חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (27-21 בנובמבר 2018)

סגן יו

סגן יו"ר המועצה המחוקקת מטעם חמאס, אחמד בחר, ב"מחנה השיבה" בח'אן יונס (דף הפייסבוק של המועצה המחוקקת ברצועה, 23 בנובמבר 2018)

פגישת עבודה בעזה שערכו יו

פגישת עבודה בעזה שערכו יו"ר תנועת חמאס, אסמאעיל הניה, ויו"ר תנועת חמאס ברצועה, יחיא אלסנואר, ב-22 בנובמבר 2018 (חשבון הטוויטר של סוכנות שהאב, 22 בנובמבר 2018)

‏‏ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נושא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן (אתר ערוץ אלעאלם, 24 בנובמבר 2018)

ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נושא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן (אתר ערוץ אלעאלם, 24 בנובמבר 2018)

תרגילי סדר של תלמידי תיכון בבתי ספר ברפיח (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 22 בנובמבר 2018)

תרגילי סדר של תלמידי תיכון בבתי ספר ברפיח (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 22 בנובמבר 2018)

  • גם השבוע המשיכה חמאס לפקח על הורדת מפלס האלימות באירועים השבועיים (“צעדת השיבה”, המשט, ההפגנה בצפון הרצועה). באירועים הללו לא אירעו תקריות חריגות עם צה”ל ולא נעשה שימוש בבלוני ועפיפוני תבערה. כל זאת על מנת לקדם את המשך שיחות ההסדרה והפיוס הפנים-פלסטיני (השבוע שהתה משלחת בכירה של חמאס בקהיר).
  • ערב השיחות בקהיר התראיין לסוכנות אנטוליה מוסא אבו מרזוק, חבר הלשכה המדינית של חמאס, והציג את עיקרי תפיסת חמאס לגבי השיחות בקהיר. לדבריו, השיחות תעסוקנה ב”הבנות הומניטאריות” (שאותן פרט בהרחבה) תמורת העדר אלימות בצעדות (כגון הפרחת בלוני תבערה, זריקת חזיזים וחציית הגבול). כל זאת, לדבריו, ללא הפסקת הצעדות, אשר תימשכנה “עד להסרת המצור במלואו”. אבו מרזוק איים כי אם ישראל תיסוג מההבנות הפלסטינים יגיבו בכל האמצעים שברשותם.
  • במוקד האירועים ביהודה ושומרון עמד פיגוע דריסה צפונית לחברון (דפוס פעולה שכיח במסגרת הטרור העממי). 2 חיילים נפצעו באורח קל וחייל באורח בינוני. כמו כן נמשכו ידויי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה לעבר כלי רכב ישראלים, בדגש על כביש גוש עציון-חברון.
  • שירות הביטחון הכללי דיווח כי חשף בספטמבר 2018 התארגנות של חמאס, שתכננה לבצע פיגועים בשטח ישראל. לשם כך גייסה הזרוע הצבאית של חמאס פעילים בשטחי יהודה ושומרון והכשירה אותם בהכנת מטעני חבלה. לשם העברת מסרים לפעילים ביהודה ושומרון עשה חמאס שימוש בתושבי רצועת עזה שאושרה כניסתם לישראל לשם טיפולים מצילי חיים בבתי החולים (דפוס פעולה מוכר מהעבר).
“צעדת השיבה” (23 בנובמבר 2018)

כמידי יום שישי, התקיימו ב-23 בנובמבר 2018 “צעדת השיבה” בחמשת המוקדים הקבועים. דווח, כי בצעדות השתתפו כ-10,000 מפגינים. נכחו בהן גם בכירי החמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין. חמאס המשיכה לפקח על כך, שהאירועים לא יצאו מכלל שליטה. בצעדה לא התרחשו אירועים חריגים ולא ידוע לנו על הפרחת בלונים ועפיפוני תבערה. כל זאת על מנת לשמור על שקט יחסי, שיאפשר קידום שיחות ההסדרה והפיוס הפנים-פלסטיני עם המודיעין הכללי המצרי.

  • דובר משרד הבריאות ברצועה מסר כי באירועי “צעדת השיבה” ב-23 בנובמבר 2018 נפצעו 14 פלסטינים מירי צה”ל (דף הפייסבוק של ד”ר אשרף אלקדרה, 23 בנובמבר 2018). “הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה” הודיעה, כי אירועי “צעדת השיבה” הבאה ב-30 בנובמבר 2018 יתקיימו תחת הסיסמא “יום השישי של הסולידריות עם העם הפלסטיני” (מען, 23 בנובמבר 2018).
  • להלן עיקרי התבטאויות של פעילי חמאס:
    • סגן יו”ר המועצה המחוקקת, אחמד בחר אמר, כי “ההתנגדות” מאחדת את הפלסטינים בעוד שהתיאום הביטחוני (רמז לרשות) מפלג ביניהם. הוא הוסיף כי “ההתנגדות” תמשיך לעקוב אחר “צעדות השיבה” ולהגן עליהן. לדבריו המשוואה החדשה של ההתנגדות נמשכת, קרי–דם תמורת דם, הפגזה כנגד הפגזה ושקט תמורת שקט. הוא הוסיף כי זוהי זכותה של “ההתנגדות” להמשיך בהכנות כדי להגן על הפלסטינים והמקומות הקדושים, קרי – להמשיך בבניית הכוח הצבאי (פלסטין און ליין, 24 בנובמבר 2018).
    • דובר חמאס, חאזם קאסם, פרסם הודעה שבה אמר כי הקפדתם של הפלסטינים להשתתף ב”צעדות השיבה” מוכיחה את נחישותם לממש את מטרות הצעדות, ובראשן שבירת המצור מעל הרצועה. לדבריו ההשתתפות ב”צעדות השיבה” מוכיחה את יכולתה של “אופציית ההתנגדות” (קרי, אופציית הטרור) לאחד את כל הפלסטינים לשם השגת המטרות של חירות ושיבה (אתר תנועת חמאס, 23 בנובמבר 2018).
המשט השבועי
  • חמאס קיימה ביום ב’ (26 בנובמבר 2018), כמידי שבוע, את המשט בצפון הרצועה. כמקובל ליוותה את המשט הפגנה סמוך לגדר המערכת עם ישראל בצפון הרצועה, בהשתתפות מאות פלסטינים. לא דווח על אירועים חריגים. במהלך האירוע הפריחו המשתתפים בלונים עם תמונות של שהידים פלסטינים, אשר נהרגו במהלך “צעדות השיבה” ברצועה (חשבון הטוויטר PALINFO, 26 בנובמבר 2018). על פי הודעת דובר משרד הבריאות ברצועה, שלושה פלסטינים נפצעו מירי כוחות צה”ל (דף הפייסבוק של ד”ר אשרף אלקדרה, 26 בנובמבר 2018; PALINFO, 26 בנובמבר 2018).
תצלומים מהמשט ומההפגנה שליוותה אותו. במהלכה הופרחו בלונים שאליהם הוצמדו תצלומים של שהידים פלסטינים (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 26 בנובמבר 2018)    תצלומים מהמשט ומההפגנה שליוותה אותו. במהלכה הופרחו בלונים שאליהם הוצמדו תצלומים של שהידים פלסטינים (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 26 בנובמבר 2018)
תצלומים מהמשט ומההפגנה שליוותה אותו. במהלכה הופרחו בלונים שאליהם הוצמדו תצלומים של שהידים פלסטינים (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 26 בנובמבר 2018)
תצלומים מהמשט ומההפגנה שליוותה אותו. במהלכה הופרחו בלונים שאליהם הוצמדו תצלומים של שהידים פלסטינים (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 26 בנובמבר 2018)
  • השבוע לא בוצע ירי רקטות או פצצות מרגמה לעבר ישראל.
ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם[1]

ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי בחתך רב שנתי

ירי בחתך רב שנתי

פיגוע דריסה סמוך לצומת אלערוב (26 בנובמבר 2018)
  • מחבל פלסטיני דרס ברכבו 3 חיילי צה”ל סמוך לצומת אלערוב צפונית לחברון. כתוצאה מכך, 2 חיילים נפצעו באורח קל וחייל נוסף באורח בינוני. החיילים ביצעו ירי לעבר המחבל והרגוהו (אתר צה”ל, 26 בנובמבר 2018). המחבל הינו רמזי אבו יאבס, בן 32 ממחנה הפליטים אלדהישיה בבית לחם, אח במקצועו. חמאס בירכה על הפיגוע ופרסמה הודעת אבל המבכה את מותו של “השהיד הגיבור שלה” (חשבון הטוויטר PALINFO, 26 בנובמבר 2018).
הודעת אבל של חמאס המבכה את מותו של "השהיד הגיבור שלה" רמזי אבו יאבס.   זירת פיגוע הדריסה סמוך לצומת אלערוב, צפונית לחברון (חשבון הטוויטר PALINFO, 26 בנובמבר 2018)
מימין: הודעת אבל של חמאס המבכה את מותו של “השהיד הגיבור שלה” רמזי אבו יאבס. משמאל: זירת פיגוע הדריסה סמוך לצומת אלערוב, צפונית לחברון (חשבון הטוויטר PALINFO, 26 בנובמבר 2018)
אירועים נוספים
  • כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול ומנע ברחבי יהודה ושומרון. גם השבוע נמשכו יידוי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה לעבר כלי רכב ישראליים, בדגש על כביש גוש עציון-חברון. להלן מספר אירועים:
    • 23 בנובמבר 2018: פלסטינים יידו אבנים לעבר כלי רכב ישראלים צפונית לחברון. כמו כן יידו אבנים לעבר כלי רכב ישראלים סמוך ליישוב נעלה, צפונית למודיעין. לא דווח על נפגעים (דף הפייסבוק צבע אדום, 23 בנובמבר 2018).
    • 23 בנובמבר 2018: כוחות הביטחון עצרו 2 פלסטינים בני 17 סמוך למעבר קלנדיא. ברשותם נמצאו 2 בקבוקי תבערה, שאותם התכוונו להשליך לעבר הכוחות במקום (דף הפייסבוק צבע אדום, 23 בנובמבר 2018).
    • 22 בנובמבר 2018: פלסטינים יידו אבנים לעבר אוטובוס ישראלי סמוך לבית אומר, צפונית לחברון. לא דווח על נפגעים. נגרם נזק לאוטובוס. (דף הפייסבוק צבע אדום, 23 בנובמבר 2018).
    • 22 בנובמבר 2018: פלסטינים יידו אבנים לעבר כלי רכב ישראלים סמוך לכרמי צור, צפונית לחברון. לא דווח על נפגעים (דף הפייסבוק צבע אדום, 23 בנובמבר 2018).
סיכול פיגועי תופת של חמאס ע”י שירות הביטחון הכללי
  • על פי דיווח שירות הביטחון הכללי נחשפה בספטמבר 2018 התארגנות של חמאס, שתכננה לבצע פיגועים רבים והמוניים בשטח ישראל. הזרוע הצבאית של חמאס ברצועה גייסה לשם כך פעילים בשטחי יהודה ושומרון, הכשירה אותם בהכנת מטעני חבלה והנחתה אותם לאתר יעדים ובני אדם בישראל כמטרות לפיגועים. חמאס עשתה שימוש בתושבי עזה אשר אושרה כניסתם לישראל לצורך טיפולים מצילי חיים בבתי החולים לשם העברת מסרים והודעות לפעילים[2]. ההתארגנות נחשפה עם מעצרו של אויס רג’וב תושב העיירה דורא (ליד חברון), אשר החל לבצע את המשימות אותן קיבל מהזרוע הצבאית של החמאס. פעילות זו של תושבי עזה אשר יצאו לישראל לשם טיפול רפואי בוצעה בתיאום ואכוונה של מחמד אבו כויכ, פעיל בזרוע הצבאית של חמאס (אתר שירות הביטחון הכללי, 22 בנובמבר 2018).
פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון[3]

פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון

שיחות בקהיר אודות ההסדרה והפיוס הפנים-פלסטיני
  • במסגרת השיחות על ההרגעה והפיוס הפנים-פלסטיני הגיעה לקהיר ב-21 בנובמבר 2018 משלחת של חמאס בראשות צאלח אלעארורי, סגן יו”ר הלשכה המדינית. ב-24 בנובמבר 2018 סיימה משלחת חמאס את שיחותיה ועזבה את קהיר.
  • ערב הביקור במצרים התראיין מוסא אבו מרזוק חבר הלשכה המדינית של חמאס לסוכנות אנטוליה והציג בפניה את עיקרי תפיסת חמאס לגבי השיחות בקהיר. להלן עיקרי דבריו:
    • הדיונים בקהיר יעסקו ב”הבנות הומניטאריות”, ללא הסכמים חתומים. הבנות אלה כוללות את חיסול המשבר ההומניטארי בעזה “והן קשורות בשקט, אך ללא התחייבויות מדיניות”.
    • ההבנות מדברות על “העדר תופעות אלימות בצעדות השיבה כמו בלוני תבערה, חזיזים, וחציית הגבול” אך אין להתנות זאת בהפסקות הצעדות. לדבריו עזה תהיה עדה לשורת צעדים: “פתיחת המעברים; הכנסת סחורות כדי לספק את צרכי האוכלוסייה; יצוא מוצרים; הגדלת מרחב הדיג; העסקת עובדים ובוגרי אוניברסיטאות; תשלום משכורות לעובדי המגזר הציבורי; פתרון בעיית החשמל באמצעות אספקת דלק לתחנת הכוח; ומציאת פתרונות לבעיית המים”. הוא הדגיש, כי הצעדות תימשכנה עד להסרת המצור במלואו, וציין כי אם ישראל תיסוג מההבנות, הפלסטינים יגיבו בכל הדרכים שברשותם.
    • בהתאם להבנות יבוצעו בעזה פרויקטים רחבי היקף, באופן שימנע מהרצועה להפוך למקום שלא ניתן לחיות בו. אבו מרזוק גם הדגיש כי ההבנות אודות הרגעה ברצועה אינן מטילות מגבלות על “נשק ההתנגדות” והן לא תמנענה תגובה של “ההתנגדות הפלסטינית” במקרה של הפרה גדולה בגדה המערבית (סוכנות אנטוליה, 21 ו-22 בנובמבר 2018).

צאלח אלעארורי (במרכז התמונה, הרביעי משמאל), סגן ראש הלשכה המדינית בחמאס, מצטלם עם משלחת חמאס בראשה עמד בשיחות בקהיר עם המודיעין הכללי המצרי, טרם עזיבתה את קהיר (דף הפייסבוק של חסאם בדראן, 22 בנובמבר 2018)
צאלח אלעארורי (במרכז התמונה, הרביעי משמאל), סגן ראש הלשכה המדינית בחמאס, מצטלם עם משלחת חמאס בראשה עמד בשיחות בקהיר עם המודיעין הכללי המצרי, טרם עזיבתה את קהיר (דף הפייסבוק של חסאם בדראן, 22 בנובמבר 2018)

משלחת חמאס יצאה מהרצועה לסבב ביקורים בחו”ל
  • משלחת מסיעת “השינוי והרפורמה”, סיעת חמאס במועצה המחוקקת הפלסטינית, יצאה ב-21 בנובמבר 2018 את רצועת עזה לסיור במספר מדינות ערביות ואסלאמיות, במטרה לגייס תמיכה בעניין הפלסטיני. בראש המשלחת עומד יו”ר הסיעה, מחמוד אלזהאר, וחברים בה סגן יו”ר הסיעה, מרואן אבו ראס, דובר הסיעה משיר אלמצרי, ומזכיר הסיעה מחמד פרג’ אלע’ול (אתר הסיעה, 21 בנובמבר 2018; PALINFO, 21 בנובמבר 2018).
  • גורם בחמאס מסר, כי המצרים נתנו הסכמתם לסיור. הנושא הועלה כבר לפני יותר מארבעה חודשים במפגשים בין חמאס למודיעין המצרי, והמצרים הסכימו לכך עקרונית מבלי לקבוע מועד ליציאת המשלחת. ברם, ההתפתחויות האחרונות ברצועה והעלאת הבקשה ע”י חמאס מחדש לאחר סבב ההסלמה, גרמו למצרים להסכים לקיום סיור. המשלחת תבקר בתורכיה, איראן, לבנון, דרום אפריקה, אלג’יריה ומרוקו (אלאח’באר, לבנון, 22 בנומבר 2018).
חמאס מציגה חזות של “עסקים כרגיל” בין הניה לאלסנואר
  • ב-22 בנובמבר 2018 פרסמו אתרי חדשות המזוהים עם חמאס תצלומים מפגישת עבודה בעזה שערכו יו”ר הלשכה המדינית (של כלל) תנועת החמאס, אסמעיל הניה, וראש הלשכה המדינית של חמאס ברצועה, יחיא אלסנואר (חשבון הטוויטר של סוכנות שהאב, 22 בנובמבר 2018). יתכן כי פרסום התצלומים בא בעקבות דיווחים בתקשורת הישראלית על חילוקי דעות ונתק בין השניים.
נאום אסמאעיל הניה בועידה לאחדות אסלאמית בטהראן
  • ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נשא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן. הניה בנאומו פנה לכלל הנוכחים, וקרא להם לתמוך בתנועת החמאס שלדבריו, עומדת איתן למול “האויב הציוני”, וזאת על מנת שתוכל להגן על ירושלים, “סמל האסלאם”. הוא טען, כי ישראל הינה האויב המשותף של מדינות האסלאם וקרא למדינות העולם לבודד את ישראל, להעניש אותה על פשעיה נגד העם הפלסטיני, להחרים אותה ולנתק את היחסים עמה. לטענתו, נשק תנועת החמאס מאחד את העם הפלסטיני, משום שהוא מכוון נגד “האויב הציוני”, האויב המשותף של כלל הפלסטיניים. הניה הדגיש כי חמאס תשתף פעולה עם כל גורם, אשר יסייע לה לממש את מטרותיה (ערוץ אלמיאדין, לבנון, 24 בנובמבר 2018).
‏‏ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נושא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן (אתר ערוץ אלעאלם, 24 בנובמבר 2018)    ‏‏ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נושא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן (אתר ערוץ אלעאלם, 24 בנובמבר 2018)
ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הניה, נושא נאום באמצעות ועידת וידאו (VC) לבאי הועידה הבין לאומית לאחדות אסלאמית בטהראן (אתר ערוץ אלעאלם, 24 בנובמבר 2018)
חמאס ממשיכה בקמפיין לגיוס כספי תרומות עבור בניית בניין חדש לערוץ אלאקצא בעזה
  • ערוץ אלאקצא של חמאס בעזה ממשיך בקמפיין לגיוס כספים לשם בניית מבנה ערוץ הטלוויזיה מחדש, במקום המבנה, שנהרס כליל במהלך סבב ההסלמה האחרון ברצועה. במודעה שפרסם הערוץ נמסר כי את התרומות ניתן להעביר באמצעות שיחה טלפונית, או באמצעות דוא”ל, או באמצעות מילוי טופס תרומה בדף יעודי לקמפיין, שנפתח באתר האינטרנט של הערוץ (donate.aqsatv.ps).
  • דובר ממשלת חמאס לשעבר, איהאב אלע’צין, שהשתתף במסיבת העיתונאים להשקת הקמפיין, כתב ב-20 בנובמבר כי מאז תחילת הקמפיין באותו היום התרומות הרבות ביותר הגיעו מאלג’יריה ולאחר מכן ממרוקו (דף הפייסבוק של איהאב אלע’צין, 20 בנובמבר 2018). עד כה לא פורט הסכום שנאסף בתרומות.
המודעה של ערוץ אלאקצא לצורך גיוס תרומות לבניית מבנה הערוץ מחדש בעזה (חשבון הטוויטר של הערוץ, 23 בנובמבר 2018).      קריקטורת תמיכה בקמפיין (אלרסאלה.נט, 26 בנובמבר 2018)
מימין: המודעה של ערוץ אלאקצא לצורך גיוס תרומות לבניית מבנה הערוץ מחדש בעזה (חשבון הטוויטר של הערוץ, 23 בנובמבר 2018). משמאל: קריקטורת תמיכה בקמפיין (אלרסאלה.נט, 26 בנובמבר 2018)
חמאס ממשיכה להעביר הכשרות צבאיות לבני נוער בבתי הספר הממשלתיים ברצועה
  • חמאס ממשיכה בימים אלה להעביר הכשרות צבאיות לבני נוער בתוך כותלי בתי ספר ממשלתיים ברצועה בהדרכת ופיקוח קציני מנגנון הביטחון הלאומי. התוכנית שנקראת “אלפתוה” (נעורים/ גבורה), במסגרתה עוברים המשתתפים לימודים צבאיים בבתי הספר, תרגילי סדר, אימוני נשק ומצבי ירי (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 22 בנובמבר 2018).
תוכנית "אלפתוה" בבתי הספר התיכונים במחוז מרכז הרצועה ובמערב ח'אן יונס. בני הנוער מקבלים הרצאות צבאיות על מיומנויות השימוש בנשק ועוברים תרגול מעשי של הנושא (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 24 בנובמבר 2018)     תוכנית "אלפתוה" בבתי הספר התיכונים במחוז מרכז הרצועה ובמערב ח'אן יונס. בני הנוער מקבלים הרצאות צבאיות על מיומנויות השימוש בנשק ועוברים תרגול מעשי של הנושא (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 24 בנובמבר 2018)
תוכנית “אלפתוה” בבתי הספר התיכונים במחוז מרכז הרצועה ובמערב ח’אן יונס. בני הנוער מקבלים הרצאות צבאיות על מיומנויות השימוש בנשק ועוברים תרגול מעשי של הנושא (דף הפייסבוק של כוחות הביטחון הלאומי ברצועה, 24 בנובמבר 2018)
ישראל נאבקת בחתרנות הרשות הפלסטינית במזרח ירושלים
  • כוחות הביטחון הישראלים עצרו בליל 26-25 בנובמבר 2018 32 תושבי מזרח ירושלים המחזיקים בתעודות זהות כחולות. נטען, כי העצורים שירתו במנגנוני הביטחון הפלסטינים. כל העצורים הועברו לחקירה. בחיפוש בבתי החשודים נתפסו ציוד צבאי, תחמושת, מדים ותעודות מינוי והסמכה של המשטרה הפלסטינית (דף הפייסבוק של משטרת ישראל, 26 בנובמבר 2018). בתקשורת הישראלית דווח כי בעקבות המעצרים ציינו במשטרה, כי היא “תנקוט ביד קשה ובלתי מתפשרת נגד תושבים ואזרחים ישראלים הפועלים בשם הרשות הפלסטינית וגופי טרור אחרים בניגוד לחוק, תוך פגיעה בריבונות, במשילות ובביטחון אזרחי מדינת ישראל” (ערוץ 7, 26 בנובמבר 2018).
הממצאים שנתפסו במהלך המעצרים במזרח ירושלים. בכלל זאת, מדים של המשטרה הפלסטינית, כספים, תעודה של פעיל במנגנון הביטחון המסכל הפלסטיני ותחמושת (משטרת ישראל, 26 בנובמבר 2018)    הממצאים שנתפסו במהלך המעצרים במזרח ירושלים. בכלל זאת, מדים של המשטרה הפלסטינית, כספים, תעודה של פעיל במנגנון הביטחון המסכל הפלסטיני ותחמושת (משטרת ישראל, 26 בנובמבר 2018)
הממצאים שנתפסו במהלך המעצרים במזרח ירושלים. בכלל זאת, מדים של המשטרה הפלסטינית, כספים, תעודה של פעיל במנגנון הביטחון המסכל הפלסטיני ותחמושת (משטרת ישראל, 26 בנובמבר 2018)
הממצאים שנתפסו במהלך המעצרים במזרח ירושלים. בכלל זאת, מדים של המשטרה הפלסטינית, כספים, תעודה של פעיל במנגנון הביטחון המסכל הפלסטיני ותחמושת (משטרת ישראל, 26 בנובמבר 2018)
  • קודם לכן, ב-25 בנובמבר 2018, עצרה משטרת ישראל פעם נוספת את עדנאן אלע’ית’, המשמש כמושל מחוז ירושלים ברשות הפלסטינית, בביתו שבשכונת סלואן במזרח ירושלים. בצו המעצר של אלע’ית’ נכתב כי הוא “שותף למעצר תושבים ישראלים בידי הרשות הפלסטינית, דבר המהווה סכנה לביטחון מדינת ישראל ולתושביה” (Ynet, 26 בנובמבר 2018).

עדנאן אלע'ית', המשמש כמושל מחוז ירושלים ברשות הפלסטינית  (מען, 25 בנובמבר 2018)
עדנאן אלע’ית’, המשמש כמושל מחוז ירושלים ברשות הפלסטינית
(מען, 25 בנובמבר 2018)

  • להלן עיקרי התגובות הפלסטיניות על המעצרים:
    • הפתח פרסם הודעה בה נטען, כי פעילות ישראל נגדם לא תשבור את נחישותם להמשיך ולהיאבק למען ירושלים ואלאקצא. בתוך כך, שיגרה הפתח ברכות לפעיליה שנעצרו וחיזקה את עמידתם האיתנה של תושבי מזרח ירושלים (מען, 26 בנובמבר 2018).
    • ראש לשכת ההסברה בנציבות הגיוס והארגון של ‘פתח’, מניר אלג’אע’וב, אמר כי המעצרים לא יניאו את ‘פתח’ מלהמשיך מלהיאבק נגד מדיניותה של ישראל, שמטרתה לייהד את ירושלים, לגרש את תושביה ולבודדה מסביבתה הפלסטינית. הוא הוסיף כי פתח תמשיך בדרך המאבק נגד “הכיבוש” וסייעניו ונגד מוכרי האדמות. תנועת ‘פתח’ קוראת לקיים תהלוכות המוניות נגד הכיבוש בתוך העיר ולעבר המחסומים אשר חוצצים בין ירושלים לשאר חלקי ‘פלסטין’, ולהגביר את המאבק העממי נגד הכיבוש (דף הפייסבוק הרשמי של ‘פתח’, 26 בנובמבר 2018).
    • המופתי של ירושלים והרשות ודרשן מסגד אלאקצא, השיח’ מחמד חסין, גינה את הצעדים “העושקים” של שלטונות “הכיבוש” נגד “האישים הלאומיים” בירושלים, ובהם מעצרו של אלע’ית’. לדבריו, הצעדים הם במסגרת מדיניות הפעלת הלחץ על הבכירים הירושלמים כדי למנוע מהם לצאת נגד “מזימות ההתפשטות והייהוד” של ישראל בירושלים ומקומותיה הקדושים. הוא קרא לקהילה הבינלאומית לפעול במהירות כדי להניא את ישראל מהחלטותיה ולנקוט נגדה בצעדי ענישה (ופא, 25 בנובמבר 2018).

[1] הסטטיסטיקה כוללת שיגורי רקטות ופצצות מרגמה על פי הערכות דובר צה"ל.
[2]
בעבר נחשפו ע"י שב"כ מספר מקרים שבהם ניצל חמאס תושבים מרצועת עזה, שעל רקע הומניטארי הותר להם לצאת לישראל לשם טיפולים רפואיים, לשם העברת כספים וחומרי נפץ לפעילי חמאס ביהודה ושומרון.
[3]
פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.