מבט לטרור ולסכסוך הישראלי-פלסטיני (16-9 ביוני 2026)

כרטיס אדום לתקיפות (דף הפייסבוק של עלאא' אללקטה, 16 ביוני 2026)

כרטיס אדום לתקיפות (דף הפייסבוק של עלאא' אללקטה, 16 ביוני 2026)

הכיבוש דורש את פירוק הנשק

הכיבוש דורש את פירוק הנשק" (דף הפיסבוק של עלאא' אללקטה, 11 ביוני 2026).

"הצילו את ילדינו מהתייבשות": עצרת מחאה במואצי ח'אן יונס בקריאה לעזרה מפני סכנת הצמא ומחסור במים (ערוץ הטלגרם של העיתונאי מהנד קשטה, 9 ביוני 2026)

כלי רכב שנשרפו בכפר ג'ת. (דף הפיסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026)

כלי רכב שנשרפו בכפר ג'ת. (דף הפיסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026)

ביקורת על העולם הצופה במונדיאל ומתעלם מ

ביקורת על העולם הצופה במונדיאל ומתעלם מ"פשעי ישראל" בעזה ולבנון (קריקטורה של קרלוס לטוף דף הפיסבוק MondoWeiss , 12 ביוני 2026)

מגמות
  • חמאס והפלגים ממשיכים לקשור את סוגיית פירוק הנשק עם נסיגה ישראלית.
  • מאמץ של חמאס לבסס את המשילות הביטחונית ברצועה מול פעילות המיליציות והסיכולים הישראליים.
  • מתח בין חמאס לבין הרשות הפלסטינית בשל פעילות מנגנוני הביטחון והבחירות הכלליות.
  • נמשך הטרור היהודי ביהודה ושומרון.

 

  • כוחות צה”ל המשיכו בפעילות בתחומי “הקו הצהוב” ובאזורים נוספים ברצועת עזה, השמידו מחסני אמצעי לחימה של חמאס וסיכלו מחבלים שהיוו איום.
  • הפלסטינים טענו כי צה”ל פרסם הוראות פינוי נרחבות לצורך פיצוץ מבנים והזיז את גבולות “הקו הצהוב”.
  • חמאס העבירה את תגובת הפלגים החמושים ל”מפת הדרכים” על המשך יישום הפסקת האש, לפיה לא תהיה התקדמות לפירוק הנשק לפני שישראל תשלים את כל מחויבויותיה במסגרת השלב הראשון, כולל פירוק המיליציות מתנגדות חמאס, ותסיג את כוחותיה מהרצועה. הנציג העליון של “מועצת השלום” מלדנוב הביע תסכול מהתגובה.
  • “ביטחון ההתנגדות” של חמאס הודיע על הוצאה להורג של “משתפי פעולה עם ישראל” שסייעו לכאורה לסיכול פלסטינים ופעילי “התנגדות” ועל מעצר “סוכנים” שנטען כי הודו שניסו ליצור כאוס ברצועה. ועדת חקירה עצמאית של האו”ם האשימה את חמאס בביצוע פשעי מלחמה ובהפרות קשות של זכויות אדם.
  • חמאס בירכה על השגת הסכם ההבנות בין איראן לבין ארה”ב. משלחת בכירה של חמאס ביקרה ברוסיה.
  • הרשויות בגרמניה חשפו סרטון שהצביע לכאורה על כוונת תא טרור של חמאס לבצע פיגוע ביום השנה למתקפת ה-7 באוקטובר 2023.
  • כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול טרור ביהודה ושומרון, קצין צה”ל נפצע קשה בהתפוצצות מטען בג’נין.
  • יו”ר התאחדות הכדורגל הפלסטינית ובכיר פתח, ג’בריל רג’וב, לא קיבל אשרת כניסה למשחקי המונדיאל בקנדה וארה”ב.
פעילות כוחות צה”ל ברצועה
  • כוחות צה”ל המשיכו בפעילות בתחומי “הקו הצהוב” ובאזורים נוספים ברצועת עזה, במסגרתה הושמדו מחסני אמצעי לחימה של חמאס שהכילו משגרים, פצצות מרגמה, רקטות RPG, מטעני נפץ וציוד לחימה נוסף. כמו כן, סוכלו מחבלים ומפקדי שטח מחמאס ומהג’האד האסלאמי בפלסטין (הגא”פ) שתכננו לפגוע בכוחות צה”ל ושני בכירים בתשתית להעברת כספים לחמאס (דובר צה”ל, 16-9 ביוני 2026).
  • דווח כי בין שעות הבוקר של ה-9 ביוני לשעות אחר הצהריים של ה-11 ביוני 2026, השהה צה”ל את פעילותו הצבאית בעקבות לחץ מצד המתווכות, הממשל האמריקאי ו”מועצת השלום”, במטרה לאפשר התקדמות בשיחות על הסכם הפסקת האש בקהיר (אלשרק אלאוסט, 12 ביוני 2026).
  • נטען כי כוחות צה”ל הפציצו מבנים במחנה הפליטים אלמע’אזי ובאזור בית החולים “שהדאא’ אלאקצא” בדיר אלבלח, לאחר שתושבי האזורים קיבלו שיחות טלפון שבהן נדרשו להתפנות. בעקבות זאת נרשמה עזיבה של עשרות משפחות פלסטיניות (אלשרק אלאוסט, 12 ביוני 2026; המרכז הפלסטיני לזכויות האדם, 13 ביוני 2026). מנכ”ל לשכת ההסברה הממשלתית של חמאס ברצועה, אסמאעיל אלת’ואבתה, מסר בתגובה כי חלה עלייה ניכרת בהפצצות על דירות מגורים, במיוחד בעיר עזה, וכי בתקופה האחרונה הופצצו יותר מחמישים דירות מאוכלסות בתושבים ועקורים (צפא, 11 ביוני 2026). בהקשר זה, דווח על עלייה משמעותית בפיצוץ והרס של בתים, מתקנים אזרחיים ותשתיות שנותרו בתחומי “הקו הצהוב”, בדגש על מרכז ג’באליא ושכונת אלתפאח בעזה (המרכז הפלסטיני לזכויות האדם, 13 ביוני 2026; אלאיאם, 14 ביוני 2026).
כרטיס אדום לתקיפות (דף הפייסבוק של עלאא' אללקטה, 16 ביוני 2026)
כרטיס אדום לתקיפות (דף הפייסבוק של עלאא’ אללקטה, 16 ביוני 2026)
  • לפי דיווחים פלסטיניים, כוחות צה”ל הזיזו את קוביות הבטון של “הקו הצהוב” בשכונת אלתפאח, במזרח העיר עזה, על פני 300 מטר, למרחק של יותר ממאה מטרים מערבה (המרכז הפלסטיני לזכויות האדם, 13 ביוני 2026). בתגובה, דובר חמאס, חאזם קאסם, האשים כי הזזת “הקו הצהוב”, יחד עם ההפצצות ו”העקירה” , מהוות “הפרה בוטה” של ​​הסכם הפסקת האש. לדבריו, מדובר ביישום האיומים שהשמיע ראש הממשלה נתניהו להגדיל את היקף השליטה של ישראל ברצועת עזה, על רקע שתיקת “מועצת השלום” והנציג העליון שלה, ניקולאי מלדנוב, וחוסר היכולת של המדינות המתווכות והערבות למנוע “הפרה” חדשה זו. הוא הוסיף כי “ההפרות” משקפות את אי רצונה של ישראל ליישם את הסכם הפסקת האש ורצונה לפוצץ את מסלול המשא ומתן ולהמשיך בהסלמה משיקולים פוליטיים ואלקטורליים (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 12 ביוני 2026).
  • חמאס הודיעה כי ב-13 ביוני 2026, היא העבירה את תגובת הפלגים הפלסטיניים ל”מפת הדרכים” שהציג הנציג העליון של “מועצת השלום”, ניקולאי מלדנוב, לגבי יישום השלב השני של הסכם הפסקת האש. בהודעה צוין כי התשובה ניתנה אחרי שחמאס, הפלגים והמדינות המתווכות קיימו מספר פגישות בקהיר שהביאו לגיבוש העמדה “הלאומית” המאוחדת. בחמאס הוסיפו כי הם דנו ב”מפת הדרכים” באופן “אחראי וחיובי” והדגישו את הצורך ליישם את כל פרטי השלב הראשון, ובמיוחד הפרוטוקול ההומניטרי וסיום כל סוגי “התוקפנות” כלפי הפלסטינים, וכן את הצורך בכניסת הוועדה הפלסטינית לניהול הרצועה, השלמת הנסיגה “הציונית” מהרצועה, השיקום וקידום השאיפה להקמת מדינה והגשמה עצמית של הפלסטינים. עוד מסרו בחמאס כי המשלחת מטעמם תמשיך בשיחות בקהיר כדי לקדם את יישום ההסכמות (ערוץ הטלגרם של חמאס, 14 ביוני 2026).
  • “מקור מקורב למלדנוב” מסר כי הוא קיבל את תשובת הפלגים מנציג מצרי וכי הנציג העליון הביע “תסכול” מהתגובה, במיוחד בכל הנגע לסעיף 8 ב”מפת הדרכים” על “הגבלת כלי הנשק ואחסונם”. לדבריו, הביקורת של מלדנוב מתמקדת בכך שאין התייחסות ישירה לסוגיית התשתיות הצבאיות, לכלי הנשק האישיים ולגורלם. “מקורות המקורבים לפלגים” ציינו כי המתווכות ניסו לשכנע את הפלגים לבצע תיקון בהקשר של המונח “תשתיות”, אולם לא הושגו הסכמות לגבי מה נמצא תחת “תשתיות” ומה המשמעות של זה מבחינת ריבוי הכלים (מנהרות, סדנאות ייצור אמצעי לחימה ועוד), ולכן הוחלט לדחות את הדיון בנושא. בשל כך, “מקורות בפלגים” העריכו כי עמדת מלדנוב, וכנראה גם עמדת ישראל, היא לפתור את המחלוקת סביב סעיף 8 לפני שאפשר יהיה להתקדם להסכם על שאר הסוגיות (אלשרק אלאוסט, 15 ביוני 2026).
  • “מקורות” מסרו כי הפלגים הסכימו על עיקרון “רשות אחת, חוק אחד, נשק אחד״, והדגישו כי השגת מטרה זו צריכה להתבצע במסגרת קונצנזוס לאומי. לפי הדיווח, הפלגים הדגישו בתשובתם למתווכות כי תהליך איסוף הנשק לא יתבצע עד לאחר השלמת השלב הראשון של ההסכם, אשר כולל פירוק מיליציות הנתמכות על ידי ישראל, יצירת תנאים ביטחוניים מתאימים ולאפשר לוועדה לניהול רצועת עזה לבצע את עבודתה. לדברי “המקורות”, הוועדה המנהלת תהיה הגורם האחראי על הטיפול בסוגיית “הנשק האישי”, על רישומו ועל הענקת רישיונות, הטיפול בנשק ללא רישוי יתבצע באמצעות מנגנונים אזרחיים הדרגתיים, כולל תוכניות תשלום תמורת מסירת הנשק וחבילות סיוע סוציאליות. נוסף על כך, הפלגים הביעו הסכמה לפריסת כוח הייצוב הבינלאומי, אך הבהירו כי אינו צריך להיות בעל סמכויות ביטחוניות או סמכויות שיטור ברצועה (ערוץ הטלגרם הנא אלחקיקה, 15 ביוני 2026).
  • “מקורות המודעים לפרטי תגובת חמאס והפלגים” ציינו כי ליבת הקונצנזוס היא החיבור של המעבר בין השלב הראשון לשלב השני עם ההיקף של יישום ההסכם מצד ישראל, ולכן סוגיית נשק “ההתנגדות” תלויה בנסיגה ישראלית מלאה מהרצועה. בהקשר זה, נאמר בתגובת חמאס והפלגים כי הם מסכימים למסירה הדרגתית של כלי הנשק לאורך תקופה של שישה חודשים, במקביל לנסיגה ישראלית מהשטחים הכבושים ברצועה, כאשר “ועדה פלסטינית” שתורכב מנציגי הפלגים תבצע את המשימה וכלי הנשק יישארו תחת הפיקוח של “רשות פלסטינית מקומית”. לפי “מקורות”, אין התנגדות מצד הפלגים שהוועדה לניהול הרצועה תבצע את החרמת הנשק והפיקוח עליו, אולם הם דחו באופן מוחלט את הפירוק “בהתאם לחזון הישראלי”. נוסף על כך, הפלגים גם לא הביעו התנגדות שיהיה תיאום מול כוח הייצוב הבינלאומי, אולם הדבר עדיין מצריך אישור מצד ישראל (אלאח’באר, 16 ביוני 2026).
  • “מקור באחד הפלגים” מסר כי גם נושא העובדים הממשלתיים בעזה עלה במהלך סבב השיחות, והסעיף הנוגע אליו תוקן והושגה הסכמה בעניינו כך שהנוסח המדבר על כך שהעובדים יעברו “בדיקה ביטחונית” הוחלף בניסוח אחר הקובע כי הם יעברו “בדיקה מקצועית” הכוללת את מידת הצורך בהם בתפקידיהם הנוכחיים או העברתם לתפקידים אחרים, בעוד שעובדים שאינם כשירים יוצאו לגמלאות עם מתן פנסיה (אלערבי אלג’דיד, 13 ביוני 2026).
הכיבוש דורש את פירוק הנשק" (דף הפיסבוק של עלאא' אללקטה, 11 ביוני 2026).
“הכיבוש דורש את פירוק הנשק” (דף הפייסבוק של עלאא’ אללקטה, 11 ביוני 2026).
  • דובר חמאס, חאזם קאסם, תקף את הערוצים הערביים שלטענתו מסקרים את שיחות קהיר באופן שמפעיל לחץ על הצד הפלסטיני ומטיל עליו את האחריות לעיכוב, במקום להדגיש כי הסיבה היא, לטענתו, התעקשות ישראל, הגיבוי האמריקאי וזלזול שני הצדדים במאמצי המתווכות. בהמשך, הוא דחה הערכות או ציפיות לנפילת חמאס, וטען כי מי שמסתמך על הבטחות ישראל יתאכזב, משום שהתנועה, לדבריו, תישאר מושרשת יותר בקרב הציבור הפלסטיני ותמשיך ליהנות מנאמנותו (ערוץ הטלגרם של חאזם קאסם, 11 ביוני 2026).
המצב ההומניטרי ברצועת עזה
  • המשרד לפיתוח חברתי ברשות הפלסטינית הזהיר מפני החמרת האתגרים הקשורים בביטחון התזונתי ברצועת עזה, לאור הירידה המתמשכת בכמויות הקמח ומוצרי המזון הבסיסיים הנכנסות לרצועה. לפי המשרד, הנתונים מצביעים על ירידה בכמות הקמח הזמינה לכ-200 טון ביום, בעוד שהצרכים היומיים מוערכים בלפחות 450 טון. בנוסף, מספר מאפיות ומטבחים קהילתיים מתמודדים עם אתגרים הולכים וגדלים להמשיך להעניק שירותים עקב מחסור במימון, משאבים מוגבלים וחוסר בדלק ובחומרי תפעול הדרושים להמשך פעילותם. המשרד הזהיר כי המשך התנאים הללו עלול להפחית את כמויות הלחם והמזון המסופקות למשפחות, במיוחד לאור העובדה שמספר רב של תושבים מסתמכים על הסיוע ההומניטרי כמקור מזון עיקרי (דף הפייסבוק של המשרד לפיתוח חברתי ברשות, 10 ביוני 2026).
  • המהנדס מחמד עבוד, שמופקד על משרד העבודות הציבוריות והשיכון של חמאס ברצועת עזה, עדכן כי כ-410 אלף יחידות דיור ברצועה נהרסו לחלוטין ואינן ראויות למגורים, וכי מאות יחידות דיור מסווגות כמסוכנות עקב אפשרות לקריסה או הימצאותם של גושי בטון תלויים המהווים איום ישיר על תושבים ועוברי אורח. עבוד הוסיף כי יש מעל 350 אלף משפחות עקורות, לאור חוסר במרכזי מקלט והצטמצמות השטח הזמין לתושבים עקב ההרחבה המתמשכת של “הקו הצהוב”. לדבריו, כ-200 מרכזי מקלט זקוקים לשיקום ושיפוץ כדי שיוכלו לקלוט עקורים ולספק להם את צרכי המחיה המינימליים. עבוד גם ציין שכמות ההריסות שהצטברה ברחבי רצועת עזה מוערכת בכ-60 מיליון טון, דבר שמהווה אתגר משמעותי בפני מאמצי השיקום (רדיו אלעלם ודף הפייסבוק של משרד העבודות הציבוריות והשיכון ברשות, 11 ביוני 2026).
  • באזור פש פרש שבמואצי בח׳אן יונס התקיימה עצרת מחאה מול מחסני חלוקת הסיוע של ארגון הסיוע הקתולי CRS במחאה על כך שאזורם לא נכלל באזורי חלוקת חבילות הסיוע של הארגון, בניגוד לאזורי עקורים אחרים באזור, וזאת על אף שמחסני הארגון נמצאים באזור פש פרש עצמו. התושבים דרשו לבחון את טענותיהם ולספק להם סיוע (ערוץ הטלגרם אלמתקדמון, 9 ביוני 2026). במקביל להפגנה זו, נערכה הפגנה של מבוגרים וילדים בקריאה לעזרה לנוכח המחסור במים וסכנת הצמא ( ערוץ הטלגרם של העיתונאי מהנד קשטה, 9 ביוני 2026).
"הצילו את ילדינו מהתייבשות": עצרת מחאה במואצי ח'אן יונס בקריאה לעזרה מפני סכנת הצמא ומחסור במים (ערוץ הטלגרם של העיתונאי מהנד קשטה, 9 ביוני 2026)
“הצילו את ילדינו מהתייבשות”: עצרת מחאה במואצי ח’אן יונס בקריאה לעזרה מפני סכנת הצמא ומחסור במים (ערוץ הטלגרם של העיתונאי מהנד קשטה, 9 ביוני 2026)
  • ארגון PCRF (הקרן לסיוע לילדי “פלסטין”) הודיע על פתיחת רישום לקבלת שירותים רפואיים ושיקומיים לילדים מתחת לגיל 18. השירותים כוללים משקפיים, מכשירי שמיעה, כיסאות גלגלים, תרופות בסיסיות, ניתוחים, חלב רפואי, אביזרי אורתופדיה וציוד רפואי נוסף (ערוץ הטלגרם של הפעיל חמזה אלמצרי, 12 ביוני 2026).
משילות אזרחית
  • המשרד לפיתוח חברתי של חמאס ברצועת עזה הודיע על חלוקת סיוע כספי נוסף של 500 שקל במסגרת פרויקט “אנחנו הסעד שלכם” (במקור: נחן סנדכם). לפי ההודעה, הסיוע החד פעמי ל-3,225 משפחות, שנכללות בקטגוריות הבאות: משפחות שלא קיבלו סיוע במסגרת שני הקמפיינים הקודמים של “אנחנו הסעד שלכם”; בעלי צרכים רפואיים מיוחדים ומחלות כרוניות; בעלי נכות קשה (שיתוק מלא או חלקי, מקרי קטיעה, אובדן ראייה מלא, בעלי תסמונת דאון); מקרים סוציאליים והומניטריים דחופים (משפחות הרוגים ואסירים בישראל לאחר 7 באוקטובר 2023, משפחות נעדרים לאחר 7 באוקטובר 2023, אלמנות שבעליהן מתו לאחר 7 באוקטובר 2023) (דף הפייסבוק של המשרד לפיתוח חברתי ברצועה, 10 ביוני 2026).
משילות ביטחונית
  • “ביטחון ההתנגדות” של חמאס מסר כי במבצע ביטחוני, נעצרה “קבוצת סוכנים המשתפים פעולה” עם המודיעין הישראלי. נטען כי הם הודו בחקירתם שפעלו להסית אזרחים וליצירת כאוס ברצועת עזה במטרה למשוך את אנשי המשטרה, ובכך לסלול את הדרך לתקיפתם על ידי ישראל וסוכניה. החקירות חשפו גם כי הם תכננו לפגוע בפעילי “ההתנגדות” ובבכירים במנגנוני הביטחון והמשטרה כחלק מתוכנית החבלה שלהם. לפי ההודעה, הוחרמו כלי נשק וציוד נוסף ומתנהלות פעולות נוספות לנטרולם כדי לחסל לחלוטין את האיום הביטחוני (ערוץ הטלגרם של ערוץ אלערבי, 9 ביוני 2026; ערוץ הטלגרם של כוח “ראדע”, 9 ביוני 2026). בהמשך דווח כי הוצאו להורג שלושה “משתפי פעולה” עם ישראל, שנטען כי היו מעורבים בפעולות שגרמו למותם של פלסטינים ופעילי “התנגדות” (ערוץ הטלגרם “אמסכ עמיל”, 12 ביוני 2026).
  • “מקורות בביטחון ההתנגדות” מסרו כי לפני הסיכול של מפקד גדודי אלקסאם, עז אלדין אלחדאד, עקב סוכן בשטח אחר הבית שלו ומכוניתו, עד שהיא הותקפה, ואז הוא הלך לבית החולים כדי לאשר את הצלחת המבצע. צוין כי כלי תקשורת ישראליים דיווחו על שיחת טלפון בת 45 דקות בין הסוכן למפעילו הישראלי, שעה שראש הממשלה הקשיב לכל פרט ופיקח ישירות על ההתנקשות. לפי הדיווח, “ביטחון ההתנגדות” עצר את הסוכן בזמן השיחה ואילץ אותו להודות במעורבותו בהתנקשות. “מקור בכיר בביטחון ההתנגדות” טען כי מעצר הסוכן המעורב בסיכול משקף הישג ביטחוני של חמאס המעיד על חדירה למערכת הביטחון הישראלית (אלאח’באר, 10 ביוני 2026). בהקשר זה, “מקורות בחמאס” חשפו מעצר של שני משתפי פעולה שהיו מעורבים ישירות בסיכולים של אלחדאד ושל יורשו בהנהגת הזרוע הצבאית, מחמד עודה, וכן נעצרו חשודים נוספים בקשר לשורת סיכולים שבוצעו לאחרונה (אלשרק אלאוסט, 12 ביוני 2026).
  • דו”ח של ועדת חקירה עצמאית של האו”ם קבע כי כוחות המזוהים עם חמאס ברצועת עזה אחראים להפרות חמורות של זכויות אדם ודיני הלחימה. לפי הוועדה, בשנים 2025-2024 תועדו 249 מקרים של הוצאות להורג ואלימות פיזית חמורה ברצועה, שבהם נהרגו לפחות 108 בני אדם ונפצעו 384. לפחות שישים מהאירועים יוחסו לכוחות המזוהים עם חמאס, ובהם שתי הוצאות להורג פומביות של 11 גברים. הוועדה קבעה כי מעשים אלה עשויים להיחשב פשעי מלחמה, ובהם רצח ועינויים. הדו”ח תיאר את שלטון חמאס ברצועה כשלטון המבוסס על פחד, המנצל את הוואקום שנוצר בעקבות ההרס והלחימה, ופוגע באוכלוסייה אזרחית שכבר מצויה במצב קשה. נוסף על כך, הדו”ח הצביע על עלייה בפגיעה באזרחים ישראלים מצד ארגונים חמושים פלסטיניים ויחידים פלסטינים בשנת 2023, ומעלה חשש כי חלק מן התקיפות הפרו את עקרונות ההבחנה והמידתיות במשפט ההומניטרי הבין לאומי, ולכן עשויות להיחשב גם הן פשעי מלחמה (אתר האו”ם, 9 ביוני 2026).
  • בהקשר זה, הפעיל חמזה אלמצרי מסר כי 22 צעירים בוגרי אוניברסיטה המתנגדים לחמאס הוצאו להורג סמוך לבית חולים נאצר בדרום הרצועה. הוא ציין כי כל ההוצאות להורג בוצעו ללא הוכחות וללא משפט ראוי, וכי משפחותיהם הוזהרו לשמור על שתיקה אחרת בניהם יוצגו כמשתפי פעולה (ערוץ אלערביה פלסטין, 11 ביוני 2026). ערוץ “ח’ליכ ואעי” (Be Aware), שמזוהה עם חמאס, טען בתגובה שהידיעה שקרית וחסרת בסיס, ולא נמצאו ראיות התומכות באירוע או אפילו עדויות משפחתיות בנוגע אליו (ערוץ הטלגרם “ח’ליכ ואעי”, 12 ביוני 2026).
  • המיליציות המתנגדות לחמאס שזוכות לתמיכת ישראל המשיכו בפעילות באזורים שונים ברצועת עזה:
    • פעילי המיליציה בפיקודו של שוקי אבו נצירה הסתננו לאזור גשר ואדי עזה ברחוב צלאח אלדין, באזור המפריד בין צפון הרצועה למרכזה, ועצרו לבדיקה כלי רכב אזרחיים ואוטובוס שהסיע כמה עזתים. דווח כי כוח ישראלי התקדם לאותו אזור לאחר שחברי המיליציה אבטחו את הכביש וגם בדקו כל כלי רכב שעבר באזור. לדברי “מקורות בשטח”, חברי המיליציה עצרו שלושה פלסטינים והעבירו אותם לכוח הישראלי, וחקרו נוספים שהיו בכלי הרכב (אלשרק אלאוסט, 9 ביוני 2026). בהמשך פרסמה אגודת הסהר האדום הפלסטיני הודעה שבה דרשה את שחרורם של שניים מאנשי צוותי האמבולנס שלה, לאחר שטענה שהמיליציה עצרה שני אמבולנסים של האגודה, חקרה בשטח את שבעת אנשי הצוותים, ושחררה חמישה מהם (דף הפייסבוק של אגודת הסהר האדום הפלסטיני, 10 ביוני 2026).
    • פעילים מהמיליציה בפיקודו של ע’סאן אלדהיני הסתננו לאזור אלברדויל במואצי של רפיח, צפונית-מערבית לעיר רפיח. נמסר כי הם פשטו על מספר בתים ואוהלים של עקורים באזור, תקפו תושבים והחרימו טלפונים ניידים לבדיקה. לאחר מכן, חקרו כמה בעלי בתים ועצרו ארבעה צעירים. “לפי מקורות”, רחפנים מדגם קוודקופטר טסו מעל האזור, וחברי הכנופיה אילצו את העצורים להזדהות בפני אחד הרחפנים, שטס בגובה נמוך מאוד (אלשרק אלאוסט, 9 ביוני 2026).
  • משלחת בכירה של חמאס בראשות ראש המשרד לקשרים בינלאומיים, מוסא אבו מרזוק, נפגשה במוסקבה עם סגן שר החוץ הרוסי, גאורגי בוריסנקו. בפגישה נדונו מצב המשא ומתן להפסקת האש ברצועת עזה, מאמצים בינלאומיים לסיום המלחמה, וההתפתחויות ברצועת עזה, במזרח ירושלים וביהודה ושומרון. חמאס הדגישה את שקידתה על ייצוב הפסקת האש לצד דבקותה במימוש זכויות הפלסטינים והגעה להגדרה עצמית ולמדינה עצמאית. נמסר כי הבכיר הרוסי הדגיש את תמיכת מוסקבה בזכויות הפלסטינים ואת רצונה לקדם את המשא ומתן לשם השגת ביטחון ויציבות (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 10 ביוני 2026).
  • חמאס בירכה על מזכר ההבנות בין איראן לבין ארה”ב, והציגה אותו כהישג איראני מול לחצים וניסיונות לכפות עליה תכתיבים אזוריים. חמאס חיזקה את עמידתה של איראן על זכויותיה ועל האינטרסים הלאומיים שלה, והביעה תקווה שההסכם יתרום ליציבות אזורית וישפיע לחיוב על סוגיות נוספות, בראשן הפסקה מיידית של מה שהיא מכנה “התוקפנות הציונית” נגד הפלסטינים ברצועת עזה, וכן הפסקת הפגיעות בלבנון ובחזיתות אחרות. לצד הברכה, חמאס הדגישה כי ביטחון ויציבות אמיתיים לא יושגו כל עוד ישראל ממשיכה, במדיניות של “מלחמה, הרעבה, עקירה והכחשת זכויות העם הפלסטיני” (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 15 ביוני 2026).
  • התביעה הפדרלית בגרמניה חשפה סרטון מוקלט שמעלה את החשד כי תא טרור של חמאס שנחשף בחודשים האחרונים ככל הנראה תכנן לבצע פיגוע באירופה לציון יום השנה השני למתקפת ה-7 באוקטובר 2023. לפי התובע הפדרלי הכללי, ינס רומל, מתוך הסרטון עולה לכאורה כי הפיגוע היה אמור להתבצע סביב ה-7 באוקטובר 2023, אולם ימים ספורים קודם לכן נעצרו שלושת החשודים הראשונים בפרשה. עד כה, נעצרו תשעה חשודים, כולל בבריטניה, בדנמרק ובקפריסין, והם מואשמים בהעברת כלי נשק ואחסונם עבור חמאס, ככל הנראה עבור פיגוע נגד יעדים ישראליים או יהודיים בגרמניה ובמדינות נוספות באירופה (די זייט, 16 ביוני 2026).
פעילות סיכול ומנע
  • כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות נרחבת לסיכול טרור ביהודה ושומרון, במסגרתה נעצרו עשרות מבוקשים, בהם מעורבים בקידום פעילות טרור, בהסתה ובסחר באמצעי לחימה. כמו כן, נתפסו כלי נשק ותחמושת, מחרטה ששימשה לייצור אמצעי לחימה, רחפן, ציוד לחימה וכרבע מיליון שקל ששימשו למימון פעילות טרור. נוסף על כך, סוכל ניסיון הברחת אמצעי לחימה מגבול ירדן ונתפסו עשרות אקדחים, ארבעה רובים ואמצעי לחימה נוספים ועצרו חשוד, תושב בית לחם. קצין צה”ל נפצע קשה ולוחם נוסף נפצע באורח קל מפיצוץ מטען במהלך פעילות מבצעית בג’נין (דובר צה”ל, 16-9 ביוני 2026). הזרוע הצבאית של הגא”פ קיבלה אחריות על פיצוץ המטען (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים באיו”ש, 11 ביוני 2026).
אמצעי לחימה שנמצאו במהלך סיכול ההברחה בגבול ירדן (דובר צה"ל, 12 ביוני 2026)       אמצעי לחימה שנמצאו במהלך סיכול ההברחה בגבול ירדן (דובר צה"ל, 12 ביוני 2026)
אמצעי לחימה שנמצאו במהלך סיכול ההברחה בגבול ירדן (דובר צה”ל, 12 ביוני 2026)
פעילות חמאס ביהודה ושומרון
  • חמאס בירכה על שחרורו של השיח׳ חסן יוסף, ממנהיגי חמאס ביהודה ושומרון, ממעצר מנהלי לאחר יותר משנתיים וחצי. יוסף הוצג כסמל לאומי וכדמות של עמידה איתנה, וצוין כי שהה בסך הכול יותר מעשרים שנה בבתי הכלא בישראל. חמאס הדגישה כי סוגיית האסירים תישאר בראש סדר העדיפויות שלה וקראה להגברת התמיכה הציבורית והבינלאומית בהם (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 11 ביוני 2026). בנו, מצעב חסן יוסף (“הנסיך הירוק”), הזהיר מפני חזרת אביו לפעילות בחמאס, וציין כי למרות מצבו הבריאותי, השפעתו ברחוב הפלסטיני מכרעת. להערכתו, אביו ינסה לשקם את תשתיות חמאס ולהפעיל מחדש את תאיה ביהודה ושומרון, מה שעלול להוביל להסלמה חמורה (דף הפייסבוק שבוע ישראלי, 12 ביוני 2026).
  • חמאס תקפה בחריפות את מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון בטענה שהם ממשיכים לעצור ולרדוף פעילי “התנגדות” ומבוקשים פלסטינים. בהודעות חמאס נטען כי מדובר במדיניות “הדלת המסתובבת”, שבמסגרתה פעילים משתחררים מבתי הכלא של הרשות הפלסטינית ונעצרים מיד לאחר מכן בידי ישראל. חמאס הציגה זאת כשיתוף פעולה ביטחוני עם ישראל וכפגיעה במאבק הפלסטיני, ודרשה מהרשות להפסיק מיד את המעצרים הפוליטיים, לשחרר את כלל העצורים הפוליטיים ולבטל את התיאום הביטחוני עם ישראל. התנועה גם קראה לציבור הפלסטיני להתאחד סביב עמדה לאומית משותפת נגד התיאום הביטחוני ולהפעיל לחץ על הרשות הפלסטינית כדי שתגן על פעילי “ההתנגדות” במקום לפעול נגדם (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש ,11 ביוני 2026).
טרור יהודי
  • נמשכות תקיפות מתיישבים יהודים נגד קהילות פלסטיניות ובדואיות ביהודה ושומרון: נטען כי הותקף ביתו של אחד התושבים בערב אלכעאבנה באזור ח׳אן אלאחמר; בכפר יאסוף שממזרח לסלפית, תקפו מתפרעים יהודים בתים וכלי רכב, נפצו שמשות וגרמו נזק לרכוש, לפני שנמלטו לעבר המאחז הסמוך; בכפר ג’ת, דווח על שריפות של כלי רכב (ופא, 12 ביוני 2026 ; דף הפייסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026); פלסטיני נורה ונפצע באורח בינוני לאחר שהתקרב לחווה ישראלית סמוך לכפר דומא. לטענת אנשי החווה, הוא החזיק אבן בידו וניסה לפגוע בהם. מתחקיר ראשוני עלה שהפלסטיני השתולל והחל להתנהג באופן מחשיד ולכן נורה (ערוץ הטלגרם של מוריה אסרף ודורון קדוש, 13 ביוני 2026). מתפרעים יהודים הציתו את מסגד אלנור בכפר בורקה וושרפו כלי רכב נוספים לאחר שארבעה מתיישבים יהודים נפצעו בהתהפכות כלי רכב כתוצאה מיידוי אבנים (רשת החדשות קדס, 15 ביוני 2026).
 כלי רכב שנשרפו בכפר ג'ת. (דף הפיסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026)      התוקפים עוזבים את הכפר (דף הפיסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026)
מימין: כלי רכב שנשרפו בכפר ג’ת. משמאל: התוקפים עוזבים את הכפר
(דף הפייסבוק ראמאללה ניוז, 13 ביוני 2026)
  • חמאס בירכה על דו״ח אמנסטי שטען לביצוע “טיהור אתני” נגד הפלסטינים ביהודה ושומרון. בהודעה נאמר כי אלימות המתיישבים היהודים אינה תופעה פרטית או מבודדת, אלא חלק מ”מדיניות שיטתית” הנתמכת בידי ממשלת ישראל. חמאס האשימה את הקהילה הבינלאומית בשתיקה שמעודדת את המשך הפעולות, וקראה להעמיד לדין את מנהיגי ישראל בבית הדין הפלילי הבינלאומי, לנתק יחסים עם ישראל ולהטיל סנקציות (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 10 ביוני 2026).
פעילות מדינית
  • בעקבות האישור בכנסת ישראל של הצעת החוק להקפאת כספים ששילמה הרשות הפלסטינית בזיקה לטרור מהכספים המועברים אליה מממשלת ישראל, מסר יו”ר המועצה הלאומית הפלסטינית, רוחי פתוח, כי מדובר ב”פיראטיות מאורגנת” במסגרת מדיניות שיטתית שמטרתה להטיל “מצור” על הרשות הפלסטינית, לייבש את משאביה הכספיים, להחליש את מוסדותיה ולהפוך אותה לחסרת יכולת למלא את חובותיה כלפי העם הפלסטיני. הוא הדגיש כי צעדי ישראל מהווים “הפרה בוטה” של ​​החוק הבינלאומי וההסכמים החתומים, ומאשרים מחדש את השימוש של “ממשלת הימין הקיצונית בסחיטה כלכלית ובענישה קולקטיבית כדי להכניע את העם הפלסטיני ולשבור את רצונו הלאומי (ופא, 9 ביוני 2026).
  • יו”ר התאחדות הכדורגל הפלסטינית, ג’בריל רג’וב, מסר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי ארה”ב וקנדה החליטו לא להעניק לו אשרות כניסה לשטחיהן. רג’וב, שנמצא במקסיקו לרגל משחקי גביע העולם בכדורגל שמתקיימים בשלוש המדינות, אמר כי האמריקאים מגוחכים בהתנהגותם, ושהוא יצפה במשחק של נבחרת תוניסיה במקסיקו ואז ישוב הביתה. הוא גם האשים את ישראל בהפעלת לחץ כדי למנוע ממנו לקבל את הוויזות (אלערביה.נט, 12 ביוני 2026).
ביקורת על העולם הצופה במונדיאל ומתעלם מ"פשעי ישראל" בעזה ולבנון (קריקטורה של קרלוס לטוף דף הפיסבוק MondoWeiss , 12 ביוני 2026)
ביקורת על העולם הצופה במונדיאל ומתעלם מ”פשעי ישראל” בעזה ולבנון (קריקטורה של קרלוס לטוף
(דף הפייסבוק MondoWeiss , 12 ביוני 2026)
הבחירות למועצה הלאומית הפלסטינית
  • יו”ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, פרסם צו המעדכן את חוק הבחירות הפלסטיני לקראת הבחירות הצפויות למועצה המחוקקת ולמועצה הלאומית. עיקרי התיקון כוללים הגדלת מספר חברי המועצה המחוקקת ל-200, הורדת אחוז החסימה לאחוז אחד, העלאת מספר המועמדים המינימלי בכל רשימה לעשרים, קביעת ייצוג חובה לנשים כך שבכל שלושה מועמדים תופיע לפחות אישה אחת, והורדת גיל המועמדות מ-28 ל-23. התיקונים נועדו להרחיב את הייצוג הפוליטי, להגביר את השתתפות הנשים והצעירים, ולאפשר כניסה של רשימות מגוונות יותר לקראת הבחירות המתוכננות ל-1 בנובמבר 2026 (ופא, 14 ביוני 2026). דובר חמאס, חאזם קאסם, מתח ביקורת על הצו וטען כי מדובר במהלך שנועד להתאים את כללי המשחק הפוליטיים לצורכי ההנהגה השלטת ברשות הפלסטינית. לדבריו, ההחלטה לא מתקנת את המערכת הפוליטית אלא דווקא מנציחה את מצבה המעוות, משום שהיא מתקבלת באופן חד צדדי ולא במסגרת דיאלוג לאומי אמיתי. קאסם הדגיש כי המהלך סותר את הקריאות לרפורמה פוליטית רחבה המבוססת על יסודות לאומיים, הסכמה פלסטינית רחבה וקונצנזוס לאומי (ערוץ הטלגרם של חאזם קאסם, 14 ביוני 2026).