת. הוא קרא ליציאה מיידית של ישראל מלבנון, וזאת לאור העובדה שהנקודות שבהן צה”ל נמצא, נלקחו בכוח. אלאמין הצביע על חולשתם של הנשיא עון, ראש הממשלה, סלאם, ומפקדי צבא לבנון, שמאפשרים את השליטה מרחוק של ארצות הברית בתהליך קבלת ההחלטות בלבנון. הדגיש כי ארצות הברית פועלת כרצונה באמצעות וועדת הפיקוח , ולדעתו היא לא הייתה פועלת כך, לולא הבינה שאין בלבנון מישהו שיעצור אותה ואת תכתיביה. לטענתו האחראים הישירים למצב הם הנשיא עון, וראש הממשלה.
- גורם בחזבאללה טען כי ישנם אנשים בלבנון הנכנעים ללחצים ואיומים אמריקניים שלא לסייע או לתמוך בשיקום המדינה אלא אם חזבאללה יפורק מנשקו. לדבריו, בזמן שעל המדינה להתמודד עם הסכנות ולבלום פרויקטים זרים, כולל נורמליזציה עם ישראל, חזבאללה משאיר למדינה את ההגנה על אדמתה וזכויותיה. עם זאת, הוא מזהיר כי לסבלנות יש גבול ולא ניתן לפרוק את חזבאללה מנשקו כל עוד הכיבוש והאיומים הישראליים נמשכים, וקרא לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל (אלערבי אלג’דיד, 14 במרץ 2025).
- סגן יו”ר המועצה המבצעת של חזבאללה, עלי דעמוש, אמר כי חזבאללה נחוש להשלים את מה שהתחיל מבחינת שיקום ותשלום פיצויים, שכן פרויקט השיקום הוא “חלק מההתנגדות לכיבוש”, אך הדגיש כי המאמצים של הארגון אינם פוטרים את המדינה מאחריותה (אלעהד, 14 במרץ 2025).
- ב-16 במרץ 2025 נערך בעיירה מארון א-ראס בדרום לבנון, טקס קבורה ל-20 פעילי חזבאללה שנהרגו במהלך המלחמה. הטקס כלל נאום של חבר הפרלמנט מטעם סיעת ההתנגדות, חסן פצ’לאללה (אלמיאדין, 16 במרץ 2025).
- חבר סיעת חזבאללה בפרלמנט, חסן עז אלדין אמר כי הארגון לא יאפשר לישראל לכפות עליו ועל לבנון תנאים חדשים ותפקידה של הממשלה לדאוג שהדברים לא יישארו כפי שהם (סוכנות הידיעות הלבנונית, 17 במרץ 2025).
ביקורת נגד חזבאללה
- חברי פרלמנט ממפלגות המתנגדות לחזבאללה, בדגש על מפלגת הכוחות הלאומיים (כח”ל) מתחו ביקורת נגד חזבאללה ואמרו כי הם דורשים לוח זמנים לפירוק חזבאללה מנשקו. ראש ממשלת לבנון, נואף סלאם, הבטיח לדון בנושא, במסגרת המועצה העליונה להגנה (אלחדת’ , 14 במרץ 2025).
- שר החוץ הלבנוני, יוסף רג’י, טען כי רצון חזבאללה לחזור להתנגדות הביאם למצב הנוכחי. לדבריו, אם ההתנגדות לא הצליחה בעבר למנוע מישראל להפר את ריבונות לבנון, היא לא תצליח כיום. רג’י ציין כי האופציה היחידה היא לתת למדינה לתפקד למרות ההסתה שמתנהלת בדבר האפשרות של החזרה למלחמת אזרחים. ישראל מצדיקה את נוכחותה בנקודות בשליטתה עד שחזבאללה יתפרק מנשקו. חזבאללה מצדיק את חזרתו להתנגדות בשל המשך הכיבוש. רג’י קורא למדינה לעמוד בהתחייבות שנתנה, וללחוץ על ישראל באמצעות מאמצים דיפלומטיים מול מדינות אחרות ליישם את ההסכם ולסגת מלבנון. עם זאת הדגיש את החשיבות של תקשורת עם חזבאללה כדי לשתף פעולה עם הממשלה ולהקל על הפסקת האש (אלנהאר, 12 במרץ 2025).

ארונות הקבורה של פעילי חזבאללה בטקס הקבורה במארון א-ראס (אלמיאדין, 16 במרץ 2025)
פנים וממשל לבנון
צבא לבנון
- ממשלת לבנון אישרה מספר מינויים ביטחוניים בהם, רודולף היכל שמונה למפקד צבא לבנון, וחסן שקיר שמונה למנהל של הבטחון הכללי. עוד נמסר כי הממשלה אישרה גיוס של 4,500 חיילים לצבא לבנון (אלג’דיד, 13 במרץ 2025).
- מפקד צבא לבנון החדש, רודולף היכל, הצהיר כי בפני לבנון ניצבים אתגרים היסטוריים שהם גם האתגרים כיום ובראשם האיומים וההתקפות מצד ישראל ואחריות הצבא בשלב זה חשובה ביותר כדי ליישם את החלטה 1701 (סוכנות הידיעות הלבנונית, 17 במרץ 2025).

נשיא לבנון, ג’וזף עון, מעניק את הדרגות למפקד מבא לבנון החדש, רודולף היכל (חשבון הX של נשיאות לבנון, 13 במרץ 2025)
חילופי אש בגבול סוריה לבנון
- משרד ההגנה הסורי דיווח כי חמושים של ארגון חזבאללה חצו את הגבול באזור פריפריית חמץ והרגו שלושה אנשי כוחות הביטחון. גורמים בלבנון טענו שהחמושים חדרו לשטח לבנון ולכן נורו, ואילו הסורים טענו שהם נהרגו בשטח סוריה ונאמני חזבאללה חטפו את גופותיהם לשטח לבנון. בנוסף, דווח כי צבא סוריה נערך לגייס כוחות לגבול עם לבנון בעקבות האירוע (אלג’זירה ואלערבייה, 16 במרץ 2025).
- בלבנון דווח על נפגעים מהירי, בהם ילד מאל-קסר שנהרג וארבעה פצועים באזור אל-בקאע, כמו כן נמסר כי תושבים באזור נאלצו לברוח בעקבות הירי (אלמיאדין, 16 במרץ 2025).
- חזבאללה הכחיש את הדיווחים ברשתות החברתיות על מעורבות הארגון באירועים שהתרחשו בגבול סוריה-לבנון והדגיש כי לארגון אין קשר לאירועים המתרחשים בשטח סוריה”. (תיק הרשתות החברתיות של חזבאללה “סימיא”, 16 במרץ 2025).
- מספר כלי תקשורת וערוצי מדיה חברתית פרסמו סרטונים בהם ניתן לראות את הכוחות הסורים משגרים רקטות לעבר שטח לבנון. אתר המזוהה עם המיליציות הפרו איראניות בעיראק פרסם תיעוד מתקיפות של כוחות סוריים נגד כפרים לבנוניים בקרבת הגבול לכאורה.
התבטאויות נוספות
- מנהיג העדה הדרוזית בלבנון, וליד ג’נבלאט, הדגיש בטקס ציון יום השנה לרצח אביו, כמאל ג’נבלאט, את “החשיבות של שחרור דרום לבנון מהכיבוש הישראלי, השלמת תיחום הגבולות ושיקום הדרום ואזורים אחרים שנפגעו”. כמו כן, הוא קרא לשיקום יחסי לבנון-סוריה על יסודות חדשים. הוא קרא לבני העדה הדרוזית “לשמור על זהותם הערבית ולהיזהר מההסתננות הציונית המבקשת להפוך אותם לכוח חזק ולחלק את סוריה” (אלנשרה, 16 במרץ 2025).
- יו”ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, פרסם גם הוא הצהרה לציון יום השנה ומסר כי “העמדות האיתנות הן שמאחדות את הלבנונים בהגנה על זכויותיהם הלאומיות”. הוא התייחס “לשלב הקשה שעובר האזור הערבי” וקרא לבני העדה הדרוזית “להדגיש את עמדותיהם האיתנות ולדבוק בהשתייכותם הערבית והאסלאמית, להיות חלק מהמדינה בסוריה ולבנון, להישאר תמיד לצד פלסטין וסוגייתה הצודקת ולא ליפול במלכודות האויב” (אלעהד, 16 במרץ 2025).

מימין לשמאל: ראש ממשלת לבנון ,סאלם, המופתי הסוני ,דריאן, נשיא לבנון, עון, ויו”ר הפרלמנט, ברי בסעודת “אפטאר” חגיגית באירוח המופתי (אלנשרה, 15 במרץ 2025)

כוחות של הצבא הסורי משגרים רקטות לעבר לבנון באזור אל קוסייר אשר בגבול סוריה-לבנון. ערוץ הטלגרם צאברין ניוז , 16 במרץ 2025)
שיקום לבנון
- נשיא לבנון, ג’וזף עון, נועד עם משלחת מטעם קרן המטבע הבינ”ל, ודן עימה בפיתוח תוכנית כלכלית שתסייע ללבנון להתגבר על המשברים במדינה. עון הדגיש כי “לבנון מחויבת להמשיך ליישם את הרפורמות”. (אלנהאר, 12 במרץ 2025)

נשיא לבנון נועד עם משלחת מטעם קרן המטבע הבינ”ל; (אלנהאר, 12 במרץ 2025)
- הבנק העולמי הודיע כי הנזקים הישירים והעקיפים, שנגרמו למשק האנרגיה וייצור החשמל בלבנון, הינם בגובה של 307 מיליון דולר, מתוכם נזקים ישירים בגובה 98 מיליון דולר ברשת החשמל ותחנות ונזקים עקיפים בגובה 209 מיליון דולר. הנזקים הגדולים ביותר נגרמו בדרום לבנון. בנוסף לכך, צוין כי הערכת עלות השבת משק החשמל לפעילות הינה בגובה של 147 מיליון דולר (אלאח’באר, 17 במרץ 2025).
