כללי
ב-20 במאי 2018 יצא מנורבגיה משט לרצועת עזה שאורגן על ידי שתי מסגרות-על של ארגונים העוסקות בשיגור משטים לרצועה, במסגרת פעולות “לשבירת המצור” על הרצועה (“קואליציית צי החירות”, ו”הוועדה הבינלאומית להסרת המצור מעל רצועת עזה”). המשט, כולל ארבע ספינות הצפויות להגיע לרצועה לקראת סוף יולי 2018. לדברי מארגני המשט על סיפון הספינות נמצאים פלסטינים מהפזורה ופעילים אירופאים. כמו כן מצויים על גבי הספינות לפחות שתי נשים בעלות אזרחות ישראלית (פרוט השמות הידועים לנו ראו להלן). המשט יצא לדרכו בעוד אירועי “צעדת השיבה הגדולה” ברצועה צפויים להמשך גם לאחר 15 במאי 2018. הגעת הספינות לרצועה מתואמת להערכתנו בין חמאס לבין פעילים אנטי-ישראלים באירופה במסגרת המתקפה התודעתית המתנהלת נגד ישראל.
- על פי התוכנית אמורות הספינות לעגון בדרכן לרצועת עזה במספר נמלים במדינות אירופאיות שם יתקיימו פעולות הסברה והזדהות של פעילים מקומיים בדרישה להסיר את “המצור” מעל רצועת עזה. במסגרת זאת הוזכרו שני נמלים בגרמניה (נמל קיל שעל חוף הים הצפוני בגרמניה ונמל וילהלמסהאפן מערבית לקיל); נמל בריטון בבריטניה ונמל אמסטרדם בהולנד (אתר Freedom Flotilla, 19 במאי 2018). לדברי המארגנים אמור המשט להגיע לחופי עזה ב- 27 ביולי 2018. כבר עתה, עם תחילת דרכו, ניצבים בפני מארגני המשט, האירופיים והפלסטינים קשיים: ב-24 במאי 2018 דווח, כי על פי הוראות משרד הפנים של גרמניה, השתלט משמר החופים של על הספינה אלעודה (השיבה) ואנשיו אספו את הדרכונים ומידע אישי אודות נוסעי הספינה. בנמל עזה תקפו כלי טיס של חיל האוויר שתי ספינות של הכוח הימי של חמאס, שהוכנו כדי לקבל את המשט.
- מטרת המשט הינה תודעתית, קרי – להעלות פעם נוספת בפני הציבור האירופאי את עניין של רצועת עזה. נראה לנו כי המשט מתואם עם חמאס, אשר גם היא חותרת להישגים תודעתיים באמצעות “צעדות השיבה הגדולה”. מנגד, המשט לא נועד להגיש סיוע מעשי לתושבי הרצועה וזאת לנוכח גודלן הזעיר של הספינות, מיעוט המשתתפים שבהם וככל הנראה העדר אספקה או ציוד, שהועמסו עליהן. התמקדות המשט בתחום התודעתי בלבד אפיינה גם את המשטים הקודמים. בהקשר זה יוזכר כי בראיון שהעניק, זאהר ביראוי, ממארגני המשט, בספטמבר 2017 לעיתון פלסטין של חמאס ציין, כי המטרה העיקרית של המשטים אינה “לשבור את המצור” אלא להשאיר את נושא הפלסטינים ברצועה ו”המצור” המוטל עליה כנושאים העומדים על סדר היום של דעת הקהל הבינלאומית. כמו כן נועדו לדבריו המשטים להכפיש את ישראל, ולתת תהודה לקמפיינים מדיניים והתקשורתיים המתלווים לשיגור הספינות[1].
פירוט הספינות ומסלול השיט
- הספינות שיצאו לדרכן הן:
- אלעודה (השיבה): ספינה הנושאת דגל נורבגיה. לדברי זאהר ביראוי יו”ר הועדה להסרת המצור מעל הרצועה על סיפונה נמצאים “פלסטינים מהתפוצות” (שהאב, 19 במאי 2019).
- חריה (חופש): ספינת מפרש נושאת דגל שבדיה.
- פלסטין ( (Falestine: ספינת מפרש קטנה נושאת דגל שבדיה.
- Maired: ספינה הקרויה על שם מייריד מגוואייר (Mairead Maguire), פעילה חברתית מצפון אירלנד. נושאת את דגל שבדיה.
- טרם ההפלגה השתתף צוות המשט בצעדה לרגל “יום הנכבה” בנורבגיה בה השתתפו כ-700 מפגינים (אתר Freedom Flotilla, 19 במאי 2018). משם יצאו הספינות, בדרכן לרצועת עזה. ב-21 במאי 2018 הגיעו ארבעת הספינות לנמל קופנהגן בדנמרק. לאחר יומיים בהם עגנו בנמל יצאו הספינות ב-22 במאי 2018 לתחנתם הבאה נמל קיל בצפון גרמניה.
- את יציאת הספינות מנמל קופנהגן ליווה זאהר ביראוי (דף הפייסבוק של זאהר ביראוי, 22 במאי 2018). זאהר ביראוי הינו פעיל בבריטניה המזוהה עם חמאס ותנועת האחים המוסלמים. אלביראוי הינו בעל ותק רב בארגון צעדות ומשטים והוא נושא בתואר “מתאם הועדה הבינלאומית לשבירת המצור על רצועת עזה”. זאהר אלביראוי היה מעורב גם בוועדה המכינה של צעדות השיבה הגדולה ברצועת עזה ואף נתן במה לפעילות המתוכננת ברצועת עזה בערוץ אלחואר (המזוהה עם תנועת האחים המוסלמים) המשדר מלונדון בו הוא משמש כמנהל התוכניות (דף הפייסבוק של ערוץ אלחואר, 9 במרץ 2018).

מימין: זאהר ביראוי נפרד ממשתתפי המשט; משמאל: הספינה חריה (דף הפייסבוק של הארגון המלזי MyCARE, 21 במאי 2018).
קשיים שבפיניהם ניצבים מארגני המשט
- בינתיים ניצבים מארגני המשט באירופה וברצועה בפני קשיים:
- ב-24 במאי 2018 דווח, כי בעקבות הוראות של משרד הפנים של גרמניה, השתלט משמר החופים על הספינה אלעודה ואנשיו אספו דרכונים ומידע אישי אודות נוסעי הספינה . כמו כן דרשו מהם מידע אודות מקומות העגינה של הספינה בדרך לרצועה (אתר Freedom Flotilla, 24במאי 2018).
- ב-23 במאי 2018, בתגובה להצתת עמדה של צה”ל בשטח ישראל, סמוך לגדר הביטחון על גבול עזה, תקפו כלי טיס של חיל האוויר הישראלי מטרות ברצועת עזה. בין היעדים שהותקפו שתי מטרות של הכוח הימי של חמאס (דובר צה”ל, 23 במאי 2108). על פי מארגני המשט הותקפו שתי ספינות בנמל עזה שהוכנו כדי לקבל את המשט (דף הטוויטר Freedom Flotilla, 24 במאי 2018). להערכתנו הוכנו שתי הספינות הללו ע”י הכוח הימי של חמאס במסגרת התיאום בין מארגני המשט לבין חמאס.

שתי הספינות, שהותקפו בנמל עזה (דף הטוויטר Freedom Flotilla, 24 במאי 2018).
משתתפי המשט
- לדברי מארגני המשט על סיפון הספינות נמצאים פלסטינים מהפזורה, ופעילים אירופאים ובינלאומיים (שהאב, 22 במאי 2018). בין שמות המשתתפים הוזכרו מספר פעילים “בוגרי משטים” קודמים . להלן פירוט לגבי מספר נוסעים על גבי הספינה עודה:
- Zohar Chamberlain Regev: אזרחית ישראלית ילידת כפר החורש. מתגוררת ב-14 השנים האחרונות בספרד. מאז 2012 היא הבעלים של הספינה זיתונא, שנתפסה בשנת 2016 על ידי ישראל. נושא שחרורה עדיין נדון בבית המשפט (אתר Freedom Flotilla).
- יהודית אילני: אזרחית ישראל. פעילת שמאל ישראלית. משמשת כיועצת של חברת הכנסת חנין זועבי, שכזכור השתתפה במשט “המרמרה” (אתרי חדשות ישראליים).
- Elizabeth Murry: אזרחית אמריקאית. סיימה קריירה של 27 שנים בממשל האמריקאי כ-Deputy National Intelligence Officer for Near East ב-NIC. פרשה באוגוסט 2010 . מתמחה בפוליטיקה וניתוח תקשורת של המזרח התיכון. פעיליה בארגונים חברתיים שונים כולל ארגון הפועל נגד התעצמות גרעינית (אתר Freedom Flotilla).
- Mikkel Gruner: אזרח דנמרק, אשר שהה בנורבגיה למעלה מעשרים שנה. בן 44, פוליטיקאי אחד מאנשי הצוות המשיטים את הספינה.
- Heather Milton Lightening: אזרחית קנדית, בעלת ניסיון רב שנים בארגון קמפיינים. במקור מצפון אמריקה עובדת שנים רבות בתחום הנוער והייתה יועצת של האו”ם בתחום זה.
- Kamarul Zaman: אזרח מלזי, בן 56, מהנדס אלקטרוניקה במקצועו. למד בארה”ב ובמלזיה. עבד במשך 25 שנים בחברת מוטורולה במלזיה. בשנת 2013 הצטרף לארגון Aqsa Syarif ארגון סיוע מלזי. הוא הקים משרד בעזה שקיבל הכרה רשמית מהבנק המרכזי של מלזיה. כיום עומד בראש ארגון Humanitarian Care Malaysia . במסגרת זאת היה אחראי על מספר משימות הומניטאריות בעזה בלבנון ובסוריה (אתר Freedom Flotilla).
- Charlie Anderson: אזרח שבדי, חבר צוות הספינה אלעודה. פעיל הארגון האנטי-ישראליISM . פועל מזה שנים ל”הסרת המצור” מעל רצועת עזה. השתתף בשנת 2012 במשט לרצועת עזה, שלא יצא לפועל, על גבי הספינה Estelle. הוא חזר על הניסיון בשנת 2015 על גבי הספינה Marianne. בין שני הניסיונות היה פעיל בבניית ספינת Gaza Ark. פרסם ספר על ניסיונותיו (אתר Freedom Flotilla).
[1] פירוט ראו פרסום מרכז המידע מ-17 בספטמבר 2017: "פעיל פלסטיני בבריטניה, המזוהה עם חמאס, מודה, כי פרויקט המשטים לרצועת עזה לא נועד "לשבור את המצור" ולהעביר סיוע הומניטארי לרצוע הומניטארי לרצועה אלא לקדם את המאבק התודעתי נגד ישראל". ↑