חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (20-14 בנובמבר 2018)

פלסטינים עושים דרכם למוקדי הצעדה (דף הפייסבוק של הרשות הלאומית העליונה לצעדת השיבה הגדולה, 18 בנובמבר 2018)

פלסטינים עושים דרכם למוקדי הצעדה (דף הפייסבוק של הרשות הלאומית העליונה לצעדת השיבה הגדולה, 18 בנובמבר 2018)

סירות המשט הימי בצפון הרצועה (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 19 בנובמבר 2018)

סירות המשט הימי בצפון הרצועה (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 19 בנובמבר 2018)

ערוץ הטלוויזיה אלאקצא של חמאס משיק במהלך מסיבת עיתונאים, סמוך להריסות מבנה הערוץ בעזה, קמפיין לגיוס כספים עבור בניית מבנה ערוץ הטלוויזיה מחדש (חשבון הטוויטר PALINFO, 20 בנובמבר 2018).

ערוץ הטלוויזיה אלאקצא של חמאס משיק במהלך מסיבת עיתונאים, סמוך להריסות מבנה הערוץ בעזה, קמפיין לגיוס כספים עבור בניית מבנה ערוץ הטלוויזיה מחדש (חשבון הטוויטר PALINFO, 20 בנובמבר 2018).

עמיד (תא

עמיד (תא"ל) מחמוד צלאח אלדין, העומד בראש המשלחת הפלסטינית, משתתף בפעם הראשונה בכינוס האינטרפול במדינת איחוד האמירויות (דף הפייסבוק של המשטרה הפלסטינית, 18 18 בנובמבר 2018)

פגישת אבו מאזן בלשכתו בראמאללה עם אמו של המחבל כרים יונס (ערוץ היוטיוב של אבו מאזן, 18 בנובמבר 2018)

פגישת אבו מאזן בלשכתו בראמאללה עם אמו של המחבל כרים יונס (ערוץ היוטיוב של אבו מאזן, 18 בנובמבר 2018)

  • בתום סבב ההסלמה האחרון והפסקת האש שהושגה בסיומו נמשכו אירועי “צעדות השיבה” והמשט. חמאס, שבעיתוי הנוכחי יש לה עניין להוריד את גובה הלהבות על מנת לקדם את מגעי ההסדרה, דאגה להורדת מפלס האלימות באירועים הללו (העדר תקריות חריגות, הימנעות מלהגיע לגדר הגבול, העדר עפיפונים או בלוני תבערה). עם זאת הימשכותן של הצעדות בעיתוי בו מתקיימים מגעים להסדרה, יוצרת חיכוכים עם צה”ל (שעצימותם מווסתת ע” החמאס), מעודדת תקריות וטומנת בחובה פוטנציאל של הידרדרות.
  • חמאס והג’האד האסלאמי עורכות קמפיין שמטרתו לבסס “נראטיב ניצחון” על ישראל תוך הצנעת הפגיעות שהם ספגו. בכירי הארגונים טענו בנאומיהם כי הם קבעו את כללי העימות וכי עלה בידיהם להביא להתפטרות שר הביטחון הישראלי. בהתבטאויות בכירי החמאס והג’האד האסלאמי שולבו איומים להרחיב את טווח הירי ולהפוך את אזור עוטף עזה לאזור שלא ניתן לחיות בו אם ישראל תחדש את “תוקפנותה”.
  • ביהודה ושומרון אירע פיגוע דקירה בתחנת המשטרה בשכונת ארמון הנציב בירושלים. בפיגוע נהרג הדוקר וארבעה לוחמי משמר הגבול נפצעו באורח קל. בנוסף לכך, בכניסה לבית ג’אלא, הסמוכה להר גילה נדקר אזרח ישראלי שנפצע באורח קל. פרטי האירוע עודם נבדקים. בכבישי יהודה ושומרון נמשכו יידויי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה לעבר כלי רכב ישראליים (בלטו במיוחד השלכות אבנים ובקבוקי תבערה בכביש גוש עציון-חברון).
אירועי “צעדת השיבה”[1]
  • צעדת יום שישי 16 בנובמבר 2018 נערכה בצל הפסקת האש שסיימה את סבב ההסלמה כשברקע התבטאויות חמאס בדבר שמירה על אופי בלתי אלים של ה”צעדה”. בצעדה השתתפו כ-9,000 מפגינים במהלכה הובערו צמיגים ויודו אבנים. עם זאת, על-פי דרישת חמאס ומארגני הצעדה, נמנעו המפגינים מלהגיע לגדר הגבול. כמו כן לא נראו עפיפונים או בלוני תבערה.
  • באירועים השתתפו בכירי חמאס, הג’האד האסלאמי בפלסטין וארגונים נוספים. בדברים שנשאו בכירי ודוברי הארגונים במהלך הצעדה הובלטו הישגי סבב ההסלמה האחרון. הודגש, כי הצעדות תמשכנה עד “להסרת המצור”. חלקם התייחסו לנושא ההתנגדות לנורמליזציה של מדינות ערב עם ישראל, שהייתה סיסמת צעדת יום השישי האחרון.
המשט הימי בצפון הרצועה
  • ב-19 בנובמבר 2018 נערך משט המחאה ה-16 להסרת המצור תחת הכותרת “באמצעות המשט אנחנו מתנגדים לנורמליזציה המבישה”. במשט השתתפו כשלושים סירות. במקביל נערכה הפגנה בצפון הרצועה. המפגינים התקרבו לגדר הגבול אך לא אירעו תקריות חריגות. באירוע השתתפו בכירים מהחמאס ומהארגונים הפלסטיניים האחרים (חשבון הטוויטר פאל אינפו, צפא, 19 בנובמבר 2018). דובר משרד הבריאות ברצועה מסר, כי 25 פלסטינים נפצעו בעת שהשתתפו בפעילויות המשט הימי השבועי בצפון בית לאהיא (דף הפייסבוק של ד”ר אשרף אלקדרה, 19 בנובמבר 2018).
  • חבר הוועד המרכזי של החזית העממית, איאד עוצ’אללה, שנשא דברים בשם “הרשות הלאומית העליונה של צעדת השיבה”, הדגיש כי צעדות השיבה יימשכו באופיין העממי תוך דבקות במטרות שלשמן החלו הצעדות. בכיר חמאס, חמאד אלרקב, אמר כי “צעדות השיבה” נמשכות בכל הדרכים האפשריות, והוסיף “פעם נילחם באמצעות הצעדות העממיות ופעם נאמץ לחיקנו את הרובים” (פלסטין און ליין, 20 בנובמבר 2018).
בכיר חמאס, חמאד אלרקב, נואם במהלך ההפגנה שליוותה את המשט הימי.    מפגינים פלסטינים מתקרבים לגדר הגבול עם ישראל בצפון הרצועה (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 19 בנובמבר 2018)
בכיר חמאס, חמאד אלרקב, נואם במהלך ההפגנה שליוותה את המשט הימי. משמאל : מפגינים פלסטינים מתקרבים לגדר הגבול עם ישראל בצפון הרצועה (דף הפייסבוק של לשכת ההסברה של החזית העממית בצפון הרצועה, 19 בנובמבר 2018)
  • השבוע לא בוצע ירי רקטות או פצצות מרגמה לעבר ישראל. על פי דובר צה”ל במהלך סבב ההסלמה, שהתחולל ב-13-12 בנובמבר 2018, שוגרו כ-460 רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל. מערכת “כיפת ברזל” יירטה כמאה שיגורים. רוב השיגורים בוצעו על ידי חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין. כוחות צה”ל (אוויר, ים יבשה) תקפו למעלה מ-160 מטרות של חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין מתוכן ארבע מטרות, שהוגדרו כערכיות עבור חמאס. בתקיפות צה”ל נהרגו שבעה פלסטינים.
ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם[2]

ירי רקטות ופצצות מרגמה בסבבי ההסלמה ובתקופה שביניהם

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי רקטות ופצצות מרגמה בשנה האחרונה

ירי בחתך רב שנתי

ירי בחתך רב שנתי

אירועים נוספים
  • ב-14 בנובמבר 2018, כיממה לאחר הפסקת האש, שסיימה את ההסלמה, זיהו כוחות צה”ל פלסטיני שהתקרב לגדר הביטחון בצפון רצועת עזה. הפלסטיני השליך רימונים שלא התפוצצו. הכוחות ירו לעברו ועצרו אותו. על גופו נמצאו כלי חיתוך גדר וסכין (דובר צה”ל, 14 בנובמבר 2018).
פיגוע דקירה בתחנת משטרה בשכונת ארמון הנציב בירושלים
  • ב-14 בנובמבר 2018 נפצעו ארבעה לוחמי משמר הגבול באורח קל בפיגוע דקירה שאירע בתחנת המשטרה בשכונת ארמון הנציב בירושלים. בשעות הערב נכנס פלסטיני חמוש בסכין לתחנה דרך חלקו האחורי של המבנה. אחד מלוחמי משמר הגבול שהבחין בו החל להיאבק עמו . במהלך העימות בין שניים נפצע הלוחם. לוחמים נוספים הצטרפו והשתלטו על הדוקר, שנפצע באורח קשה. (דוברות משמר הגבול, 14 בנובמבר 2018). מאוחר יותר מת המחבל מפצעיו. בתקשורת הפלסטינית דווח, כי הדוקר הינו עבד אלרחמן עלי אבו ג’מל, בן 17, תושב שכונת ג’בל מכבר במזרח ירושלים (מען, 14 בנובמבר 2018).
פיגוע דקירה בכניסה לבית ג’אלא
  • ב-20 בנובמבר 2018 נדקר אזרח ישראלי בכניסה לבית ג’אלא ע”י צעיר פלסטיני. האזרח נפצע קל. הדוקר נמלט אך בהמשך הסגיר עצמו למשטרה. גורמי הביטחון חוקרים את מניעי התוקף. החשד הוא שמדובר בפיגוע דקירה. 

אירועים נוספים
  • כוחות הביטחון הישראליים המשיכו בפעילות סיכול ומנע ברחבי יהודה ושומרון, במסגרת זאת נעצרו חשודים בפעילות טרור. במהלך סריקות שערכו כוחות הביטחון הישראליים בעיר חברון נתפסו רובה מסוג 16M- וכלי נשק מייצור עצמי (דובר צה”ל, 15 בנובמבר 2018). ברחבי יהודה ושומרון נמשכו יידוי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה לעבר כלי רכב ישראליים, בדגש על כביש גוש עציון-חברון. להלן מספר אירועים:
    • 20 בנובמבר 2018 – פלסטיני מחברון בשנות ה-20 לחייו נעצר, לפנות בוקר, באחת הכניסות למערת המכפלה. ברשותו נמצאה סכין יפנית (משטרת ישראל, 20בנובמבר 2018).
    • 19 בנובמבר 2018 – צעירה פלסטינית, כבת 25, הגיעה למעבר קלנדיא (צפון ירושלים). בחיפוש שנערך בכליה נמצאה סכין, שהוחבאה בגליל קרטון של מזון. הצעירה הובאה לחקירה (דוברות משטרת ירושלים , 19 בנובמבר 2018).
    • 19 בנובמבר 2018- אבנים יודו לעבר כלי רכב בכביש גוש עציון-חברון, סמוך למחנה הפליטים אלערוב. לא היו נפגעים (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 19 בנובמבר 2018).
    • 18 בנובמבר 2018 – אבנים יודו לעבר כלי רכב בכביש גוש עציון-חברון בין בית אומר למחנה הפליטים אלערוב . לא היו נפגעים . נגרם נזק לכלי הרכב . קודם לכן נרגם אוטובוס במקום (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 18 בנובמבר 2018).
    • 18 בנובמבר 2018 – חמישה בקבוקי תבערה הושלכו לעבר עמדה צבאית בכביש גוש עציון-חברון. לא היו נפגעים (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 18 בנובמבר 2018).
    • 18 בנובמבר 2018 – אבנים הושלכו לעבר כלי רכב בין ג’מעין לתפוח (מדרום לשכם). לא היו נפגעים אך נגרם נזק לכלי הרכב (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 18 בנובמבר 2018).
    • 16 בנובמבר 2018 – אבנים יודו לעבר אוטובוס בכביש גוש עציון-חברון בין בית אומר לצומת כרמי צור. לא היו נפגעים. נזק נגרם לאוטובוס (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 16 בנובמבר 2018).
    • 15 בנובמבר 2018 – בקבוק תבערה הושלך לעבר אוטובוס בעליה לטלמון (צפונית-מערבית לרמאללה). לא היו נפגעים (הצלה ללא גבולות יהו”ש, 15 בנובמבר 2018).
פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון[3]

פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון

פעילות ביטחונית באזור ח’אן יונס לאיתור משתפי פעולה עם ישראל
  • בתום סבב ההסלמה החלו מנגנוני המודיעין והביטחון של חמאס במבצע באזור ח’אן יונס לאיתור משתפי פעולה שסייעו לפעילות ישראל באזור (במהלך העימות שהוביל לסבב ההסלמה). נמסר על מעצר מספר חשודים בסיוע לכוחות הישראליים שנכנסו לשטח הרצועה (אלאח’באר, 15 בנובמבר 2018).
מינוף תודעתי של תוצאות סבב ההסלמה
  • בשעות אחר הצהרים של 13 בנובמבר 2018 הכריזו הארגונים הפלסטינים ברצועה על כניסתה לתוקפה של הפסקת אש עם ישראל. מיד עם סיום סבב ההסלמה התמקדו גורמי הכוח הרצועה בהדגשת “הישגי ההתנגדות” וביסוס נראטיב הניצחון תוך הצנעת הפגיעות שספגו במהלכו. בהתבטאויותיהם הדגישו, כי הם אלה שקבעו את כללי העימות וכן הציגו את התפטרותו של שר הביטחון אביגדור ליברמן כאחד מהישגיהם. דוברי חמאס ושאר ארגוני הטרור הדגישו בדבריהם, כי כפו “משוואה חדשה” על ישראל לפיה “דם תחת דם מבנה תחת מבנה”. אבו מג’אהד, דובר וועדות ההתנגדות העממית, הודה לאיראן ולחזבאללה ולכל התומכים ב”התנגדות” ואמר כי הם שותפים לניצחון (פאל טודיי, 16 בנובמבר 2018).

רקטה מסוג חדש שלדברי הג'האד האסלאמי בפלסטין שוגרה לעבר אשקלון.  כינוייה: "הגיהנום של אשקלון" (אתר פלוגות ירושלים, 13 בנובמבר 2018)
רקטה מסוג חדש שלדברי הג’האד האסלאמי בפלסטין שוגרה לעבר אשקלון.
כינוייה: “הגיהנום של אשקלון” (אתר פלוגות ירושלים, 13 בנובמבר 2018)

‏‏תמונות מסרטון שפרסמה הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי בו נראים פעילים משגרים רקטות לעבר ישראל בסבב ההסלמה האחרון (אתר פלוגות ירושלים, 17 בנובמבר 2018)   ‏‏תמונות מסרטון שפרסמה הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי בו נראים פעילים משגרים רקטות לעבר ישראל בסבב ההסלמה האחרון (אתר פלוגות ירושלים, 17 בנובמבר 2018) 
תמונות מסרטון שפרסמה הזרוע הצבאית של הג’האד האסלאמי בו נראים פעילים משגרים רקטות לעבר ישראל בסבב ההסלמה האחרון (אתר פלוגות ירושלים, 17 בנובמבר 2018)
  • להלן כמה התבטאויות של בכירי חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין, שעסקו בסבב ההסלמה:
    • אסמאעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי “ההתנגדות” הצליחה לכפות את המשוואה על ישראל ולקבוע את כללי העימות. הוא ציין, כי “ההתנגדות” (קרי, הטרור) היא הדרך הנכונה אשר תוביל את העם הפלסטיני לעבר ירושלים ולעבר כל השטחים הפלסטינים (אלמיאדין, 13 בנובמבר 2018).
    • מחמוד אלזהאר, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי ישראל נחלה תבוסה והאירועים הללו ישפיעו על תהליך קבלת ההחלטות של ההנהגה הישראלית במערכה הבאה. עוד ציין כי האיומים לפיהם יפגעו בתל אביב יצרו חשש בקרב ההנהגה הישראלית וגרמו לה להפסיק את התקיפות ברצועה (פאל טודיי, 13 בנובמבר 2018).
    • ח’ליל אלחיה, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר כי ישראל ניסתה להגיע להישג ביטחוני בזמן שהפסקת האש הייתה בתוקף אך היא הפרה אותו. לדבריו, “צעדות השיבה” איחדו את כל הארגונים ברצועת עזה הפועלים במסגרת חדר המבצעים משותף כדי להגן על משתתפי הצעדות. עוד ציין, כי “צעדות השיבה” תמשכנה עד להסרת המצור המוטל על הרצועה (אלאקצא, 17 בנובמבר 2018).
    • דאוד שהאב, דובר הג’האד האסלאמי בפלסטין, אמר, כי הסבב החדש מהווה השלמה ל”צעדת השיבה” . לדבריו, הג’האד האסלאמי בפלסטין שיתף פעולה עם ניסיונות מצרים להשיב את הרגיעה והארגון אף הודיע כי הוא מחויב להרגעה במידה וישראל תפסיק את תוקפנותה. עוד, ציין שהאב, הארגונים מיסדו “משוואות וכלי עימות חדשים” עם ישראל ביניהם כאלו היכולים להפוך את אזור עוטף עזה לאזור שלא ניתן לחיות בו (פאל טודיי, 13 בנובמבר 2018).
ידיעות בתקשורת על פרטי ההסדרה המתגבשת
  • בתום סבב ההסלמה מסרו מקורות פלסטינים ודיפלומטיים, כי ההסדרה המתבקשת בין חמאס וישראל מתבססת על הבנות, שהושגו לפני סבב ההסלמה הנוכחי. על פי ההבנות הללו, יושג שקט תמורת הקלות ב”מצור” שיוענקו בשני שלבים: בשלב הראשון, שימשך כשבועיים, תאפשר ישראל הכנסת דלק לתחנת הכוח, תעביר סיוע כספי לרצועה והאזור המותר בדייג יורחב ל-12 מיילים. בשלב השני, שימשך כחצי שנה, יורחב מרחב הדיג לעשרים מיילים, יופעל מחדש קו החשמל בין ישראל לרצועה, יונחו צינורות גז עבור תחנת הכוח המספקת חשמל. כמו כן תינתן אפשרות לתושבי הרצועה לייצא סחורות במיוחד ליהודה ושומרון ויינתנו הקלות בתנועה במעברים. כמו כן, נמסר, כי במסגרת ההבנות תסכים ישראל לקדם הקמה של נתיב ימי לרצועה אולם הדבר מותנה בראייתה של ישראל בעסקה לחילופי אסירים (אלחיאת, 14 בנובמבר 2018).
  • בראיון שהעניק אסמאעיל רצ’ואן, בכיר חמאס, אמר כי הדיונים בהובלת מצרים מתקדמים באופן חיובי. רצ’ואן ציין, כי שלב ראשון יכלול ההסדר הרחבת מרחב הדיג לעשרים מיילים, חיבור קו החשמל מישראל לרצועה, הרחבת היקף היצוא, חיבור צינורות הגז לתחנת הכוח, שיפור תשתיות ויצירת משרות חדשות ברצועה לשם צמצום האבטלה (פראנס פרס, 18 בנובמבר 2018).
קמפיין של חמאס לבניית בניין חדש לערוץ אלאקצא
  • ערוץ הטלוויזיה אלאקצא של חמאס, אשר הבניין ובו שכן נהרס כליל בסבב ההסלמה האחרון, השיק ב-20 בנובמבר 2018 קמפיין לגיוס תרומות עבור בנייתו מחדש של בניין הערוץ. היקף הנזקים שנגרם לערוץ אלאקצא בעזה נאמד (לטענת הערוץ) בכ-4.5 מיליון דולר. הקמפיין הושק במסיבת עיתונאים, שהתקיימה מול הריסות המבנה בהשתתפות משלחת חמאס בראשות אחמד בחר. הקמפיין השיק האשטג בשם: “בסיוע שלכם נבנה אותו” (אתר ערוץ אלקצא, 20 בנובמבר 2018).
ערוץ הטלוויזיה אלאקצא של חמאס משיק במהלך מסיבת עיתונאים, סמוך להריסות מבנה הערוץ בעזה, קמפיין לגיוס כספים עבור בניית מבנה ערוץ הטלוויזיה מחדש (חשבון הטוויטר PALINFO, 20 בנובמבר 2018).      4,550,000$, היקף הנזקים שנגרם לערוץ אלאקצא בעזה (דף הפייסבוק של ערוץ אלקצא, 20 בנובמבר 2018).
מימין : ערוץ הטלוויזיה אלאקצא של חמאס משיק במהלך מסיבת עיתונאים, סמוך להריסות מבנה הערוץ בעזה, קמפיין לגיוס כספים עבור בניית מבנה ערוץ הטלוויזיה מחדש (חשבון הטוויטר PALINFO, 20 בנובמבר 2018). משמאל : 4,550,000$, היקף הנזקים שנגרם לערוץ אלאקצא בעזה (דף הפייסבוק של ערוץ אלקצא, 20 בנובמבר 2018).
הצטרפות הרשות הפלסטינית למוסדות ולפרוטוקולים בינלאומיים
  • אבו מאזן חתם על 11 אמנות הצטרפות למוסדות ופרוטוקולים בינלאומיים. בין האמנות שעליהן חתם נכללות התאחדות הדואר העולמית, אמנת אזרחות האישה הנשואה, פרוטוקול בדבר זכויות הילד, אמנת תעבורה בדרכים, ועוד (ופא, 15 בנובמבר 2018). בדברים שנשא אבו מאזן, בישיבת הועדה העליונה הממונה על מעקב אחר החלטות המועצה המרכזית של אש”פ, ציין כי הרשות הפלסטינית, בתוקף היותה חברה באו”ם, רשאית להצטרף ל-520 ארגונים בינלאומיים. לדבריו, הרשות כבר הצטרפה ל-110 מהם (הטלוויזיה הפלסטינית, 15 בנובמבר 2018).
נציגי הרשות הפלסטינית בכינוס האינטרפול
  • נציגי הרשות הפלסטינית השתתפו, זו פעם הראשונה , מאז הצטרפו לארגון בספטמבר 2017, בכינוס האינטרפול המתקיים בין 21-18 בנובמבר 2018 בדובאי. בראש המשלחת הפלסטינית עומד עמיד (תא”ל) מחמוד צלאח אלדין, ראש יחידת הקשרים עם מדינות ערב ושיתוף הפעולה הבינלאומי במשטרה הפלסטינית. לטענת דובר המשטרה הפלסטינית, מדובר בכינוס חשוב משום שבמהלכו תתקיים הצבעה על הצטרפותן של מדינות חדשות לארגון והצבעה על איוש תפקידים בוועד הפועל של הארגון (אלחיאת אלג’דידה, 18 18 בנובמבר 2018).
אבו מאזן ממשיך להעניק כיבודים למשפחות מחבלים שרצחו ישראלים
  • ב-18 בנובמבר 2018 נפגש אבו מאזן בלשכתו בראמאללה עם אמו ואחיו של כרים יונס, שחטף ורצח בשנת 1980 את החייל אברהם ברומברג  ז”ל, ונידון למאסר עולם. כרים יונס, בעל אזרחות ישראלית משמש כחבר הוועד המרכזי של פתח. בפגישה הדגיש אבו מאזן, כי סוגיית האסירים הפלסטינים נמצאת בראש סדרי העדיפויות של ההנהגה הפלסטינית. לדבריו, הם משקיעים את כל המאמצים כדי לפעול למען שחרורם של האסירים. במפגש נכחו בכירי פתח מחמד אשתיה, צאא’ב עריקאת, חסין אלשיח’ ומחמד אלמדני (ופא, 18 בנובמבר 2018).

[1] להרחבה ראו פרסום מרכז המידע מה- 18 בנובמבר 2018: "סיכום האירועים בגבול רצועת עזה"
[2]
הסטטיסטיקה כוללת שיגורי רקטות ופצצות מרגמה על פי הערכות דובר צה"ל.
[3]
פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.