עיקרים
- ב-21 ביוני 2021 פרסם מוסד ההסברה של דאעש, אלפרקאן , קלטת-שמע בה נשא דברים אבו חמזה אלקרשי, דובר הארגון. הקלטת, שאורכה כ-38 דקות, התפרסמה תחת הכותרת “אתם הנעלים, אם אתם מאמינים” והיא כוללת בעיקר דברי עידוד ללוחמי הארגון ברחבי העולם, קריאה להגביר את פעילותם ואף בקשה מהם לבחור ביעדים משמעותיים יותר לביצוע פיגועים (טלגרם, 22 ביוני 2021).
- בקלטת השמע מקדיש אלקרשי דברים לכל מחוז ומחוז של דאעש, הוא פונה לפעילי המחוז ומציין את פעילותם תוך הפגנת ידע במתרחש בכל אחד מהמחוזות. מאזכור האירועים בדבריו עולה, כי הקלטת הדברים נערכה לאחרונה, שכן בהוא מציין אירועים מהשבועיים האחרונים כמו ההתקפה של פעילי דאעש בלוב נגד כוחות חפתר והריגתו של אבו בכר שכאו מנהיג בוקו חראם בניגריה. כמו כן הוא מתייחס למבצע “שומר החומות” ברצועת עזה (21-10 במאי 2021) ולאירועים בירושלים.
- מאז מינויו לתפקיד באוקטובר 2019, אבו חמזה אלקרשי אינו מרבה להשמיע את דבריו בפומבי וזוהי קלטת השמע הרביעית בלבד שהוא מפיץ. אולם, זוהי גם קלטת שלישית בה הוא מתייחס לנושא הפלסטיני, נושא שבעבר כמעט ולא עלה בדבריהם של דוברי הארגון. יצוין כי אבו אבראהים אלקרשי, מנהיג הארגון, לא פרסם מאז מינויו לתפקיד אף לא קלטת אחת והוא שומר על פרופיל תקשורתי נמוך.
- קלטת השמע הקודמת הופצה ב-18 באוקטובר 2020 על רקע הסכמי הנורמליזציה בין איחוד האמירויות ובחרין וישראל. ובה הוא קרא, בין השאר, לפגוע באזרחים מערביים המצויים בסעודיה, הנתפסת כשושבינת הסכמי הנורמליזציה, ולפגוע בתשתיות הכלכליות שלה למשל באמצעות הצתת צינורות נפט ומפעלים. הקלטת שקדמה לה, שהתפרסמה ב-27 בינואר 2020, עמדה בסימן קריאתו למוסלמים בעולם להכשיל את “עסקת המאה” של טראמפ, ובה הופנתה קריאה לפעילי הארגון בחצי האי סיני ובסוריה לתקוף יישובים ישראליים ולהפוך אותם לשדה ניסויים עבור אמצעי הלחימה שבידי דאעש. הוא גם פנה למוסלמים בפלסטין וברחבי העולם להוות את חוד החנית במערכה להכשלת “עסקת המאה”.[1]
- אפשר שאלקרישי מתעניין בנושא הפלסטיני יותר מקודמיו אך עם זאת, עדיין ניכר מקלטת השמע הנוכחית כי מוקדי התעניינותו הם בעיקר עיראק וסוריה, והאיום על הארגון מצד איראן ושלוחותיה. בנושא הפלסטיני, דאעש מסתפק בקריאה לתושבים לחזור לדת ולאמץ את הג’האד תוך מתיחת ביקורת על חמאס, הנתפסת על-ידו כשלוחה של איראן.
נספח
עיקרי הדברים שאמר אלקרישי
- בפתח הקלטת משבח אבו חמזה את פעילי דאעש על נחישותם לאמץ את דרך הג’האד בציינו כי אללה מבטיח להם את הניצחון. בפנותו למערב (“הצלבנים”) ציין כי המדינה האסלאמית ממשיכה להתקיים “על אפם ועל חמתם”. הוא גם קרא לפעילי הארגון, בדגש על עיראק וסוריה, לפעול לשבירת חומות בתי הכלא ולשחרר את אסירי הארגון. בנוסף, הוא קרא לפגוע בשופטים ואנשי המשפט הפועלים נגד פעילי הארגון. בפנותו לאסירי הארגון הדגיש כי שחרורם הוא חובה הלכתית על-פי השריעה. הוא גם קרא לפעילי הארגון ברחבי העולם, שלא להרכין ראש בשל רדיפתם מצד “הכופרים”, להמשיך בדרך הג’האד והאמונה באללה.
- הדובר ברך את פעילי הארגון על פעילותם במחוזות שונים: עיראק, סוריה, סיני, ח’ראסאן (אפגניסטאן), סומליה, לוב, פקיסטאן והודו והדגיש במיוחד את הפעילות בעיראק. להלן הדברים שאמר לכל מחוז ומחוז:
- מחוזות מערב ומרכז אפריקה: אבו חמזה משבח את פעילותם של המחוזות ומוסר להם כי מנהיג הארגון, אבו אבראהים אלקרשי, קורא להם להמשיך בדרכם. הוא מברך אותם על פעילותם להבסת “קבוצת הקיצוניים” (רמז להריגת מנהיג בוקו חראם, אבו בכר שכאו, על-ידי פעילי הארגון) ועל הצטרפות פעילי בוקו חראם לדאעש, וקורא להם להמשיך בדרך זו, לדבוק באמונה באללה ובג’האד נגד אויביהם. אלקרישי מפנה גם קריאה למוסלמים במחוזות הללו להצטרף ולתמוך ב”לוחמי הג’האד” של הארגון.
- עיראק: הדגיש את פעילות הארגון בעיראק ואיים על ממשלת עיראק והכוחות המסייעים לה ( כוחות הגיוס העממי והגיוס השבטי), כי יוכו באופן קשה בידי הארגון.
- סוריה: הוא שיבח את פעילי הארגון בסוריה שהצליחו לדבריו להתיש את צבא סוריה ( אלנצירי – העלוי) ואת הכוחות הרוסיים והאיראניים המסייעים לו, עד כדי כך שחייליו אינם מעיזים לנוע ללא ליווי מטוסים או טנקים. הוא שיבח גם את פעילי הארגון על לחימתם ב”כופרים” ובמיליציות המקומיות. הוא קרא לפעילי הארגון להמשיך ולפגוע באנשי דת ובראשי שבטים הנאמנים למשטר הסורי ובכוחות הכורדיים.
- מחוז סיני: הדובר שיבח את פעילי דאעש בסיני על שהתישו את צבא מצרים ועל עמידתם האיתנה, שכן, לדבריו, “צבא פרעה של מצרים” אינו טוב יותר מאשר “צבא הסרבנים” [כינוי גנאי לשיעים] של עיראק. הוא קרא לפעילי דאעש בסיני להרחיב את פעילותם בסיני לתוך הערים ולהתנקש בחיי קצינים ואנשי מודיעין. הוא מציין בדבריו כי יש לנהוג באורך רוח שכן מדובר בתהליך מתמשך, שלא ניתן לקטוף את פירותיו באופן מיידי.
- אפגניסטאן: קורא לפעילי הארגון לפגוע ב”סרבנים” (הכוונה בעיקר לבני ההזארה המיעוט השיעי באפגניסטאן) ובפעילי טאלבאן. הוא מאיץ בהם לבחור לפעול נגד יעדים גדולים ומשמעותיים יותר, כגון מנהיגים העומדים בראש “ממשלת הרודנות” ובאנשי ממשל.
- לוב: ברך את פעילי הארגון בלוב על פעולתם האחרונה (פיגוע ההתאבדות במחסום לוחמי הגנרל חפתר לפני כשבועיים), והביע תקווה כי התקפה זו תהיה מבחינת “הניצוץ הראשון” שיביא להתרחבות פעילות הארגון במדינה.
- פלסטינים והמערכה האחרונה ברצועת עזה ובירושלים: אלקרישי מתח ביקורת על המנהיגים הערביים והאסלאמיים שלא סייעו לפלסטינים בסבב הלחימה האחרון בעזה (“שומר החומות”) ובמהלך העימותים בירושלים. הוא כינה את נשיא מצרים, עבד אלפתאח אלסיסי, “פרעה מצרים” ואת עבדאללה מלך ירדן “רודן ירדן”, וטען כי הם משמשים קו הגנה עבור ישראל מפני לוחמי הג’האד. הוא גם מתח ביקורת על מדיניות נשיא תורכיה רג’פ טייפ ארדואן (“הרמאי”) בנושא הפלסטיני, בציינו כי כאשר דאעש שלט בעיר חלב מיהרו התורכים לתקוף במטוסים את האזור. הוא הוסיף כי “הכופרים” (המשטרים הערביים ובראשם מצרים, ירדן וסוריה) עיכבו את התקדמות דאעש ללחימה ביהודים, והיוו מעין חייץ ומכשול בדרך ל”פלסטין”. עוד ציין שמטוסי מדינות האסלאם יגיעו ל”פלסטין” רק כדי להגן על היהודים מפני “חיילי הח’ליפות” של דאעש. הוא הפנה קריאה לתושבי “פלסטין” להתעורר וציין כי האמת לא מושגת בשלום, אלא באמצעות “ג’האד ודם”.
- חמאס: הדובר מתח ביקורת על חמאס בשל קשריה עם איראן וכינה אותם “אחיי השטן”. הוא ציין כי רק אתמול מתחו אנשי התנועה ביקורת על הנורמליזציה של מדינות המפרץ עם ישראל והיום, בשיא חוצפתם, הם יוצרים נורמליזציה עם איראן “האמגושית” (של בני הדת הזורואסטרית). בפנותו לפלסטינים אמר כי אין לצפות לניצחון חמאס, ואין לטעות לגבי הרקטות שלהם, שכן הם לא שוגרו בתגובה לסבל הפלסטינים או כדי להסיר את העושק מהם, אלא כתגובה לקריאת “אדוניהם האיראניים”.
- איראן: הדובר מסיים בקריאה למוסלמים כולם לקיים את הג’האד ולהילחם בשלוחותיה של איראן.
[1] ראו פרסום מרכז המידע מ-27 באוקטובר 2020: "דובר דאעש קרא לפעילי הארגון ולתומכיו להפיל את השליטים "הרודנים" במדינות ערב, בדגש על סעודיה, בעקבות הסכמי נורמליזציה בין האמירויות ובחרין לבין ישראל. כמו כן קרא לפעילי הארגון באפריקה להפיל את המשטרים המקומיים ולפגוע באינטרסים מערביים תוך אזכור צרפת" ↑