- במהלך אפריל 2025, נמשכה הלחימה ברצועת עזה ופעילות סיכול הטרור ביהודה ושומרון. הפסקת האש בין ישראל לבין חזבאללה נותרה על כנה, על אף תקיפות צה”ל נגד יעדי חזבאללה. החות’ים המשיכו בתקיפות נגד ישראל, בעוד המיליציות הפרו-איראניות בעיראק נמנעו מתקיפות נגד ישראל.
- רצועת עזה: צה”ל המשיך במבצע “עוז וחרב” שכלל תקיפות נגד יעדי טרור ותפיסת שטחים בצפון רצועת עזה ובדרומה. סוכלו פעילים בדרג הצבאי בחמאס, בג’האד האסלאמי בפלסטין ובארגוני טרור נוספים, בהם גם פעילים שהשתתפו במתקפת ה-7 באוקטובר 2023 והיו מעורבים בשמירה על חטופים. במהלך החודש, שוגרו 14 רקטות לשטח ישראל. שלושה לוחמי צה”ל נהרגו.
- ישראל, יהודה ושומרון: בוצעו שלושה פיגועים לעומת ארבעה פיגועים בחודש הקודם. לוחם משטרה נפצע באורח קל. כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול טרור ברחבי יהודה ושומרון, ובמרכזם המשך מבצע “חומת ברזל” בצפון השומרון שהורחב לאזורים נוספים. סוכלו פעילי טרור, בהם מבצעי פיגועים, ונעצר ראש התארגנות הטרור בעיירה קבאטיה. סוכלו גם התארגנויות טרור בשטח ישראל.
- לבנון: צה”ל המשיך לפעול נגד ניסיונות חזבאללה להפר את הבנות הפסקת האש שנכנסה לתוקף ב-27 בנובמבר 2024 ונגד ניסיונות השיקום של הארגון – סוכלו 15 פעילי טרור, בהם סגן הממונה על התיק הפלסטיני בחזבאללה שפעל בתיאום עם חמאס להוצאת פיגוע נגד ישראלים בחו”ל וסגן ראש היחידה האחראית על הברחות אמצעי לחימה ומפקדי שטח, והותקפו תשתיות צבאיות, כולל באלצ’אחיה אלג’נוביה בבירות. כמו כן, סוכלו בכיר בזרוע הצבאית של חמאס בלבנון ובכיר באלג’מאעה אלאסלאמיה.
- סוריה: כוחות צה”ל המשיכו בפעילות במרחב החיץ ברמת הגולן ומחוצה לה ותקפו תשתיות צבאיות באזורים שונים בסוריה. לוחמי צה”ל הרגו תשעה חמושים בחילופי אש בכפר בדרום סוריה.
- המיליציות השיעיות: החות’ים קיבלו אחריות על 19 תקיפות באמצעות טילים בליסטיים וכלי טיס בלתי מאוישים נגד מטרות בישראל, כולל שיגור ראשון לאזור חיפה. דובר צה”ל מסר כי כל שיגורי הטילים וכלי הטיס הבלתי מאוישים יורטו. המיליציות הפרו-איראניות בעיראק לא קיבלו אחריות על תקיפות נגד ישראל מאז 24 בנובמבר 2024.
רצועת עזה
סיכולים בולטים
- במהלך אפריל 2025, המשיכו צה”ל ושירות הביטחון הכללי (שב”כ) את מבצע “עוז וחרב”, שכלל תקיפות נגד פעילים ותשתיות טרור של חמאס, הג’האד האסלאמי בפלסטין (הגא”פ) וארגוני טרור נוספים ברצועת עזה, כולל מתחמי פיקוד ושליטה שחלקם פעלו ממבנים אזרחיים. בין המסוכלים היו פעילים שהשתתפו במתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר 2025. שלושה לוחמי צה”ל נהרגו בלחימה (דובר צה”ל, 30-1 באפריל 2025). להלן הסיכולים הבולטים:
- ב-1 באפריל 2025, דווח על מותו של שדר רדיו צוות אלאקצא של חמאס, מחמד צאלח אלברדויל, בתקיפה נגד ביתו בח’אן יונס (PALINFO, 1 באפריל 2025). דובר צה”ל מסר כי אלברדויל שימש גורם מרכזי במערך התעמולה של חמאס, הפיץ מידע כוזב באופן שיטתי וחיזק את הנרטיב השקרי והלוחמה הפסיכולוגית של חמאס. בין השאר, אלברדויל היה מעורב בהפקת סרטוני התעמולה בהם צולמו החטופים הישראלים ברצועת עזה (דובר צה”ל, 4 באפריל 2025).

אלברדויל בעצרת חמאס (דובר צה”ל, 4 באפריל 2025)
-
- ב-2 באפריל, סוכל חמאדה פיצל אבו דקה, מפקד בזרוע הצבאית של חמאס מעבסאן אלכבירה, בתקיפה בבני סהילא שבח’אן יונס. אבו דקה, שהשתתף במתקפת ה-7 באוקטובר 2023 ותועד סמוך לטנק צה”לי ממנו נחטפו חיילי צה”ל, היה חברו הקרוב של אסאמה טבש, ראש המודיעין הצבאי של גדודי עז אלדין אלקסאם בדרום הרצועה, שסוכל במרץ 2025 (דף הפייסבוק עבסאן הגדולה, 2 באפריל 2025). דווח כי אבו דקה היה מפקד פלוגה תומכת לחימה[2] (דף הפייסבוק של אחמד עבדאללה, 4 באפריל 2025).

חמאדה אבו דקה, בצילום שבוצע במהלך מתקפת ה-7 באוקטובר 2023
(ערוץ הטלגרם חדשות דיר אלבלח, 3 באפריל 2025)
-
- ב-3 באפריל, נמסר כי בתקיפה נגד מתחם הפיקוד והשליטה של חמאס בג’באליא יממה קודם לכן, סוכלו מספר פעילי טרור בכירים, בהם שאדי דיאב עבד אלחמיד פאלוגי מגדוד מזרח ג’באליא שהיה מעורב במתקפת ה-7 באוקטובר 2023; מחמד שריף, פעיל הביטחון הכללי של חמאס שהשתתף בטקס שחרור החיילת אגם ברגר; מחמד האני עטיה דאעור, שפיקד על חוליית שיגור רקטות; ומחמד עיסא מחמוד עסכרי, פעיל במערך הרקטות ובביטחון הכללי של חמאס (דובר צה”ל, 3 באפריל 2025).

פעילי חמאס שסוכלו בג’באליא (דובר צה”ל ,3 באפריל 2025)
-
- ב-3 באפריל, דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי בוצעה תקיפה נגד בית הספר דאר אלארקם בשכונת אלתפאח בעיר עזה, ששימש כמקלט לעקורים. נטען כי התקיפה הביאה למותם של 31 בני אדם ולפציעת עשרות. בין ההרוגים היו ראש עיריית בית חאנון לשעבר, מחמד נאזכ אלכפארנה; העיתונאי והצלם, יוסף חסונה; סעדי כחיל, פעיל חמאס שהואשם ברצח מפגין נגד חמאס ימים ספורים קודם לכן; ונכדו של ח’ליל אלחיה, ראש הלשכה המדינית של חמאס ברצועה (ערוץ הטלגרם אלבריג’ מאחדת אותנו, 3 באפריל 2025; ערוץ הטלגרם של הפעיל חמזה אלמצרי, 3 באפריל 2025). דובר צה”ל מסר כי התקיפה כוונה נגד מתחם פיקוד ושליטה של חמאס, בו שהו מחבלים בכירים, והדגיש כי ננקטו אמצעים לצמצום פגיעה בבלתי מעורבים (דובר צה”ל, 3 באפריל 2025).
- ב-3 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית בעיר עזה סעיד אחמד אלעבד אלח’צ’רי, שעמד בראש חברת החלפנות ״אלופאק״, אשר הוכרזה על ידי שר הביטחון כארגון טרור בשל מעורבותה בהעברת כספים לגורמי טרור. נמסר שאלח׳צ׳רי היה מעורב בהעברות כספים רבות לזרוע הצבאית של חמאס לאורך השנים, ובפרט לאורך מלחמת “חרבות ברזל”. גם אחיו, חאמד אלח׳צ׳רי, שסוכל בשנת 2019, שימש חלפן הכספים המרכזי של הזרוע הצבאית של חמאס (דובר צה”ל, 4 באפריל 2025).
- ב-4 באפריל, סוכל בצפון רצועת עזה מחמד חסן מחמד עוצ’, מפקד צבאי במערך המודיעין הצבאי בגדודי אלמג’אהדין[3], אשר השתתף בפשיטה לניר עוז במתקפת ה-7 באוקטובר 2023 ופיקד על חטיפת שירי, כפיר ואריאל ביבס ז״ל, וכל הנראה גם היה מעורב באופן אישי ברציחתם. מחמד עוצ’ היה אחראי גם על חטיפתם וקבורתם של עוד שני חטופים חללים ישראלים וחטופים תאילנדים (דובר צה”ל, 4 באפריל 2025). בהודעת גדודי אלמג’אהדין נמסר כי עוצ’ היה חבר המועצה הצבאית העליונה ומפקד מנגנון המודיעין הצבאי (ערוץ הטלגרם של “גדודי אלמג’אהדין”, 4 באפריל 2025). דובר גדודי אלמג’אהדין, אבו בלאל, הכחיש את אחריותו של מחמד עוצ’ למות בני משפחת ביבס (ערוץ הטלגרם של גדודי אלמג’אהדין, 4 באפריל 2025).
- ב-8 באפריל, דווח ברשתות החברתיות על מותו של סמיר סלימאן אבו שאויש (אבו סלימאן), שנהרג בתקיפה באזור אלמואצי (חשבון X של שהאב, 8 באפריל 2025; דף הפייסבוק של נג’ם סיף, 8 באפריל 2025). בהמשך דווח כי הוא פיקד על גדוד מחנה הפליטים יבנא ברפיח בזרוע הצבאית של הגא”פ (ערוץ הטלגרם של העיתונאי אסמאעיל אבו עמר, 10 באפריל 2025).
- ב-9 באפריל, דיווחו “מקורות פלסטיניים” כי בוצעה תקיפה בו-זמנית נגד שמונה מבני מגורים בשכונת אלשג’אעיה בעיר עזה וכי לפחות שלושים אזרחים נהרגו ועשרות נפצעו (ערוץ הטלגרם של העיתונאי העזתי מחמוד אללוח, 9 באפריל 2025). דובר צה”ל מסר כי התקיפה בוצעה נגד מתחם פיקוד ושליטה של חמאס, במרחק של כקילומטר מכוחות צה”ל הפועלים בשטח. בתקיפה סוכל הית’ם רזק עבד אלכרים אלשיח’ ח’ליל, מפקד גדוד אלשג’אעיה בחמאס שהיה מעורב בטבח בנחל עוז ב-7 באוקטובר 2023 ובהובלת פעילות טרור נגד כוחות צה”ל במהלך הלחימה, כולל הנחת מטענים ומלכוד שטחי קרב. בעבר שימש אלשיח’ ח’ליל כמפקד פלוגת נח’בה ואחראי תיק המנהרות, והוא מונה למפקד גדוד אלשג’אעיה לאחר סיכול שני קודמיו – ג’מיל ואדיה ווסאם פרחאת (דובר צה”ל, 10 באפריל 2025). ב-15 באפריל, סוכל מחליפו של אלח’ליל, מחמד אלעג׳לה. אלעג׳לה שימש מפקד פלוגת סיוע קרבי והיה אחראי על אספקת אמצעי לחימה לפעילי הגדוד (דובר צה”ל 15 באפריל 2025).

מפקדי גדוד אלשג’אעיה שסוכלו במהלך המלחמה (דובר צה”ל ,15 באפריל 2025)
-
- ב-10 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית בעיר עזה, מא’מן עז אלדין אלחדאד, בנו של מפקד חטיבת עזה בזרוע הצבאית של חמאס, עז אלדין אלחדאד. מדובר בבנו השני של אלחדאד שנהרג במלחמה (אלרסאלה.נט, 10 באפריל 2025). בתקיפה סוכל גם מחמוד אבראהים חסן אבו חצירה (ערוץ הטלגרם של העיתונאי אסמאעיל אבו עמר, 10 באפריל 2025). נמסר כי מחמוד אבראהים חסן אבו חצירה, אשר שימש בשנים האחרונות כסייענו הצבאי האישי ויד ימינו של עז אלדין חדאד, מפקד חטיבת עזה, סוכל בעיר עזה. בהודעת צה”ל נאמר כי אבו חצירה גם היה מעורב באירוע החדיר באמצעות מנהרה לפילבוקס באזור נחל עוז והריגתם של חמישה לוחמי צה”ל ב-28 ביולי 2014, במהלך מבצע ״צוק איתן״ (דובר צה”ל 16 באפריל 2025).
- ב-10 באפריל, נמסר כי בתקיפות בפתיחת מבצע “עוז וחרב”, סוכלו תשעה פעילי חמאס וגא”פ שהשתתפו במתקפת 7 באוקטובר 2023. בין המסוכלים: חסן נאעם, שהיה אחראי על חטיפתו של חייל צה”ל שגופתו מוחזקת ברצועה; אסמאעיל שכשכ, שרצח אזרחים, השליך רימונים למיגונית בצומת רעים ושיגר טיל קרקע-אוויר זעיר בשטח ישראל; ג׳לאל קרעאן, שרצח אזרחית ישראלית שגופתה מוחזקת ברצועת עזה, השתתף בפשיטה על מסיבת הנובה ועל בסיסים צבאיים, רצח שני ישראלים ותיעד את מעשיו; מחמד עיסא, שפשט לקיבוץ מפלסים ולקח חלק בטבח; מחמד צקר, שפשט לקיבוץ ניר עוז ולקח חלק בטבח; מחמד שבכי, פארס קרשין, יחיא אסטל ומחמד אסטל שהשתתפו בפשיטה ובמעשי הטבח. עוד נמסר כי בתקיפות לפני תחילת מבצע “עוז וחרב” סוכלו מחמד עצפור, שהיה מעורב בפגיעה בחדר הפיקוד (חפ”ק) של מפקד החטיבה הדרומית של צה”ל, וח׳אלד אלדין שעשה שימוש ברכוש של אב ובתו שנרצחו במסיבת הנובה (דובר צה”ל, 10 באפריל 2025).

מחבלי חמאס וגא”פ שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר וסוכלו (דובר צה”ל, 10 באפריל 2025)
-
- ב-10 באפריל, דווח כי סוכל חמזה ואא’ל עספה, פעיל “יחידת הצל” של חמאס, שהיה מעורב בשמירה על חטופים ישראלים ואף השתתף באופן פעיל בטקס שחרור חטופים ב-8 בפברואר 2025. הוא גם שימש ראש חוליית נח’בה בגדוד דיר אלבלח שפשט לישראל והשתתף בטבח ב-7 באוקטובר 2025. הוא בנו של ואא’ל עספה, המכונה ״אבו חמזה״, מפקד גדוד דיר אלבלח שסוכל בנובמבר 2023 (ערוץ הטלגרם אלציאד, 10 באפריל 2025; דובר צה”ל, 15 באפריל 2025).

חמזה עספה בטקס שחרורו של אלי שרעבי ב-8 בפברואר 2025 (ערוץ הטלגרם אלציאד, 10 באפריל 2025)
-
- ב-11 באפריל, סוכל אחמד איאד מחמד פרחאת, אחראי הצליפה בגדוד תל סלטאן של חמאס. נמסר כי הוא היה אחראי על קידום וביצוע ירי צלפים לעבר כוחות צה״ל לצד פעילות טרור נוספת נגד מדינת ישראל (דובר צה”ל, 11 באפריל 2025).
- ב-13 באפריל, סוכל מחמד אלדרבאשי (אבו אחמד), שפיקד על תחנת המשטרה במערב ח’אן יונס, בתקיפה אווירית נגד ביתו שבמחנה הפליטים בח’אן יונס (ערוץ הטלגרם ח’אן יונס – חדשות ועדכונים שוטפים, 13 באפריל 2025). בתקיפה נוספת נגד כלי רכב בדיר אלבלח, סוכל עביד אללה נעים הדהוד מוסא, ששימש סגן ראש חוליית צליפה בחמאס (דובר צה”ל, 13 באפריל 2025).
- ב-17 באפריל, נמסר כי יחיא פתחי עבד אלקאדר אבו שער, שעמד בראש תשתית הברחות אמצעי הלחימה של חמאס, סוכל בתקיפה בח’אן יונס יומיים קודם לכן. בנוסף, נמסר כי ימים אחדים קודם לכן, סוכל בח’אן יונס מאזן אבראהים מחפוט’ פרא, פעיל גא”פ מרכזי שעמד מאחורי הוצאה לפועל של פיגועי טרור משמעותיים בשטח ישראל בשנתיים האחרונות, ובפרט בחודשים האחרונים (דובר צה”ל, 17 באפריל 2025). דווח כי מאזן אלפרא נהרג בתקיפה נגד בית המשפחה ב-11 באפריל 2025 (חשבון X של פלסטין פוסט, 11 באפריל 2025).
- ב-21 באפריל, סוכל אחמד מנצור, פעיל במערך הרקטות של הגא״פ שהשתתף במתקפת ה-7 באוקטובר 2023. במהלך המלחמה, הוא היה מעורב בשיגור רקטות לעבר שטח מדינת ישראל (דובר צה”ל, 21 באפריל 2025).
- ב-24 באפריל, הודיעה החזית העממית לשחרור פלסטין (חז”ע) על מותו של עלי נצ’אל חסני אלצראפיתי, המכונה “אבו נצ’אל”, שנהרג בתקיפה נגד ביתו בשכונת אלשיח’ רצ’ואן בעזה. צוין כי הוא היה אסיר משוחרר, שנעצר באנתפאצ’ה השנייה לאחר ניסיון לבצע פיגוע, ריצה 13 שנות מאסר, ולאחר שחרורו היה מבכירי חז”ע במחוז עזה (אתר חז”ע, 24 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של חז”ע, גדודי אבו עלי מצטפא, הודיעה כי “המפקד” אלצראפיתי היה חבר בפיקוד של גדוד עזה וחבר במפקדת מחלקת התיאום הצבאי בחטיבת עזה של גדודי אבו עלי מצטפא (דף הפייסבוק של באסל סאלם, 25 באפריל 2025).
- ב-24 באפריל, דווח כי בתקיפה נגד בית במחנה הפליטים ג’באליא נהרגו 15 פלסטינים, בהם מצטפא אלמטוק (אבו ת’אבת), שהיה מפקד גדוד ג’באליא בזרוע הצבאית של חמאס (דף הפייסבוק “דרך השהידים”, 24 באפריל 2025; חשבון X של המאם טארק אבו אלשיח’, 24 באפריל 2025; דף הפייסבוק של מחמד אבראהים אבו זיד, 25 באפריל 2025). לפי דיווחים נוספים ברשתות החברתיות, בתקיפה נהרג גם סגנו של אלמטוק, פאיק אלנאעוק (חשבון X @GIF1109, 24 באפריל 2025; חשבון X של “אבו ח’אלד”, 25 באפריל 2025).
- ב-24 באפריל, הודיעו גדודי אלמג׳אהדין על מותו של עמאד אלבאבא (אבו אשרף), בכיר במנגנון המודיעין הצבאי של ההתארגנות, שסוכל במסגרת תקיפה של כוחות צה”ל באלזואידה (ערוץ הטלגרם של גדודי אלמג’אהדין, 24 באפריל 2025). יממה מאוחר יותר, הודיעו גדודי אלמג’אהדין על מותו של מחמד ברכה עאיש אלעמור (“אבו ברכה”), חבר המועצה הצבאית של ההתארגנות, שסוכל על ידי צה”ל לאחר שנים ארוכות של פעילות נגד ישראל (ערוץ הטלגרם של גדודי אלמג’אהדין, 25 באפריל 2025). נמסר שהוא סוכל בתקיפת על בית המשפחה בח’אן יונס (ערוץ הטלגרם של קדס ניוז, 25 באפריל 2025).

מימין: עמאד אלבאבא. משמאל: מחמד אלעמור (ערוץ הטלגרם של גדודי אלמג’אהדין, 24 ו-26 באפריל 2025)
-
- ב-26 באפריל, נמסר כי בתקיפה באלזואידה סוכל בהאא’ ציאח אלחסנאת, פעיל בחטיבות צלאח אלדין-חטיבת ייחוד האל[4] (ערוץ הטלגרם nuseirat1, 26 באפריל 2025). התארגנות חטיבות צלאח אלדין–חטיבת ייחוד האל הודיעה רשמית על מותו של הפעיל שלה, השיח’ בהאא’ ציאח אלחסנאת, המכונה אבו עת’מאן (ערוץ הטלגרם BURAQPal, הערוץ הרשמי של ההתארגנות, 3 במאי 2025).
- ב-29 באפריל, נמסר כי בעיר עזה סוכל עלי נצ’אל חסני אלצראפיתי, בכיר בחזית העממית לשחרור פלסטין (חז”ע), שריצה עונש מאסר בכלא בישראל בשנים 2015-2002 בשל תכנון פיגועי התאבדות והעברת אימונים צבאיים. צוין כי גם לאחר שחרורו פעל למימוש פיגועים נוספים, העביר כספים למחבלים ביהודה ושומרון והקים תשתיות טרור. כמו כן, נמסר כי בתקיפות נוספות נהרגו סעיד אמין אבו חסנין, פעיל נח’בה בגדוד דיר אלבלח של הזרוע הצבאית של חמאס שפיקד על הפשיטהלכיסופים במהלך מתקפת ה-7 באוקטובר 2023, ומצטפא יוסף אלעבד מטוק, ששימש קצין המבצעים של גדוד ג’באליא של הזרוע הצבאית של חמאס והוביל פעילות טרור נגד כוחות צה”ל ברצועת עזה (דובר צה”ל, 29 באפריל 2025). חז”ע פרסמה הודעה רשמית על מותו של האסיר המשוחרר, עלי נצ’אל חסני אלצראפיתי, המכונה אבו נצ’אל, בן 22, שנהרג כתוצאה מ”פשיטה ציונית בוגדנית” נגד בית המשפחה בשכונת שיח’ רצ’ואן בצפון מערב העיר עזה (סוכנות קדס, 24 באפריל 2025).

מימין: הודעת צה”ל על סיכול פעילי חמאס וחז”ע (דובר צה”ל, 29 במאי 2025).
משמאל: הודעת חז”ע על מותו של אלצראפיתי (סוכנות קדס, 24 באפריל 2025)
שיגור רקטות
- במהלך חודש אפריל 2025, שוגרו 14 רקטות מרצועת עזה לשטח ישראל, לעומת 11 רקטות ששוגרו במהלך בחודש מרץ 2025 (החל מחידוש הלחימה ב-18 במרץ). שלושה בני אדם נפצעו באורח קל באחד המטחים ונזק נגרם לרכוש. להלן הפירוט:
- 1 באפריל: רקטה שוגרה מצפון רצועת עזה לעבר שדרות ויישובי עוטף עזה. חיל האוויר יירט את הרקטה. לא היו נפגעים (דובר צה”ל, 1 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של הגא”פ קיבלה אחריות על הירי ומסרה כי כוח הרקטות שלה שיגר מטח לעבר שדרות ויישובי עוטף עזה (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 1 באפריל 2025).
- 2 באפריל: צה”ל יירט שתי רקטות ששוגרו מצפון רצועת עזה לעבר יישובי עוטף עזה (דובר צה”ל, 2 באפריל 2025). אחריות על שיגור מטח רקטות לעבר שדרות, ניר עם וכפר עזה בתגובה ל”פשעי הציונים נגד העם הפלסטיני” (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 2 באפריל 2025).
- 3 באפריל: חיל האוויר יירט רקטה ששוגרה לאזור נחל עוז בעוטף עזה (דובר צה”ל, 3 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של הגא”פ קיבלה אחריות על הירי ומסרה כי כוח הרקטות שלה שיגר מספר רקטות לעבר בסיס צה”ל בנחל עוז (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 3 באפריל 2025).
- 6 באפריל: עשר רקטות שוגרו ממרכז רצועת עזה לעבר אזור אשדוד, אשקלון גן יבנה ויבנה. חיל האוויר יירט חמש רקטות והשאר נפלו בשטח ישראל. שלושה בני אדם נפצעו באורח קל ונזק נגרם לרכוש (דובר צה”ל ותקשורת ישראלית, 6 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של חמאס קיבלה אחריות על הירי הרקטי “בתגובה למעשי הטבח הציוניים נגד אזרחים” (ערוץ הטלגרם גדודי עז אלדין אלקסאם, 6 באפריל 2025).
שיגור רקטות לשטח ישראל בחתך חודשי

שיגור רקטות לשטח ישראל בחתך שנתי

*הספירה בשנת 2024, החל מחודש מאי
פיגועים
- במהלך אפריל 2025, בוצעו שלושה פיגועים לעומת ארבעה פיגועים במרץ 2025. כל הפיגועים בוצעו בשטחי יהודה ושומרון, לוחם משטרה נפצע. להלן הפירוט:
- פיגוע דקירה בצומת גיתי אבישר: ב-8 באפריל, השליכה מחבלת פלסטינית אבנים לעבר כוח צה”ל ולעבר כלי רכב ישראליים בצומת גיתי אבישר בשומרון. לאחר מכן, היא שלפה סכין והחלה לרוץ לעבר לוחמי צה”ל שהגיבו בירי והרגו אותה (דובר צה”ל ותקשורת ישראלית, 8 באפריל 2025). הרשות לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית הודיעה על מותה של אמאנה אבראהים מחמד יעקוב, בת 30, מקליעי “הכיבוש” סמוך לסלפית (סוכנות קדס, 8 באפריל 2025).
- פיגוע דריסה בדרום הר חברון: ב-14 באפריל, פעלו לוחמי יחידת הסיור המשטרתית נגד עבריינים וגורמי טרור בצומת עתניאל בדרום הר חברון. הם הורו לנהג פלסטיני של כלי רכב גנוב לעצור, אולם הנהג פגע באחד הלוחמים ונמלט מהמקום לאזור אלט’אהריה, ליד חברון. הלוחם נפצע באורח קל, והנהג הפוגע הסגיר את עצמו (דובר צה”ל ותקשורת ישראלית, 14 באפריל 2025). חמאס בירכה על הפיגוע ומסרה כי זו “תגובה טבעית לפשעי ישראל בגדה המערבית וברצועת עזה” וקראה להסלמת העימותים עד לסיום “הכיבוש” (ערוץ הטלגרם הרשמי של חמאס, 14 באפריל 2025).
- פיגוע ירי ליד חומש: ב-20 באפריל, ירה מחבל פלסטיני לעבר כוחות צה”ל בכניסה למאחז חומש בשומרון. הכוחות הגיבו באש והרגו את המחבל, תושב העיירה קבאטיה (דובר צה”ל ותקשורת ישראלית, 20 באפריל 2025). חמאס הביעה תנחומים על מות המפגע, סלימאן פואז נאצר מנאצרה, בן 24 (ערוץ הטלגרם של חמאס איו”ש, 20 באפריל 2025).
פיגועים משמעותיים בשנת 2025[5]

פיגועים משמעותיים בחתך רב שנתי

סיכול טרור
- במהלך חודש אפריל 2025, , המשיכו כוחות הביטחון הישראליים בפעילות לסיכול טרור ברחבי יהודה ושומרון, ובכלל זה המשך הפעילות במסגרת מבצע “חומת ברזל” לסיכול טרור בצפון השומרון, שהורחב גם למחנה הפליטים בלאטה בשכם.[6] במהלך הפעילות סוכלו פעילי טרור ונעצרו עשרות מבוקשים וחשודים בפעילות טרור ואותרו מטענים וחומרים להכנת מטענים, אמצעי לחימה, מעבדות ומחרטות לייצור אמצעי לחימה וכספים למימון פעילות טרור. לוחם צה”ל נפצע קשה מפיצוץ מטען בפעילות בכפר ביתא (דובר צה”ל, 30-1 באפריל 2025). להלן הסיכולים הבולטים:
- ב-2 באפריל, דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי במהלך פשיטה של כוח מיוחד ישראלי בעיר העתיקה של שכם, נהרג חמזה מחמד ח’מאש (בן 33), ונעצרו שלושה נוספים בהם אחיו של ההרוג (סוכנות קדס וערוץ הטלגרם אחראר בלאטה, 2 באפריל 2025).
- ב-3 באפריל, נמסר כי כוחות צה”ל ירו לעבר משליכי אבנים בכביש 375, סמוך לכפר חוסאן שבאזור בית לחם. כתוצאה מכך, נהרג אחד התוקפים ואחר נפצע (דובר צה”ל, 3 באפריל 2025). “מקורות פלסטיניים” מסרו כי ההרוג הוא יוסף בכר זאול, בן 17 מחוסאן (ופא, 4 באפריל 2025).
- ב-4 באפריל, דיווחו הפלסטינים על מותו של חסין חרדאן, שנפגע יממה קודם לכן מאש “כוחות הכיבוש” ברחוב אלנאצרה בג’נין, שעות אחדות קודם לכן. נמסר כי חמדאן בן 40 ואב לחמישה, היה אסיר משוחרר שריצה שבע שנים בבתי הכלא הישראליים (ערוץ הטלגרם של המרכז הפלסטיני לתקשורת, 4 באפריל 2025). חמאס פרסמה מודעת אבל על מות “המג’אהד” חסין חרדאן (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 4 באפריל 2025).

מודעת האבל של חמאס על מותו של חסין חמדאן (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 4 באפריל 2025)
-
- ב-7 באפריל, זיהה מארב של כוחות צה”ל על ציר ראשי באזור תרמסעיא שבשומרון שלושה חשודים שיידו סלעים לעבר כביש מהיר שבו נסעו כלי רכב ישראליים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים, הרגו אחד מהם ופגעו בשנים נוספים (דובר צה”ל, 7 באפריל 2025). חמאס פרסמה מודעת אבל על מותו של “הנער השהיד” עמר מחמד רביע, תושב תרמסעיא (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 7 באפריל 2025).

מודעת האבל של חמאס על מותו של עמר מחמד רביע (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 7 באפריל 2025)
-
- ב-16 באפריל 2025, סיכלו כוחות הביטחון הישראליים את מחמד עמר זכארנה, אחד ממבצעי הפיגוע בפנדק שבו נהרגו שלושה ישראלים בינואר 2025, ומרוח יאסר ח’זימה, ששוחרר בעסקת החטופים בנובמבר 2023 והיה מבוקש בגין תכנון פיגועים. הכוחות צרו על מערה בכפר מסליה, שם הסתתרו השניים, וניהלו איתם חילופי אש שכללו ירי טילי כתף (דובר צה”ל, 16 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של הגא”פ פרסמה הודעה רשמית על מותם של “המפקד” מחמד עמר זכארנה, המכונה אבו אלח’טאב, בן 23, שהיה ממבצעי “פעולת אלפנדק”, ושל מרוח יאסר ח’זימה, בן 19. צוין כי השניים השתייכו לגדוד קבאטיה בחטיבת ג’נין וכי הם נהרגו אחרי שהתעמתו עם “כוח ציוני” שצר עליהם במשך שעות בעיירה מסליה (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 16 באפריל 2025).

מימין: מחמד עמר זכארנה. משמאל: מרוח יאסר ח’זימה (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 16 באפריל 2025)
-
- ב-17 באפריל, לאחר מספר אירועי יידוי אבנים באזור השומרון בהם נפצעו מספר ישראלים, כוח צה”ל שהיה במארב ליד הכפר אוצרין, סמוך לצומת תפוח, ירה לעבר שלושה מיידי אבנים . כתוצאה מכך, נהרגו שניים מהתוקפים והשלישי נפצע (דובר צה”ל, 17 באפריל 2025). הרשות הכללית לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית מסרה כי ההרוגים הם ג’האד אדהם עבדאללה עדילי, בן 17, וסיף ע’סאן ג’בר עדילי, בן 19, תושבי אוצרין (ופא, 17 באפריל 2025). חמאס פרסמה מודעת אבל על מותם של סיף ע’סאן ג’אבר עדילי וג’האד אדהם עבדאללה עדילי, שנהרגו מקליעי “הכיבוש” בקרבת העיירה אוצרין שבאזור שכם (ערוץ הטלגרם של חמאס איו”ש, 18 באפריל 2025).

מודעת האבל של חמאס (ערוץ הטלגרם של חמאס באיו”ש, 18 באפריל 2025)
-
- ב-24 באפריל, עצרו כוחות הביטחון הישראליים את ראש התארגנות הטרור במחנה הפליטים בלאטה בשכם. יחד עמו נעצר מבוקש נוסף בפעילות טרור. במהלך המעצר התנהלו חילופי אש והפרות סדר. לא היו נפגעים בקרב כוחות הביטחון הישראליים (דוברות צה”ל, המשטרה והשב”כ, 24 באפריל 2025). כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו על מעצרו של המבוקש אסלאם קרעאן לאחר שנפצע מירי במחנה הפליטים בלאטה (סוכנות קדס, 24 באפריל 2025).

אסלאם קרעאן (סוכנות קדס, 24 באפריל 2025)
- במהלך אפריל 2025, סיכלו כוחות הביטחון הישראליים פעילות טרור בשטחי מדינת ישראל. להלן פירוט המקרים הבולטים:
- ב-10 באפריל, נמסר על חשיפת תשתית כספי טרור שהופעלה על ידי אזרחים ערבים -ישראלים והעבירה מיליוני שקלים מחמאס בתורכיה לתשתיות טרור ביהודה ושומרון. נמסר כי בראש הרשת עמד פאדי עראבי, תושב עראבה שבצפון הארץ, שפעל בתיאום עם אחיו, נסים עראבי, השוהה בתורכיה, שותפו של וג’די סעדי, במקור מג’נין, אשר ממלא תפקיד מרכזי בהעברת כספים לארגוני טרור, ובהם חמאס. עוד עלה בחקירה כי ברשת השתתפו הבלדרים ויליאם וסאמי חנא מנוף הגליל ומחמד הציץ ואדהם דולאני מעכו, שידעו לכאורה כי הכספים מיועדים לטרור. כמו כן, התברר כי פאדי עראבי פנה גם לסהיל בשיר, תושב סח’נין, כדי שימשיך את הזרמת הכספים הרציפה ליהודה ושומרון. כתב אישום חמור נגד שישה חשודים בגין מגע עם סוכן זר ופעולה ברכוש טרור (דוברות המשטרה ודוברות שב”כ, 10 באפריל 2025).
- ב-11 באפריל, הותר לפרסום כי שני אזרחים ישראלים, נור שבאת מהכפר נחף ואמיר כיואן מהכפר דיר אלאסד, נעצרו במרץ 2025 על ידי שירות הביטחון הכללי (שב”כ) ומשטרת ישראל בחשד שתכננו פעילות טרור. לפי החקירה, נור שבאת היה בקשר עם בכיר בגדוד טולכרם מתוך כוונה להצטרף לפעילות טרור בשטחי יהודה ושומרון, ואף פנה לאמיר כיואן כדי שיסייע לו לממש את תוכניתו. עוד התברר כי במהלך ביקוריהם בהר הבית ברמצ’אן 2024, שבאת ניסה לכאורה לשכנע את כיואן לבצע פיגוע דקירה נגד כוחות הביטחון במקום (דוברות משטרה ושב”כ, 11 באפריל 2025).
- ב-17 באפריל, פורסם כי שני נערים בני 16 ו-17, האחד אזרח ישראלי והשני תושב חברון, הואשמו שתכננו לבצע פיגוע ירי בבית כנסת בלוד בהשראת ארגון דאעש. הנער הישראלי יצר קשר עם פעילי הארגון דרך הרשתות החברתיות, וקיבל מהם הצעה לבצע פיגוע בשם דאעש. הוא בחר כמטרה בית כנסת בלוד בשבת בבוקר, וגייס את הנער הפלסטיני כשותף. מהחקירה עלה כי השניים נפגשו, תכננו את הפיגוע ואף נשבעו אמונים לדאעש. הפיגוע סוכל בעקבות מעצר איש הקשר שלהם בירדן (תקשורת ישראלית, 17 באפריל 2025).
חזבאללה
- במהלך אפריל 2025, המשיכו כוחות צה”ל לפעול נגד מאמצי ההתעצמות של חזבאללה ונגד נוכחות הארגון בדרום לבנון, בניגוד להבנות הסכם הפסקת האש. במסגרת הפעילות, הותקפו פעילי טרור שמרביתם עסקו בניסיונות לשקם את תשתיות הארגון, וכן הותקפו תשתיות של חזבאללה בדרום לבנון ובאזורים נוספים במדינה, בהם מחסן אמצעי לחימה (אמל”ח) של מערך ההגנה האווירית של חזבאללה בבקעא ומבנה ששימש לאחסון טילים מדויקים בשכונת אלחדת’ באלצ’אחיה אלג’נוביה בבירות (דובר צה”ל, 1-30 באפריל 2025).[7] חזבאללה לא פרסם הודעות על מותם של פעילים בערוצי התקשורת הרשמיים שלו, אולם חשבונות ברשתות החברתיות והלוויות ההרוגים העידו על השתייכות ההרוגים לארגון:
- ב-1 באפריל, סוכל בתקיפה באלצ’אחיה אלג’נובנה בבירות חסן עלי מחמוד בדיר, פעיל בכיר ביחידה 3900, המופעלת על ידי חזבאללה וכח קדס של משמרות המהפכה. נמסר כי בדיר פעל בשיתוף פעולה עם חמאס במטרה להוציא לפועל פיגוע נגד אזרחים ישראלים בטווח הזמן המיידי (דוברות צה”ל, שב”כ ומוסד, 1 באפריל 2025). דווח כי הפיגוע היה אמור לצאת לפועל נגד מטרה ישראלית בחו”ל ולפגוע במאות ישראלים (תקשורת ישראלית, 1 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון מסרו כי בתקיפה נהרגו ארבעה בני אדם, בהם חסן בדיר מהעיירה אלמניריה בדרום לבנון ובנו עלי, וכן היאם מחמוד ואחמד מחמוד מהעייר אלדויר שבדרום לבנון. שבעה בני אדם נוספים נפצעו (LBCI וג’נוביה, 1 באפריל 2025). בחזבאללה הודיעו על מותם של “המפקד” חסן עלי בדיר, המכונה רביע, ושל עלי חסן בדיר, המכונה ג’ואד (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 1 באפריל 2025). “מקור מקורב לחזבאללה” מסר כי בדיר היה סגן הממונה על התיק הפלסטיני בחזבאללה ואחיו של האחראי על ההסברה הקרבית בארגון (אלקדס אלערבי, 1 באפריל 2025).

מימין: הבניין שהותקף בדאחיה בביירות (אלמנאר ,1 באפריל 2025). משמאל: מודעת האבל של חזבאללה על מותם של בדיר ובנו (ערוץ הטלגרם של דרום לבנון-צופה אל האויב, 1 באפריל 2025)
-
-
- ב-6 באפריל, סוכלו בתקיפה אווירית שני פעילי חזבאללה שעבדו עם כלי הנדסי באזור זבקין שבדרום לבנון. נמסר כי הם הותקפו בעת שניסו לשקם תשתיות טרור של חזבאללה (דובר צה”ל, 6 באפריל 2025). דווח כי עלי חסן צליבי, בן 30, ועדנאן פצ’ל בזיע, בן 17, מהעיירה זבקין, נהרגו ושני פועלים סורים נפצעו אחרי שכלי טיס ישראל תקף בולדוזר שבו השתמשו כדי “להשביח אדמה” באזור צ’הר אלקצר שבפאתי זבקין. צוין כי צליבי איבד עין ונפצע בידו בפיצוץ מכשירי הביפרים בספטמבר 2024 (Lebanon Debate, 6 באפריל 2025). חזבאללה קיים טקס הלוויה רשמי לעלי חסן צליבי, המכונה ג’אבר, ולעדנאן פצ’ל בזיע, המכונה עבאס, בעיירה זבקין (חשבון X של בלאע’, 11 באפריל 2025).
-

מימין: מודעת האבל על מותם של צליבי ובזיע (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 6 באפריל 2025). משמאל: הלווייתם של צליבי ובזיע עם דגלי חזבאללה (חשבון X של בלאע’, 11 באפריל 2025)
-
- ב-7 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית מחמד עדנאן מנצור, ששימש מפקד הארטילריה של מרחב אלטיבה בחזבאללה. נמסר כי במהלך הלחימה נגד ישראל, מנצור עמד מאחורי שיגורים רבים לגליל העליון (דובר צה”ל, 7 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי מחמד עדנאן מנצור, שניהל סדנה לתיקון אופנועים, נהרג לאחר שכטב”ם ישראלי שיגר טיל מדויק לעברו בעת שרכב על אופנוע בעיירה טיבה (ג’נוביה ואלמנאר, 7 באפריל 2025). ערוצים המזוהים עם חזבאללה פרסמו מודעת אבל של “ההתנגדות האסלאמית” על מותו של מחמד עדנאן מנצור, המכונה אבו בהאא’ (חשבון X של סאלם אלשיעי, 7 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של מנצור (חשבון X של סאלם אלשיעי, 7 באפריל 2025)
-
- ב-15 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית מפקד חוליה במערך המבצעים המיוחדים של חזבאללה במרחב עיתרון שבדרום לבנון (דובר צה”ל, 15 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי בתקיפה נגד כלי רכב מסחרי בעיתרון נהרג עלי ביצ’ון, וכי שלושה בני אדם נוספים נפצעו. למחרת נמסר כי אחד הפצועים, מחמד עלי ביצ’ון, בן 17 מבנת ג’ביל, מת מפצעיו (לבנון24 וג’נוביה, 16-15 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עלי נג’יב ביצ’ון, המכונה ולאא’ (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 15 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של ביצ’ון (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 15 באפריל 2025)
-
- ב-16 באפריל, סוכל פעיל יחידת אלרצ’ואן בתקיפה בוואדי אלחג’יר, סמוך לכפר קנטרה שבדרום לבנון (דובר צה”ל, 16 באפריל 2025). משרד הבריאות הלבנוני דיווח על הרוג בתקיפה נגד כלי רכב בוואדי אלחג’יר. “מקורות” מסרו כי ההרוג הוא חסין עבד אלרחים יונס מהעיירה מרכבא (ג’נוביה, 16 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של “המפקד” חסין עבד אלרחים יונס, המכונה אבו עלי מאלכ (חשבון X של רצ’א סעד, 16 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של יונס (חשבון X של רצ’א סעד, 16 באפריל 2025)
-
- ב-16 באפריל, סוכל פעיל חזבאללה בתקיפה אווירית באזור העיירה חאנין שבדרום לבנון (דובר צה”ל, 16 באפריל 2025). משרד הבריאות הלבנוני דיווח על הרוג ופצוע בתקיפה נגד אופנוע בכפר חאנין (אלנשרה, 16 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עלי מחמד עבאס, המכונה אבו חוראא’, מהעיירה חאנין (ערוץ הטלגרם חזבאללה אלמידאני, 16 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של עבאס (ערוץ הטלגרם חזבאללה אלמידאני, 16 באפריל 2025)
-
- ב-17 באפריל 2025, סוכל בתקיפה אווירית בבלידא שבדרום לבנון עלי עבר אלנבי חג׳אזי, ששימש סגן מפקד מתחם מוחביב בחזבאללה (דובר צה”ל, 17 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו על הרוג בתקיפה נגד אופנוע בדרך אלנקעה שבעיירה עיתרון (אלמיאדין ואלנהאר, 17 באפריל 2025). בחשבונות המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עלי עבד אלנבי חג’אזי, המכונה קראר, מבלידא (חשבון X של מחמד חסין יחיא, 18 באפריל 2025). חזבאללה קיים הלוויה רשמית לחג’אזי, במהלכה הונפו דגלים לבנוניים ופלסטיניים ודגל חזבאללה ונשמעו קריאות נגד ישראל וארה”ב (אלעהד, 20 באפריל 2025).

מימין: מודעת האבל על מותו של חג’אזי (חשבון X של מחמד חסין יחיא, 18 באפריל 2025).
משמאל: הלוויית חג’אזי (אלעהד, 20 באפריל 2025)
-
- ב-18 באפריל, סוכל פעיל חזבאללה, מחמד ג׳עפר מנח אסעד עבדאללה, בתקיפה אווירית באזור צידון. צוין כי הוא היה בכיר במערך התקשוב ועסק בפריסת מערכות תקשורת של חזבאללה ברחבי לבנון, ובפרט מדרום לנהר הליטאני (דובר צה”ל, 18 באפריל 2025). דווח כי אדם אחד נהרג בתקיפה נגד כלי רכב בכביש המהיר באלע’זיה, סמוך לצידון (צות בירות אינטרנשיונל, 18 באפריל 2025). דווח כי ההרוג הוא מחמד ג’עפר מנח עבדאללה, וכי אביו היה בעבר בכיר בחזבאללה שגם היה עצור בידי הכוחות האמריקאיים בעיראק בשנים 2008-2004 עד ששוחרר וחזר לבירות (ג’נוביה, 18 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של מחמד ג’עפר מנח עבדאללה, המכונה אחמד, מאלח’יאם. הוא נקבר יחד עם מחמד ריאצ’ עבדאללה, המכונה שביר, שנהרג ב-22 בפברואר 2025 (ערוץ הטלגרם חדשות חזבאללה, 18 באפריל 2025).

המודעה על הלוויית מחמד ג’עפר מנח עבדאללה ומחמד ריאצ’ עבדאללה
(ערוץ הטלגרם חדשות חזבאללה, 19 באפריל 2025)
-
- ב-18 באפריל, סוכל פעיל חזבאללה בתקיפה אווירית בעיתא אלשעב בדרום לבנון. בצה”ל ציינו כי הוא עסק בפעילות טרור (דובר צה”ל, 18 באפריל 2025). משרד הבריאות הלבנוני דיווח על הרוג בתקיפה אווירית נגד כלי רכב בכביש עיתא אלשעב-רמיש (אלנשרה, 18 באפריל 2025). דווח כי ההרוג הוא ח’ליל סרור, שגם נפצע במתקפת האיתוריות בספטמבר 2024, וכי המשימה שלו הייתה העברת אמצעי לחימה ולוחמים לחזבאללה (אלחדת’ 18 באפריל 2025). בחשבונות המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של ח’ליל עלי קאסם, המכונה אמיר, מעיתא אלשעב (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 18 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של קאסם (ערוץ הטלגרם דרום לבנון-צופה אל האויב, 18 באפריל 2025)
-
- ב-20 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית חסין עלי נצר, ששימש סגן הממונה על יחידה 4400 של חזבאללה, היחידה האחראית על התעצמות הארגון והברחות אמל”ח. בצה”ל ציינו כי נצר פעל להברחת אמצעי לחימה וכספים לתוך לבנון במטרה לשקם את יכולותיו הצבאיות של חזבאללה. במסגרת זו, הוא פעל בתיאום עם גורמים איראניים להעברת אמצעי לחימה וכספים דרך שדה התעופה בביירות ואף היה בקשר עם עובדים בשדה שפעלו בחשאי בשירות חזבאללה. כמו כן, נצר קידם והוביל עסקאות לרכישת אמצעי לחימה ממבריחים בגבול סוריה-לבנון (דובר צה”ל, 20 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו על הרוג לאחר שכטב”ם שיגר טיל לעבר כלי רכב בעיירה כות’ריה אלסיאד שבדרום לבנון (אלג’דיד, 20 באפריל 2025). חזבאללה הודיע על מותו של חסין עלי נצר, המכונה אבו עלי חסן, מהעיירה חארוף (אלמרכזיה, 20 באפריל 2025). הארגון קיים לנצר הלווייה רשמית בחארוף, ודווח כי במהלכה “קבוצת מג’אהדין נשבעה שבועתברית ונאמנות להמשיך בנתיב ההתנגדות” (אלמנאר, 23 באפריל 2025).

מימין: מודעת האבל על מותו של נצר (אלמרכזיה, 20 באפריל 2025).
משמאל: הלוויית נצר (אלמנאר, 23 באפריל 2025)
-
- ב-20 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית בחולא פעיל חזבאללה ששימש אחראי ההנדסה במתחם אלעדיסה (דובר צה”ל, 20 באפריל 2025). משרד הבריאות הלבנוני דיווח על הרוג בתקיפה נגד מבנה בעיירה חולא (אלנשרה, 20 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עלי בשיר איוב, המכונה חמזה, בתקיפה בחולא (חשבון X של מחמד חסין יחיא, 20 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של איוב (חשבון X של מחמד חסין יחיא, 20 באפריל 2025)
-
- ב-22 באפריל, סוכל מפקד במתחם מג’דל זון בחזבאללה בתקיפה אווירית בכפר אלחניה שבאזור צור (דובר צה”ל, 22 באפריל 2025). בכלי תקשורת בלבנון דווח כי עלי כיאד האשם נהרג בתקיפה נגד כלי רכב מסחרי בדרך אלחניה שבאזור צור, וכי האשם נפצע בתקיפה קודמת בעיירה דיר קאנון ראס אלעין (צות בירות אינטרנשיונל, 22 באפריל 2025). בתיעוד ממצלמה במעגל סגור נראה האשם כשהוא נמלט מכלי הרכב לאחר פגיעת הטיל הראשון, לפני שפגע בו טיל נוסף והרג אותו (חשבון X של Lebanon Debate, 22 באפריל 2025). בחשבונות המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עלי כיאד האשם, המכונה באקר, ממגד’ל זון (חשבון X של עבאס בבאא’י, 22 באפריל 2025).

מימין: תיעוד של האשם מנסה להימלט לפני פגיעת הטיל (חשבון X של Lebanon Debate, 22 באפריל 2025). משמאל: מודעת האבל על מותו של האשם (חשבון X של עבאס בבאא’י, 22 באפריל 2025)
-
- ב-27 באפריל, סוכל בתקיפה אווירית פעיל חזבאללה שקידם ניסיונות שיקום של הארגון באזור חלתא שבדרום לבנון (דובר צה”ל, 27 באפריל 2025). דווח כי אדם נהרג בתקיפה נגד חווה ב בין חלתא לוואדי ח’נסאן (אלמיאדין, 27 באפריל 2025). משרד הבריאות הלבנוני דיווח על הרוג בתקיפה בעיירה חלתא (אלנשרה, 27 באפריל 2025). בערוצים המזוהים עם חזבאללה פורסמה מודעת אבל על מותו של עאמר חאתם עבד אלעאל, המכונה אבו אחמד (ערוץ הטלגרם חזבאללה אלמידאני, 27 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של אלעאל (ערוץ הטלגרם חזבאללה אלמידאני, 27 באפריל 2025)
הרוגים מארגונים נוספים
חמאס
- בלילה שבין 4-3 באפריל, סוכל בתקיפה בצידון חסן פרחאת, ששימש מפקד הגזרה המערבית של חמאס בלבנון. דובר צה”ל ציין כי במהלך הלחימה נגד ישראל, פרחאת קידם פעילות טרור רבה נגד כוחות צה״ל ואזרחי ישראל, והיה אחראי לשיגור הרקטות לצפת שגרמו למותה של חיילת צה”ל ולפציעת מספר חיילים נוספים ב-14 בפברואר 2024. עוד נמסר כי פרחאת היה מעורב בקידום פעילות טרור נגד ישראל גם לאחר הפסקת האש וכי הוא היווה איום על מדינת ישראל ואזרחיה (דובר צה”ל, 4 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו על תקיפה ישראלית נגד דירת מגורים בעיר צידון וכי ישנם שלושה הרוגים, בהם חסן פרחאת, ששימש מפקד בחמאס (אלמיאדין, 4 באפריל 2025). הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה הודעה רשמית, בה אישרה כי חסן אחמד פרחאת, המכונה אבו יאסר, היה מפקד בשורותיה ונהרג “בפעולת התנקשות פחדנית שפגעה בו בדירתו בעיר צידון. יחד עמו נהרגו בתו, ג’נאן פרחאת, ובנו, חמזה חסן פרחאת, שגם גפעיל בזרוע. (ערוץ הטלגרם של גדודי עז אלדין אלקסאם, 4 באפריל 2025).

מודעת האבל של חמאס על מותם של פרחאן ובנו
(ערוץ הטלגרם של גדודי עז אלדין אלקסאם, 4 באפריל 2025)
הג’האד האסלאמי בפלסטין בלבנון/סוריה
- ב-21 באפריל, הודיעה הזרוע הצבאית של הגא”פ על מותו של אבראהים מחמד חמוד, בן 33, מגדוד השהיד עלי אלאסוד בשלוחת הארגון בסוריה. צוין כי הוא נהרג “על גבולות פלסטין הכבושה במהלך השתתפות בעימות מול התוקפנות הציונית נגד רצועת עזה במהלך מערכת מבול אלאקצא” (ערוץ הטלגרם של ההסברה הקרבית של פלוגות ירושלים, 21 באפריל 2025).

אבראהים מחמד חמוד (ערוץ הטלגרם של פלוגות ירושלים, 21 באפריל 2025)
אלג’מאעה אלאסלאמיה[8]
- ב-22 באפריל 2025, סיכל צה”ל בתקיפה אווירית בנעמת אלפוקא את חסין עזאת מחמד עטוי, בכיר בארגון אלג’מאעה אלאסלאמיה. לפי צה”ל, עטוי היה מעורב בירי רקטות לעבר ישראל, בניסיונות חדירה לשטח ישראל, בקידום פעילות טרור נגד כוחות צה”ל ונגד יעדים ישראליים ברחבי העולם ופעל בשיתוף עם שלוחת חמאס בלבנון (דובר צה”ל, 22 באפריל 2025). כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי אדם אחד נהרג בתקיפה נגד כלי רכב בבעורתא, סמוך לאלדאמור שבהר הלבנון (אלנשרה ואלמנאר, 22 באפריל 2025). דווח כי ההרוג הוא חסין עזאת עטוי מהעיירה חאצביא, יליד 1968, תומך של האחים המוסלמים (ערוץ הטלגרם חזבאללה אלמידאני, 22 באפריל 2025). ארגון אלג’מאעה אלאסלאמיה אישר כי “המפקד” חסין עזאת עטוי נהרג בתקיפה נגד מכוניתו בעיירה בעורתא. בהודעה נכתב: “עד מתי תמשיך המהומה הציונית הזאת לפגוע בביטחון לבנון והלבנונים?” (ערוץ הטלגרם של אלג’מאעה אלאסלאמיה, 22 באפריל 2025). בחזבאללה גינו את “הפשע הבוגדני והפחדני שביצעה הישות הציונית ברצח המפקד מהארגון אלג’מאעה אלאסלאמיה, חסין עטוי” ושלחו את תנחומיהם לאלג’מאעה אלאסלאמיה (ערוץ הטלגרם של ההסברה הקרבית של חזבאללה, 22 באפריל 2025).

מודעת האבל על מותו של עטוי (ערוץ הטלגרם של אלג’מאעה אלאסלאמיה, 22 באפריל 2025)
- לאורך חודש אפריל 2025, המשיכו כוחות צה”ל בפעילות במרחב החיץ ברמת הגולן עם פשיטות ממוקדות בכפרים בתוך מרחב החיץ ומחוצה לו, במחוזות אלקניטרה ודרעא שבדרום סוריה. בין השאר, הושמדו אמצעי לחימה במוצבים ששימשו את הצבא הסורי תחת המשטר הקודם. כמו כן, בוצעו תקיפות אוויריות נגד תשתיות צבאיות בבסיסי חיל האוויר חמאת ו-T4 בתדמר ובאזור דמשק (דובר צה”ל, 30-1 באפריל 2025).[9]
- בלילה שבין 3-2 באפריל, פעלו כוחות צה”ל באזור העיירה תסיל שבמחוז דרעא בדרום סוריה. הכוחות החרימו אמצעי לחימה והשמידו תשתיות טרור. במהלך הפעילות, ירו חמושים לעבר כוחות צה”ל, שהשיבו בירי מהקרקע ומהאוויר והרגו מספר חמושים. לא היו נפגעים לכוחות צה”ל (דובר צה”ל, 3 באפריל 2025). בכלי תקשורת סוריים דווח כי תשעה חמושים נהרגו ועוד 23 בני אדם נפצעו בתקיפות ישראליות באזור יער אלג’ביליה ותל אלג’מוע, בין נוא ותסיל במרחב הכפרי המערבי של דרעא. כמו כן, נשמעו ברמקולים של המסגדים באזור קריאות לג’האד נגד ישראל (Syria TV ומרכז המעקב הסורי, 3 באפריל 2025(. ארגון חזית ההתנגדות האסלאמית בסוריה[10] אישר כי פעילים של הארגון השתתפו בעימותים עם כוחות צה”ל בציר נוא-תסיל שבמחוז דרעא, ולטענתו הם גם יירטו כלי טיס בלתי מאויש (כטב”ם) ישראלי (ערוץ הטלגרם של חזית ההתנגדות האסלאמית בסוריה, 3 באפריל 2025). בנוסף, פרסם הארגון סרטון תעמולה בצירוף הכיתוב בשפה העברית: “אין לך מקום בסוריה, דם בדם, תתכוננו למה שמגיע” בו מופיע לכאורה תיעוד של לוחמי הארגון מוכנים ללחימה (ערוץ הטלגרם של חזית ההתנגדות האסלאמית בסוריה, 7 באפריל 2025).

מימין: הלוויית ההרוגים בנוא (דף הפייסבוק של התאגדות חופשיי חוראן, 3 באפריל 2025). משמאל: מתוך סרטון האיום של חזית ההתנגדות האסלאמית בסוריה (ערוץ הטלגרם של חזית ההתנגדות האסלאמית בסוריה, 7 באפריל 2025)
החות’ים בתימן
- במהלך אפריל 2025, קיבל הדובר הצבאי של החות’ים, יחיא סריע, אחריות על 19 תקיפות נגד מטרות בישראל, כולל תקיפה ראשונה שכוונה לאזור חיפה, באמצעות טילים בליסטיים וכטב”מים, לעומת עשר תקיפות שבוצעו בחודש הקודם (החל מ-18 במרץ). כמו כן, המשיכו החות’ים לאסור על מעבר של כלי שיט ישראליים בים האדום ובים הערבי (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 30-1 באפריל 2025). דובר צה”ל הודיע על יירוט של חמישה טילים בליסטיים וחמישה כטב”מים. לא היו נפגעים (דובר צה”ל, 30-1 באפריל 2025). להלן פירוט התקיפות:
- 4 באפריל: תקיפה נגד “מטרה צבאית” ישראלית באזור “יפו הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”. דובר צה”ל מסר על יירוט כטב”ם שעשה דרכו לשטח ישראל מכיוון מזרח.
- 7 באפריל: תקיפה נגד “מטרה צבאית” ישראלית באזור “יפו הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”. דובר צה”ל מסר כי כטב”ם שעשה דרכו מכיוון מזרח יורט על ידי חיל האוויר לפני שחדר לשטח ישראל.
- 9 באפריל: תקיפה נגד “מטרה צבאית” ישראלית באזור “יפו הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”.
- 11 באפריל: תקיפה נגד שתי “מטרות צבאיות” ישראליות באזור “יפו הכבושה” באמצעות שני כטב”מים מסוג “יפו”. דובר צה”ל מסר כי חיל האוויר יירט כטב”ם שעשה דרכו לשטח ישראל מכיוון מזרח.
- 13 באפריל: תקיפה נגד בסיס שדות מיכה “בחלק המזרחי של האזור הכבוש של אשדוד” באמצעות טיל היפרסוני מסוג “פלסטין 2”; תקיפה נגד נמל התעופה בן גוריון (נתב”ג) “באזור יפו הכבושה” באמצעות טיל בליסטי מסוג “ד’ו אלפקאר”; תקיפה נגד “מטרה חיונית” ב”אשקלון הכבושה” באמצעות כטב”ם. נטען כי התקיפות השיגו בהצלחה את יעדיהן, גרמו לסגירת נתב”ג במשך קרוב לשעה, עוררו פאניקה ובלבול בקרב “המתנחלים” ואילצו מיליונים להיכנס למקלטים. דובר צה”ל מסר כי טיל בודד שוגר מתימן ויורט בהצלחה.
- 18 באפריל: תקיפה נגד נתב”ג באזור “יפו הכבושה” באמצעות טיל בליסטי מסוג “ד’ו אלפקאר”. דובר צה”ל מסר על יירוט טיל אחד ששוגר מתימן.
- 21 באפריל: תקיפה נגד “מטרה חיונית” באזור “אשקלון הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”; תקיפה נגד “מטרה צבאית” ישראלית באזור “אום אלרשרש” (אילת) בדרום “פלסטין הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “צמאד-1”.
- 23 באפריל: תקיפה “איכותית” נגד “מטרה ציונית חיונית” ב”אזור הכבוש של חיפה” באמצעות טיל בליסטי היפרסוני. נטען כי הטיל הגיע ליעדו ומערכות היירוט נכשלו והוא גרם לפחד ולפאניקה בקרב “המתנחלים הציונים” ויותר משני מיליון “ציונים” מיהרו למקלטים; תקיפה נגד “מטרה חיונית באזור יפו הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”. דובר צה”ל מסר על יירוט טיל אחד ששוגר מתימן לכיוון אזור חיפה, הקריות והגליל המערבי.
- 26 באפריל: תקיפה נגד בסיס חיל האוויר נבטים באמצעות טיל בליסטי היפרסוני מסוג “פלסטין 2”. נטען כי הטיל הגיע ליעדו וכי המערכות כשלו ביירוט; תקיפה נגד “מטרה חיונית של האויב הישראלי” באזור “יפו הכבושה” באמצעות כטב”ם; תקיפה נגד “מטרה חיונית של האויב הישראלי” באזור “אשקלון הכבושה” באמצעות כטב”ם. דובר צה”ל מסר כי טיל ששוגר מתימן יורט לפני שחדר לשטח ישראל, וחיל האוויר יירט כטב”ם שעשה דרכו לשטח ישראל מכיוון מזרח.
- 27 באפריל: תקיפה נגד בסיס חיל האוויר נבטים באמצעות טיל בליסטי היפרסוני מסוג “פלסטין 2”. נטען כי הטיל השיג את יעדו בהצלחה. דובר צה”ל מסר כי טיל ששוגר מתימן יורט לפני שחדר לשטח ישראל וחיל האוויר יירט כטב”ם שעשה דרכו לשטח ישראל מכיוון מזרח.
- 28 באפריל: תקיפה נגד “מטרה חיונית של האויב הישראלי” באזור “אשקלון הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”.
- 30 באפריל: תקיפה נגד “מטרות צבאיות חיוניות” ב”אזור הכבוש של יפו” באמצעות שלושה כטב”מים מסוג “יפו”; תקיפה נגד “מטרה חיונית” באזור “אשקלון הכבושה” באמצעות כטב”ם מסוג “יפו”.


תקיפות החות’ים נגד הכוחות האמריקאיים
- במהלך אפריל 2025, קיבל הדובר הצבאי של החות’ים, יחיא סריע, אחריות על 15 תקיפות נגד נושאות המטוסים האמריקאיות הארי ס. טרומן ווינסון ונגד ספינות המלחמה המלוות אותן באמצעות טילים בליסטיים, טילי שיוט וכטב”מים. נטען כי חלק מהתקיפות נמשכו לאורך שעות (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 30-1 באפריל 2025). במקביל, המשיכו הכוחות האמריקאיים בתקיפות נגד יעדים צבאיים של החות’ים באזורים שבשליטת התנועה בתימן. דווח כי התקיפות כללו מתקנים צבאיים מעל הקרקע ומתחתיה, שדות תעופה, מתקני טילים וכטב”מים, מחסני אמצעי לחימה (אמל”ח) ותשתיות אזרחיות (חשבון X של פיקוד המרכז של צבא ארה”ב, תקשורת ערבית וחות’ית, 30-1 באפריל 2025). להלן פירוט התקיפות:
- 2 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים.
- 3 באפריל: תקיפה לאורך שעות נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בצפון הים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים. נטען שהתקיפה השיגה את יעדיה.
- 4 באפריל: תקיפה לאורך שעות נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים. נטען שסוכלו שתי תקיפות אוויריות אמריקאיות נגד תימן.
- 5 באפריל: תקיפה לאורך שעות נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים. נטען שסוכלו תקיפות נגד שטח תימן; תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן באמצעות טיל בליסטי.
- 7 באפריל: תקיפה נגד שתי משחתות אמריקאיות בים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים.
- 9 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן ומספר ספינות מלחמה בצפון הים האדום באמצעות מספר כטב”מים.
- 11 באפריל: תקיפה לאורך שעות נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בצפון הים האדום באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים.
- 18 באפריל: תקיפה נגד נושאות המטוסים טרומן ווינסון וספינות המלחמה המלוות אותן בים האדום ובים הערבי באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים. צוין כי זו התקיפה הראשונה נגד נושאת המטוסים וינסון מאז הגיעה לים הערבי.
- 21 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן והספינות המלוות אותה בצפון הים האדום באמצעות שני טילי שיוט ושני כטב”מים; תקיפה נגד נושאת המטוסים וינסון והספינות המלוות אותה בים הערבי באמצעות שלושה טילי שיוט וארבעה כטב”מים. נטען כי התקיפות הציגו את יעדיהן בהצלחה.
- 22 באפריל: שתי תקיפות נגד נושאות המטוסים טרומן ווינסון וספינות המלחמה המלוות אותן בים האדום ובים הערבי באמצעות מספר טילי שיוט וכטב”מים.
- 26 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בצפון הים האדום באמצעות מספר כטב”מים.
- 28 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים טרומן וספינות המלחמה המלוות אותה בצפון הים האדום באמצעות מספר טילי שיוט, טילים בליסטיים וכטב”מים לאורך שעות. נטען כי נושאת המטוסים נאלצה לסגת מעמדתה ולהתרחק לעבר תעלת סואץ בצפון הרחוק בים האדום. עוד נטען כי בשל התקיפה הופל מטוס F-18 וסוכלה תקיפה אווירית נגד תימן.
- 30 באפריל: תקיפה נגד נושאת המטוסים וינסון וספינות המלחמה המלוות אותה בים הערבי באמצעות מספר כטב”מים.
- הדובר הצבאי של החות’ים, יחיא סריע, קיבל אחריות על הפלת כטב”ם בלתי מאויש של צבא ארה”ב מסוג MQ-9 בשמי תימן באמצעות טיל קרקע-אוויר מייצור עצמי בשש תקריות נפרדות (3, 9, 13, 18 ,19 ו-22 באפריל). מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה באוקטובר 2023, קיבלו החות’ים אחריות על הפלת 22 כטב”מים מסוג MQ-9 (ערוץ הטלגרם של יחיא סריע, 30-1 באפריל 2025).
- בנוסף, סריע קיבל אחריות על הפלה ראשונה של כטב”ם סיור מסוג Giant Shark F360 , שלטענתו הופעל על ידי “האויב האמריקאי-ישראלי” בשמי מחוז צעדה (חשבון X של יחיא סריע, 5 באפריל 2025). עם זאת, יצוין כי מדובר בכטב”ם שפותח על ידי חברה סינית לצרכים אזרחיים שאינו מופעל על ידי צבאות ארה”ב או ישראל (סוכנות הידיעות הרוסית טאס”ס, 5 באפריל 2025).
-
מסמך זה משלים ומסכם את הנתונים שהופיעו בסקירות השבועיות של מרכז המידע: "מבט לטרור: חזבאללה ולבנון"; "מבט לטרור ולסכסוך הישראלי-פלסטיני"; "מבט לאיראן ולציר השיעי"; "מבט לסוריה". החל מספטמבר 2024, מתפרסם סיכום חודשי זה בכל חודש והוא משמש כמסד נתונים של פעילות הטרור נגד מדינת ישראל בזירות השונות.
-
במקור: סריה אלדעם אלקתאלי.
-
גדודי אלמג׳אהדין היא הזרוע הצבאית של תנועת המג’אהדין. ההתארגנות החלה לפעול בשנת 2000 במסגרת גדודי חללי אלאקצא של פתח, ובהמשך פרשה מפתח והחליטה על שמה הנוכחי. היא אימצה תפיסת עולם אסלאמית-סלפית.
-
פלג סלפי ג'האדיסטי של פעילי ארגון הוועדות העממיות המזוהה עם הג'האד העולמי.
-
"פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידי מרכז המידע כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה. הנתונים גם אינם כוללים אירועי ירי ומטענים נגד כוחות צה"ל בעת פעילות סיכול ומנע ביהודה ושומרון.
-
מבצע "חומת ברזל" החל בג'נין ובמחנה הפליטים בג'נין ב-21 בינואר 2025, ובהדרגה התרחב לטולכרם ולמחנות הפליטים טולכרם ונור שמס, לאזור טובאס וטמון ומחנה אלפארעה בצפון בקעת הירדן ולשכם ומחנות הפליטים שלה.
-
להרחבה על פעילות צה"ל נגד הפרות חזבאללה, ראו את הפרסומים השבועיים של מרכז המידע: "מבט לטרור: חזבאללה ולבנון".
-
השלוחה הלבנונית של האחים המוסלמים, בעלת קשרים הדוקים לחמאס.
-
להרחבה על פעילות צה"ל בסוריה, ראו את הפרסומים השבועיים של מרכז המידע: "מבט לסוריה".
-
למידע נוסף על הארגון ראו מחקר של מרכז המידע מ- 15 בינואר 2025: "מבט לסוריה (בעקבות הפלת המשטר) 15-8 בינואר 2025".
-
החל מ-24 בנובמבר 2024, הפסיקו המיליציות הפרו-איראניות של ההתנגדות האסלאמית בעיראק לפרסם הודעות קבלת אחריות על תקיפות נגד ישראל, על רקע הלחץ של ממשלת עיראק בשל האיומים בתקיפה ישראלית בשטח עיראק. הן לא חידשו את תקיפותיהן גם לאחר סיום הפסקת האש ברצועת עזה במרץ 2025.