עיקרי תמונת המצב
- להלן עיקרי תמונת המצב ברצועת עזה:
- מספר החולים הפעילים ממשיך לעלות באופן משמעותי (10,647 חולים אותרו השבוע לעומת 9,226 לפני שבוע). אחוז הבדיקות החיוביות טיפס לכ-38% (לעומת כ-30% לפני שבוע). בכיר במערכת הבריאות ברצועה התבטא, כי המספר האמיתי של החולים גדול הרבה יותר מהמספרים עליהם מדווחים בפומבי. המערכת הרפואית ברצועה צופה, ששיא התפרצות המגיפה יהיה במחצית השנייה של דצמבר 2020.
- מחריף המחסור בציוד רפואי ייעודי. דובר משרד הבריאות בעזה הודיע, כי המעבדה המרכזית הפסיקה לערוך בדיקות מעבדה לנגיף הקורונה כיוון שחומרי הבדיקה אזלו. משמעות הפסקה או ירידה בהיקף הבדיקות היא, שהיקף התחלואה הלא מזוהה ברצועה עתיד לעלות. כמו כן, מחריף המחסור באספקת חמצן לחולים מונשמים; קיים מחסור בתרופות וקיימת מצוקה קשה של מיטות אשפוז בכלל, ומיטות הטיפול הנמרץ בפרט. משמעות הדבר היא ירידה נוספת באיכות הטיפול הרפואי לחולי הקורונה ואף לחולים במחלות אחרות.
- על פי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה מקדם ההדבקה ברצועה (R) גדול מ-1 כמעט ברציפות כבר קרוב לחודשיים. בסוף נובמבר 2020 הוא אף הגיע לשיא חדש של 1.5, קרי- בממוצע כל אדם מדביק אדם וחצי אחרים.
- למרות העלייה התלולה במספר החולים ממשל חמאס עדיין נמנע מהטלת סגר כולל. כתחליף לסגר הכולל הוכרז על כמה צעדי מנע נוספים ובכלל זה הטלת סגר מוחלט בסופי השבוע הקרובים; הקדמת שעות העוצר הלילה; סגירת המסגדים, בתי הספר, האוניברסיטאות וגני הילדים; והמשך מניעת התקהלויות כולל איסור על קיום חתונות וסוכות אבלים.
- להלן עיקרי תמונת המצב בשטחי יהודה ושומרון:
- נמשכת העלייה החדה במספר החולים הפעילים (14,210 חולים פעילים ב-7 בדצמבר 2020, לעומת 10,101 לפני שבוע). במהלך השבוע נפטרו 79 אנשים לעומת 44 בשבוע שעבר. מספר הבדיקות החיוביות נע בין 20% ל-30%, פחות מאשר ברצועת עזה אך עדיין גבוה ביותר.
- למרות זאת הרשות הפלסטינית נמנעת עדיין מהחלטה להטיל סגר מלא וכולל בשטחי יהודה ושומרון. כחלופה הוכרז על שורת צעדי מנע חדשים ובכלל זה הטלת סגר מלא על ארבעה מחוזות בעלי היקף תחלואה גבוה (שכם, חברון, בית לחם וטול כרם). כמו כן נמשך הסגר הלילי ונאסרה תנועה בין כל המחוזות למשך שבוע.
- גם בשכונות מזרח ירושלים חלה עלייה חדה במספר החולים. על פי דיווח הרשות מספר החולים הפעילים עומד עתה על 1,079 (7 בדצמבר 2020) לעומת 799 לפני שבוע. על פי דיווח עיריית ירושלים מספר החולים הפעילים עומד על 969. מובילות בהיקף התחלואה שכונות בית חנינא, א-טור, העיר העתיקה וכפר עקב. אחוז הבדיקות החיוביות בשכונות הללו נע בין כ-13% ל-21% (נתוני עיריית ירושלים).
- ולמרות מצב התחלואה הקשה נמשכות בשטחי הרשות תופעות של הפרת אמצעי הזהירות, להערכתנו בהיקף נרחב. גם השבוע סגרו המשטרה ומנגנוני הביטחון במחוזות השונים אולמות אירועים ובתי עסק שהפרו את ההנחיות. כמו כן חולקו מאות דו”חות לאנשים שלא מלאו אחר אמצעי הזהירות. בכפרי עוטף ירושלים התקיימו חתונות בין השאר, להערכתנו, של תושבי מזרח ירושלים.
רצועת עזה
ממדי התחלואה
מספר החולים הפעילים ברצועת עזה ממשיך לעלות בצורה משמעותית. בתקופה בין ה-30 בנובמבר 2020 ל-7 בדצמבר 2020 נוספו 4,946 חולים חדשים ברצועה. מספר החולים הפעילים ברצועת עזה עומד עתה על 10,647 חולים (לעומת 9,226 ב-30 בנובמבר 2020). מספר הנפטרים ברצועה עומד על 149 בני אדם, לעומת 102 נפטרים בשבוע שעבר. כיום מאושפזים בטיפול נמרץ 350 חולים מהם 147 במצב קשה. אחוז הבדיקות החיוביות טיפס לכ-38% (לעומת כ-30% בשבוע שעבר).
נתוני התחלואה בשבוע האחרון
מספר החולים הפעילים ברצועת עזה (בחודש האחרון)
- סגן ראש המחלקה הכללית לעזרה ראשונה לענייני בריאות הציבור, מג’די ט’היר, אמר בהקשר זה כי 90% מהאזורים המיושבים מוגדרים כאזורים “אדומים”, וכי על כל אדם להתייחס אל אדם שהוא פוגש ברחוב כאל חולה בקורונה (סוכנות אלראי, 4 בדצמבר 2020). המומחה למחלות בדרכי הנשימה במרכז הרפואי אלשפאא’ בעזה, ד”ר מחמד עבדאללה עבד אלמנעם, טען, כי המספר האמיתי של האנשים הנגועים בנגיף קורונה הוא גדול הרבה יותר מהמספרים המוכרזים בפומבי. לדבריו, לו היו מגדילים את מספר בדיקות ה-PCR, היו מוצאים שהמספר גדול הרבה יותר (דניא אלוטן, 4 בדצמבר 2020).
- דובר משרד הבריאות ברצועת עזה, ד”ר אשרף אלקדרה, מסר נתונים אודות החולים בקורונה ברצועה: גילאי 18-50 מהווים 60% מכלל החולים ברצועה; החולים כתוצאה מהתגודדות בשווקים ועריכת חתונות וסוכות אבלים מהווים 50% מכלל החולים; החולים מעל גיל 50 או הסובלים ממחלות כרוניות מהווים 20% מכלל החולים; ל-75% מהחולים יש תסמינים שונים והם מחמירים בהתאם לכוחה של המערכת החיסונית ומחלות הרקע; לדברי אלקדרה, בשבוע האחרון נרשמו 17 אלף איש שבו במגע עם חולים בקורונה. אלקדרה הדגיש כי על פי התוכנות הסטטיסטיות, שיא ההתפרצות של המגיפה ברצועה יהיה בין 15 בדצמבר ל-1 בינואר 2021. התקופה הקרובה תהיה איפא התקופה המסוכנת ביותר, שכן זהו גם שיא התפרצות השפעת העונתית (מען, 3 בדצמבר 2020).
קשיי מערכת הבריאות
- הקושי הדוחק ביותר של מערכת הבריאות הינו מחסור בחומרים לעריכת בדיקות לגילוי קורונה. דובר משרד הבריאות, ד”ר אשרף אלקדרה, הודיע ב-6 בדצמבר אחר הצהריים, כי המעבדה המרכזית הפסיקה לערוך בדיקות מעבדה לנגיף קורונה כיוון שחומרי הבדיקה אזלו. הוא קרא לכל הגורמים הנוגעים בדבר להתערב בדחיפות כדי לספק חומרי בדיקה ולתמוך בצרכי החירום של המעבדה (חשבון הטוויטר של ד”ר אשרף אלקדרה, 6 בדצמבר 2020).
- דווח, כי משרד הבריאות בעזה הודיע בימים האחרונים למשרד הבריאות בראמאללה, לארגון הבריאות העולמי ולארגונים בינלאומיים, כי החומרים לערכות בדיקה עומדים להיגמר ואף אחד לא הגיב. משרד הבריאות הטיל על ישראל את האחריות לכך וטען, כי היא אינה מאפשרת את הכנסת החומרים לרצועת עזה. לדבריו, אם ישראל מתירה זאת, זה בכמות קטנה, שבקושי מספיקה לכמה ימים בלבד. הוא הוסיף, כי בימים האחרונים נעשה שינוי בפרוטוקולים של לקיחת הדגימות אך עתה המדובר על עצירה מוחלטת של תהליך הבדיקה (דניא אלוטן, 6 בדצמבר 2020).
- דיווחים נוספים אודות קשיי מערכת הבריאות ברצועה:
- מנהל בית החולים האירופי, יוסף אלעקאד, אמר כי האתגר החמור ביותר שניצב בפני מערכת הבריאות הוא אספקת חמצן לחולים. לדבריו, הובאו מספר תחנות לייצור חמצן ועתה מצויות חמש תחנות. והכמות המיוצרת מהתחנות מספיקה למספר החולים הקיים, אך עליה במספר החולים תחייב התמודדות עם אתגר גדול (דניא אלוטן, 5 בדצמבר 2020).
- ראש המחלקה הכללית לרוקחות במשרד הבריאות בעזה, מניר אלברש, אמר, כי משרד הבריאות סובל ממחסור של 44% מהתרופות, 32% מהציוד והתרופות הקשורים בקורונה, 26% בשירותים הבסיסיים כמו הרפואה הדחופה, 61% בשירותי הבריאות, ו-48% בתחום בריאות האם והילד (סבק24, 6 בדצמבר 2020).
- קיימת מצוקת מיטות האשפוז בכלל ומיטות הטיפול הנמרץ בפרט. דובר משרד הבריאות, ד”ר אשרף אלקדרה, אמר בראיון ב-2 בדצמבר 2020, כי 311 חולים מאושפזים בבית החולים האירופי ובמרכזי הבידוד ותופסים 56% מהקיבולת הרגילה של המיטות, ואילו החולים במצב קשה תופסים 88% ממיטות הטיפול הנמרץ שברצועה. לדבריו, נותרו רק 20% מהמיטות המוקצות לחולים במצב קשה (שהאב, 2 בדצמבר 2020). במסיבת העיתונאים ב-3 בדצמבר אמר אלקדרה כי 61% ממיטות האשפוז במחלקות הבידוד תפוסות, ובכלל זאת החולים במצב קשה ואנוש (מען, 3 בדצמבר 2020). לדברי אלקדרה, המשרד עושה מאמצים להגדיל את מספר מיטות הטיפול הנמרץ ממאה ל-200 (סוכנות אלראי, 5 בדצמבר 2020).
- סגן ראש המחלקה הכללית לעזרה ראשונה לענייני בריאות הציבור, מג’די ט’היר, אמר, כי קיים מחסור בצוותים רפואיים מוסמכים שעברו הכשרה (סוכנות אלראי, 4 בדצמבר 2020). מנהל בית החולים האירופי, יוסף אלעקאד, אמר כי מספר הצוותים הרפואיים הוא מועט, והוסיף כי משרד הבריאות הכשיר עשרות רופאי טיפול נמרץ, רפואה פנימית וסיעוד, והצוותים עובדים יומם ולילה (דניא אלוטן, 5 בדצמבר 2020).
צעדי המנע של ממשל חמאס
- דובר משרד הפנים, איאד אלבזם, הודיע, כי התקיימה הערכת מצב בה הוחלט להמנע לעת עתה מהטלת סגר כולל אך להטיל כמה הגבלות חדשות: סגירת כלל המסגדים, בתי הספר, האוניברסיטאות וגני הילדים החל מ-5 בדצמבר, למעט כיתות י”ב והפעוטונים; הטלת עוצר מוחלט בימי שישי ושבת בכל שבוע, החל מ-11 בדצמבר ועד סוף דצמבר; הטלת עוצר לילי מדי יום החל מהשעה 18:30 במקום השעה 20:00, החל מה-5 בדצמבר; סגירת כל החנויות והמפעלים החל מהשעה 18:00 מדי יום; יימשך האיסור על פתיחת השווקים העממיים השבועיים; תמשך נקיטת צעדי מנע בשווקים הרגילים, ובכלל זה מניעת צפיפות; יוגבר הפיקוח על אמצעי הזהירות מצד נותני השירותים בכל המגזרים והמפעלים; יימשך האיסור על התכנסויות, כולל האיסור לקיים חתונות וסוכות אבלים (אתר משרד הפנים ברצועה, 3 בדצמבר 2020).
- תת-שר הפנים, תופיק אבו נעים, אמר לערוץ אלכופיה, כי עניין הטלת הסגר הכולל עדיין נמצא על שולחן הדיונים, אך הוסיף, כי “אנחנו לא קרובים לסגר כולל”. לדבריו, אם משרד הבריאות יכריז על מצב של סכנה חמורה, אזי יודיע משרד הפנים על סגר מוחלט. אבו נעים ציין, כי הטלת הסגר בימים שישי ושבת התבצעה על-סמך המלצות של משרד הבריאות (סוכנות וטניה, 7 בדצמבר 2020).
אי מילוי הנחיות הבריאות ברצועת עזה

מימין: פלסטינים מתגודדים ליד הבנק האסלאמי הפלסטיני במחנה הפליטים אלנציראת. משמאל: פלסטינים מתגודדים ככל הנראה ליד סניף בנק פלסטין ברפיח (דף הפייסבוק של העיתונאי מחמד קשטה מרפיח, 3 בדצמבר 2020). ההתגודדויות הן ככל הנראה בעקבות הודעתו של משרד האוצר ברשות על תשלום המשכורות לעובדי המגזר הציבורי ב-3 בדצמבר 2020.
סיוע לרצועה
- ארגון הבריאות העולמי העביר ב-29 בנובמבר לרשויות הבריאות בעזה 15 מכונות הנשמה, שנרכשו במימונה של ממשלת כוית (דף הפייסבוק של נציגות ארגון הבריאות העולמי בשטחים, 30 בנובמבר 2020).

מסירת מכונות ההנשמה (דף הפייסבוק של נציגות ארגון הבריאות העולמי בשטחים, 30 בנובמבר 2020)
יהודה ושומרון
התחלואה ביהודה ושומרון: תמונת מצב (נכון ל-7 בנובמבר 2020)
גם השבוע נמשכה עלייה משמעותית בהיקף התחלואה ביהודה ושומרון. במהלך השבוע אותרו 10,475 חולים חדשים, לעומת 5,948 בשבוע שעבר. מספר החולים הפעילים עומד על 14,210 (7 בדצמבר 2020), לעומת 10,101 בשבוע שעבר. 76 חולים מטופלים כיום ביחידות טיפול נמרץ ו-18 חולים מונשמים. במהלך השבוע נפטרו 79 בני אדם לעומת 44 בשבוע שעבר. ב-7 בדצמבר 2020 עמד מספר הבדיקות היומיות ביהודה ושומרון על כ-6,200, מתוכן כ-20% התגלו כחיוביות. על פי דיווח הרשות הפלסטינית מספר החולים הפעילים במזרח ירושלים עומד על 1,079 (7 בדצמבר 2020). על פי דיווחי עיריית ירושלים מספר החולים הפעילים עומד עתה על 969.
התחלואה בקורונה ביהודה ושומרון (על פי דיווח הרשות הפלסטינית)
נתוני התחלואה בקורונה (על פי דיווחי הרשות הפלסטינית)
צעדי מנע חדשים של הרשות
- ראש הממשלה הפלסטיני מחמד אשתיה הודיע במסיבת עיתונאים שקיים בפתח ישיבת הממשלה הפלסטינית בראמאללה (7 בדצמבר 2020) על שורת צעדי מנע חדשים (ופא, 7 בדצמבר 2020):
- הטלת סגר מוחלט על מחוזות שכם, חברון, בית לחם וטולכרם החל מ-10 בדצמבר בשעה 19:00 למשך שבעה ימים (עד 17 בדצמבר בערב). במסגרת זאת ייסגרו כל החנויות והשירותים, פרט לשירותים חיוניים. הלמידה במחוזות הללו תהיה מרחוק, והפועלים נדרשים להישאר במקומות עבודתם במשך ימי הסגר.
- תיאסר התנועה בין כל המחוזות למשך שבעה ימים (החל מ-10 בדצמבר בערב ועד 17 בדצמבר בערב) פרט להעברת יבולים חקלאיים, שירותים ומוצרי מזון.
- המוסדות הממשלתיים הלא ממשלתיים והפרטיים בכל המחוזות יעבדו במתכונת חירום מספר העובדים בכל מוסד לא יעלה על 30% ממצבת כוח האדם שלו. זאת למשך שבעה ימים.
- המשך הסגר הלילי בכל המחוזות למשך 10 ימים.
- כל התפילות בכל המחוזות תתקיימנה בבתים.
- חתונות, סוכות אבלים וכל סוגי ההתכנסויות אסורים בכל האזורים.
- ראש מחלקת הרפואה המונעת במשרד הבריאות ברשות מסר, כי הוועדה האפידמיולוגית במשרד המליצה לממשלת הרשות להטיל סגר מלא בשטחי הגדה למשך שבועיים, עם אפשרות להארכה. משום שתושבים רבים אינם מקיימים את ההנחיות של משרד הבריאות. הממשלה צפויה לקבל החלטה בנושא ההמלצה בישיבתה ב-7 בדצמבר 2020 (דניא אלוטן, 6 בדצמבר 2020).
חלוקה גיאוגרפית של מוקדי התחלואה
כללי
מוקד התחלואה הבולט נותר עדיין מחוז שכם, שרשם השבוע עלייה חדה נוספת במספר החולים הפעילים. מספרם השבוע עמד על3,657 לעומת 2,964 בשבוע שעבר. להלן התפלגות החולים הפעילים במחוזות השונים: מחוז שכם – 3,657; מחוז בית לחם -2,030; מחוז חברון- 1,920; מחוז ג’נין- 1,616; מחוז ראמאללה- 1,438; מחוז טולכרם- 1,048; מחוז קלקיליה-728; מחוז טובאס- 548; מחוז סלפית- 545; כפרי עוטף ירושלים- 498; מחוז יריחו- 182 (עדכני ל-7 בדצמבר 2020).
התפלגות החולים הפעילים במחוזות השונים
מחוז שכם
מחוז שכם ממשיך להוביל בהיקף התחלואה ביהודה ושומרון. גם השבוע נמשכה העלייה החדה במספר החולים הפעילים: במחוז מאותרים עתה 3,657 חולים פעילים, לעומת 2,964 בשבוע שעבר.
העלייה במספר החולים הפעילים במחוז שכם
מחוז חברון
במחוז חברון נמשכה עלייה בהיקף התחלואה. כיום במחוז מאותרים 1,920 חולים פעילים לעומת 1,082 בשבוע שעבר (עדכני ל-7 בדצמבר 2020). מחוז חברון נותר השלישי במספר החולים בשטחי הרשות הפלסטינית.
מספר החולים הפעילים במחוז חברון
מחוז בית לחם
במחוז בית לחם, השני במספר החולים אחרי שכם, נמשכה העלייה במספר החולים. כיום נמצאים במחוז 2,030 חולים פעילים לעומת 1,263 בשבוע שעבר.
- ב-5 בדצמבר 2020, התקיים טקס בהיקף מצומצם ברחבת כנסיית המולד בבית לחם להדלקת עץ המולד. במקום נכחו מספר אנשי דת נוצריים ומספר מוגבל של משתתפים. ראש הממשלה הפלסטיני מחמד אשתיה השתתף בטקס באמעצות ה-VC (ופא, 5 בדצמבר 2020).

מימין: טקס בהיקף מצומצם ברחבת כנסיית המולד בבית לחם להדלקת עץ המולד (ופא, 5 בדצמבר 2020). משמאל: ראש הממשלה הפלסטיני מחמד אשתיה משתתף בטקס באמעצות ה-VC (ופא, 5 בדצמבר 2020)
מחוז ג’נין
השבוע נמשכה העלייה התלולה במספר החולים במחוז ג’נין. במחוז מצויים עתה 1,616 חולים פעילים, לעומת 1,036 חולים בשבוע שעבר (עדכני ל-7 בדצמבר 2020). המשטרה הפלסטינית במחוז ג’נין דיווחה, כי במהלך השבוע האחרון סגרה 132 בתי עסק ושני אולמות. בנוסף, חילקה למעלה מ-482 דו”חות לאנשים שלא הקפידו על אמצעי הזהירות שקבע משרד הבריאות הפלסטיני (דף הפייסבוק של המשטרה הפלסטינית, 2 ו-4 בדצמבר 2020).
- ב-2 בדצמבר 2020, השתתף מושל ג’נין בישיבת חירום בבית החולים הממשלתי בג’נין כדי לדון ביכולות של בית החולים לקלוט את המספר ההולך ועולה של חולי קורונה (דף הפייסבוק של מושל מחוז ג’נין, 2 בדצמבר 2020). מושל המחוז אמר בעקבות הישיבה, כי בית החולים אינו מסוגל עוד לקלוט חולי קורונה. לדבריו, מספר הנדבקים בנגיף הוכפל פי שלושה ועומד על 1,200 נדבקים. מנהל בית החולים אמר מצידו, כי בית החולים החליט להשעות את הניתוחים המתוכננים החל מהשבוע הנוכחי. כמו כן הוחלט לאסור ביקורים בבית החולים (ופא, 3 בדצמבר 2020). ראש מחלקת בתי החולים במשרד הבריאות ברשות, ד”ר נג’י נזאל, אמר בהקשר זה, כי המחלקות בבתי החולים ובמרכזים הרפואיים בג’נין מלאות. הדבר חייב את הפסקת הניתוחים המתכוננים בכל בתי החולים (ופא, 5 בדצמבר 2020).
- מושל מחוז ג’נין, אכרם אלרג’וב, החליט להטיל סגר על מספר עיירות וכפרים ובכלל זה: קבאטיה ועראבה. במסגרת הסגר ייסגרו כל המוסדות, בתי הספר, הבנקים והמוסדות הציבוריים, ואילו החנויות תפעלנה באופן חלקי. התחבורה הציבורית בעיירות הללו תושבת במהלך תקופת הסגר (דף הפייסבוק של מושל מחוז ג’נין, 1 בדצמבר 2020).
מחוז קלקליה
במחוז קלקליה חלה עלייה במספר החולים. מספר החולים הפעילים עומד עתה על 728 בני אדם, לעומת 632 בשבוע שעבר (עדכני ל-7 בדצמבר 2020). המשטרה הפלסטינית דיווחה, כי במהלך השבוע האחרון ננקטו צעדים נגד מפרי הסגר הכללי: 68 חנויות נסגרו בקלקיליה ובכמה עיירות (דף הפייסבוק של המשטרה הפלסטינית, 2 ו-4 בדצמבר 2020). מושל מחוז קלקיליה השעה את הלימודים במספר בתי ספר תיכוניים, שבהם התגלו חולי קורונה מאומתים.
מחוז ראמאללה
במחוז ראמאללה, נמשכה העלייה במספר החולים. סה”כ כיום 1,438 חולים פעילים לעומת 1,013 בשבוע שעבר.
- ב-4 בדצמבר 2020 דווח בתקשורת הפלסטינית על מותו של נער פלסטיני במהלך עימותים עם כוחות הביטחון הישראליים, צפונית-מזרחית לראמאללה. עוד באותו יום נערכה הלוויה המונית לנער, בכפרו אלמע’יר. במהלך הלוויה נצפו משתתפים רבים בלא עטיית מסיכות על פניהם, תוך הפרת הנהלים וההנחיות של משרד הבריאות הפלסטיני (ופא, 5 בדצמבר 2020).

הלוויה המונית של הנער עלי אבו עליא מהכפר אלמע’יר שבקרבת ראמאללה, שנהרג ע”י צה”ל במהלך הפרות סדר. מימין: מסע ההלוויה בראמאללה (ופא, 5 בדצמבר 2020); ומשמאל: מסע ההלוויה באלמע’יר (ופא, 5 בדצמבר 2020)
כפרי עוטף ירושלים
מספר החולים הפעילים בכפרי עוטף ירושלים עלה והוא עומד עתה על 498 לעומת 299 בשבוע שעבר. למרות העלייה החדה נמשכות התופעות של הפרת ההנחיות, בעיקר ע”י אולמות אירועים ובתי עסק. יש לקחת בחשבון כי בחלק מאולמות האירועים מתקיימים ע”י תושבי מזרח ירושלים.
- המשטרה וכוח משותף של מנגנוני הבטחון הפלסטיניים פיזרו ב-4 בדצמבר חמש חתונות בעיירות אלעיזריה ואבו דיס וסגרו את חמשת אולמות החתונות. כמו כן, נסגרו חנויות רבות שהפרו את מצב החירום שעליו הכריזה ממשלת הרשות (אתר המשטרה הפלסטינית ברשות, 5 בדצמבר 2020).
- המשטרה, בסיוע מנגנוני הביטחון, סגרה 45 חנויות בעיירות בצפון-מערב ודרום-מזרח ירושלים במהלך סיור שערכה בחנויות ובמפעלים כדי לבדוק את מידת ההקפדה של התושבים על הסגר לאחר השעה 19:00 (אתר המשטרה הפלסטינית ברשות, 1 בדצמבר 2020).
סיוע לרשות
- ב-30 בנובמבר 2020, נערך טקס קבלת ציוד רפואי מתורכיה לשם המאבק נגד נגיף הקורונה. בטקס השתתפו שרת הבריאות הפלסטינית, שר החוץ, הקונסול התורכי ברשות ומנהל ארגון TIKA ברשות. אלכילה הודתה לנשיא תורכיה בשם אבו מאזן וראש הממשלה הפלסטיני מחמד אשתיה על הסיוע והתמיכה בפלסטינים (דף הפייסבוק של משרד הבריאות הפלסטיני, 30 בנובמבר 2020).

טקס קבלת ציוד רפואי מתורכיה לשם המאבק נגד נגיף הקורונה
(דף הפייסבוק של משרד הבריאות הפלסטיני, 30 בנובמבר 2020)
- משרד הבריאות הפלסטיני קיבל ב-30 בנובמבר 2020 21 מכשירי הנשמה מאת ארגון הבריאות העולמי. הסיוע מומן ע”י כווית. שרת הבריאות אלכילה אמרה בטקס קבלת הסיוע, כי משלוח נוסף של 20 מכשירי הנשמה יגיע בהמשך ויועבר לרצועת עזה (דף הפייסבוק של משרד הבריאות הפלסטיני, 30 בנובמבר 2020).
שכונות מזרח ירושלים
מספר החולים הפעילים בשכונות מזרח ירושלים ממשיל לעלות באופן חד. על פי דיווח הרשות מספר החולים הפעילים עומד עתה על 1,079(7 בדצמבר 2020), לעומת 799 בשבוע שעבר. על פי דיווח עיריית ירושלים מספר החולים הפעילים עומד עתה על 969 (6 בדצמבר 2020).