חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (8-2 בינואר 2019)

מפגינים פלסטינים בדרכם למוקד הצעדה במזרח העיר עזה.

מפגינים פלסטינים בדרכם למוקד הצעדה במזרח העיר עזה.

מפגינים פלסטינים מטפסים על גדר הביטחון (דף הפייסבוק של

מפגינים פלסטינים מטפסים על גדר הביטחון (דף הפייסבוק של "הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה", 5 בינואר 2019)

כניסת פעילי מנגנוני הביטחון של חמאס למעבר רפיח, לאחר עזיבת פקידי הרשות (חשבון הטוויטר PALINFO, 7 בינואר 2019)

כניסת פעילי מנגנוני הביטחון של חמאס למעבר רפיח, לאחר עזיבת פקידי הרשות (חשבון הטוויטר PALINFO, 7 בינואר 2019)

כניסת פעילי מנגנוני הביטחון של חמאס למעבר רפיח, לאחר עזיבת פקידי הרשות (חשבון הטוויטר PALINFO, 7 בינואר 2019)

כניסת פעילי מנגנוני הביטחון של חמאס למעבר רפיח, לאחר עזיבת פקידי הרשות (חשבון הטוויטר PALINFO, 7 בינואר 2019)

تلفزيون 1
אבו מאזן עם נשיא מצרים עבד אלפתאח אלסיסי (דף הפייסבוק של אבו מאזן, 5 בינואר 2019)

אבו מאזן עם נשיא מצרים עבד אלפתאח אלסיסי (דף הפייסבוק של אבו מאזן, 5 בינואר 2019)

עלי שעיב, מדווח על בניית גדר הביטחון בגזרה המערבית שבדרום לבנון ע

עלי שעיב, מדווח על בניית גדר הביטחון בגזרה המערבית שבדרום לבנון ע"י כוחות צה"ל (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 1 בינואר 2018)

  • השבוע החולף התאפיין בעליית רף האלימות ברצועת עזה. בין השאר אירעו במהלך “צעדת השיבה” ובימים שלאחר מכן ניסיונות פריצת הגדר וחדירה לשטח ישראל; שוגר לנגב המערבי מטען חבלה מחובר לאשכול בלונים; ושוגרה רקטה לאזור חוף אשקלון. צה”ל הגיב בתקיפת יעדי חמאס.
  • העלייה ברף האלימות לוותה בקובלנות חמאס על הקפאת הפעימה השלישית של הכספים הקטריים ואיומים כי אם הכספים לא יגיעו לרצועה עד סוף השבוע הנוכחי תחזור בהדרגה הפעילות (האלימה) בגבול ישראל ששיאה יהיה ביום שישי הקרוב (אלאח’באר הלבנוני, המקורב לחזבאללה, 8 בינואר 2019).
  • במקביל ל”התחממות” המצב בשטח הגיעה לשיא חדש המתיחות בין חמאס לרשות הפלסטינית . הדבר התבטא במעצרים המוניים של פעילי פתח ברצועה; פינוי פקידי הרשות הפלסטינית ממעבר רפיח והכנסת פעילי מנגנון הביטחון של חמאס במקומם; ופריצה למטה רשות השידור והטלוויזיה הפלסטינית בעזה תוך תקיפת העובדים (בכירים בפתח וברשות הטילו את האחריות על חמאס). כל אלו עלולים להגביר את המוטיבציה של חמאס לשוב ולהעלות את רף האלימות מול ישראל.
  • השבוע עצרו כוחות הביטחון הישראליים את עאצם אלברע’ות’י שהיה אחראי לפיגוע הירי בגבעת אסף (שני חיילים הרוגים) . יחד עם אחיו הוא גם היה שותף לפיגוע בתחנת ההסעה בעפרה (שבעה פצועים ותינוק שנפטר לאחר שיולד בעקבות פציעת אמו). עאצם אלברע’ות’י שוחרר מהכלא בישראל באפריל 2018 לאחר שריצה 11 שנות מאסר.
“צעדת השיבה” (4 בינואר 2019 2018)
  • ב-4 בינואר 2019 נערכה “צעדת השיבה” ה-41 במספר תחת הכותרת “התנגדות לנורמליזציה”. השבוע חלה עלייה בכמות המשתתפים. סה”כ נכחו באירועים כ-10,000 פלסטינים (לעומת 5,500 בשבוע שעבר) כמו כן חלה עלייה ברף האלימות, שהופגנה במהלכם ואירעו ניסיונות פריצת גדר וחדירה לישראל.

מפגינים פלסטינים מטפסים על גדר הביטחון (דף הפייסבוק של "הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה", 5 בינואר 2019)
מפגינים פלסטינים מטפסים על גדר הביטחון (דף הפייסבוק של “הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה”, 5 בינואר 2019)

  • אשרף אלקדרה, דובר משרד הבריאות, דיווח כי באירועים נפצעו 15 פלסטינים מירי כוחות צה”ל (חשבון הטוויטר של אשרף אלקדרה, 4 בינואר 2019). הסהר האדום הפלסטיני דיווח על 309 פצועים (חשבון הטוויטר פאל אינפו, 4 בינואר 2019).
  • כבכל יום שישי השתתפו באירועי “צעדת השיבה” בכירי חמאס, הג’האד האסלאמי בפלסטין ובכירי ארגונים נוספים. כל הדוברים התייחסו לנושא הנורמליזציה [של מספר מדינות ערביות ומוסלמיות] עם ישראל המהווה לדבריהם “בגידה” בעם הפלסטיני. כמו כן המשיכו הדוברים להצהיר, כי גם בשנת 2019 תמשכנה “צעדות השיבה” . להלן מספר התבטאויות:
    • אסמאעיל רצ’ואן, בכיר חמאס, גינה את המדינות המנרמלות את היחסים עם ישראל בציינו כי מבחינת “ההתנגדות” מהווה הדבר בגידה באומה הערבית, בעם הפלסטיני ובמאבקו. הוא הדגיש, כי העם הפלסטיני לא יפסיק את המאבק עד שישיג חירות ועד שיוסר “המצור” המוטל על הרצועה (אלאקצא, 4 בינואר 2019).
    • ח’צ’ר חביב, בכיר הג’האד האסלאמי בפלסטין וחבר הרשות העליונה לצעדות השיבה, גינה את הנורמליזציה עם ישראל והשווה אותה ל”סרטן” המתפשט באומה הערבית. לגבי הצעדות הבאות אמר ח’צ’ר חביב, כי מושקעים מאמצים לפתח כלים המשמשים את העם הפלסטיני ב”צעדות השיבה” משום שכל עוד ישראל נמצאת בשטחים הפלסטינים ופוגעת בזכויות הפלסטינים יש להמשיך בהן. עוד ציין כי בכוונתם לארגן ב-30 במרץ (יום השנה לתחילת הצעדות) צעדה נרחבת (“צעדת המיליון”)
  •  נמסר כי הצעדה הבאה תתקיים ב-11 בינואר 2019 תחת הכותרת “עמידתנו האיתנה תסיר את המצור ((ערוץ אלאקצא, 4 בינואר 2019). במקביל הודיעה “הרשות הלאומית העליונה לצעדות השיבה” על דחיית המשט ה-22 שתוכנן ליום שני 7 בינואר 2019 עקב הקושי לנווט ליעד המתוכנן בשל תנאי מזג האוויר (שהאב, 6 בינואר 2019). זהו השבוע השני בו מודיעה הוועדה על דחיית אירועי המשט.

ח'צ'ר חביב מקריא את הודעת "הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה". מאחוריו ניתן לראות את ח'ליל אלחיה ואסמאעיל רצ'ואן בכירי חמאס (דף הפייסבוק של "הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה", 4 בינואר 2019)
ח’צ’ר חביב מקריא את הודעת “הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה”. מאחוריו ניתן לראות את ח’ליל אלחיה ואסמאעיל רצ’ואן בכירי חמאס (דף הפייסבוק של “הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה”, 4 בינואר 2019)

שיגור בלוני נפץ
  • ב-6 בינואר 2019 אותר אשכול של כשמונים בלונים בשדה סמוך לישוב במועצה האזורית שדות הנגב. הבלונים שוגרו לשטח ישראל באמצעות טיסן ממולכד. במהלך הטיפול בבלונים התפוצץ מטען חומר נפץ שהיה מחובר לטיסן. לא היו נפגעים. יוזכר כי במהלך אירועי “צעדת השיבה” בשבוע בעבר חודש שיגור בלוני התבערה והנפץ לעבר ישראל (באחד המקרים נחת אשכול בלונים אליו הוצמד מטען סמוך לגן ילדים בישוב במועצה האזורית שדות הנגב).

טיסן ממולכד עם בלוני נפץ ששוגר מעזה ונמצא בעוטף עזה (משטרת ישראל, 6 בינואר 2018)
טיסן ממולכד עם בלוני נפץ ששוגר מעזה ונמצא בעוטף עזה (משטרת ישראל, 6 בינואר 2018)

  • בתגובה לשיגור הבלונים תקפו מסוקי קרב של חיל האוויר שתי עמדות של חמאס ברצועת עזה (דובר צה”ל, 7 בינואר 2019). כלי התקשורת הפלסטינים מסרו, כי המסוקים תקפו עמדה של “כוח השליטה בשטח” מול מוצב “מלכה” במזרח העיר עזה ונקודת תצפית של הזרוע הצבאית של חמאס במזרח ח’אן יונס. לא נמסר על נפגעים (מען, 6 בינואר 2019; צפא, 6 בינואר 2019).
  • בליל 6-7 בינואר 2019 שוגרה רקטה מרצועת עזה לעבר ישראל, לאזור אשקלון וחוף אשקלון. הרקטה יורטה על ידי מערכת “כיפת ברזל”. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. בתגובה לירי הרקטה תקפו מטוסי קרב ומסוקי קרב מספר יעדי חמאס בצפון רצועת עזה (דובר צה”ל, 6 בינואר 2019). בתקשורת הפלסטינית דווח כי הותקף מוצב “אשקלון” של הזרוע הצבאית של חמאס בצפון-מערב בית לאהיא. לא דווח על נפגעים (קדסנט, 7 בינואר 2019).
ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם[1]

ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי בחתך רב שנתי

ירי בחתך רב שנתי

פיגוע ירי
  •  ב-6 בינואר 2019 בוצע ירי לעבר אוטובוס סמוך לבית אל (צפונית לראמאללה). נהג האוטובוס נפצע באורח קל. כמו כן נגרם נזק לשמשת האוטובוס. כוחות הביטחון הישראליים החלו בסריקות אחר חשודים בביצוע הירי (דובר צה”ל, 6 בינואר 2019).
פיגוע ירי לעבר אוטובוס ישראלי סמוך לבית אל (חשבון הטוויטר פלסטין אלא'ן, 5 בינואר 2019)   פיגוע ירי לעבר אוטובוס ישראלי סמוך לבית אל (חשבון הטוויטר פלסטין אלא'ן, 5 בינואר 2019)
פיגוע ירי לעבר אוטובוס ישראלי סמוך לבית אל (חשבון הטוויטר פלסטין אלא’ן, 5 בינואר 2019)
מעצר עאצם אלברע’ות’י, אשר ביצע את פיגוע הירי בגבעת אסף
  • בליל 8 בינואר 2019 עצרו כוחות הביטחון הישראליים את עאצם אלברע’ות’י, אשר היה אחראי לביצוע פיגוע הירי בגבעת אסף (13 בדצמבר 2018), שבו נהרגו שני חיילים. עאצם אלברע’ות’י היה גם שותף, יחד עם אחיו, צאלח אלברע’ות’י שנהרג בניסיון לעצרו, לפיגוע הירי בתחנת ההסעה בעופרה (ב-11 בדצמבר 2018). בפיגוע נפצעו שבעה בני אדם ומת התינוק שיולד בעקבות פציעת אמו.
  • עאצם נעצר בכפר אבו שח׳ידם (צפונית מערבית לראמאללה), בביתו של אחד מסייעניו. במהלך המעצר נתפסו רובה מסוג קלצ’ניקוב, תחמושת ואמצעי ראיית לילה (אתר שירות הביטחון הכללי, 8 בינואר 2019). עאצם אלברע’ות’י שוחרר מהכלא בישראל באפריל 2018, לאחר שריצה 11 שנות מאסר. חמאס ותושבי הכפר כובר בו הוא מתגורר, ערכו לו אז קבלת פנים רבת משתתפים (דף הפייסבוק שהאב, 8 בינואר 2018).
עאצם אלברע'ות'י (דף הפייסבוק שהאב, 8 בינואר 2018).    רובה קלצ'ניקוב ותחמושת,שנתפסו בעת מעצרו (אתר שירות הביטחון הכללי, 8 בינואר 2019)
מימין: עאצם אלברע’ות’י (דף הפייסבוק שהאב, 8 בינואר 2018). משמאל: רובה קלצ’ניקוב ותחמושת,שנתפסו בעת מעצרו (אתר שירות הביטחון הכללי, 8 בינואר 2019)
עאצם אלברע'ות'י בטקס קבלת הפנים בכפרו כובר עם שחרורו מהכלא באפריל 2018. תשומת לב לכך שעל צווארו דגל חמאס (אתר asramedia, 4 באפריל 2018)    כרזה שפרסמה חמאס המודיעה על אירוע קבלת הפנים שנערך לו לרגל שחרורו (אתר אמאמה, 3 באפריל 2018) אירועים
עאצם אלברע’ות’י בטקס קבלת הפנים בכפרו כובר עם שחרורו מהכלא באפריל 2018. תשומת לב לכך שעל צווארו דגל חמאס (אתר asramedia, 4 באפריל 2018) משמאל : כרזה שפרסמה חמאס המודיעה על אירוע קבלת הפנים שנערך לו לרגל שחרורו (אתר אמאמה, 3 באפריל 2018)
אירועים נוספים
  • כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול ומנע. במסגרת זאת נעצרו כמה עשרות חשודים בפעילות טרור והוחרמו אמצעי לחימה. ב-4 בינואר 2019 הושלך מטען צינור לעבר כוחות הביטחון הישראליים סמוך לכפר יעבד. לא היו נפגעים . מטען דומה הושלך לעבר הכוחות ב-2 בינואר 2019 (דובר צה”ל, 4 בינואר 2019). ברחבי יהודה ושומרון נמשכו אירועי יידוי אבנים לעבר כלי רכב ישראליים. לא היו נפגעים אך נזק נגרם לכלי רכב.
  • ב-7 בינואר 2019 הבחינו לוחמי משמר הגבול המוצבים בצומת תפוח בפלסטינית שהתקרבה לעברם . הם קראו לה לעצור אולם היא המשיכה להתקרב לעברם. גם כאשר ביצעו הלוחמים ירי באוויר היא המשיכה להתקדם לבסוף ירו הלוחמים לעברה ופצעו אותה
פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון[2]

פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון

העברת הכספים מקטר לרצועה
  • ערוץ אלמיאדין, המקורב לחזבאללה, דיווח כי על רקע המתיחות ברצועת עזה וירי הרקטה לעבר ישראל הקפיאה ישראל את הכנסת הפעימה השלישית של הכסף הקטרי לרצועת עזה. דובר חמאס, עבד אללטיף אלקאנוע, הגיב בחריפות לדיווחים וציין כי ישראל (“הכיבוש הציוני”) לא מעניקה להם את זכויותיהם. עוד ציין בדבריו, כי “צעדות השיבה” יימשכו עד לשבירת “המצור” וכי על המתווכים לכפות על ישראל את ההבנות שהושגו ולאלצה לקיים את מה שנשאר מהן (חשבון הטוויטר של עבד אללטיף אלקאנוע, 7 בינואר 2019). נמסר גם, כי במגעים שערכו גורמי חמאס עם גורמי מודיעין מצרים איימו גורמי חמאס, כי אם הכספים הקטריים לא יגיעו לרצועה לפני סוף השבוע הנוכחי, יחזרו בהדרגה הפעולות בגבול ישראל ושיאן יהיה ביום שישי הבא (הכוונה ל-18 בינואר 2019) (אלאח’באר הלבנוני, 8 בינואר 2019).
מעבר רפיח
  • שלטונות מצרים מסרו על חידוש פעילות הפיתוח של מעבר רפיח במטרה לשפר את המעבר ולהגדיל את מספר הנוסעים העוברים בו. במסגרת זאת פועלת מצרים לבניית אולם חדש שנועד לקבלת פניהם של אישים רמי דרג ומשלחות. כמו כן בכוונת מצרים לבנות מעבר מסחרי ורחבה גדולה. צוין, כי פעילות מצרים לשיפור מעבר רפיח אינה קשורה לתהליך הפיוס בין פתח לחמאס, אלא מדובר בהחלטה של ממשלת מצרים לשפר את המצב ההומניטארי ברצועה (צפא, 5 בינואר 2018).
המצב ההומניטארי
  • חברת חשמל הודיעה כי אספקת החשמל עומדת על שמונה שעות אספקה ושמונה שעות הפסקה. החברה מסרה, כי תחנת הכוח מספקת כעת 85 מגה ואט באמצעות שלושה גנרטורים. היא ציינה כי קווי החשמל המצריים עודם מושבתים (פלסטין אליום, 4 בינואר 2019).
  • משרד הבריאות ברצועה הודיע, כי יפסיק את שירותיו במהלך הימים הקרובים בשל משבר הדלק זאת למרות צעדי הצמצום שנעשו בבתי החולים (אלרסאלה.נט, 6 בינואר 2019).
מתיחות גוברת בין חמאס לרשות הפלסטינית
  • המתיחות בין פתח לחמאס ברצועת עזה הגיעה השבוע לשיא חדש. הרקע למתיחות בעיתוי הנוכחי הוא בעיקר מעצרים המוניים של פעילי פתח ברצועה שביצעו מנגנוני הביטחון של חמאס (על פי דובר פתח מתחילת החודש נעצרו כ-1,000 אנשי פתח, ופא, 7 בינואר 2019). כמו כן התבצעה פריצה למשרדי רשות השידור הפלסטינית בעזה ובוטל אירוע לציון יום השנה להקמת פתח ב-7 בינואר 2018.
  • על רקע האירועים האחרונים והמתח הגובר בין פתח לחמאס, דווח בתקשורת הפלסטינית כי תנועת פתח החליטה לסגור את משרדיה ברצועת עזה ולהפסיק את פעילותה לחלוטין. עאטף אבו סיף, דובר פתח ברצועה אמר כי ההחלטה התקבלה כאמצעי זהירות נוכח ההתנכלויות לאנשי פתח ורדיפה של בכיריה. לדבריו ישנה אנרכיה מכוונת שמשפיעה על אנשי פתח ברצועה. עבאס זכי חבר הועדה המרכזית של פתח הכחיש את דבר סגירת המשרדים (מען, 7 בינואר 2018).

קריקטורה שפרסמה חמאס המאשימה את אבו מאזן בהרס הבית הפלסטיני (חשבון הטוויטר PALINFO, 6 בינואר 2019)
קריקטורה שפרסמה חמאס המאשימה את אבו מאזן בהרס הבית הפלסטיני (חשבון הטוויטר PALINFO, 6 בינואר 2019)

פינוי פקידי הרשות ממעבר רפיח
  • הרשות עניינים אזרחיים של הרשות הפלסטינית הודיעה, כי החל מ-7 בינואר 2019 יפונו כל פקידי הרשות הפלסטינית העובדים במעבר רפיח. גורמים פלסטינים מתחו ביקורת על ההחלטה בטענה כי היא פוגעת במאמצי מצרים בסוגיית הפיוס. נמסר כי הארגונים הפלסטינים מנהלים מגעים עם הצד המצרי במטרה להפעיל לחצים על הרשות הפלסטינית כדי שזו תחזור בה מהחלטתה (דף הפייסבוק שהאב, 7 בינואר 2019).במקום הפקידים שפונו נכנסו למעבר פעילי מנגנוני הביטחון של חמאס.
  • בחמאס גינו את ההחלטה בציינם כי אבו מאזן, ממשיך בכך בצעדי הנקם שלו נגד תושבי הרצועה ובכך מיישם את “עסקת המאה” (דף הפייסבוק שהאב, 6 בינואר 2019). חאזם קאסם, דובר חמאס, טען, כי החלטת הרשות מהווה מכה למאמץ הפיוס המצרי (חשבון הטוויטר PALINFO, 6 בינואר 2019). “הרשות הלאומית העליונה לצעדות השיבה” קראה לרשות המעברים הפלסטינית לחזור בה מהצעד שנקטה בשל הסכנה מהחרפת המצב ההומניטארי ברצועה בשל כך (דף הפייסבוק שהאב, 7 בינואר 2019).
פריצה למשרדי רשות השידור הפלסטינית
  • ב-4 בינואר 2019 פרצה קבוצת רעולי פנים למטה רשות השידור והטלוויזיה הפלסטינית בעיר עזה. הם תקפו את עובדי רשות השידור והרסו ציוד רב (ופא, 4 בינואר 2019). בכירים ברשות ובפתח גינו את המעשים והטילו את האחריות לתקרית על חמאס. אחמד עסאף, שר ההסברה הפלסטיני, הטיל על אסמאעיל הניה ויחיא אלסנואר את האחריות לפריצה כיוון שהם שולטים על הרצועה בכוח הנשק (ופא, 4 בינואר 2019). גינויים ותביעות לחקירת האירוע נשמעו מכל קצות הקשת הפוליטית הפלסטינית. ב-5 בינואר 2019 נערכה עצרת מחאה מול מטה רשות השידור בהשתתפות ראמי חמדאללה ראש ממשלת הפיוס ובכירי פתח (פאל די אף, 5 בינואר 2019).
  • חמאס הכחישה את מעורבותה באירוע (דניא אלוטן, 5 בינואר 2019). משרד הפנים ברצועה פרסם הודעה לפיה מנגנוני הביטחון חקרו את האירוע ועל פי ניתוח מצלמות האבטחה, המוצבות במקום, הגיעו למסקנה כי הפורצים הם אנשי פתח, פקידי הרשות הפלסטינית אשר משכורתם הופסקה לאחרונה (אתר משרד הפנים ברצועת עזה, 5 בינואר 2019). הרשות הכללית לרדיו וטלוויזיה דחתה את הודעת משרד הפנים של חמאס, והטילה על חמאס את האחריות לפריצה (ופא, 5 בינואר 2019). אסאמה קואסמי, דובר פתח, האשים את חמאס באחריות ישירה ועקיפה לפריצה (מען, 5 בינואר 2019).

מפקד המשטרה ברצועה מעדכן על תוצאות החקירה (אתר משרד הפנים ברצועה, 6 בינואר 2019)
מפקד המשטרה ברצועה מעדכן על תוצאות החקירה (אתר משרד הפנים ברצועה, 6 בינואר 2019)

ביקור אבו מאזן במצרים
  • אבו מאזן ערך ביקור רשמי במצרים במהלכו נועד עם נשיא מצרים עבד אלפתאח אלסיסי. בפגישה הדגיש אלסיסי כי הסוגיה הפלסטינית עודנה בעלת חשיבות רבה במדיניות החוץ המצרית וכי מצרים ממשיכה להשקיע מאמצים למען זכויות העם הפלסטיני ולמען הפיוס הפנים-פלסטיני. אבו מאזן הביע הערכה כלפי מאמצי מצרים (ופא, 5 בינואר 2019) .
  • במהלך פגישה שקיים עם כתבים בקהיר אמר אבו מאזן כי הסוגיה הפלסטינית מתמודדת עם בעיות רבות וכי בשל התנהלות ישראל וארה”ב נותקו קשרי הרשות עם ארה”ב. לדבריו בכוונת הרשות לבחון מחדש את הסכמי אוסלו ואת פרוטוקול פריז ואף ייתכן שהמצב יביא לניתוק היחסים עם ישראל. עוד אמר אבו מאזן בדבריו כי הוא בן 83 וכי אין בכוחו להמשיך להילחם. יחד עם זאת הדגיש, כי הוא אינו מתכוון להזניח את ירושלים. עוד טען שחמאס אינה עומדת בהסכמים עם הרשות הפלסטינית ואיים כי אם חמאס תמשיך כך תפסיק הרשות להעניק לה סיוע (אלוטן, 4 בינואר 2019).
פעילות בינלאומית
  • בראיון שהעניק אחמד מג’דלאני, חבר הועד הפועל של פתח, טען כי בעקבות הצטרפות חמש מדינות חדשות למועצת הביטחון של האו”ם נראה שיהיה להם קל יותר להשיג תשעה קולות שיתמכו בהגשת המועמדות של הרשות הפלסטינית להצטרף למועצה ולגבור על הוטו האמריקאי (הטלוויזיה הפלסטינית, 2 בינואר 2019).
משפחת המחבל אשרף נעאלוה מודה למשפחה שסייעה לו להסתתר
  • משפחת המחבל אשרף נעאלוה (מבצע פיגוע הירי ב-7 באוקטובר 2018 באזור התעשייה ברקן שנתפס לאחרונה) ותושבי שויכה ערכו צעדה שיצאה ממסגד משפחת נעאלוה בשויכה לעבר בית משפחת בשכאר במחנה הפליטים עסכר בשכם. מטרת הצעדה להודות למשפחת בשאכר על שהסתירו את אשרף נעאלוה בביתם במשך 65 ימים בהם ביצעו כוחות הביטחון הישראליים חיפושים נרחבים אחריו (חשבון הטוויטר PALINFO, 5 בינואר 2019).
 משתתפי הצעדה (דף הפייסבוק שויכה אלאג'תמאעיה, 5 בינואר 2019).    כרזה המודה למשפחת בשכאר על הסתרתו (חשבון הטוויטר PALINFO, 5 בינואר 2019)
מימין: משתתפי הצעדה (דף הפייסבוק שויכה אלאג’תמאעיה, 5 בינואר 2019). משמאל: כרזה המודה למשפחת בשכאר על הסתרתו (חשבון הטוויטר PALINFO, 5 בינואר 2019)
  • ב-31 בדצמבר 2018 ערך יעקוב אלצראף, שר ההגנה הלבנוני ביקור במפקדת יוניפי”ל בנאקורה, שבדרום לבנון ונפגש עם מפקד יוניפי”ל הגנרל סטפנו דל קול. בהמשך ביקר אלצראף בשטח בו פועלים כוחות יוניפי”ל וכוחות צבא לבנון בגבול ישראל. במהלך ביקורו הדגיש אלצראף את מחויבותה של לבנון להחלטת מועצת הביטחון 1701 והודה לכוחות יוניפי”ל וצבא לבנון על פעילותם בגבול במהלך מבצע “מגן צפוני”.
 שר ההגנה הלבנוני מבקר במפקדת יוניפי"ל.   השר מבקר בשטח (חשבון הטוויטר של יעקוב אלצראף; אתר יוניפי"ל, 31 בדצמבר 2018).
מימין: שר ההגנה הלבנוני מבקר במפקדת יוניפי”ל. משמאל: השר מבקר בשטח (חשבון הטוויטר של יעקוב אלצראף; אתר יוניפי”ל, 31 בדצמבר 2018).
  • חזבאללה ממשיך שלא לדווח או להגיב על האירועים. עלי שעיב, כתב אלמנאר ורדיו נור של חזבאללה ממשיך במאמציו להפיק הון תעמולתי משתיקת חסן נצראללה. בציוץ שהעלה לחשבון הטוויטר שלו הוא משבח את חיוכו של מזכ”ל חזבאללה חסן נצראללה ומאיים במרומז על ישראל: “אם הפחדנים מאחורי הגדר (קרי, ישראל) היו מבינים את המשמעות החיוכים של היופי שלנו (במרומז על חסן נצראללה)… ליבם היה חושש לקראת השעה הקרבה!!!” (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 2 בינואר 2019)
  • במקביל ממשיכים בדרום לבנון לעקוב אחר פעילות צה”ל מצדו השני של הגבול.
עלי שעיב, מדווח על בניית גדר הביטחון בגזרה המערבית שבדרום לבנון ע"י כוחות צה"ל (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 1 בינואר 2018)     עלי שעיב, מדווח על בניית גדר הביטחון בגזרה המערבית שבדרום לבנון ע"י כוחות צה"ל (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 1 בינואר 2018)
עלי שעיב, מדווח על בניית גדר הביטחון בגזרה המערבית שבדרום לבנון ע”י כוחות צה”ל (חשבון הטוויטר של עלי שעיב, 1 בינואר 2018)

[1] הסטטיסטיקה כוללת שיגורי רקטות ופצצות מרגמה על פי הערכות דובר צה"ל.
[2]
פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.