עיקרים
- נשיא איראן הצהיר כי המשך המלחמה ברצועת עזה ומלחמת 12 הימים בין איראן לבין ישראל מעידים על כישלון הקהילה הבינלאומית להבטיח שלום וביטחון.
- פרשן איראני לענייני העולם הערבי העריך כי פירוק חזבאללה מנשקו אינו בר ביצוע וכי לצבא לבנון אין יכולת להשתמש בנשק הטילים וכלי הטיס בלתי מאוישים שבידי חזבאללה.
- צה”ל תקף כינוס של בכירים חות’ים בצנעאא’, החות’ים אישרו כי ראש הממשלה ולפחות תשעה משריו ובכירים נוספים נהרגו. הם איימו בתגובה “כואבת” נגד ישראל והדגישו כי לא יפסיקו את פעולות “התמיכה” ברצועת עזה. באיראן ובארגוני “ציר ההתנגדות” גינו בחריפות את התקיפה הישראלית.
- החות’ים קיבלו אחריות על ארבע תקיפות נגד ישראל באמצעות כלי טיס בלתי מאוישים ועל שתי תקיפות באמצעות טילים בליסטיים, אחד מהם נשא מספר ראשי קרב. דובר צה”ל אישר יירוט של טיל בליסטי וארבעה מקרים של יירוט כלי טיס בלתי מאויש. החות’ים גם קיבלו אחריות על תקיפות נגד שני כלי שיט בים האדום. בכל המקרים, לא היו נפגעים.
- מנהיג החות’ים אישר כי הם החלו להשתמש בטילים בליסטיים עם “ראשי נפץ מתפצלים” וציין כי זה “הישג איכותי חשוב מאוד שמדאיג את האויב הציוני”.
- הסכם לשיתוף פעולה מחקרי ואקדמי נחתם בין איראן ועיראק.
איראן והזירה הפלסטינית
- נשיא איראן, מסעוד פ’זשכיאן, התייחס בקצרה בנאומו בכינוס ארגון שנגחאי לשיתוף פעולה לפעילות ישראל באזור ואמר כי “המשך הטבח בתושבי עזה המדוכאים” לצד התקיפה הישראלית והאמריקאית נגד איראן במלחמת 12 הימים והתרחבות השימוש בסנקציות נגד מדינות שונות מהווים דוגמאות ברורות לכישלון העולם המודרני ליצור מודל מתאים לממשל גלובלי ולביסוס שלום וביטחון בינלאומיים (אתר נשיא איראן, 1 בספטמבר 2025).

נשיא איראן בכינוס ארגון שנגחאי (אתר נשיא איראן, 1 בספטמבר 2025)
איראן והזירה הלבנונית
- מחמד-עלי חסן ניא, פרשן איראני לענייני העולם הערבי, העריך כי פירוק חזבאללה מנשקו אינו בר ביצוע וכי “ההתנגדות” היא הערובה לביטחונה של לבנון. ניא אמר בכנס בטהראן בהשתתפות מומחים איראניים, לבנוניים ותימנים, שדן בהתפתחויות בלבנון, כי לאחר קריסת משטר אלאסד בסוריה הגיעה ישראל למסקנה שעליה לשנות את האסטרטגיה שלה כדי לשנות את המשוואה הביטחונית בלבנון, ובמקביל התערבה ארה”ב כדי לשנות את המשוואה הפוליטית במדינה. בהתייחסו לסוגיית פירוק חזבאללה מנשקו, אמר הפרשן כי הצד המעשי של התוכנית לפירוק הארגון מנשקו אינו ברור, וכי גם אם חזבאללה ימסור את הנשק לידי צבא לבנון, אין לו את היכולת להשתמש בו, משום שאין לצבא לבנון כל ניסיון בשימוש בטילים ובכלי טיס בלתי מאוישים (מהר, 1 בספטמבר 2025).

כנס על המצב בלבנון (מהר, 1 בספטמבר 2025)
איראן והזירה הסורית
- סוכנות הידיעות האיראנית “מהר” מתחה במאמר פרשנות ביקורת חריפה על מדיניות המשטר החדש בסוריה וממשלת תורכיה בנוגע להמשך ההתקפות הישראליות במדינה. במאמר נכתב כי מאז תפיסת השלטון בדמשק בידי אחמד אלשרע, לא זו בלבד שהוא לא הצליח להרגיע את הזירה הפוליטית ואת המתחים הפנימיים במדינה, אלא שהוא גם הוכיח חוסר אונים מול איומים חיצוניים והחמיר את הבעיות בשתיקתו ובאדישותו מול “תוקפנות המשטר הציוני”. יתר על כן, נציגי הממשל הסורי מקיימים מגעים בתיווך אמריקאי ותורכי עם בכירים ישראלים. במקביל, תורכיה, הנחשבת לתומכת המרכזית של משטר אלשרע, נוקטת עמדה רכה בכל הנוגע להמשך התקיפות הישראליות בסוריה ומעולם לא פעלה מעבר לפרסום הצהרות מטעם משרד החוץ באנקרה. לטענת “מהר”, הסיבה המרכזית לאדישות אלשרע כלפי התקיפות הישראליות אינה קשורה לחולשתו הצבאית אלא לרצונו ולגישתו הפוליטית, בעוד תורכיה מעדיפה להימנע מעימות ישיר מול ישראל בתקווה שארה”ב תסייע לה מאחורי הקלעים לנהל חלק מהאיומים הישראליים (מהר, 2 בספטמבר 2025).
מעורבות איראן בעיראק
- סגן שר המדע וראש הארגון לענייני סטודנטים של איראן, סעיד חביבא, וסגן שר המדע של עיראק, בידי חידר עבד אלצ’הד, חתמו על הסכם לשיתוף פעולה בין שתי המדינות. ההסכם דן בהרחבת שיתוף הפעולה בתחום ההשכלה הגבוהה, בפיתוח שיתופי פעולה מדעיים ומחקריים וביישום תוכנית להענקת מלגות ממשלתיות הדדיות לסטודנטים משתי המדינות (תאבנאכ, 31 באוגוסט 2025).

חתימת הסכם לשיתוף פעולה מדעי-אקדמי בין איראן ועיראק (תאבנאכ, 31 באוגוסט 2025)
איראן והזירה התימנית
העימות הישיר בין החות’ים וישראל
- ב- 28 באוגוסט 2025, תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר הישראלי כינוס בצנעאא’ שבו נכחו עשרות בכירים חות’ים, בהם גם אחראים על הפעלת הכוח ועל ההתעצמות הצבאית של השלטון החות’י ואחראים על קידום פעילות טרור נגד ישראל. צה”ל אישר כי ראש הממשלה החות’ית, אחמד אלרהוי, סוכל לצד בכירים נוספים בממשל החות’י (דובר צה”ל, 30-28 באוגוסט 2025). כלי תקשורת תימניים, ערביים ובינלאומיים דיווחו כי התקיפה בצנעאא בוצעה בזמן הנאום השבועי מנהיג התנועה החות’ית, עבד אלמלכ אלחות’י, כאשר הבכירים שהותקפו התכנסו לצפות בשידור (תקשורת ערבית ובינלאומית, 28 באוגוסט 2025).

תיעוד מזירת התקיפה בצנעאא’ (ערוץ הטלגרם של אלמסירה, 28 באוגוסט 2025)
- זמן קצר לאחר התקיפה, טען סגן ראש לשכת ההסברה של החות’ים, נצר אלדין עאמר, כי אין אמת בדיווחים על מנהיגים שהותקפו בצנעאא’ וכי התקיפה בוצעה נגד “מטרות אזרחיות”. הוא הוסיף כי התמיכה התימנית ברצועת עזה ו”ההתנגדות” לא תיפסקנה עד ש”התוקפנות” ברצועת עזה תיעצר ו”המצור” יוסר (חשבון X של נצר אלדין עאמר, 28 באוגוסט 2025).
- עם זאת, לאחר ההכחשות, אישרו החות’ים את דבר מותו של ראש הממשלה, אחמד ע’אלב אלרהוי, וכן את מותם של 11 משרי הממשלה ושל בכירים נוספים (אלמסירה וערוץ הטלגרם של התנועה החות’ית, 1 בספטמבר 2025):
- ראש לשכת ראש הממשלה, מחמד קאסם אלבסי.
- מזכיר הממשלה, זאהד אלעמדי.
- שר החוץ, ג’מאל עאמר.
- שר המשפטים, מג’אהד אחמד עלי.
- שר התעשייה, מעין אלמחאקרי.
- שר ההסברה, האשם שרף אלדין.
- שר החינוך, חסן אלצעדי.
- שר הרווחה והעבודה, סמיר באג’עאלה.
- שר הנוער והספורט, מחמד עלי אלמולד.
- שר החקלאות, רצ’ואן אלרבאעי.
- שר התיירות והתרבות, עלי אל יאפעי.
- שר האנרגיה, עלי סיף.

מודעות התנועה החות’ית על מותם של ראש הממשלה ותשעה משרי הממשלה
(ערוץ הטלגרם של תנועת אנצאר אללה, 1 בספטמבר 2025)
- בנוסף, “מקורות” מסרו כי בין ההרוגים יש שני בכירים נוספים המחזיקים בתפקידים בעלי מאפיינים צבאיים: אחראי המבצעים הצבאיים של החות’ים, צח’ר אלשרקבי, וסגן שר הפנים, עבד אלמג’יד אלמרתצ’א. בדיווח נטען כי רק ארבעה משרי הממשלה החות’ית נותרו בחיים לאחר התקיפה הישראלית (אלחדת’, 30 באוגוסט 2025).
- “גורמי ביטחון” בישראל העריכו כי שר ההגנה והרמטכ”ל החות’ים גם שהו באתר שהותקף (תקשורת ישראלית, 2 בספטמבר 2025). עוד דווח כי סגן ראש הממשלה לענייני הגנה וביטחון, ג’לאל עלי עלי אלרוישאן, נפצע באורח קל בעת שהתקרב למבנה שהותקף כדי להשתתף בפגישה. לצד זאת, צוין בדיווח כי החות’ים הטילו איפול כבד על גורלם של שר ההגנה, מחמד אלעאטפי, ושל הרמטכ”ל, מחמד אלע’מארי (Defense Line, 1 בספטמבר 2025). שני הבכירים לא נראו בפומבי, אולם בניסיון להפריך את הדיווחים על פגיעה בהם, פורסמו הודעות בשמם – בהודעה מטעם אלע’אמרי נאמר כי “התקיפה של האויב הציוני אשר כוונה לאזרחים במחוז צנעאא’ לא תעבור בשתיקה” וכי “ההסלמה הציונית בעזה או נגד תימן היא אינה סימן לעוצמה אלא סימן לחוסר יכולת וכישלון בהשגת מטרותיו של האויב הציוני קרוב לשנתיים והיא תיענה בהסלמה” (סוכנות הידיעות סבא, 29 באוגוסט 2025), ובהודעה נוספת הוא הביע תנחומים של מותם של ראש הממשלה ומספר שרים ואיים כי תגובת הכוחות המזוינים תהיה “קשה וכואבת עם אפשרויות אסטרטגיות יעילות” (ערוץ הטלגרם של התנועה החות’ית, 31 באוגוסט 2025). בהודעה בשמו של שר ההגנה נאמר כי החות’ים ימשיכו להתעמת עם “האויב הציוני שנתמך על ידי ארה”ב”, וכי הכוחות המזוינים מוכנים בכל המישורים וההנהגה הפוליטית נקטה בכל האמצעים להתעמת מול “האויב” (ערוץ הטלגרם של משרד ההגנה של החות’ים, 30 באוגוסט 2025).
- “מקורות צבאיים יודעי דבר” מסרו כי תגובת החות’ים על התקיפה הישראלית “לא תהיה אמוציונלית, אלא איכותית וכואבת”. “המקורות” הוסיפו כי “מטות הממשלה [הישראלית] לא יהיו רחוקים” מאש הכוחות החות’ים, וכי בנק המטרות של החות’ים עשוי להתרחב וגם “ביתו והמטות של ראש הממשלה נתניהו לא יהיו מקומות בטוחים” (אלאח’באר, 1 בספטמבר 2025).
- בעקבות התקיפה, מסר “מקור מקורב למעגלי קבלת ההחלטות של החות’ים” כי הנהגת התנועה הנחתה את בכיריה שלא להתכנס במקומות ציבוריים ולא להשתמש במטה הממשלה. “מקורות יודעי דבר” ציינו כי דמויות בולטות בצמרת החות’ים עברו למחבוא מבוצר “ונעלמו מהעין במשך ימים”, בהם שר הפנים, עבד אלכרים אלחות’י, וחבר הלשכה המדינית של החות’ים, מחמד עלי אלחות’י (אלשרק אלאוסט, 2 בספטמבר 2025).

הלוויית ראש הממשלה החות’י והשרים שנהרגו בתקיפה (אלמסירה, 1 בספטמבר 2025)
-
- בכירי ההנהגה החות’ית גינו את התקיפה הישראלית ואיימו בתגובות “כואבות”, ולצד זאת הבהירו כי הם לא נרתעים וימשיכו את פעולות “התמיכה” בפלסטינים וברצועת עזה. להן ההתבטאויות המרכזיות:
- מנהיג החות’ים, עבד אלמלכ אלחות’י, אמר כי “השהידים של התוקפנות הישראלית הם השהידים של כל תימן” וטען כי כל ההרוגים הם שרים שפעלו בתחומים אזרחיים. הוא הדגיש כי “האויב מהווה איום על כל האומה” וכי “הפשעים שהאויב מבצע בפלסטין וברצועת עזה דורשים עמדה נחושה נגדם”. לדבריו, ההקרבה “הכרחית” כאשר פועלים למען “מטרה צודקת”, וכי “הקרבה זו לא תשפיע על מעמד ארצם ולא תוביל לרגיעה או לחולשה, אלא רק תגביר את העמידה האיתנה, הנחישות והחוסן”. הוא הבהיר כי הם ימשיכו לפגוע בישראל וכי תמיכתם בפלסטינים נמשכת בכל התחומים. אלחות’י ציין כי “העם התימני איתן וסבלני ואינו מתעייף או מהסס, ושום דבר שהאויב הישראלי עושה לא ישפיע עליו” (אלמסירה, 31 באוגוסט 2025).
- יו”ר המועצה המדינית העליונה של החות’ים, מהדי אלמשאט, מסר כי “התוקפנות הציונית נכשלה ותמשיך להיות כושלת”. הוא הוסיף כי “זרוענו הארוכה תלמד את הישות לקח” וכי “המזרח התיכון לא יזכה לרגיעה כל עוד הישות קיימת” (אלמסירה, 28 באוגוסט 2025). בהודעה נוספת, הוא הבטיח כי יימשכו בניית הכוחות המזוינים ופיתוח יכולותיהם וכי התקיפות לא יפחידו את החות’ים. אלמשאט הזהיר את “הציונים” כי “נקמתנו לא תדעך וימים אפלים מחכים לכם עקב מעשי ידיה של ממשלתכם המטונפת והבוגדנית” והציע לכל החברות הנוכחות ב”ישות הכובשת” לעזוב “לפני שיהיה מאוחר מדי” (ערוץ הטלגרם של התנועה החות’ית, 30 באוגוסט 2025).
- הלשכה המדינית של החות’ים האשימה כי התקיפות הישראליות מהוות “הפרה בוטה” של החוק הבינלאומי. בהודעה נטען כי ישראל “הראתה שוב את כישלונה המודיעיני והצבאי והוכיחה את השפעתן הרבה של פעולותינו” (אלמסירה, 28 באוגוסט 2025).
- חבר הלשכה המדינית של החות’ים, מחמד אלבח’יתי, הדגיש “תוקפנות זו” לא תשפיע על פעולות “התמיכה” בפלסטינים, והן תימשכנה עד להפסקת המלחמה ברצועת עזה (אלג’זירה, 28 באוגוסט 2025). בריאיון נוסף, הוא אמר כי תקיפת פגישת הממשלה “חצתה את הקווים האדומים”, וכי “המלחמה נכנסה לשלב חדש ואין מנוס מנקמה. מעשינו קודמים לדברינו” (אלמיאדין, 30 באוגוסט 2025).
- ראש ממשלת החות’ים החדש, מחמד מפתאח, אמר כי “האויב הישראלי חשב שהפשע שלו ישפיע על עמדתנו, אך לא ניסוג”. לדבריו, “השפלה” לא באה בחשבון והם מוכנים להקריב יותר ולמלא את “חובתנו”. בדברים שנשא במסגרת הלוויית הבכירים החות’ים, הוא ציין כי הם נכנסו ל”מלחמה גדולה ובעלת השפעה”, שהייתה לא רק צבאית אלא גם כלכלית, ואף התעמתו עם ארה”ב. הוא גם התחייב כי ביצועי הממשלה לא יושפעו מ”התוקפנות” (ערוץ הטלגרם של התנועה החות’ית; אלמסירה, 1 בספטמבר 2025).

ראש הממשלה החדש בטקס הלוויה (אלמסירה, 1 בספטמבר 2025)
- איראן ושאר חברות “ציר ההתנגדות” גינו את התקיפה הישראלית בצנעאא’ והביעו תמיכה במשטר החות’י ובמאבקו נגד ישראל. להלן ההתבטאויות הבולטות:
- משרד החוץ האיראני כינה את התקיפה “פשע טרוריסטי”. בהודעת המשרד נאמר כי הקהילה הבינלאומית ומדינות האסלאם צריכות לנקוט בפעולה רצינית כדי לרסן את “המשטר הציוני” (תסנים, 31 באוגוסט 2025).
- משמרות המהפכה גינו, אף הם, את תקיפת ישראל בתימן. בהודעת הארגון נאמר, כי “הפשע האחרון של המשטר הציוני הארור והגזעני” בתקיפה על צנעאא’ מהווה “פשע מלחמה נגד האנושות ודוגמא ברורה לטרור מדינתי ולחוסר האנושיות של משטר שטני זה”. עוד נכתב בהודעה, כי “פשעים אלה” לא יחלישו את הרצון הג’האדי ואת הנחישות המהפכנית של העם התימני במסלול “ההתנגדות” והעמידה האיתנה אל מול הכובשים וכי דמם של השהידים ילהיט עוד יותר את להבות הזעם הקדוש וההתעוררות נגד הציונות באזור. משמרות המהפכה הזהירו בהודעתם, כי “ההתנגדות האסלאמית” באזור, ובמיוחד העם התימני, יספקו תשובה נחרצת ומכאיבה ל”פושעים הציוניים”. הם הדגישו את עמידתם לצד עמי האזור, ובמיוחד העמים הפלסטיני והתימני, וציינו כי לא יחסכו כל מאמץ במאבק נגד “המשטר הכובש” ותומכיו (פארס, 31 באוגוסט 2025).
- שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ’י, אמר כי “ההתנקשות התרחשה תוך הפרה בוטה של הריבונות התימנית, ומהווה פשע חסר תקדים שלא ירתיע את העם התימני מתמיכתו בפלסטינים”. הוא הביע תנחומים על מות הבכירים, והאשים כי “חוסר המעש של האו”ם לנוכח הפרות החוק הבינלאומיות, יחד עם הסלמת פשעי הכיבוש, מהווים איום על השלום והביטחון בעולם וסכנה לאנושות כולה” (רשת אלעאלם, 1 בספטמבר 2025).
- בהודעת צבא איראן נאמר כי “המשטר הציוני המקולל חשף פעם נוספת את טבעו הברברי, הפושע והבלתי-אנושי”. עוד נכתב כי הקהילה הבינלאומית מודעת כיום יותר מתמיד לכך שמשטר זה מהווה “איום חמור על האנושות, שיש לרסנו לאלתר” (איסנ”א, 31 באוגוסט 2025). ראש המטה הכללי של הכוחות המזוינים האיראניים, עבד אלרחים מוסוי, ציין כי “הפשע האחרון של המשטר הציוני” מעיד על פחד עמוק מהתרחבות “ציר ההתנגדות” ומאחדות עמי האזור בהגנה על “פלסטין” ובמאבק נגד “הכיבוש”. הוא הדגיש כי הפעולה לא תפגע בנחישותם ובאמונתם המהפכנית של לוחמי תימן האמיצים ובאמונתם בתמיכה נחושה ב”פלסטין” וברצועת עזה וכי איראן תמשיך לתמוך בעם התימני (אירנ”א, 1 בספטמבר 2025).
- בהודעת חמאס נאמר כי התקיפה הייתה “תוקפנות בוטה” נגד ריבונות תימן ו”הפרה בוטה” של החוקים הבינלאומיים. עוד נמסר כי “תוקפנות זו”, שמופעלת גם נגד סוריה, לבנון והפלסטינים ברצועת עזה, מדגישה את “הסכנה שמציבה הישות לכל האומה הערבית והאסלאמית”. בחמאס קראו לקהילה הבינלאומית, לאו”ם ולכל המדינות הערביות והאסלאמיות לקחת אחריות ולהרתיע את “הישות הציונית” וכן לעצור את “הפרותיה נגד עמנו הפלסטיני”. בהודעה נוספת לאחר פרסום שמות ההרוגים החות’ים, מסרו בחמאס כי “דם טהור זה שנשפך על אדמת תימן מתערבב עם דם העם הפלסטיני ומדגיש את אחדות האומות ואת הסכנה שהאויב מהווה לביטחון וליציבות האזור והעולם” (ערוץ הטלגרם של חמאס, 30-28 באוגוסט 2025).
- תנועת הג’האד האסלאמי הפלסטיני (גא”פ) ציינה כי “ישות האויב” יודעת היטב כי תקיפות אלה לעולם לא תמנענה מהעם התימני ומכוחותיו המזוינים להמשיך בתמיכת העם הפלסטיני וב”התנגדותו”. עוד צוין כי מותו של ראש הממשלה החות’י מאשר את “אחדות הדם בין העמים בהתמודדות עם הישות הציונית”. בגא”פ הביעו ביטחון כי תימן, מנהיגיה ועמה, לא יהססו להמשיך להגן על כבוד האומה “ולהעניש את הישות על פשעיה” (ערוץ הטלגרם של גא”פ, 28 באוגוסט 2025).
- חזבאללה מסר כי “תוקפנות ברברית זו היא חלק מרשימת הפשעים של הציונים וחושפת את טבעו האמיתי של אויב זה”. הארגון הדגיש כי “תמיכת תימן בפלסטין היא הדוגמה האמיתית לעמידה איתנה למרות התוקפנות והמצור שהיא סובלת מהם”. הארגון מסר כי הם בטוחים “שתוקפנות זו רק תגביר את הנחישות והעמידה האיתנה של העם התימני ולא תרתיע את מנהיגותו מעמדתה בתמיכה בעזה” (ערוץ הטלגרם של לשכת ההסברה של חזבאללה, 30 באוגוסט 2025). בהודעת תנחומים ששלח מזכ”ל חזבאללה, נעים קאסם, למנהיג החות’ים, עבד אלמלכ אלחות’י. הוא האשים כי “האויב נקט בפשעים נוראיים נגד מי שמשרת את העם”. לדברי קאסם, הניצחון יהיה של “פלסטין” וירושלים באמצעות העם הפלסטיני, “התנגדותו” ו”ההתנגדות” באזור, בהנהגת תימן” (ערוץ הטלגרם של לשכת ההסברה של חזבאללה, 31 באוגוסט 2025).
- מזכ”ל המיליציה העיראקית עצאא’ב אהל אלחק, קיס אלח’זעלי, הביע תנחומיו בפני מנהיג החות’ים על מות ראש הממשלה והשרים “בתוקפנות הבוגדנית בצנעאא'”. הוא הביע תמיכה וסולידריות עם “ההתנגדות אשר נלחמה באומץ ובגבורה והקריבה את הקורבנות היקרים ביותר לתמיכה בעם הפלסטיני” (ערוץ הטלגרם של קיס אלח’זעלי, 30 באוגוסט 2025).
- מזכ”ל המיליציה העיראקית גדודי סיד אלשהדאא’, אבו אלאא’ אלולאא’י, מסר כי “דמם הטהור של ראש הממשלה החות’י ושריו שנשפך בצורה בוגדנית ולא צודקת בידי הציונים הוא רק עדות נוספת לעמדתה האיתנה של תימן לצד המדוכאים ומאשר מחדש את אכזריות האויב” (ערוץ הטלגרם של אבו אלאא’ אלולאא’י, 30 באוגוסט 2025).
- תנועת האצילים (אלנג’באא’) בעיראק מסרה כי “הפגיעה של הישות הציונית היא הכרזת מלחמה גלויה נגד עמי האזור ופשע שארה”ב מימנה”. במיליציה הדגישו כי דם ההרוגים לא יהיה לשווא, אלא יחזק את הרצון להאיץ את צעדי “ציר ההתנגדות”. המיליציה גם הדגישה את התחייבותה “לעמוד לצד העם התימני” וקראה להמוני האומה האסלאמית להסלים את העמדות הדוחות את הנורמליזציה ותומכות בעימות (ערוץ הטלגרם של תנועת האצילים, 31 באוגוסט 2025).
- מאז התקיפה הישראלית, קיבל הדובר הצבאי של החות’ים, יחיא סריע, אחריות על שש תקיפות נגד ישראל: ארבע תקיפות באמצעות כטב”מים נגד בניין הקריה בתל-אביב, תחנת הכוח בחדרה, נמל התעופה בן גוריון, ונמל אשדוד; שתי תקיפות נגד מטרות באזור “יפו הכבושה” באמצעות שני טילים בליסטיים, אחד מהם נשא “מספר ראשי קרב”. נטען כי כל התקיפות השיגו את יעדיהן בהצלחה (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 27 באוגוסט-3 בספטמבר 2025). במהלך השבוע, דובר צה”ל דיווח על ארבעה מקרים נפרדים של יירוט כטב”ם ששוגר מתימן ועל יירוט של טיל בליסטי אחד. לא היו נפגעים (דובר צה”ל, 27 באוגוסט-3 בספטמבר 2025). כמו כן, דווח כי לפחות ארבעה טילים בליסטיים ששוגרו לישראל התפרקו בדרכם לישראל (תקשורת ישראלית, 30 באוגוסט-2 בספטמבר 2025).
- בנאום השבועי שנשא מנהיג התנועה החות’ית, עבד אלמלכ אלחות’י, בזמן התקיפה הישראלית בצנעאא’, הוא ציין כי “ראשי הנפץ המתפצלים” בטילי “פלסטין 2” הם “הישג איכותי חשוב מאוד שמדאיג את האויב הציוני”. הוא התייחס גם לתקיפות הישראליות נגד תשתיות צבאיות בצנעאא’ ב-24 באוגוסט 2025 וטען כי הם נכשלו. אלחות’י האשים כי “האויב הישראלי” פוגע במתקנים שמשרתים את כל העם התימני כדי להעביר את המסר, לפיו “אנחנו פוגעים בכולכם ואין הבדל בין איש לרעהו”. כמו כן, אלחות’י האשים כי “האויב הישראלי הופך רופאים ועובדי בריאות בעזה למטרות הרג” וטען כי ישראל רוצה ליישם בסוריה ובלבנון ובכל העולם הערבי את דגם הרשות הפלסטינית – גוף הממלא את התכתיבים שלה ושל ארה”ב תחת מסווה של תיאום ביטחוני (אלמסירה, 28 באוגוסט 2025).
פעילות החות’ים במרחב הימי
- הדובר הצבאי של החות’ים, יחיא סריע, קיבל אחריות על תקיפה נגד מכלית הנפט “הישראלית” Scarlet Ray באמצעות טיל בליסטי בצפון הים האדום. לטענתו, נרשמה פגיעה ישירה בספינה (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 1 בספטמבר 2025). ארגון הסחר הימי של הבריטי (UKMTO) הודיע כי הספינה דיווחה על פגיעה במים של עצם בלתי מזוהה בקרבתה וכי היא המשיכה בדרכה (חשבון X של UKMTO, 31 באוגוסט 2025). חברת האבטחה הימית הבריטית “אמברי” ציינה כי “כלי השיט תואם לפרופיל המטרות של החות’ים” מאחר שהוא נושא את דגל ליבריה ונמצא “בבעלות ישראלית ציבורית” (רויטרס, 31 באוגוסט 2025).
- סריע גם קיבל אחריות על תקיפה נגד האונייה MSC Aby בצפון הים האדום באמצעות שני כטב”מים וטיל שיוט וטען כי הפגיעה בה הייתה מדויקת (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 2 בספטמבר 2025). לא פורסם אימות לטענה על התקיפה.
המיליציות הפרו-איראניות בעיראק
- דווח כי ראש ממשלת עיראק, מחמד שיאע אלסודאני, החליט לגנוז את הצעת חוק “הגיוס העממי” שנועד למסד את פעילות ארגון הגג של המיליציות הפרו-איראניות במדינה. לפי דיווחים בתקשורת הכורדית, ההחלטה התקבלה נוכח לחץ כבד של ארה”ב לבטל את הצעת החוק ואף איומים בסנקציות אמריקאיות שתוטלנה על עיראק במקרה שהחוק יאושר בפרלמנט העיראקי (Rudaw, 27 באוגוסט 2025).