- צעדת השיבה התאפיינה השבוע ברף אלימות גבוה יחסית במהלכה אירעו מקרים רבים של השלכת מטענים, רימונים ובקבוקי תבערה לעבר כוחות צה”ל. פלסטינים ניסו לפגוע בגדר הביטחון ואף חצו אותה לשטח ישראל. כתוצאה מתגובת צה”ל דווח על עשרות פצועים. בכלי התקשורת הפלסטינים נמשכים האיומים לפעולות אלימות נוספות (הפעלת “האמצעים הקשים”) ובכלל זה חידוש פעילות “ההטרדה הלילית”.
- במהלך השבוע שוגרו לעבר ישראל חמש רקטות, בשני אירועי ירי נפרדים. שום ארגון לא קיבל אחריות לביצוע הירי. ב-10 בספטמבר 2019 שוגרו שתי רקטות לעבר אשדוד ואשקלון, שיורטו על ידי מערכת “כיפת ברזל”. ראש הממשלה, שנשא באותה עת נאום באולם באשדוד, פונה מהמקום. חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין ניצלו את האירוע לצרכים תעמולתיים. ב-11 בספטמבר 2019 שוגרו שלוש רקטות לעבר המועצה האזורית חוף אשקלון. אחת הרקטות פגעה בחצר בית וגרמה לנזק קל. בשני המקרים הגיב צה”ל בתקיפת יעדי חמאס.
- הצהרת ראש הממשלה נתניהו כי במידה ויבחר תחיל ממשלתו הבאה את הריבונות הישראלית על בקעת הירדן, זכתה לגל של גינויים בקרב הפלסטינים. דוברי הרשות איימו כי אם ישראל תבצע את כוונתה זאת יבוטלו כל ההסכמים שבינה לבין ישראל. כמו כן הודיע משרד החוץ של הרשות, שבכוונתו לפעול בפורומים בינלאומיים, ובכלל זה מועצת הביטחון של האו”ם, כדי לסכל את כוונת ישראל .
צעדת השיבה
- ביום שישי 13 בספטמבר 2019 התקיימה צעדת שיבה ה-72 במספר. הצעדה התקיימה תחת הסיסמא: “הבה נמחק את (הסכם) אוסלו מההיסטוריה שלנו”. בהפגנה השתתפו כ-5,300 מפגינים, שהתמקדו רובם בחמשת מחנות השיבה. כמה עשרות מפגינים הגיעו לאזור גדר הביטחון. צעדת השיבה התאפיינה השבוע ברף אלימות גבוה יחסית במהלכה אירעו מקרים רבים של השלכת מטענים, רימונים ובקבוקי תבערה לעבר כוחות צה”ל. כמו כן אותרו מספר ניסיונות של פלסטינים לפגוע בגדר הביטחון ואף לחצות אותה לשטח ישראל (תקשורת ישראלית, 13 בספטמבר 2019)

עימותים אלימים עם צה”ל במזרח מחנה הפליטים אלבריג’ (דף הפייסבוק של הצלם מחמד מהאוש, 13 בספטמבר 2019)
- קודם להפגנות קראה הרשות הלאומית העליונה של צעדות השיבה לציבור לנקוט בכל האמצעים כדי למנוע מישראל (“הכיבוש”) להסב אבדות בקרב המפגינים, להישמר מכדורי הצלפים, ולקיים את הנחיות הוועדות המארגנות והמפקחות על המחנות ולשתף פעולה עמן (דף הפייסבוק של הרשות הלאומית העליונה של צעדות השיבה, 12 בספטמבר 2019). למרות ההנחיות התאפיינה הצעדה, כאמור, ברף אלימות גבוה יחסית, שגרם לעשרות פצועים. דובר משרד הבריאות הפלסטיני אשרף אלקדרה, דיווח כי במהלך האירועים נפצעו 55 פלסטינים (חשבון הטוויטר של אשרף אלקדרה, 13 בספטמבר 2019).
- בדברים שנשא אסמאעיל רצ’ואן, בכיר חמאס, במהלך הצעדה הוא הזהיר את ישראל מלבצע פעולות נגד משתתפי הצעדה וקרא לרשות הפלסטינית להילחם בהסכמי אוסלו (אלאקצא, סוא, 13 בספטמבר 2019). חסאם בדראן, חבר הלשכה המדינית של חמאס בחוץ, אמר כי חמאס לא תסכים לשינוי כללי המשחק של ישראל. לדבריו חמאס ממשיכה לעמוד בהתחייבויותיה להבנות, בעוד שישראל, מצדה, חרגה מספר פעמים מההסכמים ופגעה בחפים מפשע (פלסטין און ליין, 14 בספטמבר 2019).
- במסגרת מסיבת עיתונאים שערכה הרשות העליונה לצעדות השיבה הדגיש אסמאעיל רצ’ואן, בשם הרשות, כי צעדות השיבה תמשכנה למרות כל המכשולים והקשיים. הוא קרא לפלסטינים להשתתף במחאות יום שישי הבא 20 בספטמבר 2019 שתתקיימנה תחת הסיסמא “יום שישי של מחנות הפליטים בלבנון” לציון יום השנה לטבח צברא ושאתילא[1] (אלאקצא, 13 בספטמבר 2019).
הפרחת בלונים ופעילות יחידות ההטרדה הלילית
- מקור ברשות הלאומית העליונה של צעדות השיבה, שביכר להישאר בעילום שם, מסר כי בשטח ישנן יוזמות של צעירים לחדש את הפעלת אמצעי ההתנגדות, דוגמת יחידות ההטרדה הלילית, הבערת הצמיגים ועוד אמצעי מחאה שהופסקו. אותו מקור הדגיש, כי הרשות הלאומית העליונה של צעדות השיבה אינה יכולה לרסן את השטח ולהתייצב נגד יוזמות מסוג זה. הוא הטיל על ישראל את האחריות להרחבתם של “אמצעי ההתנגדות” בשל התחמקותה משבירת “המצור” והניסיונות שלה לפגוע במפגינים באש חיה (סבק24, 14 בספטמבר 2019). גם ברשתות החברתיות פורסמו בימים האחרונים, פוסטים המדברים על חידוש פעילויות ההטרדה הלילית. הגולשים שהגיבו לפוסטים הללו הביעו ספק בנכונות הדיווחים או שללו אותם.

דוגמאות לפוסטים שהועלו בנושא. מימין: ידיעות על חידוש ההטרדה הלילית מחר (15 בספטמבר 2019 ) בגבול המזרחי של רצועת עזה. אנו מחכים לאישור. משמאל: כותב הפוסט שואל: אחים, יש היום הטרדה לילית או לא? הגולשים משיבים שאין, לא הטרדה לילית ולא בלוני תבערה (פוסט בקבוצת הפייסבוק “הצעירים המהפכנים ברצועת עזה, 14 בספטמבר 2019). בפועל נמשכת הפרחת בלוני התבערה והנפץ אף כי בעצימות נמוכה מבעבר.
- טלאל אבו ט’ריפה, חבר הלשכה המדינית של החזית הדמוקרטית וחבר “הרשות הלאומית העליונה של צעדות השיבה”, התייחס לסוגיה זו. לדבריו הרשות טרם קיבלה החלטה להפעיל את “האמצעים הקשים” וכי הפרחת הבלונים והבערת הצמיגים בגבול הן “יוזמות אינדיבידואליות” של הצעירים (סבק24, 15 בספטמבר 2019).
- יחידת בני אלזוארי הודיעה, כי פעיליה הצליחו לייצר גז מדמיע וכי ייעשה בו שימוש בימים הקרובים בעוטף עזה (דף הפייסבוק בני אלזוארי, 12 בספטמבר 2019). בדף הפייסבוק של יחידת בני אלזוארי במזרח ח’אן יונס פורסמה תמונה של מטען שבכוונת פעילי היחידה לעשות בו שימוש .

מימין: תמונה מסרטון שבה נראה מטען הגז המדמיע של יחידת בני אלזוארי. משמאל: תמונת המטען (דף הפייסבוק של יחידת בני אלזוארי במזרח ח’אן יונס, 11 בספטמבר 2019)
ירי רקטות מרצועת עזה לעבר ישראל
- במהלך השבוע שוגרו לעבר ישראל חמש רקטות בשני אירועי ירי נפרדים. שתי רקטות שוגרו לעבר אשקלון ואשדוד. בדומה לאירועים קודמים, אף ארגון לא קיבל אחריות לביצוע הירי. להלן האירועים:
- ב-10 בספטמבר 2019 שוגרו שתי רקטות מרצועת עזה לעבר אשדוד ואשקלון. שתי הרקטות יורטו על ידי מערכת “כיפת ברזל”. לא היו נפגעים, למעט אישה נפגעת חרדה, כמו כן לא נגרם נזק. בעת הירי נשא ראש הממשלה נאום באולם בעיר אשדוד הוא פונה מהאולם ולאחר מכן המשיך בנאומו. האירוע נוצל על ידי חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין לצרכים תעמולתיים. בתגובה לירי הרקטות תקפו כלי טיס של חיל האוויר כ- 15 מטרות חמאס ביניהן יעדים באתר לייצור אמצעי לחימה, יעדים במתחם הכוח הימי ומנהרת טרור התקפית (דובר צה”ל, 10 בספטמבר 2019).
- ב-11 בספטמבר 2019 בשעות הצהרים זוהו שלושה שיגורים מרצועת עזה לעבר שטח המועצה האזורית חוף אשקלון. אחת הרקטות פגעה בחצר בית וגרמה לנזק קל. בתגובה תקף טנק של צה”ל שתי עמדות צבאיות של חמאס סמוך לגדר הביטחון בצפון רצועת עזה (דובר צה”ל, 11 בספטמבר 2019). בליל 12-11 בספטמבר 2019, כהמשך לתגובה לירי הרקטות, תקפו מטוס קרב וכלי טיס של צה”ל מספר יעדי טרור במתחם צבאי של חמאס בצפון רצועת עזה (דובר צה”ל, 12 בספטמבר 2019). כלי התקשורת הפלסטינים דיווחו על כלי טיס בלתי מאויש שתקף את מוצב אשקלון מערבית לבית לאהיא (שהאב, 11 בספטמבר 2019). כמו כן דיווח על תקיפת מוצב של כוח הריסון בצפון בית לאהיא ותקיפה ארטילרית של עמדת תצפית בצפון בית לאהיא (חשבון הטוויטר שהאב, 11 בספטמבר 2019).
ירי רקטות ופצצות מרגמה בחתך חודשי
ירי רקטות ופצצות מרגמה בחתך רב שנתי
התבטאות ברצועת עזה בנוגע לירי הרקטות
- בראיון שהעניק משיר אלמצרי, דובר סיעת חמאס במועצה המחוקקת, אמר כי “ההתנגדות” מסוגלת ללמד את ישראל “שיעורים קשים וכואבים”. לדבריו הרקטות המשוגרות מהרצועה זורעות בהלה בישראל. הוא הזכיר כי ראש הממשלה “נמלט מהרקטות כאשר שמע אזעקות”. אלמצרי ציין כי “ההתנגדות” מחזיקה בארסנל צבאי שיהיה מסוגל להנחית מהלומות על ישראל בכל עימות עתידי ואף לכפות על ישראל “משוואות חדשות” שאף משא ומתן או תיאום ביטחוני לא יוכלו להשיג. לגבי המשלחת המצרית אמר אלמצרי כי התפקיד הנדרש ממצרים הוא לחייב את ישראל לבצע את ההבנות בנוגע למצור המוטל על הרצועה (דניא אלוטן, 11 בספטמבר 2019).
- בעת ירי רקטות לעבר אשדוד ואשקלון ערך הג’האד האסלאמי בעזה עצרת תמיכה באסירים הביטחוניים השובתים רעב. ברשתות החברתיות פורסמה תמונה של בהאא’ אבו אלעטא, בכיר בזרוע הצבאית של הג’האד האסלאמי בפלסטין כשהוא נישא על כתפי ההמון. ליד התמונה נכתב כי שעה שנתניהו “ברח למקלט”, צעירים נשאו את בכיר פלוגות ירושלים על כתפיהם לאות שמחה על שיגור הרקטות (דף הפייסבוק של העיתונאי אכרם דלול, 10 בספטמבר 2019; חשבון הטוויטר רחיק אלורד, 10 בספטמבר 2019).
בהאא’ אבו אלעטא, נישא על הכתפיים בעצרת של הג’האד האסלאמי בעזה (חשבון הטוויטר רחיק אלורד, 10 בספטמבר 2019)
אירועים נוספים
- ב-14 בספטמבר 2019 הודיעה הזרוע הצבעית של החזית העממית לשחרור פלסטין כי כוחותיה הפילו רחפן ישראלי מזרחית לח’אן יונס וכי הם הצליחו לאסוף את חלקיו (חשבון הטוויטר שבכה קדס, 14 בספטמבר 2019). צה”ל דיווח, כי אינו מכיר אירוע שכזה. גורמים ברצועה דיווחו כי הרחפן שהופל שייך לג’האד האסלאמי בפלסטין (ynet , 14 בספטמבר 2019).
- ב-11 בספטמבר 2019 דיווח דובר צה”ל על שתי חדירות לשטח ישראל: במקרה הראשון זיהו לוחמי צה”ל מספר חשודים שחצו את גדר הביטחון בדרום רצועת עזה וחזרו מיד (חשבון הטוויטר של צה”ל, 11 בספטמבר 2019). מאוחר יותר עצרו לוחמי צה”ל ו שני חשודים, שחצו את גדר הביטחון בדרום רצועת עזה לשטח ישראל. ברשות החשודים נתפסו שלושה סכינים ושני מספרי חיתוך(חשבון הטוויטר של צה”ל, 11 בספטמבר 2019).

הציוד שנטען כי הפלסטינים שחצו את גדר הביטחון לקחו עמם (דף הפייסבוק של העיתונאי מת’נא אלנג’אר, 11 בספטמבר 2019)
אירועים בשטח
- ברחבי יהודה ושומרון נמשכו אירועי יידויי האבנים והשלכת בקבוקי התבערה לעבר כוחות הביטחון ולעבר מטרות אזרחיות (בעיקר כלי רכב). בפעילות סיכול ומנע, שביצעו כוחות הביטחון הישראליים ברחבי יהודה ושומרון, נעצרו חשודים בפעילות טרור. כמו כן נתפסו אמצעי לחימה תקניים ומאולתרים. להלן מספר אירועים בולטים :
- 15 בספטמבר 2019 – לוחמי צה”ל עצרו סמוך לסבסטיה (אזור שכם) פלסטיני. בכלי רכבו התגלו אקדח ותחמושת. הפלסטיני הועבר לחקירה (דובר צה”ל, 15 בספטמבר 2019).
- 14 בספטמבר 2019 – בקבוק תבערה הושלך לעבר כלי רכב בין אריאל לצומת גיתי אבישר . לא היו נפגעים צה”ל לכד מספר חשודים (הצלה ללא גבולות יו”ש, 14 בספטמבר 2019).
- 14 בספטמבר 2019 – בפעילות יזומה של לוחמי משמר הגבול באזור חברון הבחינו הלוחמים בכלי רכב שעורר את חשדם . שני נוסעי כלי הרכב ניסו להימלט מהמקום. בסריקות שערכו גילו הכוחות אקדח שהושלך מכלי הרכב. עם מעצר החשודים התגלה בכלי הרכב סכום כסף של עשרות אלפי שקלים (דוברות המשטרה, 14 בספטמבר 2019).
- 13בספטמבר 2019– לוחמי משמר הגבול שפעלו באזור מחנה הפליטים שועפאט (מזרח ירושלים) הבחינו במספר חשודים שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר עמדת הביטחון בכניסה למחנה הפליטים . במרדף שביצעו הכוחות אחר משליכי בקבוקי התבערה נעצר אחד החשודים (דוברות המשטרה, 13 בספטמבר 2019).
- 13 בספטמבר 2019 – אבנים יודו לעבר כלי רכב בציר הגישה למעלה שומרון (סמוך לקרני שומרון). נגרם נזק לכלי הרכב ואשה אחת לקתה בחרדה (הצלה ללא גבולות יו”ש, 14 בספטמבר 2019).
- 13 בספטמבר 2019 – אבנים יודו לעבר כלי רכב בכביש ירושלים-גוש עציון. לא היו נפגעים. נזק נגרם לכלי הרכב (איחוד הצלה, 13 בספטמבר 2019).
- 12 בספטמבר 2019 – אבנים יודו לעבר אוטובוס בין חיזמא לענתות (צפונית מזרחית לירושלים). לא היו נפגעים. נגרם נזק לחלון האוטובוס (הצלה ללא גבולות יו”ש, 12 בספטמבר 2019).
- 12 בספטמבר 2019 – לוחמי משמר הגבול שפעלו בצומת תפוח עצרו כלי רכב שהעלה את חשדם בחיפוש בכלי הרכב נמצא רובה מסוג M-16 ומחסנית שני נוסעי כלי הרכב תושבי שכם נעצרו (דוברות המשטרה, 12 בספטמבר 2019).

מימין : נשק שאותר ע”י כוחות הביטחון באחד הכפרים בגזרת חברון (חשבון הטוויטר של דובר צה”ל, 12 בספטמבר 2019). משמאל : איתור נשק בלתי חוקי ע”י כוחות הביטחון בכפרים פלסטינים בגזרת ג’נין (חשבון הטוויטר של דובר צה”ל, 16 בספטמבר 2019)
פיגועים משמעותיים שבוצעו ביהודה ושומרון[2]
המצב הכלכלי ברצועה
- במסיבת עיתונאים אמר יחיא אלסראג’, ראש עיריית עזה, כי העירייה סובלת ממצוקה כספית קשה. לדבריו חובותיה של העירייה עומדים על סכום של 250-220 מיליון שקלים, רובם חובות לעובדים ולקרן הביטוח והפנסיה. אלסראג’ ציין, כי חובות התושבים לעירייה עומדים על סכום של 750 מיליון שקל, לאחר שמספר התושבים המקבלים שירותים מהעירייה הוא יותר מ-94 אלף נפש, בעוד רק כ-11% מהם משלמים מיסים (אתר מוסד בית אלצחאפה, 11 בספטמבר 2019; PALSAWA, 11 בספטמבר 2019).
ראש עיריית עזה, יחיא אלסראג’ במסיבת העיתונאים (אתר מוסד בית אלצחאפה, 11 בספטמבר 2019)
פעיל חמאס צבאי נהרג ב”תאונת עבודה” באחת המנהרות
- דובר משרד הבריאות בעזה הודיע על מותו של מחמד פוזי אבראהים אלנג’אר, בן 25, בתאונה בח’אן יונס (חשבון הטוויטר של ד”ר אשרף אלקדרה, 12 בספטמבר 2019). הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה הודעת אבל על מותו ומסרה כי הוא היה פעיל הזרוע וכי הוא נהרג בעת עבודתו באחת מ”מנהרות ההתנגדות” (חשבון הטוויטר מקאומה פרס, 12 בספטמבר 2019).
ההרוג מחמד אלנג’אר (חשבון הטוויטר מקאומה פרס, 12 בספטמבר 2019)
תגובות להצהרת ראש ממשלת ישראל על החלת הריבונות הישראלית בבקעת הירדן
- ב-10 בספטמבר 2019 הכריז בנימי נתניהו, כי במידה ויקים את הממשלה הבאה הוא יחיל את הריבונות הישראלית בבקעת הירדן ובצפון ים המלח בתאום עם ארה”ב. הצהרת ראש הממשלה הביאה לשורה של גינויים בקרב הפלסטינים, אשר הציגו את ההצהרה כחלק מקמפיין הבחירות של נתניהו. הפלסטינים הודיעו שהם מתכוונים לפעול בנושא בזירה הבינלאומית. בחמאס ובג’האד האסלאמי בפלסטין קראו להגברת הטרור נגד ישראל.
- להלן מספר התייחסויות:
- אבו מאזן אמר, כי כל ההסכמים החתומים וההתחייבויות מול ישראל יסתיימו ברגע שבו ישראל תבצע את כוונותיה להחיל ריבונות על בקעת הירדן (ופא, 10 בספטמבר 2019).
- משרד החוץ והמהגרים של הרשות הפלסטינית טען, כי דברי נתניהו הם חלק מקמפיין הבחירות בישראל. עוד ציין המשרד כי יש לפעול באופן מידי כדי לחשוף את “המזימה” בכל הפורומים הבינלאומיים ולפעול בנושא במסגרת מועצת הביטחון של האו”ם. הוא קרא לכל מדינות העולם לגנות את ההחלטה (דניא אלוטן, 11 בספטמבר 2019).
- ב-16 בספטמבר 2019 נערכה ישיבת ממשלה של הרשות הפלסטינית בכפר פצאיל שבבקעת הירדן. בדברים שנשא מחמד אשתיה, ראש ממשלת הרשות, הדגיש כי הבקעה היא חלק בלתי נפרד מהגיאוגרפיה הפלסטינית, וכי הדיבורים על סיפוח הבקעה הם חסרי תוקף. עוד ציין, כי דברי נתניהו על סיפוח הבקעה אם אינם חוקיים, וכי הם מודים לכל מי שגינה את ההצהרה הזו. אשתיה הדגיש כי אם ישראל תבצע סיפוח הבקעה משמעות הדבר תהיה שכל ההסכמים החתומים עם ישראל יבוטלו (דניא אלוטן, 16 בספטמבר 2019).
- צאא’ב עריקאת, מזכיר הועד הפועל של אש”ף, קרא למדינות העולם להטיל סנקציות על ישראל וקרא להן לפעול על פי החלטות האו”ם. הוא גם קרא לבית הדין הבינלאומי בהאג (ICC) לערוך בדחיפות חקירה פלילית באומרו כי הגיע הזמן להעמיד את ישראל במקומה (דניא אוטן, 11 בספטמבר 2019).
- פוזי ברהום, דובר חמאס, אמר כי ההצהרות הללו לא יעצרו את “ההתנגדות” הפלסטינית להיאבק בכיבוש ובתכניותיו. לדבריו נתניהו מונע על ידי ממשל ארה”ב אשר מהווה שותף לתוקפנות נגד העם הפלסטיני. ברהום גם ציין כי העניין דורש נקיטת צעדים בשטח וגיבוש אסטרטגיה לאומית מאוחדת שתתמקד בבחירת המאבק ו”ההתנגדות” על כל צורותיה. הוא גם קרא לרשות הפלסטינית לעצור את התיאום הביטחוני עם ישראל (אתר חמאס, 10 בספטמבר 2019).
התנתקות כלכלית מישראל
- ברשות הפלסטינית ממשיכים לעסוק בנושא ההתנתקות הכלכלית מישראל. בנאום שנשא אבו מאזן בטקס חנוכת בית חולים חדש בראמאללה ציין אבו מאזן כי תוך שנה לא יצטרכו התושבים הפלסטינים לקבל טיפולים רפואיים מחוץ לשטחי הרשות הפלסטינית (דף הפייסבוק של אבו מאזן, 14 בספטמבר 2019).

אבו מאזן חונך בית חולים חדש בראמאללה (דף הפייסבוק של אבו מאזן, 14 בספטמבר 2019)
- בישיבת ממשלה של הרשות הפלסטינית שהתקיימה בכפר פצאיל שבבקעת הירדן. אמר מחמד אשתיה, ראש ממשלת הרשות, כי במסגרת ההתנתקות הכלכלית מישראל הוטל חרם על הסחורות הישראליות; הופסקה העברת החולים לבתי החולים בישראל והופסק יבוא העגלים מישראל (דניא אלוטן, 16 בספטמבר 2019).
שביתת אסירים
- בשבוע האחרון גברה מחאת האסירים הפלסטינים בבתי הכלא הישראליים לאחר ש-39 אסירי חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין החלו בשביתת רעב. זאת, משום שהנהלת בתי הכלא לא הסירה את חסמי הקליטה של הטלפונים הסלולאריים בבתי הכלא. ברחבי יהודה שומרון ורצועת עזה נערכו עצרות והפגנות הדהות עם האסירים שובתי הרעב. במסגרת נאום שנשא במהלך עצרת תמיכה באסירים שובתי הרעב אמר ח’צ’ר חביב, בכיר הג’האד האסלאמי בפלסטין, כי “ההתנגדות” לא תשתוק על כל פגיעה באסירים השובתים וכי ישראל תישא באחריות על כך (אתר הזרוע הצבאית של הג’האד האסלאמי בפלסטין, 14 בספטמבר 2019).
[1] טבח שביצעו אנשי הכוחות הנוצרים הלבנוניים במחנות הפליטים הפלסטינים בביירות (18-16 בספטמבר 1982). ↑
[2] “פיגועים משמעותיים" מוגדרים על-ידינו כפיגועי ירי, דקירה, דריסה והטמנת מטענים או פיגועים משולבים. לא נכללים בהם יידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה. ↑